Derdece ve kademe terfisi

Ben 13.03.1988 tarihinde Endüstri Meslek Lisesi mezunu 63.283.076 sicil nolu memur olarak Alaşehir Belediyesinde göreve başladım. Halende çalışmakta olup, 04.07.2007 tarihine kadar 4/3 derecede bulunmaktaydım. 04.07.2007 tarihinde Celal Bayar Üniversitesi-Alaşehir Meslek Yüksekokulundan mezun oldum. Geçici mezuniyet belgemi derece ilerlemesi için hesap işleri müdürlüğüne verdim 2 derece ilerlemem yapıldı 2/3 oldum fakat 90 ve üzeri sicil notu almış olmam itibariyle 2008 yılı içinde 1 kademe almam gerekmekte iken yani ½ olmam gerekiyorken kurumumca yeni çıkan norm kadroda 5 derecede ki norm kadroya (memur) mezuniyet belgesi ve sicil notu karşılığı alacağım derece olan 1 dereceye düşemeyeceğim 2. derecede kalacağım tarafıma bildirildi. Yapmış olduğum araştırmalarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 36-37 maddelerinde ve 631 sayılı KHK ne göre 2 yıllık yüksek okul mezunu 1 dereceye düşer der, fakat hesap işleri müdürlüğümüzce gerekçe olarak norm kadrodaki bulunduğum derecenin (5 dereceli memur kadrosu) 3 altı 3 üstü derece olan 2 dereceye kadar inebileceği belirtilmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile norm kadro yönetmeliği arasında çelişki ve yoruma göre uygulama yapılmakta olup 631 sayılı KHK de yeni düzenleme yapılmış olup 2 yıllık yüksek okul mezunları da 4 yıllık mezunların haklarına sahip ibaresi bulunmaktadır. Şubat 2008 maaş bordosunda 2/5 derecede işlem yapılmıştır. Hakkım olduğunu düşündüğüm 1 derece üzerinden kademe ilerlemesi gerçekleşemediğinden dolayı mağdur olmaktayım.

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-04-18

Sözleşmeli personelin izni

Geçici işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri ile ilgili 5620 sayılı Kanun gereğince, Belediyemizde geçici işçi olarak görev yapmakta olan teknik personellerin, İçişleri Bakanlığının 18.12.2007 tarih ve 900-929/30390 sayılı oluru ile sözleşmeli personel statüsüne Sosyal Sigortalar Kurumuna tabi olarak geçiş işlemi yapılmıştır. 5393 sayılı Kanununun 49. maddesi gereğince tam zamanlı olarak çalıştırılacak olan personelin sözleşmesinin 11. maddesinde " Fatsa Belediyesinde sözleşmeli olarak bir hizmet yılını doldurmuş olmak kaydıyla; 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesinde sayılan kurumlarda Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle geçen hizmet süreleri toplamı 10 yıla kadar olan sözleşmeli personele bir takvim yılı içerisinde yirmi gün, toplam hizmet süresi 10 yıldan fazla olanlara ise 30 gün ücretli yıllık izin verilir. Yılı içerisinde kullanılmayan izinler ertesi yıla devredilmez ve kullanılmayan izin süreleri için ayrıca ücret ödenmez." denilmektedir. Bu durumda Belediyemizde görev yapan sözleşmeli personellerin daha önce Belediyemizde geçici işçi olarak görev yaptıkları halde izin kullanabilmeleri için sözleşmeli olarak bir yıllarını doldurmaları gerekir mi? Ayrıca işçi iken kullanmadıkları izinleri kullanabilirler mi? Kullanamazlarsa bu izinlerin ücretini almaları mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-04-10

Zabıta amirliği veya zabıta komiserliğine atanma

Daha önce görevde yükselme imtihanında başarılı olarak zabıta komiser yardımcılığına atandım. Zabıta amirliği veya zabıta komiserliği kadrosuna atanmak için tekrar imtihana girmek gerekiyor mu ?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-04-03

Tam zamanlı sözleşmeli personelin işsizlik sigortası primi

5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesine göre tam zamanlı sözleşmeli mimar ve mühendis personel çalıştırıyoruz. SSK primi ve işsizlik primi kesiyoruz. Bu uygulamamızın doğru olduğundan emin değiliz. Benim sorum işsizlik priminin kesilip kesilmeyeceği?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-03-24

