Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Belediye zabıta ve itfaiye personelinin özel hizmet tazminatı
Belediyemizde çalışmakta olan itfaiye çavuşu, itfaiye amiri ve itfaiye erinin özel hizmet tazminat oranları hakkında tereddüt hasıl olmuştur. Norm Kadro İlke ve Standartlarında, 2007 yapılan değişiklik-le itfaiye personeli genel idari hizmetler sınıfına alınmış olup, 2006 ‘daki Bakanlar Kurulu Kararı değişti-rilmemiştir. İlgililer geçmişe dönük fark istemektedir. Ödemenin yapılıp yapılamayacağı hususunda bil-gi verirseniz seviniriz.
- Soru Cevaplandı
- 2014-04-10
Arazi tazminatı
Mühendis kariyerli belediye başkan yardımcısı teknik hizmetler sınıfındaki mühendis mimar tekni-ker ve teknisyenlere ödenen arazi tazminatından yararlanabilir mi? Eğer yararlanabilirse başkan yar-dımcılığına atandığı tarihten itibaren bu haktan geriye dönük yararlanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2014-01-06
Memurlarla yapılan toplu sözleşmelerden yapılacak kesintiler
Belediyelerin yapmış olduğu sosyal denge tazminatı ya da toplu sözleşme adı altında yapılan iyileş-tirme zamlarından gelir vergisi kesilebilir mi? Hangi vergilere tabidir?
- Soru Cevaplandı
- 2014-01-02
Gıda yüksek mühendisinin giyim-kuşam hakkı
Çerkezköy Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü'nde Gıda Yüksek Mühendisi unvanıyla Teknik Hizmetler Sınıfında kadrolu (657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak) çalışmaktayım. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen her türlü işyerinin yönetmeliğe göre ruhsatlandırılması ve yıl içerisindeki periyodik denetimlerinin yapılmasında sahada görev almaktayım. Kıyafet yönetmeliğine göre memurlara verilen giyecek yardımından yararlanabilir miyim? Bu yardımın verilmemesi için herhangi bir engel söz konusu mudur?
- Soru Cevaplandı
- 2013-12-19
Çözümleyici kadrosunun arazi tazminatı
Çalıştığım kurumda çözümleyici kadrosunda olup aynı zamanda saha da aktif olarak görev yapmaktayım. Malumunuz Temmuz ayı itibariyle çözümleyici ve programcılar TH sınıfına alındı. Ancak sahatazminatından yararlanamayacağımız beyan edildi. Hangi maddenin hangi yönetmeliğine göre ödenemeyeceği hususunda tarafıma bilgi verilmesini arz eder saygılar sunarım.
- Soru Cevaplandı
- 2013-12-13
(Vekâlet ücreti)
7. derecede şoför kadrosunda 657 sayılı D.M.K. tabi olarak görev yapmaktayım. 7. derecede emeklilikten ötürü boşalan zabıta memurluğu kadrosuna 20/02/2011 tarihinden beri vekaleten görevlendirildim. 5393 sayılı Belediye Kanununun 51. maddesi gereğince belediye meclisince kabul edi-len maktu fazla çalışma ücretini alabilir miyim? 657 sayılı DMK 68 ve 175. maddeleri gereğince vekalet ücreti alabilir miyim? Eğer vekâlet ücreti alabilirsem aylık ne kadar vekâlet ücreti verilir, nasıl hesaplanır?
- Soru Cevaplandı
- 2013-12-11
Ayniyat saymanlarının yan ödemesi ve özel hizmet tazminatı
Belediyelerdeki 2. dereceli ayniyat saymanlarına özel hizmet tazminatı ne kadar verilir, yan ödeme puanı sadece 875 midir?
