Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Uzman erbaşın memuriyete atanması
27.10.1994–27.10.1996 tarihleri arasında piyade uzman çavuş olarak görev yaptım. (2 yıl) 25.06.2001 yılında belediyeye bekçi kadrosunda göreve başladım. Tarafıma kademe derecemin hesaplanarak bildirilmesini istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 2010-06-21
Vekâlet ücreti, ek ödeme
Kurumumuzda boş bulunan müdür kadrolarına vekâlet eden memurlarımıza; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 86.maddesinde vekâlet görevi ve aylık verilmesinin şartları düzenlenmiş; 174. maddesinde vekâlet aylıklarının ödenebilmesi için görevin fiilen yapılmasının zorunlu olduğu belirtilmiş; 175. maddesine 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen ikinci fıkrasında ise, vekâlet aylığı ödenebilmesi için vekilin asilde aranan şartları taşımasının zorunlu olduğu hükme bağlanmış bulunmaktadır. Bu açıklamalar doğrultusunda vekalet ücreti veya 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulunun Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararının 4. maddesinin (ç) ve (d) bentleri gereği fazla olan özel hizmet tazminatı ödeyebilir miyiz? Yine müdür kadrolarına vekâlet eden memurlarımıza 2010/7 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının geçici 1. maddesinde belirtilen ek ödemeden faydalanmaları mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 2010-06-18
Fiili hizmet zammı
Ben Çayırlı Belediye Başkanlığında 14.04.1990 yılından beri itfaiye onbaşısı olarak görev yapmaktayım.2008 yılında çıkan Yasada itfaiye personeline fili hizmet zammı verildi. Ancak kurum olarak şuana kadar herhangi bir işlem yapılmadı. İtfaiyede çalışan personel arkadaşlar faydalanabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2010-05-21
Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililiği kefalete tabi midir?
Hukuk İşleri Müdürlüğünde İcra Şefi olarak görev yapmaktayım, ayrıca taşınır mal görevlisi olarak görevlendirildim. 03.12.2009 tarihinde yayımlanan Taşınır Mal Genel Tebliği'ne istinaden maaşımdan mali sorumluluğum olduğu gerekçesiyle kefalet aidatı kesiliyor. Bu durumda maaşımda artış olmadan eksilmeye sebebiyet vererek aynı kadrodaki çalışan memurlara göre daha az ücret almaktayım. Halbuki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 147. ve 152. maddelerine göre, aldığım sorumluluğa karşı mali sorumluluk zammı verilmesi gerekir. Bu yapılan kesintinin kadrom dışı yapılan kesinti olduğunu ve haksız yere yapıldığı düşünüyorum. İdarece yapılan bu işlem konusunda beni aydınlatılmasını istiyorum?
- Soru Cevaplandı
- 2010-05-18
İstisnai Memurluk
5434 sayılı Kanunun Ek 67 nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca “Daha önce atanmış ya da seçilmiş oldukları kadro, görev veya aylık almış oldukları dereceler için belirlenmiş olan ek göstergelerden daha düşük ek gösterge ödenmesi gereken veya ek göstergesi olmayan bir kadro, görev veya dereceye atanan ya da seçilenler; daha önceden yararlanmış oldukları ek gösterge rakamı ile halen bulundukları kadro, görev veya dereceye ilişkin ek gösterge rakamı arasındaki farktan kaynaklanan kesenek ve karşılık tutarının tamamının aylıklarından kesilmesi suretiyle emeklilik açısından yüksek olan ek göstergeden yararlanmaya devam ederler. 5434 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin (II) numaralı fıkrasının (n) bendinde sayılanlar hariç, atandıkları veya seçildikleri kadro, görev ya da derecede en az altı ay görev yapmaksızın ek göstergesi daha düşük bir kadro, görev ya da dereceye atanan veya seçilenler hakkında bu fıkra hükümleri uygulanmaz” denmektedir. Ancak 657 sayılı Kanunun 59.maddesine göre “Birinci fıkrada sayılan memurların bulundukları bu kadrolar emeklilik aylığının hesabında ve diğer memurluklara naklen atanmalarında herhangi bir sınıf için kazanılmış hak sayılmaz. Bu görevlerde bulunan memurların emeklilik kıdemleri yürümekte devam eder.” denmektedir. Yukarıdaki bahse konu yasalar dikkate alındığında özel kalem müdürü 1. derece 2200 den maaşını alan bir avukatın 9 uncu derece ek göstergesiz bir kadroya atandı ise yapılması gereken emekli keseneğine esas aylık bilgi bölümüne derece: 9 kademe: 1 ek gösterge: 2200 mi olmalı yoksa ek gösterge Sıfır mı olmalı?
