Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Görevden uzaklaştırma tedbirinin kaldırılması
Belediye başkanının şikâyeti üzerine 2001 yılında zimmet suçundan Uşak Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Memur 2005 yılında zimmet suçunun oluşmadığı gerekçesiyle görevi kötüye kullanma suçundan 11 ay 20 gün ceza aldı ve 5 yıl ertelendi. Dava temyiz edildi. Dava Avrupa uyum yasalarına göre 2006 yılında yeniden görüşüldü ve aynı ceza verildi. Temyiz edildi. Yargıtay bozdu ve dava 01.07.2009 tarihinde Uşak Ağır Ceza Mahkemesinde sonuçlandı. Dava zaman aşımına uğradı. Memur yaklaşık 8 yıldır uzaklaştırmada ve dilekçe vererek göreve dönmek istiyor. Bu memurun geriye dönük hakları nelerdir. Kademe ve derece ilerlemesi duran bu memurun kademe ve derecesi hakkında ne yapmamız gerekir. Geriye dönük sicil raporu verilecek mi?
- Soru Cevaplandı
- 2009-09-10
Görevden uzaklaştırmada yapılan maaş kesintisinin ödenmesi
Yargılanmakta olduğum bir davadan dolayı 5 yıl süre ile açığa alındım. Dava sonucunda beraat ettim ve görevime tekrar başladım. Maaşımdan kesilen 1/3'lük kesintinin geri ödenmesinde faiz oranının uygulanıp uygulanmayacağı ve ne şekilde uygulanacağı hususunda bilgi verilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-09-10
İşten çıkarılıp geri dönen personelin hak ve alacağı
Belediyemizde çalışmakta iken yaş haddini aştığı gerekçesiyle işten çıkarılan ve açtığı dava sonucu tekrar görevine başlayan arkadaşımızın mahkeme devresindeki 10 aylık hak ve alacaklarının verilip verilemeyeceği hususunda bizi aydınlatırsanız memnun oluruz.
- Soru Cevaplandı
- 2009-08-27
Emekli zabıta kimliği
Zabıta memuruyum ve 15.07.2009 tarihi itibariyle emekliye ayrılıyorum. Emekli zabıta memurlarına verilen zabıta kimlik kartı var mı?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-14
Vekalet
1998 yılında belediyede tahsildar olarak göreve başladım. Belediyede 6 yıllık görevden sonra il özel idaresine nakil yaptırdım. 3 hafta kadar sonra il özel idaresinden sonra ilçeye gönderildim. 2004 yılı Kasım ayından bu yana ilçe özel idare müdür vekili olarak görev yapmaktayım. Bugüne kadar müdürlüğün herhangi bir yan ödemesinden ve vekâlet ücretinden faydalanamadım. İl özel idaresine yaptığım başvurularda vekâlet ücreti için müdürlükte asılda aranan şartların tutmadığı için vekâlet ücretinin ödenmeyeceği söylendi. 2007 yılında açık öğretim 4 yıllık kamu yönetimi bölümünden mezun oldum. 5/2 derece kademeye indim. Şuan V.H.K.İ kadrosunda maaş almaktayım. Müdürlük vekâlet ücretini alabilir miyim, ya da almam için gerekli şartlar nelerdir?
