Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Münhal kadrolara sınavla işçi alınabilir mi, geçici işçiler sınavsız kadroya geçebilir mi?
Belediyede 2001 yılında işçi olarak işe başladım. 2006 yılında, 5620 sayılı Yasa kapsamında 01.01.2008 tarihinde sözleşmeli personel statüsüne geçtim. 16.08.2008 tarih ve 2008/14012 sayılı Ba-kanlar Kurulu Kararına göre sözleşmeli çalışan personele ek ödeme verileceği hüküm altına alınmıştır. Oysa ben 2008 (Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık) 2009, 2010, 2011 yılları için ek ödeme almamış bulunmak-tayım. Geriye dönük ek ödememi alıp alamayacağım konusunda ve alınacaksa hangi idari yollara baş-vurmam gerekmektedir? Konunun açıklığa kavuşturulmasını arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2012-09-29
4688 sayılı Kanunun 32 nci maddesinde yer alan süre geçtikten sonra sözleşme yapılması mümkün müdür?
4688 sayılı Kanunun 32 nci maddesinde yerel yönetimler toplu sözleşme sürecinin tamamlanması-nı takip eden 3 ay içerisinde sözleşme yapabilir denmektedir. Bu süre geçtikten sonra yapılan sözleş-melerin durumu nedir?
- Soru Cevaplandı
- 2012-09-14
Lise mezunu fark derslerini vererek meslek lisesini bitirmesi halinde derece/kademe yükselmesi yapılabilir mi?
Lise mezunu olarak 1990 tarihinde zabıta memuru olarak göreve başladım. Dolayısı ile kadro dere-cemde lise mezununun başladığı 13/3’ten oldu. Ancak daha sonra Milli Eğitim Bakanlığınca düz lise mezunu olanlara teknik lise mezunu olabilme şansı verilen telafi eğitim programı açıldı ve bende Tek-nik ve Endüstri Meslek Lisesinin bu programına katıldım. Yalnızca teknik dersleri alarak verilen süre so-nunda Bilgisayar Donanımı Bölümü mezunu olarak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi diplomamı aldım. Bu durumda işe başladıktan sonra almış olduğum diploma ile kadro derecem de herhangi bir yüksel-menin olup olamayacağı hakkında tarafıma bilgi verirseniz sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-23
Mimara bir derece verilmesi
Açıköğretim Fakültesi Engelliler Entegre Mimarlık Bölümü mezunu bir personel özürlü memur ola-rak 2004 yılında memur kadrosunda göreve başlamış. Başlangıç kadro derecesi 9. derece memur kad-rosuna 9. derece 1. kademe olarak yapılmış. Bu işlem yanlış mıdır? 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin ortak hükümler başlıklı kısmının 2. veya 4. fıkrasının uygulanması gerekir miydi? Unvan değişikliği sına-vına girerek mimar unvanını hak kazandığı tarih itibariyle bir derece verilmesi gerekiyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-14
Geçici görevlendirme
Ben 15/11/2011 tarihinde itfaiye eri olarak belediyede işe başladım ve hemen ardından 30 Kasım 2011 de de görevlendirme yazısıyla zabıta memurluğu yapmaya başladım. Yapmış olduğum görev itibariyle herhangi bir ek ödeme almamaktayım. Aday memur olduğum için de sendika üyesi olunamıyormuş. Öncelikle yapmış olduğum görevden dolayı ek ödeme alıp alamayacağımı, sendika üyesi olup olamayacağımı öğrenmek istiyorum. Birde görevlendirmeyle de olsa ne kadar süre zabıta memurluğu görevinde bulunabilirim? Görevlendirme süresi 1 yıl içerisinde ne kadardır?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-14
