Görevde yükselme

14 yıllık Devlet memuruyum. Lise mezunuyum. Derecem 7/1. Norm kadro ile kurumumuza verilen 6 dereceli “Şef” kadrosuna atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 2007-10-09

Görevde yükselme ve unvan değişikliği

Dalyan Belediyesinde 15.06.1993 tarihinden beri tahsildar olarak görev yapmaktayım. Kurumumuza ait 3 adet şef kadrosu boş bulunmaktadır. Şef kadrosuna atanabilmem için nasıl bir yol izlenmesi gerekmektedir. Ayrıca endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. Kurumumuzun tekniker kadrosu teknisyen kadrosuna dönüştürülerek atamam yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2007-10-09

Görevde yükselme

1989 yılında belediyede zabıta memuru olarak göreve başladım. Norm kadro uygulamalarına ka-dar belediyemizde uygun kadro olmadığından halen memur statüsünde görev yapmaktayım. Ancak, bundan iki ay önce Belediyemizdeki bazı memur arkadaşların meclis kararı ile Veri Ha-zırlama Kontrol İşletmenliği kadrolarına atandıklarını öğrendim. Benim atamamın neden yapılmadığını sorduğumda görevde yükselme sınavına katılmam gerektiğini söylediler. Yalnız bildiğim kadarı ile ilk defa atama yapılacaklarda görevde yükselme şartı aranmaksızın be-lediye meclisi kararı ile ve hizmet süreleri göz önüne alınarak atamaların yapılabileceği yönünde idi. Benim atamam görevde yükselme sınavına tabi ise Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrosuna ata-nan arkadaşlarımın da görevde yükselme sınavına girmeleri gerekmez mi idi? Belediyemizde bildiğim kadarıyla komiserlik kadrosu bulunmakta. 5/2 dereceden maaş almakta-yım. Atamamın yapılıp yapılamayacağının bildirilmesini saygılarımla arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2007-10-04

Memur alımı

Zabıta alımı yapılacaktır. Buna göre sınavı kazananların İçişleri Bakanlığına bildirilmesi gerekir mi? Memur olarak maaşlarını ne kadar süre sonra almaya başlarlar? Asaletin tasdik olma süresi ne anlama gelmektedir? Süresi 6 ya da 12 ay mıdır? Asaletin tasdik olma süresi içinde yapılmış olan atama iptal edilebilir mi? Edilirse hangi hallerde iptal edilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 2007-09-22

Belediye başkan yardımcılığı

19 yıldan beri aynı birimde Lise mezunu olarak önce memur şu anda da Bilgisayar işletmeni olarak çalışmaktayım . Şu anda norm kadro esaslarına göre kadromuz genişletildi. Ben Kurum içinde Bilgisayar İşletmeni kadrosundan ŞEF kadrosuna görevde yükselmeye katılmadan atanabilir miyim? iyi çalışmalar.

  • Soru Cevaplandı
  • 2007-09-05

Kazanılmış hak ve unvan değişikliği

Norm Kadro eki listelerde karşılığı olmadığı için makine ikmal bakım ve onarım müdürlüğü belediye meclisi kararıyla kaldırılmış ve kadro dondurulmuştur. 1973 yılı mezunu Makine Mühendisiyim. Belediyede 1974 yılından beri müdür, başkan yardımcısı gibi değişik görevler yaptım. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 91. maddesi ve bu maddenin atıfta bulunduğu 71. madde uyarınca GİH sınıfındaki (dondurulmuş) Müdür kadrosundan THS dan boş bulunan Mühendis kadrosuna sınıf değiştirmek suretiyle atanabilir miyim? Sözünü ettiğim Kanun maddelerinden kadrosu kaldırılan devlet memurlarının atamasının önceliğine binaen unvan değişikliği sınavına gerek olmadığı gibi bir sonuç çıkarılabilir mi? Bu konuda görüş beyan eder misiniz?

  • Soru Cevaplandı
  • 2009-06-11

Naklen memur ataması

Belediyemize Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı imam kadrosunda bulunan bir memur naklen geçmek istiyor. Bu konuda yazışmalarımız hangi bakanlıkla yapılacaktır. İmam kadromuz yok memur kadrosuna atayabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 2009-06-02

Kazanılmış hak ve görevde yükselme

1999 yılında memur iken hal müdürlüğüne asaleten atanan bir personelimiz 2 ay gibi bir süre sonra hal müdürlüğünden alınarak yeniden memurluğa döndürülmüştür. Bugün itibariyle yeniden hal müdürlüğüne atayabilir miyiz? Müktesep olarak 1 inci derece 4 üncü kademede muhasebeci olarak görev yapan bir memuru 1 inci dereceli basın yayın halkla ilişkiler müdürlüğüne atayabilir miyiz? Arkadaşımızın ilk ataması muhasebe yardımcısı olarak 1986 yılında yapılmıştır. Böyle bir atama kendisine hak doğurur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 2009-05-25

