Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İsteğe bağlı sigortalı eşe aile yardımı verilmesi
Denizli Belediyesinde 657 sayılı Kanuna tabi müdür kadrosunda bulunmaktayım. Eşimi 15.04.2011 tarihinde tarım işlerinde hizmet akdiyle süreksiz çalışanlara ait giriş bildirgesini vererek 5510 sayılı ka-nunun ek 5.maddesi kapsamında sigortalı olarak tescilini yaptırdım. Eşim menfaat karşılığı herhangi bir işte çalışmadığı için bildirime gerek duymadım. Fakat Ocak-2012 primini ödemeye gittiğimde SGK ku-rumunda benim gibi pirim ödeyenlerden ve bildirimde bulunmayanlardan geriye dönük olarak ödenen aile yardımlarının tahsil edileceğini duydum. Kurumuma değişiklik beyanını verdim. Geriye dönük ola-rak faizle beraber 798 TL Mart ayı maaşımdan 713 TL’ de Nisan ayı maaşımdan kesildi. Aile yardımı ödeneğini de almıyorum. Ek 5. madde kapsamındaki sigortalılar 5510 sayılı Kanunun 4. maddesi 1. fık-rasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılırlar diye belirtilmektedir. Eşim zaten herhangi bir işte kesin-likle çalışmıyor. Kendi sigorta primimizi isteğe bağlı olarak kendimiz ödüyoruz. İsteğe bağlı ya da BAĞ-KUR isteğe bağlı sigortalısı olan Devlet Memurunun eşine 657 sayılı Kanunun 202. maddesine göre aile yardımı ödeneğini kurumumuz veriyor. İdarece tarafıma tevdi edilen yazıda Ek-5 tarım sigortalısı olarak pirim ödediğim sürece eşime aile yardımı ödeneği verilemeyeceği belirtilmektedir. İdarece yapılan işlem doğru mudur? Özet olarak eşi kesinlikle kendisine menfaat sağlayıcı hiçbir işte çalışmayan, ek-5’ te tanımlanan tarım sigortalı olarak prim ödemeye devam eden Devlet Memuruna aile yardımı ödeneği-nin ödenip ödenemeyeceği hakkında; verilecek cevabın şahsıma ve tüm Memur arkadaşlara faydalı olacaktır.
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-10
Teknik ve Sağlık Hizmetleri Sınıfları kadrolarında bulunanların zam ve tazminatları
2012 yılında da uygulanmasına devam olunan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 4. maddesinin (e) fıkrasında “Kurumların Teknik ve Sağlık Hizmetleri Sınıfları kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanabilecek mesleki üst öğrenimi bitirenlere cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere kari-yerleri (Mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları Teknik ve sağlık hiz-metleri sınıfında bulunanlardan bulundukları hizmet sınıfından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez” denilmektedir. Kurumumuzda teknisyen kadrosunda olup, Açık Öğretim Fakültesinin, Teknik programlarından 2 yıl süreli Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tarım Programından mezun olan bir personelimiz bu-lunmaktadır. Bu personele ilgili kararın (e) fıkrasına göre zam ve tazminatlar ödenebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-26
Vekalet-hizmet süresi
1/3 tekniker kadrosunda memurum.1991 yılında mezun olup ara vermeden askere giderek vatani göre-vimi tamamladım.15.11.1993 yılında SSK’ lı olarak belediyede tekniker unvanlı sözleşmeli olarak ilk işe baş-ladım.4 yıl bu statüde görev yaptıktan sonra memurluk sınavına girerek tekniker memur olarak atandım. Yaklaşık 2 yıldır 1 derecelik insan kaynakları müdürlüğü görevini vekâleten yürütmekteyim. Vekâlet ücreti almam gerekmez mi? Ayrıca sözleşmeli olarak çalışmış olduğum 4 yıllık süre kıdem zammı süresinde değer-lendirilmez mi? Maaş bordromda ek göstergem: 2200, maaş kalemi karşısında: 1440, özel hizmet: 100 iş güçlüğü: 2050 kıdem zammı: 16 olarak maaşın hesaplanmış olduğunu görmekteyim. Teknik Hizmetler Sını-fında olduğumdan, maaş ve bordro düzenleme konusunda uzman bir arkadaşa yıllardır rastlayamadım. Özel hizmetimin 110 olması ve kıdem zammı yılının 20 olması gerekir mi? Maaş olarak ne almam gerekir aydınla-tabilirseniz çok sevineceğim.
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-19
Fiilen çalışmayan zabıta personeline giyecek yardımı
Belediyemiz Zabıta teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi zabıta komiser yardımcısı olarak çalışmakta iken, yaklaşık 2,5 yıldır Başkanlık oluruyla Evlendirme Memurluğunu yürütmekteyim. Bilindiği üzere zabıta memurlarına yılda iki kez giyecek yardımı yapılmaktadır. Zabıta Müdürü benim giyecek yardımımı vermiyor. Böyle bir yetkisi var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-13
Belediyede çalışan uzmanların ek ödeme oranları
Belediyelerde çalışan uzman unvanlarının ek ödeme puanları kaç olmalı. 02/11/2011 gün ve 28103 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karara göre; j) Bakanlık, müsteşarlık, başkanlık, bağımsız genel müdürlük taşra teşkilatları ile yükseköğretim kurumlarında ve mahalli idarelerde özel yarışma sınavı sonucunda mesleğe uzman ve denetmen yardımcısı olarak alınıp belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonunda uzman ve denetmen unvanlı kadrolara (mevzuatı uyarınca söz konusu kadrolara atananlar dahil) atananlar ile belediye iktisat müfettişlerinden; = 140 puan, k) Raportör, mütercim, tercüman, çözümleyici, programcı, araştırmacı, muhasebeci, muhasip, kontrolör, antrenör, ayniyat saymanı, uzman, danışman, aktüer, araştırmacı, APK uzmanı, talim ve terbiye kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, savunma uzmanı, sivil savunma uzmanı ve diğer uzman unvanlı kadrolarda bu-lunanlara 115 puan, hangisi ödenir?