Hizmet birleştirmesi- kıdem tazminatı
Ben 05.05.1978 doğumluyum. 01.08.1997 tarihinde SSK başlangıcım olup 4 yıl özel sektörde mesleğim haricinde bir işte çalıştım. 2005 yılından itibaren kamuda elektrik teknisyeni olarak çalışmaktayım.2012 KPSS’ yi yine mesleğim üzere elektrik teknisyeni olarak kazandım. Memur olarak atandım. SSK’ lı olarak prim gün sayım askerlik hariç 2700 günü kamuda olmak üzere, toplam 4000 iş günü SSK primim bulunmak-tadır. Size iki sorum var 1) Kıdem tazminatı alabilir yazısı ile kurumdan kıdem tazminatı alabilir miyim? 2) Memurluğa geçtikten sonra hizmet birleştirmesi yapsam sadece emekliliğe esas aylığımı mı etkiler yoksa kazanılmış hak aylığıma etki edip kıdem, derece ve ücret artışım olur mu?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-13
Başkan yardımcılığı ve müdürlük kadrosuna atanma
1) Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda Mali Hizmetler Müdürlüğü görevini vekâleten yürütmekteyim. Mali Sorumluluk zammı alabilir miyim? 2) 11,5 yıl özel sektörde işçi, 5 yıl kamuda (belediyede işçi), 8 ay askerlik ve 3 yıl da özel kalem müdürlüğü kadrosunda geçen hizmetim bulunmaktadır. 4 yıllık eğitim süreli iktisat fakültesinden lisans mezunuyum. Hizmet sürelerim dikkate alınarak; a) Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosuna atanabilir miyim? b) Aynı kurumda görevde yükselme sınavına girmeden Mali Hizmetler Müdürü kadrosuna atanabilir mi-yim?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-12
İsteğe bağlı sigortalı eşe aile yardımı verilmesi
Denizli Belediyesinde 657 sayılı Kanuna tabi müdür kadrosunda bulunmaktayım. Eşimi 15.04.2011 tarihinde tarım işlerinde hizmet akdiyle süreksiz çalışanlara ait giriş bildirgesini vererek 5510 sayılı ka-nunun ek 5.maddesi kapsamında sigortalı olarak tescilini yaptırdım. Eşim menfaat karşılığı herhangi bir işte çalışmadığı için bildirime gerek duymadım. Fakat Ocak-2012 primini ödemeye gittiğimde SGK ku-rumunda benim gibi pirim ödeyenlerden ve bildirimde bulunmayanlardan geriye dönük olarak ödenen aile yardımlarının tahsil edileceğini duydum. Kurumuma değişiklik beyanını verdim. Geriye dönük ola-rak faizle beraber 798 TL Mart ayı maaşımdan 713 TL’ de Nisan ayı maaşımdan kesildi. Aile yardımı ödeneğini de almıyorum. Ek 5. madde kapsamındaki sigortalılar 5510 sayılı Kanunun 4. maddesi 1. fık-rasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılırlar diye belirtilmektedir. Eşim zaten herhangi bir işte kesin-likle çalışmıyor. Kendi sigorta primimizi isteğe bağlı olarak kendimiz ödüyoruz. İsteğe bağlı ya da BAĞ-KUR isteğe bağlı sigortalısı olan Devlet Memurunun eşine 657 sayılı Kanunun 202. maddesine göre aile yardımı ödeneğini kurumumuz veriyor. İdarece tarafıma tevdi edilen yazıda Ek-5 tarım sigortalısı olarak pirim ödediğim sürece eşime aile yardımı ödeneği verilemeyeceği belirtilmektedir. İdarece yapılan işlem doğru mudur? Özet olarak eşi kesinlikle kendisine menfaat sağlayıcı hiçbir işte çalışmayan, ek-5’ te tanımlanan tarım sigortalı olarak prim ödemeye devam eden Devlet Memuruna aile yardımı ödeneği-nin ödenip ödenemeyeceği hakkında; verilecek cevabın şahsıma ve tüm Memur arkadaşlara faydalı olacaktır.
