Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
(659 ve 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname)
Hukuk servisinde görevli 657 sayılı Kanuna göre Devlet memurlarına ödenen avukat vekalet payın kısmını bu 659 KHK de 14. maddede var. Bu maddeyi 666 KHK ek 12. madde ile kaldırıldı fakat 10.10.2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi bu maddeyi iptal etti. Özellikle Anayasa Mahkemesi kararının VII sonuç bölümü d maddesinde ve f maddesinde özellikle d maddesinde yürürlüğü iptal ediyor. Şimdi buna göre bu vekâlet payının 01.01.2012 tarihinden itibaren 2 yıllık ödenmesi gerekiyor mu memurlara yoksa bu konu hakkında maliyeden yeni bir ödeme tebliği olması gerekli mi?
- Soru Cevaplandı
- 2013-11-05
Vergi indiriminin geriye doğru talebi
Oğlumun % 40 özürlü raporu var kurumun muhasebesine verdim. Ekim 2013 maaşından vergi indi-rimi yapıldı. Ama raporun başlangıç tarihi daha önce, yani bir yıldan fazla geri doğru indirim alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2013-10-25
Memur ve zabıta memurları kadrolarının üst derecelere yükseltilmesi
Yenişehir Belediyesinde Genel İdare Hizmetleri sınıfında memur kadrosun da bulunmakla birlikte zabıta memuru olarak görev yapmaktayım. Gerek memurlarda ve gerekse de zabıta memurlarında yükselebilecekleri dereceler 5 olarak gösterilmiştir. Şu an mükteseben 5/3 derecedeyim. 2014 yılında 4 derecenin 1 inci kademesine ilerlemem olacak mı?
- Soru Cevaplandı
- 2013-10-23
Zabıta memurunun sosyal hakları
Belediyemiz zabıta memurluğu kadrosunda görev yaparken; 18 Mart 2010 yılında zabıta müdürlü-ğü kadrosunda kalmak kaydı ile (müktesebinden) maaş almak üzere tahsilat şefliğinde görevlendirildim. Maaş bordrom zabıta memuru olarak düzenlenmesine rağmen; müktesebinden maaş almam gerekirken elbise ve maktu mesaimi yaklaşık 40 aydır kazanılmış haklarım olanları almadım. Pazar yerle-rinde işgaliye bedeli topladım ve 2 yıldır vezne açılarak tahsilat işi yapıyorum. Bu mağduriyetim eko-nomi olarak kayıplarımı ve kişisel onurum adına ne yapmam gerekir.
- Soru Cevaplandı
- 2013-09-30
Memurların mali hakları ve sosyal yardımlar
Merhaba kolay gelsin, 9. derecenin, 1. kademesinde, 8 aylık aday memurum. Maaş bordromda özel gider indirimi diye bir kalem var. 73,00 lira küsur, bu ücret bana hesapladığımda ödenmemiş gö-züküyor. Bu kalem maaşa dâhil ediliyor mu, bu tutarın bana ödenmesi gerekmiyor mu? Bilgi almak isti-yorum.
- Soru Cevaplandı
- 2013-08-31
Mühendisin özel hizmet tazminatı oranı
Tekniker durumunda iken mühendislik bitiren bir memurun, üst öğrenimden dolayı alacağı zam ve tazminatlar içinde ek ödeme (denge tazminatı) var mıdır. 160 nolu genel tebliğe istinaden mühendisin ek ödeme oranı olan 130 ek ödeme oranını alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2013-08-22
Tahsildarın mali hakları
Sarıkamış Belediyesinde Tahsildar kadrosunda görev yapmaktayım. Tahsildarlık görevi gereği Tahsilat makbuzu ve para zimmetimiz var. Bu zimmetlerimden dolayı tarafıma herhangi bir ödenek yapılması gerekiyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 2013-08-15
Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Belediyede Sözleşmeli olarak çalışmaktayım. 657 sayılı kanuna geçici olarak eklen 41. madde kapsamında kadroya geçiş işlemlerimiz başladı. Memurlara aylıklarında ödenen ek ödeme belediye tarafından ödenmemesi durumu olabilir mi? (10/2 dereceli tekniker kadrolu ön lisans mezunu aile 6 yaş altı 1 çocuk yardımı alıyorum)
- Soru Cevaplandı
- 2013-08-14
Büyükşehirlerde itfaiye teşkilatı ve personel devri
Büyükşehir olan ilimiz kanuni olarak itfaiye teşkilatını merkezde topluyor kadromu değiştirme yoluyla bütün mali haklarımı da kaybediyor muyum? Bu mali haklarımı denge olarak alma hakkına sahip miyim? Memurun özlük hakları neticesinde kazanılmış haklar içinde bu mali haklarımı kazanma şansım yok mu?
