Eğitmen kadrosuna atama şartları.

Kontder Kullanıcısı -

Eğitmen kadrosuna atamada şartlar nelerdir? Eğitmen kadrosu her belediyede mevcut mudur? Eğitmen kadrosuna atama nasıl yapılır?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.04.2023

Süresinde bitirilmeyen yapılar.

Kontder Kullanıcısı -

YAPIYA BAŞLANILMAMIŞ OLMASI NEDENİYLE HÜKÜMSÜZ HALE GELEN YAPI RUHSATINA YENİDEN RUHSAT ALMAK İmar Kanununun 29. Maddesine göre Bu projeye tekrar ruhsat almak istersem belediye harçlarını tekrar ödemeli miyim? Bu arada belediye otopark için beni borçlandırmıştı. İnşaatı yapmadığım için o zaman çıkan otopark taksitlerini ödeyemedim. Şimdi bende o parayı istiyorlar. Arazinin üzerine icra konuldu. Fakat şöyle bir konu var. Hem otopark ücretini istiyorlar, ama yeniden ruhsat başvurusu yaparsam otopark alanın parsel içinde çözmemi istiyorlar. Bu konuyuda aydınlarmanızı rica ediyorum. Saygılarımla.

  • Soru Cevaplandı
  • 29.03.2023

Sözleşmeli astsubayların açıktan memur olarak atanması.

Kontder Kullanıcısı -

İyi günler, Bir sorum olacak tı, Sözleşmeli Astsubay olarak 4 yıl görev yaptım.Söz konusu Sözleşmem idare tarafından yenilenmedi, Bu durumda açıktan Memur olarak atanma hakkım var mı dır.

  • Soru Cevaplandı
  • 29.03.2023

Kazanılmış hak kapsamında görevde yükselme sınavına girmeden müdür kadrosuna atanma.

Kontder Kullanıcısı -

Merhaba, ben ilçe Belediyesinde 2022 yılı kasım ayında GYS ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne asaleten atandım. Büyükşehir Belediyesine nakil ve atama başvurum kabul edildi, fakat Şef kadrosuna atamamın yapılacağını söylediler. Bu konuda benden bir muvafakatname istediler. Daha sonra yetkili amirin uygun görmesi halinde Büyükşehir Belediyesinde tekrardan GYS'na girmeden Şube Müdürlüğüne atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.03.2023

Taşınır kayıt yetkilisi öğlen arasında vezne olarak görevlendirilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

SAĞLIK KURUMUNDA TAŞINIR KAYIT YETKİLİSİ OLARAK GÖREV YAPIYORUM.AYNI ZAMANDA ÖĞLEN ARASIDA VEZNEYE BAKMAM İÇİN GÖREVLENDİRİLDİM. BU ŞEKİLDE İKİNCİ BİR GÖREVLENDİRME YAPILABİLİRMİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

  • Soru Cevaplandı
  • 23.03.2023

Sözleşmeli personelin intibakı.

Kontder Kullanıcısı -

2013 yılında çözümleyici 4 yıllık mezun sözleşmeli personel olarak işe başladım.2019 yılında tekniker olarak girişim oldu ve şu an tekniker kadrosunda devam ediyorum. Kadroya geçtim derece ve kademem ne olmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 22.03.2023

3194 sayılı Kanunun Geçici 11. maddesinin uygulanması.

Kontder Kullanıcısı -

Merhaba, 3194 sayılı imar kanunu geçici 11. maddesi kapsamında geçici elektrik ve su aboneliği verilmesiyle ilgili olarak imar alanı dışında yer alan arsamız üzerinde bulunan yapı için belediyeden numarataj belgesi alınarak su ve elektrik abonelikleri için başvuru yaptık. Bursa ili içerisinde yer alan bina için elektrik aboneliğini alabilmemize rağmen; yönetmelikte ve kanunda herhangi bir değişiklik olamamasına rağmen BUSKİ'nin bize olan cevabı Eylül 22 sonrasında artık imar alanı içerisinde bulunan yerlere abonelik verilmeyeceği yönünde oldu. Eylül'22 tarihinden önce ise imar alanı dışında bile olsa abonelik verildiği söylendi. Su aboneliği için mevcut kanun/yönetmeliklere göre imar alanı sınırları içerisinde olması şartı var mıdır? Değerli görüşleriniz ve yönlendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.05.2023

Birden fazla tedviren görevlendirme.

