Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kamu kurum ve kuruluşlarının sorunlarına ışık tuttuğunuz için öncelikle teşekkür ederim. Konya İl Özel İdaresinde İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapmaktayım. İl Özel İdarelerinde görev yapan daire başkanlarının ek göstergeleri kaçtır? İl Özel İdareleri arasında farklı uygulamalar yapılmak-tadır?
- Soru Cevaplandı
- 2013-04-22
Memurların mali hakları ve sosyal yardımlar
İtfaiye eri ve teknik kadroda olup da bu görevini fiili olarak yerine getirmeyen personele kıyafet yardımı verilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-11-13
Zabıta personelin yazlık ve kışlık elbisesi, giyecek yardımının alımında birim fiyatlarının aşılması
1- Zabıta memurları için yazlık- kışlık ve tören elbisesi adı altında yapılacak yardımların içeriğinde neler olduğunu söyleyebilir misiniz? Yani yazlık - kışlık kıyafet alımında zabıta memurları neler alacak? 2- Birde alınacak giyecek yardımında devletin öngördüğü fiyat listesinin aşılmasında bir sakınca var mıdır? Yani alacağımız eşyaların Belediye Zabıta Yönetmeliğinde belirtildiği üzere kaliteli birinci sınıf üründen olması için verilen birim fiyatlarını biraz aşmamız gerekiyor bu farkı belediyemizin ödemesin-de bir sakınca var mıdır? Yoksa doğacak farkı kendi cebimizden mi ödemeliyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2012-11-07
Vekâlet görevi
Belediyede 15.09.1998 tarihinde memur olarak göreve başladım. 02.10.2006 tarihinde belediye-mizdeki boş bulunan 5. dereceli tahsildarlık kadrosuna atandım. Belediyemizdeki muhasiplik kadrosu-nun boşalması üzerine 01.12.2008 tarihinde muhasebe iş ve işlemlerini yürütmek üzere görevlendiril-dim ve bu güne kadar muhasebe kadrosuna ait tüm görevler tarafımdan yapılagelmiştir, halende de-vam etmektedir. 4 yıllık meslek lisesi mezunuyum. Muhasebe işlerini yürütmek üzere daha önceden Belediye Başkanı tarafından "Bu günden itibaren belediyemize ait muhasebe iş ve işlemlerinin Belediye Tahsildarı Yakup EYTÜRK tarafından yürütülmesine tarafımdan karar verilmiştir" şeklindeki bir görev-lendirmenin vekâleten görevlendirme sayılıp sayılamayacağını, bu şekil bir görevlendirme vekâleten görevlendirme sayılmadığı takdirde, bu günden itibaren vekâleten atamamın yapılmasında her hangi bir sakınca var mıdır? Bildirilmesini istiyorum. Muhasebe işlemlerinin tamamı tarafımdan 01.12.2008 den bu güne kadar yapılmış olması nedeniyle, muhasebe kadrosuna ait zam ve tazminatlardan, ek ödeme oranlarından ve vekalet ücretinden yararlanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2013-02-25
Zabıta komiserlerine ödenecek özel hizmet tazminatı oranı
Belediyelerde görev yapan 4 ve daha alt dereceli zabıta komiserlerine ödenecek Özel Hizmet Taz-minatı Oranları hakkında tekrar tekrar görüş talebinde bulunuyoruz. Fakat mütalaalarda farklı farklı ce-vaplar aldığımız için, acaba yeni farklı bir görüş (mütalaa) var mı diye tekrar sormak zorunda kalıyoruz. Bazı sitelerde Özel Hizmet Tazminatlarının (1-4 Dereceli Kadrolar için) %55 olarak ödenmesi gerektiği mütalaa edilmektedir. (2006/10344 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı. II. Sayılı cetvelin (A) Üst Yönetim ve Genel İdari Hizmetler Bölümü Grup-17 bölümünden) Diğer bir görüş ise (sitenizde de mevcut) aynı Bakanlar Kurulu Kararının III. Sayılı cetvelin G bölümünün b-1 sırasında yer alan oranlardan (%50) ödenmesi gerektiğidir. Ayrıca DPB Görüşleri de %55 olarak ödenmesi gerektiği yönündedir. Kurumlar ara-sında birlikteliği sağlama açısından değerlendirmenin yeniden yapılarak mütalaa sonucunun bildirilmesi hususunu bilgilerinize sunarım.