- Soru Cevaplandı
- 2012-06-27
Vekâlet, şef’in maaş göstergeleri
Fakülte mezunuyum. 07.08.1993 yılında (ilk defa sigorta olarak) belediyede işçi olarak işe başla-dım. 01.01.1998 yılında memuriyete giriş yaptım. 24.01.2010 yılında yapılan mahalli idareler personelinin görevde yükselme sınavını kazandım ve 05.03.2010 tarihinde şef kadrosuna atandım. 3/1 dereceden maaş almaktayım. 04.02.2011 tarihinde 1. derece yazı işleri müdürlüğü kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesi uyarınca vekâleten atandım ve halen bu görevimi yürüt-mekteyim. Maaşımın hesaplanması hususunda anlaşmazlık yaşanmakta olup, durumumla alakalı olarak, şu anki bulunduğum makam, kadro ve derece kadememe göre almam gereken maaşa esas ödemeler ve ek ödeme katsayı nedir.
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-24
Yazı işleri müdürlüğüne atanma
1986 yılında 19 Mayıs Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu inşaat bölümünden tekniker unvanı ile mezun oldum. 15.06.1995 yılında belediyemizde teknik hizmetler sınıfında fen memuru olarak göreve başladım. 2010 yılında unvan değişikliği sınavına girdim. Sınavı kazandıktan sonra 08.11.2010 tarihinde tekniker kadrosuna atandım. Şu an derecem 1/4 ve buna göre maaş almaktayım. Belediye-mizde Yazı İşleri Müdürlüğü boş olup 01.01.2008 tarihinden itibaren vekâleten yürütmekteyim. Bu du-rumda 666 KHK’ye göre ek ödeme oranının 1 sayılı cetvelin, A-Aylıklarını 657 sayılı DMK'na göre alanlar kısmının 1-(g) bendindeki müdür için öngörülen % 170 oranında ek tazminattan faydalanabilir miyim? Ayrıca boş olan Yazı İşleri Müdürlüğüne atanabilmek için görevde yükselme sınavına katılabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-21
Boş bulunan imar müdürlüğü kadrosuna vekalet ücreti ödemesi
Belediyemizde 8/2 derece ve kademede memur kadrosunda görev yapan mühendislik fakültesi mezunu, (10 yıl işçi kadrosunda mühendis olarak yine aynı yerde hizmeti bulunan) bir personelimizin, boş olan 1. dereceli imar müdürü kadrosuna, 687 sayılı Kanunun 68/B maddesindeki şartları ve görevde yükselme yönetmeliğindeki teknik müdürlüklerin sınavına girebilme hakkını taşıdığını düşünerek, İmar Müdürlüğü kadrosuna vekâleten atadık ve vekâlet ücreti ödemekteyiz. Hem boş bir kadroya vekâlet etmesi hem de 68/B maddesine göre 8. derecedeki bir memurun 1. dereceli İmar Müdürlüğü kadrosuna ücretli vekâlet etmesi işlemi doğrumu dur?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-18
Ortaokul mezununun müdürlüğe atanması
2007 Yılında Belediye Başkanı tarafından 4 dereceli müdür kadrosuna asaleten atandım. Ortaokul mezunuyum. Müktesep derecem 5/4'tür. Müdür kadrosunun tüm haklarından faydalanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-16
İtfaiye ve zabıta personelinin fazla çalışma ücretleri
sayın hocam vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı şimdiden teşekkür ederim benim bir sorumolacak. Belediyemizde çalışan itfaiye eri kadrosundaki memurumuzu personel yetersizliğinden dolayı 'Asli Kadro göreviniz olan itfaiye eri haklarınız saklı kalmak kaydı ile geçici olarak tedviren Belediyemiz Baraj İşletme Şefliğinde Civar olarak görevlendirildi. Bu memurumuza zabıta ve itfaiye personeline verilen fazla mesai ücreti verilirmi cevaplarınız için şimdiden
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-14
Özel sektördeki çalışmaların teknik hizmetler sınıfında değerlendirilmesi
22.08.2011 yılında tekniker memur olarak atandım. Daha önceki yıllarda özel şirketlerde tekni-ker olarak 2783 gün ödenmiş primim bulunmakta. Asaletim dolduktan sonra hizmet birleştirmemi ya-parak maaş kademe ve derecemi ilerletebilir miyim? Ödenmiş tüm primlerimi saydırabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2012-04-05
Memurların mali hakları ve sosyal yardımlar
Genel bütçeye tabii ilçemizdeki nüfus müdürü 3000 ek gösterge alırken Belediyemizdeki müdürler için 2200 ek gösterge veriliyor. Yapılan uygulama doğrumu dur?
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-15