- Soru Cevaplandı
- 2010-01-27
Vekalet eden personele ek ödeme yapılması
Asilde aranan tüm şartları taşıyan ve müdürlük kadrosuna vekalet eden personele, 2010/7 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının geçici 1 nci maddesinde bahsedilen ek ödemenin yapılması mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 2010-01-17
Vekaleten bakma durumunda ek ödeme
6 yıldır 1 dereceli müdür kadrosuna 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86’ncı maddesine göre vekalet etmekteyim. (aylıksız vekalet) Asilde aranan şartları taşıdığımdan vekalet ettiğim kadro için ön görülen zam ve tazminat tutarının, asli kadrom karşılığı olan zam ve tazminattan fazla olduğu için 657 sayılı Kanunun 175’inci maddesi gereğince aradaki fark tazminat tarafıma ödenmektedir. Bütçeyle ödenek tahsis edilen bir harcama biriminin en üst yöneticisi ve harcama yetkilisiyim. Hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlamaktayım. Denetimlerde sorumluluk tamamen bana aittir. 12 Ocak 2010 tarihli RG de yayımlanan geçici madde 1’e göre müdürler için belirlenen ek ödemeden müdürlüğe vekalet etmem nedeniyle asil kadrom ile vekalet ettiğim kadrom arasındaki ek ödeme farkını 657 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatlar gereğince ödenip ödenmeyeceği hususuna açıklık getirilmesi saygı ile arz ve talep ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2010-01-15
Memurların yıllık izni
2001 yılı Mart ayında memuriyete girmiş ve 15 aylık askerlik borçlanmasını yapmış (Askerlik memuriyetten önce) bir memur, hangi tarihten itibaren 30 gün senelik izin kullanabilir?
- Soru Cevaplandı
- 2010-01-11
Zabıta memurunun inebileceği derece ve özel hizmet tazminatı
Belediye norm kadrolarına göre zabıta memurlarının kadroları 5. derecede bulunmaktadır. Lise mezunuyum, şu anda 631 sayılı Kanuna göre 3. derecenin 3. kademesinden maaş almaktayım. Kadrom 5. derece olduğundan özel hizmet tazminatını % 49 olarak almaktayım. Lise mezunlarının inebilecekleri derece 3. derece olmasına rağmen kadronun 5. derece olması nedeniyle % 55’ lik özel hizmet tazminatından yararlanamamaktayım. Halen emekliliğime dört yıl bulunmaktadır, inebileceğim derece ve kademe kaçtır ve özel hizmet tazminatından nasıl yararlanabilirim?
- Soru Cevaplandı
- 2009-12-17
Emekli İkramiyesi
07.12.1987 yılında işçi olarak belediyede işe başladım. 16.04.1990 tarihinde yapılan memurluk sınavını kazanarak memuriyete atandım. Daha sonra hizmet birleştirmemi yaptım. Emekli olduğum takdirde işçilikte geçen hizmetlerimin emekli ikramiyesini alabilecek miyim? 1990 yılında işçi olarak çalışırken girdiğim sınavla aynı kurumda memuriyete atandım. Kıdem tazminatı almadım. Herhangi bir istifa dilekçesi de imzalamadım.
- Soru Cevaplandı
- 2009-12-10
Vekalet ve vekalet aylığı
Çorum İli Sungurlu Belediye Başkanlığına 01.10.1992 tarihinde memur olarak 5 derecelik itfaiye onbaşısı kadrosunda işe başladım. 2 yıllık yüksek okul (Muhasebe bölümü) mezunu olup şu anki maaş derece kademem 3/1 dir.1995 yılında Belediye Başkanlığı oluru ile Zabıta memuru olarak 2007 yılının 5. ayına kadar bu görevde çalıştım. Ayrıca Zabıta Müdürlüğünde benden başka yüksek okul mezunu bulunmamaktadır. En tahsillisi lise mezunudur. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli idare birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Ait Yönetmelik çıkınca Belediyemizdeki Zabıta Amirliğine ek olarak 1. derecelik Zabıta Müdürlüğü kadrosu verilmiş olup bu kadroya 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesi uyarınca 15.09.2007 tarihinde vekaleten atandım. Vekaleten atanmam nedeniyle vekalet ettiğim kadronun zam ve tazminatlarının işgal ettiğim kadronun zam ve tazminatlarından fazla olması halinde vekalet ettiğim kadronun zam ve tazminatlarını alıp alamayacağım konusunda bilgi verilemesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2007-10-31
Hizmet birleştirilmesi
17.03.1986 tarihinde Bağ-Kur mükellefiydim. 15.08.1989 tarihinde ise Devlet memuru olarak Var-sak Belediyesinde göreve başladım. 15.08.1997 tarihinde ise Devlet memurluğu görevinden istifa ettim. Tek-rar Bağ-Kur mükellefliğine geri döndüm. 15.02.2001 tarihinde ise Devlet memurluğu görevine açıktan ata-ma ile geri döndüm. Halen Varsak Belediyesinde Devlet memuru olarak görev yapmaktayım. Yaklaşık ola-rak 6 yıl 5 ay Bağ-Kur hizmetim bulunmaktadır. Bağ-Kur ile Emekli Sandığı hizmetinin toplanması halinde kademe ve derece alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2007-10-09