- Soru Cevaplandı
- 2013-01-31
Vekâlet ve vekâlet ücreti
Belediye mali hizmetler müdürlüğüne aynı belediyede çalışan tedviren görevlendirilen lise mezunu V.H.K.İ vekâlet edebilir mi? Vekâlet ücreti veya tazminat alabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2013-01-23
2013/4156 sayılı Karar ile 2002/3729 sayılı Kararnamenin 3. maddesinde yapılan değişiklik
08.02.2002 tarihli ve 2002/3729 kararnamenin eki kararında değişiklik yapılması ile devlet memur-larına ödenecek zam ve tazminatlarla ilişkin kararın 3. maddesinde; mevcut karar, onay ve diğer mev-zuat uyarınca kapsama dahil personele yapılmakta olan aynı ve nakdi ödeme unsurlarına yeni bir unsur edilmesi ve 2. madde de yer alan ortalama ücret toplamı üst sınırının aşılmaması kaydıyla 2013 yılının birinci altı aylık dönemde kapsama dahil personelin mali ve sosyal hakları kurum içi hiyerarşik yapıların gerektiği ölçüde ve mevzuatı dahilinde %3,14 oranına kadar yetkili organlar tarafından belirlenecek oranlarda artırılabilir denilmiştir. Bu yetkili organlar tarafından belirlenecek ibaresi ile meclis kararı ile %3,14 ün üzerine çıkılabilir demek anlamına mı geliyor yoksa en son zaten %3,14 kadar mı verilebilir? Bu 3 üncü maddeyi birazda açıklayıcı olarak yazarsanız memnun kalırım.
- Soru Cevaplandı
- 2013-01-16
Lise mezunu memurun 2 nci dereceye yükseltilmesi
Belediyemizde zabıta komiseri olarak çalışan personelimiz şu anda 3 üncü derecenin 6 ncı kademe-sinde bulunmakta olup, norm kadrodaki işgal ettiği kadro derecesi 3’tür. Aynı şekilde zabıta memuru olarak çalışan bir diğer personelimiz 3 üncü derecenin 5 inci kademesinde olup işgal ettiği kadro dere-cesi 3’tür. Bu iki personelimizde lise mezunudur. Bu iki personelimizin son 6 yıllık sicil notları 90 ve üze-ri olup herhangi bir disiplin cezası da almamışlardır. Bu iki personelimizi 657 sayılı Kanunun 243 sayılı KHK ile değişik 37 nci maddesine ve 6111 sayılı Yasa hükmüne göre 2 nci derecenin 3 üncü kademesine ve 2 nci derecenin 2 nci kademesine yükseltebilir miyiz? Ayrıca işgal ettikleri norm kadrodaki 3 derecelik kadroları meclis kararıyla 2 derecelik kadro haline getirecek miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2013-01-10
İtfaiye personeline fiili hizmet zammı
İtfaiye Amirliğinde personel yetersizliği nedeni ile resmi tatiller ve Cumartesi, Pazar dâhil 24 iş, 24 istirahat olarak fiilen çalışmaktayız. 1- 17.04.2008 tarihinde değişik olarak yayımlanan 5510 sayılı Kanunun 40. maddesinin 15. bendi uyarınca fiili hizmet süresi zammından nasıl yararlanabiliriz? 2- İlgili Kanun gereği ve 05/06/2009 tarih ve 2009/79 sayılı genelge istinaden fiilen çalışanlar olarak mı yoksa yangın söndürme işlerine katıldığımız saatlere istinaden mi fiili hizmet zammından bordroya dâhil edilmemiz gerekir? 3- İlgili Kanun ve Genelge yayınlanmasına istinaden bu tarihe kadar fiilen görev yaptığımıza göre fii-li hizmet zammından yararlandırılmamız için ne gibi bir işlem yapmalıyız?
- Soru Cevaplandı
- 2013-01-08
Ön lisans mezunu tahsildarın derece kademesi
19.09.1991 tarihinde Ticaret Lisesi mezunu olarak, tahsildar kadrosunda 12/2 dereceden göreve başladım. 15.06.1995 tarihinde 1 (bir) yıl ve 02.06.2006 Haziran ayında 10 (on) ay ücretsiz doğum iznine ayrıldım. 2009 yılında 2 yıllık ön lisans'tan mezun oldum. Halen tahsildar olarak görev yapmaktayım, 2005 yılında verilen 1 dereceyle beraber, şu anda maaş derece ve kadememin ne olması gerekiyor.
