Memur Atama ve Nakil İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Personel ataması
Belediyemizde 1.dereceli başkan yardımcısı kadrosunda başkan yardımcılığı görevini yürütmekte iken mali haklarım saklı kalmak kaydı ile 1.dereceli uzman kadrosuna belediye başkanının imzası ile atamam yapıldı. Benim öğrenmek istediğim şunlardır; 1- Çalışır iken ve emekliliğimde(emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde) her hangi bir hak kaybına uğrar mıyım? 2- Böyle bir atama şekli yasal mıdır? 3- Belediyelerde uzman kadrosunda görevli memur ne iş yapar? Görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir?
- Soru Cevaplandı
- 2009-05-05
Tahsildar kadrosundan zabıta memurluğuna geçiş
1992 yılında 657 sayılı Kanuna tabi hizmetli kadrosunda göreve başladım,1994 yılında zabıta memuru oldum ve 15.01.1998 yılında istifa ettim.09.15.2003 yılında Devlet Personel Başkanlığı izniyle Tahsildar olarak göreve başladım ve devam etmekteyim. Belediyemizde 11. derecede boş bulunan zabıta kadrosu bulunmaktadır ve benim kadro derecem 8/3.dür. 28.06.1969 doğumluyum ve lise mezunuyum. Fiziken zabıta kadrosu şartlarına uygun bulunmaktayım. Benim zabıta memuru olabilmem için nasıl bir prosedür gerekmektedir?
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-14
Hazırlık sınıfının memuriyete atanmada intibakı
Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum. Hazırlık+3 yıl öğrenim gördüm. 2008/4 KPSS atamaları ile VHKİ olarak atamam yapıldı. 12. derecenin 1. kademesinden göreve başladım. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda lise mezunlarının 13/3 ten başlayacağı belirtilmektedir. Aynı şekilde 657 sayılı Kanunun 36. maddesinde liseyi 1 yıl fazla okuyanlara ek bir kademe verileceği belirtilmektedir. Şimdi bu ek kademe bana göreve başlarken verilmiş mi oluyor yoksa başlatılan derece ve kademe mi yanlış?
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-13
Görev değişikliği
Yeni belediye başkanımız belediye başkan yardımcılığı kadrosunda bulunan başkan yardımcısını görevinden alarak herhangi bir müdürlüğe atamak istiyor. Ancak başkan yardımcılığı kadrosunun ek gösterge rakamı 3000 müdür kadrosunun ek gösterge rakamı 2200 olmasını gerekçe göstererek görevden alınan bu başkan yardımcısı idari mahkemeye dava açtığında tekrar görevine dönme ihtimali var mı?
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-12
Memur nakli
Belediyede zabıta memuru kadrosunda çalışmaktayım. Bir yılımı doldurdum ve asaletim tasdik oldu. Öğrenmek istediğim, kurum değişikliği yapmak istiyorum izlemem gereken yol nedir?
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-07
Göreve son verme
15 Nisan 2008 tarihinde zabıta ilanıyla belediyeye atandık. Verilen ilanda 2004 yılı ve sonrası KPSS sınavlarından birine girmiş olmak diye bir madde vardı ve 6 arkadaş KPSS 2007 puanını kullanarak girdik. Personelimiz bilmediğinden bizi uyarmadı tabi bizde bilmiyorduk. Aradan 11,5 ay geçti 25 Mart 2009 günü Devlet Personel Başkanlığından gelen yazıda ivedilikle işlerine son verilmesi diyordu. Bizim atamamız yapılırken DPB, Mahalli İdareler, İçişleri Bakanlığı ve en önemlisi ÖSYM Başkanlığı onay vererek işe başlatıldık. Aradan bir yıl geçtikten sonra böyle bir yazı gönderilmesi ne kadar adil. Şu an 2–3 gün içinde işimize son verilecek. Avukat tuttuk dava açacağız. Asaletimiz tasdik olmadı. Komsu 3 belediyede 10 kişi daha var. Onların asaleti onaylanmış ve 22 ay çalışmışlar. Yol gösterirseniz seviniriz.
