Memur Atama ve Nakil İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İşçinin diğer bir kuruma nakli
Belediyemizde kadrolu işçi statüsünde çalışan bir personel başka bir belediyeye belediye başkanlarının olurları (muvafakati) ile ataması yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-17
Mali hizmetler müdürlüğüne atanma ve özlük haklarından yararlanma, muhasebe yetkilisi sertifikası
1- 15.12.1998 tarihinde 2 yıllık yüksekokul mezunu olarak sınavla muhasebeci kadrosuna atandım. 20 ay askerlik borçlanmamı yaptım. Memur olmadan yüksekokulu bitirdikten sonra halen çalıştığım belediyede 2 yıl 4 ay geçici işçi olarak çalıştım. 5/1 derece-kademedeyim. Norm kadro ile belediyemize verilen mali hizmetler müdürlüğünü belediye meclisi 1 derece olarak onayladı. Görevde yükselme sınavına girmeden 68/B torba kadro ile mali hizmetler müdürlüğüne atanabilir miyim? Atanırsam 1.derecenin ek göstergesi 2200 ve özel hizmet tazminatı 2 sayılı cetvelin 10/5 sırasına göre % 135 oranında özlük haklarından faydalanabilir miyim? 2 -Muhasebe yetkilisi eğitimine katıldım ancak sınavda başarısız oldum. Muhasebeci kadrosuna 1999 yılında sınavla atandım. Muhasebe yetkilisi sertifika sınavına katılma zorunlumudur. Sınavla muhasebeci kadrosuna atandığımdan dolayı sertifika alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-01
Emeklilerin yeniden hizmete alınması
Yeni emekli olmuş bir memuru, belediyemizde boş kadro olması ve bütçemizin müsait olması durumunda 657 sayılı Yasanın 93. maddesine göre atayabilir miyiz? Eğer atayabilirsek, bu kişinin maaşı emekli olduğu derece ve kademeye göre (emekli olduğu kadrosuyla aynı veya eşit bir kadro) aynı şekilde mi hesaplanır, emekli sandığı kesintileri yapılır mı? Ek ödeme ve diğer sosyal hak ve yardımlardan aynı şekilde yararlanmaya devam eder mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-03-25
Unvan değişikliği sınavı
15 yıldır belediye teknik hizmetler fen memuru kadrosunda inşaat teknikeri olarak görev yapmaktayım. 2 yılık Meslek Yüksek Okulu inşaat teknikerliği mezunuyum. Gelen tekniker kadrosuna atanmam için ne yapılması gerekir? Norm kadro atamaları sırasında kendi sahip olduğum diplomanın karşılığı olan tekniker kadrosuna atanmam lazımken görevde yükselme sınavına girmem gerektiği söyleniyor. Fen memuru kadrosuna atandım. Benim tekniker kadrosuna geçmem veya atanmam için ne yapmam lazım? Sınava mı girmem lazım?
- Soru Cevaplandı
- 2008-03-12
Görevde yükselme
1998 yılında yüksek okul mezunu olarak belediyemizde başkatip kadrosunda 10/2 derecede göreve başladım, halen aynı kadroda 5/1derecesinde çalışmaktayım. Ayrıca, 1999 yılında çıkan görevde yükselme yönetmeliğinin çıktığı tarihte görevde olmam, 2 yıllık yüksek okul mezunu olanlar bir üst öğrenim görmüş sayılır hükmünce ve de görevde 10. yılı doldurmuş olmam, sicil not ortalamam 90 ve üzeri olması nedeniyle, belediyemizin norm kadrosunda 5. derecede bulunan Yazı İşleri Müdürlüğüne görevde yükselme sınavına girmeden atanabilir miyim? Eğer atamam yapılırsa asaleten mi yoksa vekaleten mi yapılır?