Sivil Savunma Uzmanı kadrolarına atama

İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nin 03.08.2007 tarihli kararı ile idaremizde 1 inci derece 1 adet ve 3 üncü derece 1 adet olmak üzere “sivil savunma uzmanı” kadrosu ihdas edilmiş olup, 3 üncü derece sivil savunma uzmanı kadrosunda vekâleten görev yapan personelimizin emekli olması nedeniyle idaremizde bu kadrolar halen boş bulunmaktadır. Sormak daha doğrusu öğrenmek istediğim konu şu şekildedir. İl özel idareleri ve belediyeler ilgili mevzuatta herhangi bir atama ve nakil yönetmeliği bulunmamaktadır. Sadece 02.02.2000 tarihli Resmi Gazetede İl Özel İdarelerindeki Memurların Görevde Yükselme Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve bu yönetmelikte “sivil savunma uzmanı” kadrosu belirtilmemiş olup, Yönetmeliğin 5/f–2 idari hizmetler grubu maddesinde “ bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, ambar memuru, emlak memuru, sekreter, santral memuru, memur ve diğer unvanlı memurlar, şoför” sayılmıştır. Yönetmeliğin öğrenim düzeyi başlıklı 14.maddesinin (j)bendinde “5 nci maddenin (f) (2) numaralı alt bendinde yer alan kadrolara atanabilmek için en az ortaöğretim mezunu olmak” şartı aranmıştır. Yönetmeliğin “sicil” başlıklı 16 ncı maddesi “istihdam edilen personelin, bu Yönetmelikte yer alan hizmet gruplarına atanabilmeleri için son yıl sicili notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalaması en az 70 olması şartı aranır.”denmektedir. Yönetmeliğin “Hizmet grupları arasında geçişler” başlıklı 19.maddesinin (b) bendi “Gruplar arası görevde yükselme niteliğindeki geçişler ve alt gruptan üst gruplara geçişler görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabidir. Ancak, kurumda ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında daha önce bulunulan görevler ile bu görevlerle aynı düzey görevlere veya alt görevlere, görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabi tutulmadan atama yapılabilir” hükmünü içermektedir. Sonuç olarak, idaremizde boş bulunan “sivil savunma uzmanı” kadrosuna, Yönetmeliğin 16.maddesinde sayılan öğrenim düzeyini taşıyan, son sicil notu olumlu ve üç yıllık sicil notu ortalaması en az 70 olan ve Yönetmeliğin 5/f-2 idari hizmetler grubu maddesindeki “ bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, ambar memuru, emlak memuru, sekreter, santral memuru, memur ve diğer unvanlı memurlar, şoför” kadrolarından birinde görev yapan memur personel, Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin (b) bendi gereğince görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabi tutulmadan naklen atama yapılıp yapılamayacağı hususunda tereddüt oluşmuştur. Yukarıda belirtilen açıklamalar ve tereddüt edilen konu hakkında tarafıma bilgi verilmesini istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 2009-05-15

Meclis üyesi başkan yardımcısının birim amirliğine vekâleti

Fen işleri müdür vekilliği ve fen işleri harcama yetkililiği görevleri meclis üyelerinden atanmış başkan yardımcısına verilebilir mi? Verilmesi halinde yapılan ödemelerden dolayı muhasebe yetkilisine sorumluluk doğar mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 2009-05-13

Hizmet süresi ve kadro derecesi

1. Belediyemizde açılan 10. dereceli itfaiye eri sınavını kazanarak 24.12.2007 tarihinde göreve başladım. 2 ay sonra yaş haddini aştığım belirtilerek işten çıkarıldım, açmış olduğum dava 26.08.2008 tarihinde yürütmenin durdurulması kararıyla sonuçladı. Tekrar işime dönmek için verdiğim dilekçeye istinaden 06.10.2008 tarihinde işe başlatıldım. Bu geçen süre hizmet süresine sayılabilir mi? Mahkeme kararı göz önünde bulundurularak 31.03.2009 da asaletim tasdik edildi. 2. Açılan sınav 10. derece üzerinden yapılmasına rağmen sicilim 12/2 üzerinden düzenlendi maaşa tabi derecem de 12/2 üzerinden ilgileriniz için teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2009-05-09

Harcırah

5747 sayılı Kanun gereği belediyemiz kapatılarak Kocasinan Belediyesine katıldık. Bu katılmadan dolayı personel olarak bizlerde Kocasinan Belediyesinin elemanı olduk. Biz İlk kademe belediye çalışanları 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre yolluğumuzu alabilir miyiz? 5335 sayılı Kanunun 4. maddesi bizleri bağlıyor mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 2009-05-06