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-14
İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Yardımcılarının Maaş ve Ücretleri
5302 sayılı Yasanın 36 ncı maddesinin 4 ncü paragrafı “(Ek fıkra: KHK/661 - 24.10.2011 / m.62) Ge-nel sekreter, Valinin teklifi ve İçişleri Bakanının onayı ile atanır ve aynı usulle görevden alınır. Büyükşe-hir belediyesi bulunan illerde genel sekreter kadrosuna atananlar, genel idare hizmetleri sınıfına dâhil bakanlık genel müdürleri, genel sekreter yardımcısı kadrosuna atananlar bakanlık bağımsız daire baş-kanları, 1. hukuk müşaviri ve daire başkanı kadrosuna atananlar ise bakanlık daire başkanları için ilgili mevzuatında öngörülen ek gösterge, makam, görev ve temsil tazminatları ile 657 sayılı Devlet Memur-ları Kanununun 152 nci maddesi uyarınca ödenen zam ve tazminatlardan aynen yararlanırlar; diğer il-lerde ise genel sekreter kadrosuna atananlar genel idare hizmetleri sınıfına dahil bakanlık bağımsız dai-re başkanları, genel sekreter yardımcısı kadrosuna atananlar ise genel idare hizmetleri sınıfına dahil bakanlık daire başkanları için ilgili mevzuatında öngörülen ek gösterge, makam, görev ve temsil tazmi-natları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152 nci maddesi uyarınca ödenen zam ve tazminat-lardan aynı usul ve esaslar dahilinde yararlanırlar. Genel sekreter olarak atananların bu görevde geçen süreleri mesleki kıdemlerinde geçmiş sayılır. Ağrı İl Özel İdaresi Genel sekreterinin almış olduğu maaş ücretler aynen aşağıya alınmıştır. ÖRNEK: Derecesi, Kademesi ¼, Ek Göstergesi 3600, Özel Hizmet Tazminat 200, Büyük Proje Tazmi-nat 30, Yan Ödemesi 1700, Hizmet Yılı 17, Evli 3 çocuk, eşi çalışıyor, Makam Görev Tazminat 12000, Ek Ödemesi 190 puan, Emekli Keseneği %130 olarak maaş ücret yapılıp kendisine ödenmektedir. Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname de 2 sayıl cetvel (Ek 10 uncu Maddenin Birinci fıkrasının (a) ve (b) Bentleri Kapsamında Yer Alan Personelin 2 sa-yılı cetvelde belirtilen Ücret ve Tazminat Gösterge Cetveli) nin Genel Sekreter için; 7 nci sırasında yazılı Müstakil Daire Başkanı; Ücret Göstergesi 54.300, Tazminat Göstergesi 30.000. puanlarını, Genel Sekre-ter Yardımcısı 8 inci sırasında yazılı Daire Başkanı 51.900 ücret göstergesi, 28.575 puan tazminat gös-tergesinin maaş olarak yapılmasını talep etmektedirler. 666 Sayılı KHK istinaden Maliye Bakanlığı 161 sayılı Tebliğ yayınlamış olup tam olarak anlaşılama-mıştır. İl Özel İdaresi Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcılarına 666 sayılı KHK nin 2 sayılı cetvel-de gösterilen tazminat ve ücretlerin kendisine verilip verilemeyeceği verilirse (Özel Hizmet Tazminatı, Ek Ödeme, Ek Gösterge, maaş, taban aylığı, kıdem aylığı gibi) hangi değerlerin dikkate alınacağı hangi değerlerin dikkate alınmayacağı, hangilerinin verileceği veya hangilerinin verilmeyeceği gibi hususların tamamında tereddüte düşülmüştür.
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-13
THS yer alan teknisyenin özel hizmet tazminatı
1-1996 yılında Uzman Çavuş olarak göreve başladım. 2007 yılı Kasım ayında açıktan atama ile Keçi-borlu Belediyesinde teknisyen kadrosu ile göreve başladım. Teknisyen olarak görev yapmakta iken 16 Ağustos 2011 tarihinde mezun olduğum makine bölümün meslek yüksek okulu 2 yıllık eğitimimi ta-mamladım. Mezuniyetimi kadro ve dereceme işlettim. Yalnız maaş haklarından özel hizmet tazminatı-mı (402,42 TL.) almaktayım. Özel hizmet tazminatının eksik hesaplandığı kanaatindeyim. 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu bitirdiğim halde mezuniyet öncesi aldığım maaşımda hiç bir değişiklik olmamıştır. Teknisyen kadrosunda görev yaparken 2 yıllık Makina bölümü yüksek okulunu bitirdiğimden dolayı özel hizmet tazminatımın mezuniyetim nedeniyle 100*100 oranında almam gerekmiyor mu? Kadro derecem 4/3, memuriyet yılım 16 yıl, ilk göreve başladığımda mezuniyetim 4 yıllık teknik lise.
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-01