Sözleşmeli personel

5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 3. fıkrasına göre belediyemizde istihdam edilmek üzere boş olan çözümleyici kadrosuna tam zamanlı sözleşmeli olarak 4 yıllık üniversite mezunu belediye meclisi kararıyla görevlendirilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-03-21

Belediye Başkan Yardımcılığı

Norm kadroya göre, belediyemize bir adet başkan yardımcısı kadrosu tahsis edilmiştir. Norm kadro kütüğünde başkan yardımcısı kadrosunun en alt derecesi ve en üst derecesi 1 inci derecedir. Belediye meclisinde bu 1 inci derecelik başkan yardımcısı kadrosunun iptal edilerek yerine 2 nci derecelik veya 3 üncü derecelik başkan yardımcısı kadrosu tahsis edebilir miyiz. Memur emeklisi lise mezunu bir kişiyi başkan yardımcısı kadrosuna atayabilir miyiz. Şayet atanırsa ne gibi bir yol izlememiz gerekir.

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-03-13

Aday memurların yetiştirilmesi

Belediyenin açtığı sınava katılarak 01.09.2007 tarihinde işe başladım. Asalet tasdiki için ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj aşamalarından başarıyla geçmem gerekli olduğu yazıyor. Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum. Belediyemizde başka üniversite mezunu yok. Bu eğitimlerin nasıl yapılacağını da bilen yok. Benim bu eğitimleri nasıl ve nerden almam gerekli?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-03-12

Tam zamanlı sözleşmeli personel

Mühendis kadrosu karşılığı tam zamanlı sözleşmeli personele aylık net olarak belediye meclisi 800 YTL maaş belirleyebilir mi? Yoksa belirleyeceği maaşın alt tabanı var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-03-11

Nüfusu 2000 in altına düşen belediyeler

Ben belediyede geçici işçi statüsünde fen işleri bölümünde çalışmakta olup yeni çıkan 5620 sayılı Kanun kapsamında 657 4-B statüne geçerek norm kadroda ihdas olunan tekniker kadrosuna tam zamanlı sözleşmeli personel olarak kadro almış durumdayım. Fakat belediyemiz 2000 nüfusu altında olduğu için kapatılacak belediyeler arasında yer almaktadır bu durumda sözleşmeli personel olarak belediyemizin kapatılması durumunda benim şu andaki konumum bu durumdan nasıl etkilenecek. Belediye personeli olarak durumumuz nasıl olacak.

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-02-15

Sürekli işçi kadrolarına geçirilme

5620 sayılı Kanunun 1. maddesinin ( c ) bendi gereğince sürekli işçi kadrolarına geçirilme ile ilgili (Bakanlık ve Türkiye İş Kurumu işlemleri) tüm işlemlerimiz tamamlanmış durumdadır. Atamanın yapılması için belediye meclisinin yetkisi nedir? Meclisin bu kadroları verip vermeme yetkisi var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-02-05

Zabıta Memurlarının İl dışında toplu taşıma araçlarından faydalanması

Belediye zabıtaları görev yaptığı il dışındaki başka illerde toplu taşıma araçlarından üçretsiz faydalanma imkanı varmıdır?şimdiden teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2010-06-09

Hizmet alımı suretiyle personel istihdam edilebilir mi?

Bilindiği gibi kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütüleceği belirtilmiş ve 657 sayılı Kanunun ilgili maddesinde istihdam şekillerine yer verilmiştir. Belediyede; doğrudan temin usulü ile danışmanlık hizmeti adı altında mühendis (mimar, çevre müh. makine, elektrik, bilgisayar mühendisi, inşaat mühendisi vb. 4 yıllık fakülte mezunu olan) uzmanlık alanlarında, hizmet alınmak isteniyor. Bu hizmet alındığında bu kişilerin imza atma yetkisi nereye kadar sınırlıdır. Örneğin tutanaklar, hakediş, ihale komisyon üyesi, muayene kabul görevleri, zabıta hizmetlerindeki görevler yürütülebilir mi? Kurumlar arası ve kurum içi iç yazışmalarda imza atma yetkileri var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2010-06-08