- Soru Cevaplandı
- 2013-12-01
Zabıta personelinin ek ödemeleri
Belediyede şu an asil zabıta komiser yardımcısı kadrosunda zabıta amiri olarak görev yapmakta-yım. Sorunum ek ödemeyle ilgili, 2007 de son çıkan Belediye Zabıta Yönetmeliğinde zabıta komiser yardımcısı yok. Mutemedimiz tarafından ek ödemem zabıta memuru düzeyinde düzenlenmekte ek ödemeyle ilgili yönetmelikte Şef, amir ve yardımcıları, zabıta baş komiseri ve komiseri, itfaiye başça-vuşu, itfaiye çavuşu ve onbaşısı kadrolarında bulunanlar geçiyor. Bu durumda zabıta komiser yardım-cılarının durumu komiser statüsünde gözetlenmesi gerekmiyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 2013-11-18
657 sayılı Kanunun 64. maddesi
2003 yılında Silahlı Kuvvetlerde Uzman Erbaş olarak göreve başladım.2011 Mart ayına kadar çalış-tım ve çalıştığım 8 yıl boyunca da bütün sicil notlarım 100 dür. 2012 Şubat ayında da belediyede zabı-ta memuru kadrosuna geçiş yaptım. Bu durumda, bana 657 sayılı Kanunun 6111 sayılı Kanun ile deği-şik 64. maddesi gereğince bir kademe verilmesi mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 2013-11-16
6495 sayılı Kanuna göre memuriyete atananların yıllık izin süreleri
Kadroya geçen sözleşmeli ne zaman yıllık izin kullanabilir? 2013 yılında çıkan 6495 sayılı Torba Kanunla sözleşmeli iken kadroya geçirilen personelin yıllık izin hakkı nasıl kullandırılır? Sözleşmeli iken izin kullanan personel, memur olarak atandıktan sonra tekrar izin kullanabilecek mi? Memur olarak izinleri ne zaman hak edilecek? Bir yıl ya da ocak ayı mı beklenmeli?
- Soru Cevaplandı
- 2013-11-11
Teknik hizmetler sınıfındaki Programcı kadrosuna atananların hakları
Sözleşmeli Personellerden "Programcı" unvanında çalışan personellerimizi 6495 Sayılı Kanunun Geçici 41. maddesine ve 24.07.2013 tarihli 28717 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre Memur olarak Genel İdare Hizmetleri yerine Teknik Hizmetler Sınıfına aldık. Programcı unvanındaki Personellerimiz. 1) Teknik Hizmetler Sınıfına Geçmeleri sebebiyle şu an itibariyle kendilerine 1 derece verecek miyiz? 2) Programcı unvanındaki bu memurlar belediyemizde Sözleşmeli Personel olmadan önce "Programcı" unvanına sahip olmadıkları gibi aynı zamanda farklı bir statüde (İlk önce Kent Temizliği daha sonra Bilgisayar Hizmetleri gibi) Belediyemizde Hizmet Alımı Yoluyla(Taşeron) çalışmışlardır. Bu kişiler Programcı unvanları olmadan Hizmet alımı yoluyla kent temizliği, bilgisayar hizmetleri gi-bi görevlerde çalışmaları ve taşeron firma tarafından da bu şekilde sigortalarının yatırılması neticesinde ilgili personellerin hizmet alımı yoluyla çalışmış oldukları bu süreleri "TH Sınıfında olanların memuriyet-ten önceki hizmetlerinin 3/4 'ü değerlendirilir" hükmü gereğince değerlendirecek miyiz? 3) 657 sayılı DMK'nun 36. maddesinin 7 (a) fıkrasına göre bir kısım görevlere atanmada şart koşu-lan kursları memurluğa girmeden önce başarı ile bitirenler hakkında kademe ilerlemesi uygulandığı belirtilmiştir. Buna göre Personellerimiz MEB Onaylı Bilgisayar İşletmeni kursuna ve MEB Onaylı Bilgisayar Programcısı kurslarına katılmışlardır. Programcı kadrosuna atanmada kanuni nitelik olarak şart koşulan bu kursların ikisini birden mi yoksa sadece Bilgisayar Programcısı sertifikasını mı kademe ilerlemesinin yapılması için hangi durumu ele almalıyız. Bilgisayar Sertifikası olmadan Bilgisayar Programcılığı sertifikasının verilmediğini söylemekteler. Bu durumda ne yapmalıyız.
- Soru Cevaplandı
- 2013-11-10
Kadroya geçen sözleşmeli personelin derece ve kademesi
1999 yılı mezunu İnşaat Mühendisiyim. 20.12.2006-14.10.2013 tarihleri arasında özel idare de söz-leşmeli inşaat mühendisi olarak çalıştım. 02.08.2013 tarih 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanu-nun" 9. maddesinin (b) fıkrası uyarınca mühendis (Teknik Hizmetler Sınıfı) kadrosuna atandım. Özel İdarede çalışmaya başlamadan önce özel sektörde mühendis olarak 1160 gün SSK'ya bağlı çalıştım. Bu çalışmaları “mühendislik yapmıştır” olarak belgelemem gerekip gerekmediği. Ayrıca 2000-2001 yıllarında yedek subay olarak (4 ay yedek subay okulu 12 ay muvazzaf) hizmet birleştirme işlemlerimin na-sıl yapılması gerektiği ve kazanılmış hak aylık derece ve kadememim ne olması gerektiği konusunda yardımlarınızı beklerim.
- Soru Cevaplandı
- 2013-11-05