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-06
Zabıta memurunun fen memurluğuna atanması
Ben zabıta memuru olarak 3 yıldır çalışıyorum. Sakarya Üniversitesi Yapı Öğretmenliği mezunuyum. Aynı bölümde master tamamladım. Ben belediyeye fen memuru olarak atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2009-03-25
İlave personel istihdam izni
Belediyemizde 51 norm kadro mevcut olup 51 kadrodan 8 memur kadromuz dolu, 43 kadromuz ise boştur. Emeklilik işlemlerinden dolayı kadrolarımız boşalmıştır. Ancak 57 adet kadrolu işçimiz mevcut olup, 2008 yılı personel giderlerinin belediye gelirlerine oranı %68 dir. Bu nedenle memur alımı yapamıyoruz. Ancak bazı kadrolarımıza atama yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığından izin alınabilmesi için mevcut kadronun %10 nu mı, yoksa çalışan memur sayısının %10 nu kadar izin alınması gerekir. Başka bir husus, diğer kurumlardan boş memur kadrolarına memur nakli yapabilir miyiz? İleride memur konusunda sıkıntı yaşamamak için kadrolarımıza atama ile ilgili ne gibi işlemler yapabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 2009-03-10
Hukuk müşavirliğine atanma
Halen il özel idaresinde 1. derece kadroda sınava girerek 4 yıllık iktisat lisans bölümü mezunu olarak bütçe müdürü kadrosunu kazanarak görev yapmaktayım. 6 yıldır bu görevdeyim. İl özel idaresinde uygulanan norm kadro uygulaması sebebiyle bütçe müdürü kadrosu ihdas edilmediğinden ve kadro kaldırıldığından il özel idaresinde münhal bulunan 1.derece hukuk müşaviri kadrosuna il özel idareleri personeli görevde yükselme yönetmeliği kapsam başlıklı 2.maddesinde “…görev yapan personelden müdür ve daha alt kadrolarda istihdam edilen personelden görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacakları kapsar ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76.maddesi “kurumlar görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68’inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler” hükümleri uyarınca daha önce müdür kadrosunu ihraz ettiğimden dolayı yönetmelikte hukuk müşaviri bir alt grupta olduğundan ve her ikisinin sınıfı da GİH sınıfı olduğundan dolayı bu kadroya sınavsız olarak asaleten atanıp atanmayacağım hususunda bilgi verirseniz memnun olurum.
- Soru Cevaplandı
- 2009-01-28
Vekalet ve intibak
1-14.12.2007 tarihinde Zabıta Memuru olarak atandım. Belediyemizde başka memur bulunmadığından dolayı Yazı İşleri Müdür Vekili ve Tahakkuk Memurluğu görevlerine Belediye Başkanı tarafından vekaleten görevlendirildim. Zabıta Memurunun bu görevlere bakması mümkün müdür? 2- 2 yıllık yüksel okul mezunuyum 11/1 den göreve başladım. Askerliğimi yaptım. 15.12.2008 tarihinde asaletim tasdik oldu. 11. derecenin 2. kademesine yükseldim. Şu anda bulunduğum derece kademem doğrumudur? Okuldan ve askerlikten dolayı derece kademem yükselecek mi?
- Soru Cevaplandı
- 2009-01-27
Memurun izin hakkı
Belediyemizde 1992 yılı ve 1994 yılına kadar itfaiye eri kadrosunda çalıştım ve istifa ettim. 2008 yılı mayıs ayında tekrar eski görevime açıktan atama ile başladım. Memurluğum zamanında hiç izin kullanmadım. Şu anda aday memuruyum. Eski memuriyet zamanında çalıştığım haklarım geçersiz mi oluyor. İzin hakkımdan yararlanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2009-01-20
Uzman erbaşlıktan ayrılanların memurluğa atanması
Belediyemize uzman erbaş olarak görev yapmış bir arkadaşımızı memur olarak almak istiyoruz. Nasıl bir yol izlememiz gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2009-01-19