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-10
Teknik ve Sağlık Hizmetleri Sınıfları kadrolarında bulunanların zam ve tazminatları
2012 yılında da uygulanmasına devam olunan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 4. maddesinin (e) fıkrasında “Kurumların Teknik ve Sağlık Hizmetleri Sınıfları kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanabilecek mesleki üst öğrenimi bitirenlere cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere kari-yerleri (Mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları Teknik ve sağlık hiz-metleri sınıfında bulunanlardan bulundukları hizmet sınıfından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez” denilmektedir. Kurumumuzda teknisyen kadrosunda olup, Açık Öğretim Fakültesinin, Teknik programlarından 2 yıl süreli Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tarım Programından mezun olan bir personelimiz bu-lunmaktadır. Bu personele ilgili kararın (e) fıkrasına göre zam ve tazminatlar ödenebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-26
Vekalet-hizmet süresi
1/3 tekniker kadrosunda memurum.1991 yılında mezun olup ara vermeden askere giderek vatani göre-vimi tamamladım.15.11.1993 yılında SSK’ lı olarak belediyede tekniker unvanlı sözleşmeli olarak ilk işe baş-ladım.4 yıl bu statüde görev yaptıktan sonra memurluk sınavına girerek tekniker memur olarak atandım. Yaklaşık 2 yıldır 1 derecelik insan kaynakları müdürlüğü görevini vekâleten yürütmekteyim. Vekâlet ücreti almam gerekmez mi? Ayrıca sözleşmeli olarak çalışmış olduğum 4 yıllık süre kıdem zammı süresinde değer-lendirilmez mi? Maaş bordromda ek göstergem: 2200, maaş kalemi karşısında: 1440, özel hizmet: 100 iş güçlüğü: 2050 kıdem zammı: 16 olarak maaşın hesaplanmış olduğunu görmekteyim. Teknik Hizmetler Sını-fında olduğumdan, maaş ve bordro düzenleme konusunda uzman bir arkadaşa yıllardır rastlayamadım. Özel hizmetimin 110 olması ve kıdem zammı yılının 20 olması gerekir mi? Maaş olarak ne almam gerekir aydınla-tabilirseniz çok sevineceğim.
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-19
Fiilen çalışmayan zabıta personeline giyecek yardımı
Belediyemiz Zabıta teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi zabıta komiser yardımcısı olarak çalışmakta iken, yaklaşık 2,5 yıldır Başkanlık oluruyla Evlendirme Memurluğunu yürütmekteyim. Bilindiği üzere zabıta memurlarına yılda iki kez giyecek yardımı yapılmaktadır. Zabıta Müdürü benim giyecek yardımımı vermiyor. Böyle bir yetkisi var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-13
Belediyede çalışan uzmanların ek ödeme oranları
Belediyelerde çalışan uzman unvanlarının ek ödeme puanları kaç olmalı. 02/11/2011 gün ve 28103 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karara göre; j) Bakanlık, müsteşarlık, başkanlık, bağımsız genel müdürlük taşra teşkilatları ile yükseköğretim kurumlarında ve mahalli idarelerde özel yarışma sınavı sonucunda mesleğe uzman ve denetmen yardımcısı olarak alınıp belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonunda uzman ve denetmen unvanlı kadrolara (mevzuatı uyarınca söz konusu kadrolara atananlar dahil) atananlar ile belediye iktisat müfettişlerinden; = 140 puan, k) Raportör, mütercim, tercüman, çözümleyici, programcı, araştırmacı, muhasebeci, muhasip, kontrolör, antrenör, ayniyat saymanı, uzman, danışman, aktüer, araştırmacı, APK uzmanı, talim ve terbiye kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, savunma uzmanı, sivil savunma uzmanı ve diğer uzman unvanlı kadrolarda bu-lunanlara 115 puan, hangisi ödenir?
- Soru Cevaplandı
- 2012-06-27