- Soru Cevaplandı
- 2008-05-12
Belediye zabıta memurlarının giyim ve kuşamları
11.04.2007 tarihinde Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliğinden evvel; 1990 yılındaki Belediye Zabıta Kıyafet Yönetmeliği ile Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin 19 uncu sırasında yer alan hükümlere göre, zabıta personeline kılık kıyafet alınmakta idi.11.04.2007 tarihinde yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliğinin “Belediye zabıta personeline verilecek giyecek yardımı” başlıklı 32 inci maddesinde “ (1) Belediye zabıta personeline verilecek giyecek yardımı; yazlık, kışlık ve tören elbisesi olmak üzere ihtiyaca ve günün şartlarına göre 657 sayılı Kanunun 211 inci maddesi esas alınarak belediyece karşılanır. Yazlık ve kışlık elbise her yıl, tören elbisesi ise iki yılda bir verilir. (2) Zabıtanın kılık kıyafeti, iklim ve mevsim şartlarına ve yapılan görevin özelliklerine göre bu Yönetmelikte belirtilen rütbe işareti ve tanımlanan şekiller haricinde şekil, renk ve işaret kullanılmamak ve herhangi bir kurumun kıyafetini çağrıştırmamak üzere İçişleri Bakanlığınca farklılık yapılabilir.”denilmektedir. Yönetmelik bir yıldır uygulamada olmasına rağmen belediyeler tarafından farklı farklı uygulanmaktadır. Yeni yayımlanan yönetmelikte belirtilen melbusatlar, Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin 17. maddesinde bulunmamaktadır. Bu yeni yönetmelikte belirtilen melbusatlar Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinde belirtilmemesine rağmen alınabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-05-12
İşçilikte geçen sürenin intibakı
Belediye bünyesinde geçici işçi statüsünde çalışmaktayken, memur olarak Adalet Bakanlığında çalışmaya başladım. SSK’lı olarak çalıştığım günler memurlukta derece-kademe ilerlememde kullanılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-05-12
Aylıksız izinde aile yardımı
Soma Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Su Tahsilat Şefliğinde 657 sayılı Kanuna tabi memur kadrosunda tahsildar olarak görev yapmaktayım. 27.11.2006 tarihinde askerlik hizmetimi yapmak üzere askerlik sürem boyunca tarafıma 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 81, 83 ve 108’inci maddeleri gereği aylıksız izin verilmiştir. 26.02.2008 tarihinde terhis olmuş ve 27.02.2008 tarihinde de görevime başlamış bulunmaktayım. Ancak askerlik sürem boyunca aylıksız izne ayrılmamdan dolayı tarafıma aylık bağlanmaması sebebiyle olsa gerek aile yardımı ödeneği verilmemiştir. Bakmakla hükümlü olduğum eşim ve çocuğumun askerlik sürem içerisinde, eşimin çalışmaması sebebi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Aile Yardımı Ödeneğini düzenleyen 202’inci maddesi gereği aile yardımı ödeneğinin tarafıma ödenip ödenmeyeceği hususunda tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-05-12
Lojman tahsisi
İl Özel İdare lojmanlarında Mahalli İdereler Müdürü makam tahsisli olarak oturabilirmi? 5 yılı biten personele ikinci bir beş yıllık sıra tahsisli verilen lojmana talipli memur olunca ikinci 5 yılın bitmesi beklenir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-14
Özel hizmet tazminatı ve yan ödeme
Ben lise mezunu olarak 14.12.1992 tarihinde belediyede muhasebeci olarak göreve başladım. 01.10.1986 tarihinden itibaren 327 gün SSK’lı olarak çalıştım. 25.09.1991 ile 05.06.1992 tarihleri arasında 8 ay 10 gün vekil öğretmen olarak çalıştım. 18 Ay askerlik hizmet borçlanmasını ödedim. Tüm bu çalıştığım sürelerin hizmet birleştirmesini yaptım. 06.06.2005 tarihinde Açık Öğretim fakültesi Halkla İlişkiler bölümünü bitirdim. Şu an halen belediyede Norm kadro çerçevesinde Muhasebeci olarak 3/2 olarak görevime devam etmekteyim. Benim sorum; yan ödeme 1300 ve Özel Hizmet Tazminatı olarak %80 alıyorum. Aldığım Yan ödeme ve ÖHT de herhangi bir yanlışlık olup olmadığının tarafıma bilgilendirilmesi hususunu arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-14
Giyecek ve yiyecek yardımı
Ben Trabzon Maçka Belediyesinde mali hizmetler müdür vekili olarak 2004 yılından beri çalışmaktayım. Belediyemizde 9 kişi olarak memur statüsünde çalışmaktayız, 2 kişide sözleşmeli personelimiz var. Bizler memurlar için verilen giyecek ve yiyecek yardımını alabilir miyiz? Bizim bildiğimiz kadarıyla 50 çalışan memur olması gerekiyor yemek yardımı adı altında belli bir miktarı nakdi olarak almak için, bizde sadece çalışan 9 memur ve 2 sözleşmeli var diğer personel işçi olarak görev yapıyor.
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-01
Devlet memurlarına ödenecek yemek yardımı
Devlet memurlarına ödenecek yemek yardımı ile ilgili kararı, meclis mi - encümen mi alır? Bütçede mevcut iken, meclis 2008 yılı içerisinde yemek bedeli verilmemesi diye bir karar alabilir mi? Biz bu durumda ne yapmalıyız?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-01