- Soru Cevaplandı
- 2013-07-15
İşçilikte geçen sigortalılık süresi
05.01.1997 tarihinde memur olarak göreve başladım. Daha önce 1988 tarihinden itibaren toplam 3750 gün sigortalı hizmet sürem bulunmaktadır. 2013 yılında yapılan görevlendirme ile Nisan-Mayıs-Haziran aylarında kursa katılarak ölçü ayar memurluğu kadrosuna atandım. Şu an itibari ile maaş derece kadrom 5/1 emekliye esas derece kadrom 3/3 dür. Sigortalı olan günlerimin maaş derece kadroma etki edip etmeyeceğini öğrenmek istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 2013-07-03
Vekâletin fiilen yapılması
Ben Gaziantep İl Özel İdaresinde yaklaşık on yıldan bu yana vekâleten ruhsat ve denetim müdürlü-ğü görevini yürütmekteyim. Asilde aranan şartları da taşımaktayım. Ancak vekâlet görevime ilişkin se-miner ve toplantılara katıldığımda vekâlet aylığım kesilmektedir. Oysa vekalet konusunu düzenleyen 666 sayılı KHK'da vekalet aylığının, vekalet görevi ile ilgisi olmayan seminer....durumunda ödenmeye-ceği belirtilmekte, ayrıca zam ve tazminatlara ilişkin 160 Nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebli-ğinde de "Vekaletleri esnasında yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, vekalet görevine ilişkin olmayan geçici görev, görevden uzaklaştırma, tutuklanma, gözaltına alınma, hizmet içi eğitim, kurs veya seminer ve benzeri nedenlerle vekalet görevine ara verenlere (ara verdikleri günler için),vekalet nedeniyle ön-görülen zam ve tazminatlar ödenmeyecektir." denilmektedir. Vekâlet görevime ilişkin katıldığım seminer ve toplantıların görevlendirme olurunda da Ruhsat ve Denetim Müdür Vekili yazılı olduğu halde, vekâlet aylığımın ödenip ödenmeyeceği konusunda görüşlerinizi bildirebilirseniz çok memnun olurum.
- Soru Cevaplandı
- 2013-06-27
Şef’in yan ödeme puanı
2006/10344 sayılı BKK dipnotlarında; "3-a) 16/a sırasında sayılanlara (1300), 16/b ve c sıralarında sayılanlara (1100), 16/d ve e sıralarında sayılanlara ise (750) puana kadar Temininde Güçlük Zammı, b) 17 nci sırada sayılanlara (750) puana kadar Temininde Güçlük Zammı, c) 16 ve 17 nci sırada sayılanlara (500) puana kadar İş Riski Zammı, kadro unvanları ile ilgili görevle-ri fiilen yaptıkları sürece ayrıca verilebilir. d) Uzman, Uzman Yardımcısı, Şef ve Amir kadrolarında bulunanlardan daha önce 16/c, d ve e sıraları ile 17 nci sırada sayılan kadrolarda bulunmuş olup aynı görevi yapmaya devam edenlere belirtilen sıralar ile dipnotun (a), (b) ve (c) sıralarında sayılan puanlar verilebilir." Hükmüne göre "şef" unvanının yan ödeme puanı "2250" olarak uygulanabilir mi? Bu konuda ku-rumlar arasında uygulamada farklılıklar bulunmaktadır.
- Soru Cevaplandı
- 2013-05-13