Memurun adaylık süresi içinde hizmet birleştirmesi

2007 yılında sözleşmeli statüde çalıştığım belediyeye memur olarak atandım. Gerek sözleşmeli gerekse özel sektörde teknik hizmetler sınıfında geçen 14 yıllık hizmetim var. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinin ortak hükümler başlığı altındaki (C ) bendi hükümlerine göre adaylık sürem dolmadan hizmet birleştirmesi yapılabilir mi? Yasa bu konuda açık değil.

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-02-05

İl özel idaresi genel sekreterlerinin maaşları

İl özel idaresi genel sekreterlerinin maaşları ile ilgili tereddüde düşüldüğü bir çok ilde değişik maaş uygulaması yapılmaktadır. Biz 17.04.2006 tarih ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre işlem yapmaktayız. (II Sayılı Cetvel 17 nci sırada) Fakat diğer illerde ek göstergeler farklı ve özel hizmet tazminatları farklı uygulanmaktadır. Bu konuda bir açıklama yaparsanız, memnun oluruz. Çünkü genel sekreterler maaş farklarını istemektedirler.

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-02-05

Yan ödeme, muhasebe yetkilisi

1-Daha önce memur kadrosunda çalışmakta iken 07/12/2006 tarihinde belediyemizde münhal bulunan veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna atandım. Atandığım kadro ile ilgili yan ödeme ve özel hizmet tazminatlarını 1 yıl olmasına rağmen alamamaktayım. Belediyemizde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu daha önceden olmadığı, 17/05/2006 tarihinde Valilik Makamına onaya gönderilen yan ödeme ve özel hizmet tazminatı cetvellerinde benim kadrom bulunmadığı, 2007 yılında bu konuyla ilgili tebliğ yayımlanmadığı ve Valilik Makamından onaylı gelen cetvellerde benim kadrom olmadığı için tarafıma ödeme yapılamayacağı mali hizmetler müdürlüğünce söylenmektedir. Ben kadromun yan ödemelerini nasıl alabilirim? Geriye dönük tarafıma ödeme yapılabilir mi? Nasıl bir uygulama yapılması gerekmektedir. 2- Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne vekil olarak bakan personelimiz Maliye Bakanlığınca açılan sınavda başarılı olarak Muhasebe Yetkilisi Sertifikası almıştır. Personelimiz 2 yıllık yüksek okul mezunudur ve memur kadrosunda görev yapmaktadır. Belediyemizde münhal bulunan muhasebeci kadrosuna atanmak istemektedir. Muhasebeci kadrosuna atama yapılabilmesi için görevde yükselme sınavına girmesi gerektiği düşünülmektedir. Ayrıca muhasebe yetkililiğinin kadro olmadığı görev olduğu belirtilmiş ve muhasebe yetkilisi olarak görevlendirilme yapılması ve mali hizmetler müdürlüğüne de başka bir personelin vekil olarak atamasının yapılması gerektiği yorumlanmıştır. Muhasebe yetkilisinin de 31/12/2007 tarihine kadar görevlendirilmesi gerektiği düşünülmektedir. Personelimiz bizim açıklamalarımızın yanlış olduğunu düşünmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-02-04

Emekliye sevk edilen memurun sağlık karnesi

Belediyemizden emekli olan bir memurumuzun kendisine ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere ait vermiş olduğumuz sağlık karnelerini ilişik kesme belgesi ile birlikte kendisinden hemen almamız gerekiyormu, yoksa Emekli Sandığından karnesini alıncaya kadar karneler kendisilerinde duracak mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-01-04

Elektrik teknikeri olarak görev yapan personele iş riski zammı ödemesi

Devlet Memurlarına ödenecek Zam ve Tazminatlara ilişkin BKK göre, I sayılı cetvelin d bendinde Teknik Hizmetler sınıfına tabi çalışanlardan "ünitesinin gücü 150.000 Kw'tan küçük olmayan üretim santralleri, 100.000 Kw'lık transformatör merkezleri ve 380.000 voltluk enerji nakil hatlarında inşa, tevsi, işletme mahallerinde fiilen çalışmakta olanlara (500) ek iş riski zammı verileceği belirtilmektedir. İdaremizde elektrik teknikeri olarak görev yapan personelimiz içme suları motopomplarının montajı ve arızalarında, büz tesislerinin montaj ve arızalarında vb. görevleri yapmaktadır. Bu personelimize söz konusu 500 puanlık iş riski zammı ödenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-01-04

Sözleşmeli personele ödenen ücret

5393 sayılı Belediyeler Kanunu 49 uncu maddesi gereğince sözleşmeli olarak istihdam edileceklere ödenecek net ücret, söz konusu kadro unvanı için birinci derecenin birinci kademesi esas alınmak suretiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre tespit edilecek her türlü ödemeler toplamının net tutarının yüzde 25 fazlasını geçmemek üzere belediye meclisi tarafından belirlenir. Birinci derecenin birinci kademesinden daha aşağıda ücret verilebilir mi? Buna ek ödenek dahil mi? Ek ödenekten sigorta kesilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-01-04