- Soru Cevaplandı
- 2008-03-07
Disiplin cezasının affı
1993 yılında ilk defa zabıta memuru olarak atandım. Belediye Başkanı asaletimi imzalamadan 20 ay sonra disiplin cezasıyla işten çıkışım verildi. 04.07.2006 tarih ve 5525 sayılı "Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun"a göre tekrar işe girişim yapılabilir mi? Şayet yapılırsa ne şekilde bir müracaat yapmam gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2008-03-06
Sözleşmeli personel
5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinde “Belediye ve bağlı kuruluşlarında norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, planlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plancısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir.” denilmektedir. Kurumumuz norm kadro kütüğünde Teknik Hizmetler Sınıfında boş olarak bulunan kadro unvanlarımız, Mühendis, Şehir Plancısı, Tekniker, Teknisyen ve Laborant. Belediyemiz İmar İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan hizmetler gereği, yapılan binaların şekillendirilmesi, organize edilmesi ve düzenlenmesi işlerini yürütmek üzere görevlendirebileceğimiz Mimar yada Teknik Ressam olarak görev yapan personelimiz bulunmamaktadır. Kurumumuzda geçici işçi statüsünde görev yapan 1 işçimiz, Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü Yapı Ressamlığı Öğretmenliği bölümünü bitirerek Teknik Öğretmen Unvanını almıştır. Biz bu işçimizi norm kadromuzda boş durumda olan teknik hizmetler sınıfındaki kadrolarımızdan (Mühendis, Şehir Plancısı, Tekniker, Teknisyen, laborant) herhangi birisini karşılık göstererek 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesinin 3. fıkrasına yada mevcut kadro unvanlarımız içinde kadro unvanı olmadığı için 4. fıkrasına istinaden sözleşmeli personel olarak çalıştırabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2008-03-05
Özel idare genel sekreter yardımcısının özlük hakları
5302 sayılı il özel idaresi Kanunu gereğince Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılmış ve yetkileri il Özel İdarelerine devredilerek yeni bir yapılanmaya gidilmiştir. İl Özel İdareleri Norm kadro esasları çerçevesinde Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcılığı ve ilgili birim müdürleri kadroları oluşturulmuştur. Büyük şehirler dışında kalan illerde Genel Sekreter Yardımcılığı norm kadrosunun il içerisinde eşdeğer kadro karşılığı (Bölge Müdürü, İl Müdürü vb. ) nedir? Bu kadrolarda görev yapan kamu görevlilerine makam ve temsil tazminatı verilip verilemeyeceği, eğer verilebiliyorsa miktarının ne olduğu hakkında bilgi edinmek istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 2008-02-05
Vekalet
Norm kadromuzda 1. derecede bir adet belediye başkan yardımcısı kadrosu var ve dolu. Yine norm kadromuzda mali hizmetler müdürü kadrosu boş durumdadır. Belediye başkan yardımcısının mali hizmetler müdürlüğünü vekaleten yürütmesi mümkün müdür? Vekaleten yürütmesi mümkünse 657 sayılı DMK nun 175. maddesi gereğince 1/3 oranında vekalet ücreti alabilir mi ?
- Soru Cevaplandı
- 2008-01-04
Personel ataması
Belediyemizde boş bulunan memur ve sürekli işçi kadrolarına atama yapabilmemiz için Devlet Personel Başkanlığından izin talebinde bulunmamız gerekiyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 2008-01-04
Teftiş kurulu müdürü
İktisat Fakültesi kamu yönetimi mezunuyum. Halen 1/1 şube müdürü unvanlıyım daha önce gelir ve hesap işleri müdürlüğü görevlerinde bulundum. Norm kadro uygulaması ile teftiş kurulu müdürü olarak atandım. Halen filli olarak bu görevi yapmaktayım. Şu anda müdürlüğümüz bünyesinde müfettiş veya müfettiş yardımcısı personel kadrosu mevcut fakat boş durumdadır. Şube müdürü olarak müfettiş görevi yapmam doğrumudur? Filli olarak bu görevi yapsam müfettiş'in özlük haklarından yararlanabilir miyim? Belediye iktisat müfettişleri ile ilgili Danıştay Dava Daireleri Genel Kurul Kararı emsal olabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-01-04
Belediye başkan yardımcılığı, vekalet
Belediyemizde norm kadro çerçevesinde 3 adet belediye başkan yardımcılığı kadrosundan 1 adedi boş bulunmaktadır. Belediyemizde 3 dereceli şef kadrosu ile dolu olan 1. dereceli mali hizmetler müdürlüğü görevini vekaleten yürütmekte olan personeli, 1 dereceli belediye başkan yardımcısı kadrosuna atayıp, başkan yardımcılığı görevini fiilen yapmadan sadece kadro haklarından yaralandırıp, yine 1 dereceli dolu olan mali hizmetler müdürlüğü görevini vekaleten yürütebilir mi? Bu şekilde yapılacak bir atama nedeni ile fiilen başkan yardımcılığı görevini yürütmeyen birisine ödenen yan ödeme ve kadro haklarından dolayı ayrıca; dolu kadrodan vekalet ödenmesinden kamu zararı gibi doğabilecek sorumluluklar nedeniyle ne gibi sonuçlar doğabilir?
- Soru Cevaplandı
- 2008-01-04