Kontder Kullanıcısı -

Merhaba ben bir kamu iktisati teşebbüsunde II sayili cetvele tabi memur olarak çalışıyorum. Çalıştığım kurum şahsıma sef gorevi(kurum tedviren gorevlendirme verdigini idda ediyor) verdi ve 8 yil sef gorevini yuruttum daha sonra kurum sef gorevinin yaninda tedviren müdürlük gorevlendirdi ve 1 yıl yürüttum. Sorum şu bir memura aynı anda iki tane tevdiren gorevlendirme yapabilir mi.

  • Soru Cevaplandı
  • 17.03.2023

Sözleşmeli personelin kadroya atanmasında intibak.

Kontder Kullanıcısı -

belediyede sözleşmeli jeoloji mühendisiyim. kadroya geçeceğiz lise hazırlık okudum 6 ay askerlik yaptım kamuda 1632 gün özel sektörde 393 gün çalıştım sgk hizmet dökümünde 84 gün staj yaptım sorum şu derecem ve kadem tam olarak ne olacak staj mühendislerde çalışma gününe dahilmidir ek göstergelerimiz nelerdir sosyal denge vs neler alacağız bu konuda aşırı cahilim

  • Soru Cevaplandı
  • 15.03.2023

Memur kadrolarına atanan sözleşmeli personelin intibakları.

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemiz bünyesinde çalışan sözleşmeli personelden 7433 sayılı Kanun hükümlerine göre memur kadrolarına atamaları yapılacak olanlardan bir kısmı, kurumdaki çalışmaları süresince faaliyetlerini farklı sözleşmeli kadrolarında geçirmişlerdir. Örnek verecek olursak, personel belli bir süre programcı kadrosunda çalışmış, akabinde söz konusu kadroda çalışması için gereken asgari şartları taşımadığının tespitinin yapılması üzerine, yeterliliği olan tekniker kadrosunda sözleşmeli çalıştırılmıştır. 7433 Sayılı Kanunun 3'üncü maddesiyle 657 sayılı Kanuna eklenen Geçici 48'inci maddenin 5'inci fıkrası "Bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, ilgili mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet süreleri öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir." hükmünü içermektedir. Anılan hükmün içeriğinden farklı sözleşmeli personel kadrolarında yapılan çalışmanın mı yoksa aynı kadroda yapılan çalışmanın mı sayılacağı anlaşılamamaktadır. Konunun değerlendirilmesi hususunda gereğini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 15.03.2023

Emlak Vergisinde geçmişe dönük sınıflandırma yapılabilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

Merhaba antalya döşemealtı toki konutlarında bulunan daireme 2014 yılından 2023 yılına kadar tahakkuk eden butun emlak vergilerimi ödedim.Ancak daha sonra sıfır olan borcuma geçmişe dönük döşemealtı belediyesi tarafından sınıflandırma adında 600 tl vergi çıktı 500 tl de ceza bedeli çıktı. Belediyeyi aradığımda sınıflandırma yapıldığı bu bedellerin sınıflandırmadan kaynaklığı olduğu söylendi. Sorum şu sınıflandırma yapıldıktan sonra geçmişe dönük herhangi bir borçlandırma yapılabilirmi dayanağı nedir beyan edilmeden tarafıma cezası da anapara kadar olmuştur.

  • Soru Cevaplandı
  • 14.03.2023

Köylerden mahalleye dönüşen alanlarda köy yerleşik alanı içerisinde Yapı Kayıt Belgesi alınan Köy Kahvesine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmesi.

Kontder Kullanıcısı -

1970 yılllarında merhum babam tarafından yapılan ve yapıldığı günden bu zamana kadar Köy Kahvehanesi olarak kullanılan yapımız vardır. 2014 yılında bahse konu yer köylerden mahalleye dönüşen alanlarda köy yerleşik alanı içerisinde kalmaktadır. Yapının ruhsatsız olması düşüncesiyle çıkan İmar Barışıyla 2019 yılında mevcut yapı hakkında ticari amaçlı Yapı Kayıt Belgesi aldım. Yapıldığı günden bu yana geçen süre zarfında Köy kahvesi olarak kullanılan yapı hakkında belediyeye İş yeri açma ruhsatı başvurusu yapıldığında belediye iş yeri açma ruhsatı devri ya da yeni iş yeri açma ruhsatı devri için bu günkü yönetmelik hükümlerini gerekçe göstererek kahvehaneden sonra yapılan okula yakınlık bahanesiyle iş yeri açma ruhsatı devri veya yeni iş yeri açma ruhsatı başvurusunu kabul etmemektedir. Bu kadar eski bir yapıda bile ilk yapıldığı günden bu güne köy kahvesi olarak yapılan mevcut yapı için okul mesafesi gerekçe göstererek işyeri açma ruhsatı verilmemesi doğru mudur? Konu hakkındaki görüşünüzü bildirmenizi saygılarımla arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.03.2023