Lise mezunu memurun yazı işleri müdürlüğüne vekâleti

Yaklaşık 15 senedir yazı işleri müdürlüğünde memur olarak görev yapmaktayım. Lise mezunuyum. Kurumda değişik bölümleri bitirmiş yüksek okul mezunu arkadaşlar bulunmakta ben lise mezunu olarak kısa (yıllık izinlerde, rapor vb.) ya da uzun süreli olarak yazı işleri müdürlüğüne vekâlet edebilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-01-04

Uzman erbaşın memuriyete atanması

27.10.1994–27.10.1996 tarihleri arasında piyade uzman çavuş olarak görev yaptım. (2 yıl) 25.06.2001 yılında belediyeye bekçi kadrosunda göreve başladım. Tarafıma kademe derecemin hesaplanarak bildirilmesini istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 2010-06-21

Vekâlet ücreti, ek ödeme

Kurumumuzda boş bulunan müdür kadrolarına vekâlet eden memurlarımıza; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 86.maddesinde vekâlet görevi ve aylık verilmesinin şartları düzenlenmiş; 174. maddesinde vekâlet aylıklarının ödenebilmesi için görevin fiilen yapılmasının zorunlu olduğu belirtilmiş; 175. maddesine 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen ikinci fıkrasında ise, vekâlet aylığı ödenebilmesi için vekilin asilde aranan şartları taşımasının zorunlu olduğu hükme bağlanmış bulunmaktadır. Bu açıklamalar doğrultusunda vekalet ücreti veya 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulunun Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararının 4. maddesinin (ç) ve (d) bentleri gereği fazla olan özel hizmet tazminatı ödeyebilir miyiz? Yine müdür kadrolarına vekâlet eden memurlarımıza 2010/7 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının geçici 1. maddesinde belirtilen ek ödemeden faydalanmaları mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 2010-06-18

Fiili hizmet zammı

Ben Çayırlı Belediye Başkanlığında 14.04.1990 yılından beri itfaiye onbaşısı olarak görev yapmaktayım.2008 yılında çıkan Yasada itfaiye personeline fili hizmet zammı verildi. Ancak kurum olarak şuana kadar herhangi bir işlem yapılmadı. İtfaiyede çalışan personel arkadaşlar faydalanabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 2010-05-21

Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililiği kefalete tabi midir?

Hukuk İşleri Müdürlüğünde İcra Şefi olarak görev yapmaktayım, ayrıca taşınır mal görevlisi olarak görevlendirildim. 03.12.2009 tarihinde yayımlanan Taşınır Mal Genel Tebliği'ne istinaden maaşımdan mali sorumluluğum olduğu gerekçesiyle kefalet aidatı kesiliyor. Bu durumda maaşımda artış olmadan eksilmeye sebebiyet vererek aynı kadrodaki çalışan memurlara göre daha az ücret almaktayım. Halbuki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 147. ve 152. maddelerine göre, aldığım sorumluluğa karşı mali sorumluluk zammı verilmesi gerekir. Bu yapılan kesintinin kadrom dışı yapılan kesinti olduğunu ve haksız yere yapıldığı düşünüyorum. İdarece yapılan bu işlem konusunda beni aydınlatılmasını istiyorum?

  • Soru Cevaplandı
  • 2010-05-18

İstisnai Memurluk

5434 sayılı Kanunun Ek 67 nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca “Daha önce atanmış ya da seçilmiş oldukları kadro, görev veya aylık almış oldukları dereceler için belirlenmiş olan ek göstergelerden daha düşük ek gösterge ödenmesi gereken veya ek göstergesi olmayan bir kadro, görev veya dereceye atanan ya da seçilenler; daha önceden yararlanmış oldukları ek gösterge rakamı ile halen bulundukları kadro, görev veya dereceye ilişkin ek gösterge rakamı arasındaki farktan kaynaklanan kesenek ve karşılık tutarının tamamının aylıklarından kesilmesi suretiyle emeklilik açısından yüksek olan ek göstergeden yararlanmaya devam ederler. 5434 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin (II) numaralı fıkrasının (n) bendinde sayılanlar hariç, atandıkları veya seçildikleri kadro, görev ya da derecede en az altı ay görev yapmaksızın ek göstergesi daha düşük bir kadro, görev ya da dereceye atanan veya seçilenler hakkında bu fıkra hükümleri uygulanmaz” denmektedir. Ancak 657 sayılı Kanunun 59.maddesine göre “Birinci fıkrada sayılan memurların bulundukları bu kadrolar emeklilik aylığının hesabında ve diğer memurluklara naklen atanmalarında herhangi bir sınıf için kazanılmış hak sayılmaz. Bu görevlerde bulunan memurların emeklilik kıdemleri yürümekte devam eder.” denmektedir. Yukarıdaki bahse konu yasalar dikkate alındığında özel kalem müdürü 1. derece 2200 den maaşını alan bir avukatın 9 uncu derece ek göstergesiz bir kadroya atandı ise yapılması gereken emekli keseneğine esas aylık bilgi bölümüne derece: 9 kademe: 1 ek gösterge: 2200 mi olmalı yoksa ek gösterge Sıfır mı olmalı?

  • Soru Cevaplandı
  • 2010-01-27