Yeşil alanların kiraya verilip verilemeyeceği

Kamuya terki yapılmış yeşil alan kiraya verilebilir mi? Kiralanabilirse nasıl bir uygulama yapılmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.06.2011

Doğrudan temin suretiyle hizmet alımlarında tevkifat

22/d yoluyla ve şoför firmaya ait olarak, iş makinesi çalıştırılması işinde %90 KDV tevkifatı ve %20 gelir vergisi tevkifatı kesintisi yapılmalı mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.06.2011

Biyolog kadrosu

Belediyemizde 18 yıl hizmeti bulunan biyolog unvanlı personel çalışmaktadır. 22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte (VI Sayılı sağlık personeli kadro unvanları, ek-4 belediye ve bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri kadro kütükleri I sayılı memur kadro kütüğünde) biyolog unvanı mevcuttur. Bu yönetmelik çerçevesinde mevcut bulunan dolu biyolog ünvanını biyolog olarak ihdas edebilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.06.2011

Muhasebeci kadrosuna atama yapılması

18 yıllık memurum. Belediyemizde 3 ay süre ile Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda görev yaptım. Mahalli İdareler Personeli İçin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 20. maddesinin (ç) bendine göre 5. maddenin (d) bendinde bulunan muhasebeci kadrosuna atamam yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.06.2011

Yaz spor okulu açılması, öğrencilere yardım yapılması ve ödül verilmesi

1-Belediye olarak beldedeki öğrencilerimize, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yaz spor okulu açmak istiyoruz, burada görevlendirilen öğretmenlerimize ders ücretlerini ve gerekli malzemeleri belediye olarak karşılayabiliyor muyuz? 2-Beldemizde bulunan ve Milli Eğitime bağlı okullarımız, kendi bünyeleri içinde düzenlemiş oldukları yarışmalarda dereceye giren öğrencilere vermek üzere, belediyemizden ödül mahiyetinde bilgisayar, müzik çalar vb. tarzda malzeme talep ediyorlar, bunları kendi bütçelerinden karşılama imkanı olmadıkları için belediyeden talep etmekteler, bu malzemeleri 5393 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin (b) bendine göre karşılayabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.06.2011

Yeni ruhsat talebi, vergi mükellefiyetini iptal eden işyeri, işyerinin devri

İlçemizdeki tüm ekmek fırınları yönetmelikteki şartları karşılamamakta ve yönetmelikteki 250 m2 büyüklüğünde hiçbir fırın bulunmamaktadır. 1- Bu durumdaki, yani yeniden ruhsat talebinde bulunduğunda şartları karşılayamayan fırınların devrinin yapılabilmesi mümkün müdür? 2- Vergi dairesinden mükellefiyetini iptal eden birisi bu durumu belediyeye bildirmediğinde biz kurum olarak bunu vergi dairesinden öğrenip ilgili ruhsatı iptal edebilir miyiz? 3-Herhangi bir devir durumunda, işletmenin o günkü şartlarda ruhsat alması mümkün değilse o işyerinin devri yapılabilir mi? 4-Eskiden ruhsat almış ama sonradan imar nedeniyle yerleşim merkezinde kalmış bir benzinlik ruhsatını devredebilir mi? Buradaki hüküm tüm işyerlerini de bağlamaz mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.06.2011

Vekâlet edilmesi halinde, İlçe Özel İdare Müdürünün özlük haklarından yararlanma

09.11.2010 tarihinde görevde yükselme sınavı ile şef oldum. 4 yıllık işletme mezunuyum. 2 yıl 5 ayı Özel idarede olmak üzere toplam 18 yıl hizmetim mevcuttur. 1/1 derece kademe ve 2200 ek göstergeden aylık almaktayım. İlçe Özel İdare Müdürü emekli olduğundan 22.02.2011 tarihinden bu tarafa İlçe Müdür Vekilliğini yürütmek üzere Valilik onayı ile görevlendirildim. İlçe Özel İdare Müdürü kadrosundaki özlük haklarından yararlanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.06.2011

Bitişik nizamda yapılaşma

Bitişik yapı nizamı olan bir adadaki bir parsele, dilatasyon derzi ile ayırmak suretiyle birden fazla bina yapılmak istenmektedir. Oluşacak her bir binanın cephesi (3030 sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğine istinaden ) 6 metrenin altına düşmektedir. Bu durumda, her bir binayı ayrı ayrı mı değerlendirmek gerekiyor, yoksa tek bir parselde olduğu için, bir bina gibi düşünülebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.06.2011

Belediye zabıta ve itfaiye personeline yıllık izin süresinde maktu fazla çalışma ödenmesi

25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 6111 sayılı Kanun ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bir takım düzenlemeler yapıldı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64 üncü maddesinde yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır, denilmekte ve 657 sayılı Kanunun 104 üncü Maddesinin ( E ) fıkrasında da yıllık izin ve mazeret izinleri sırasında mali haklar ve sosyal yardımlara dokunulmaz, denmektedir. Ayrıca 31.12.2010 tarih ve 27802 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede 2011 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun “K” cetvelinin “b” fıkrasında belirtildiği gibi bir yılda toplam 30 günü geçmeyen hastalık izin sürelerinde maktu mesai ücretleri ödenmeye devam edilir denmektedir. Fakat bazı belediyeler farklı uygulamalar yapmaktadır. Bazıları bu gibi durumlarda maktu mesai kesiyor, bazıları kesmiyor. Bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum. Bana göre kesilmemesi gerekiyor.

  • Soru Cevaplandı
  • 10.06.2011

İnternet salonu ruhsatı olan bir işyerine tali faaliyet olarak oyun salonu ruhsatı verilmesi

İnternet salonu ruhsatı olan bir işyerine tali faaliyet olarak oyun salonu ruhsatı verilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.06.2011

Belediye meclis üyelerinin harcırahı

Belediye meclis üyelerinin geçici görev harcırah tutarı ne kadar olmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.06.2011

Sözleşmeli personel ücreti

İl özel idaresinde 5393 sayılı Belediye Kanununa göre sözleşmeli mühendis olarak çalışmaktayım. Önceki yıllarda sözleşme ücretim 1900 TL, iken, yeni yılda bu miktar tabana çekilerek 1686 TL, olarak meclisten geçmiştir. Bununla ilgili sitenizde araştırdığım kadarıyla daha önce böyle bir olay gerçekleşmiş ve bir karar çıkmış. Bu karara nasıl ulaşabilirim? Bu konu hakkında yasal bir dayanak var mıdır? Mahkemeye başvurursam ne gibi bir karar çıkması muhtemeldir?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.06.2011