Memur Atama ve Nakil İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Uzman çavuş
Kardeşim, 10/7 derecede uzman çavuş iken kendi isteği ile TSK dan ayrıldı. Ticaret Lisesi mezunu şimdi bir belediyede tahsildar veya veri hazırlama memuru kadrosuna atanmak istiyor. Kadroların norm kadro standartlarına göre belediye meclisi kararı ile 9. derece olarak tahsisi yapıldı. 23.02.2007 tarih ve 2007/25 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi uyarınca izin alınmadan açıktan atama yapabilir mi? Yapılırsa gerekçeleri nasıl yazılmalıdır? Prosedür nasıl olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2007-04-04
Unvan değişikliği
Ben Eskişehir Tepebaşı belediyesinde imar müdürlüğünde memur kadrosunda olup harita teknikeri olarak görev yapmaktayım. Çalıştığım kurum unvan değişikliği sınavı yaparsa bu sınava girerek tekniker kadrosuna geçebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2007-02-20
Vekâlet
Seydişehir Belediyesinde G.İ.H. sınıfı 5/2 kadro derece ile çalışmaktayım. Aynı zamanda "Ziraat Mühendisiyim." D.M.K.'nun 86 ncı maddesine istinaden yapılan görevlendirme ile vekâleten mühendislik kadrosunda bulunmaktayım. Zam ve tazminatlardan faydalanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2007-02-09
Vekalet ve vekalet aylığı
Belediyemiz Norm Kadro Standartları Cetvelinde D1 grubunda olduğundan, 13 memur kadrosu ihdas edilmiştir. İhdas edilen bu kadrolardan iki tanesi boş olarak ihdas edilen Yazı İşleri ve Hesap İşleri Müdürlüğü kadrolarıdır. 1-1992 yılında meslek lisesi mezunu olarak zabıta memurluğu kadrosuna, 1998 yılında başkatiplik kadrosuna asaleten atanan, 2003 yılında da 2 yıllık yüksek okulu (iktisadi ve idari programlar bölümü) bitiren ve şu anda 3. kadro derecesinde bulunan başkatibin; boş olan yazı işleri müdürlüğü kadrosuna vekalet edip, edemeyeceği? Vekalet edebilirse vekalet ettiği kadronun zam ve tazminatını alıp, alamayacağı? 2-1992 yılında meslek lisesi mezunu olarak, muhasebeci kadrosuna atanan, 2002 yılında da 2 yıllık yüksek okulu (iktisadi ve idari programlar bölümü) bitiren ve şu anda 3. kadro derecesinde bulunan muhasebecinin; boş olan hesap işleri müdürlüğüne vekalet edip edemeyeceği? Vekalet edebilirse vekalet ücreti alıp, alamayacağı ve vekalet ettiği kadronun zam ve tazminatlarından yararlanıp, yararlanamayacağı? Vekalet etmediğimiz takdirde, yazı işleri ve hesap işleri müdürlüğünü aynı memurların görevlendirilmesi ile mi yürütüleceği, bu durumda nasıl bir ücret ödeneceği? Hususlarında tereddüde düşüldüğünden, Valilikten görüş istenilmiştir. Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğünden verilen görüşte; Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 14. maddesi gereğince, öğrenim durumu itibari ile, asılda aranan şartları taşımadığımızdan, vekalet edemeyeceğimiz, yan ödeme ve tazminatlardan faydalanamayacağımız belirtilmiştir. Ancak, aynı Yönetmeliğin Geçici 1. maddesinde ihtiyaç duyulan hallerde bu Yönetmelik kapsamında bulunan personelden, 18.04.1999 tarihinde görevde bulunanlar için, bu Yönetmelikte öngörülen öğrenim düzeyinin bir alt öğrenim düzeyi esas alınabileceği, Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 18.04.1999 tarihi itibari ile görevde bulunanlardan 2 yıllık yüksek öğrenim görmüş olanların, 4 yıllık yüksek öğrenim görmüş kabul edilecekleri hükme bağlanmıştır. Valilik tarafından verilen görüşte Geçici 1. madde hiç dikkate alınmamıştır. Valilik görüşü ile Derginizde yayınlanan bu konudaki benzer görüşler birbirine ters düşmektedir. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte görevli olduğumuz için; bizim öğrenim durumumuz, Yönetmeliğin Geçici 1. maddesine göre 4 yıllık yüksek öğrenim görmüş gibi kabul edilmesi gerekmez mi? Eğer kabul edilmez ise, hangi sebepten dolayı kabul edilemiyor. Belediye Başkanı, bizleri bu müdürlük kadrolarını yürütmek üzere, ücretsiz olarak görevlendirebilir mi? Memurların bu müdürlük görevlerini kabul etmeme gibi bir hakkı var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2007-01-23
Sağlık ocağına şoför olarak görevlendirilme
Kurşunlu belediyesinde 15 yıl memur olarak görev yapmaktayım. Bizim kurşunlu beldesinde sağlık ocağında ambulans var fakat herhalde kadrolu şoförü yok ki doktor bizim belediyeden ehliyeti olanlardan şoför istiyor. Biz belediye memuru olarak sağlık ocağındaki ambulansa şoförlük yapabilir miyiz, başkanımızda bizleri ambulans şoförlüğüne gönderebilir mi, yolda kaza yapsak yada yolda kötü bir şey olsa bunun sorumluluğu kimin olacak?
- Soru Cevaplandı
- 2007-01-17
Vekalet
Belediyemizde 14.11.1990 tarihinde zabıta memuru kadrosunda işe başladım. 15.07.1996 tarihinde belediye trafik memuru olarak atandım. 20.07.1997 tarihinden itibaren itfaiye amir vekili olarak görev yaptım. Şu anda 3/2 den maaş almaktayım. Norm kadro uygulaması sonucu 1. dereceli Yazı İşleri Müdürü kadrosuna vekaleten atamam yapıldı. 1 inci dereceli yazı işleri müdürlüğü kadrosunun maaşı ve özel hizmet tazminatını alabilir miyim? 2 yıllık yüksek okul mezunuyum.
- Soru Cevaplandı
- 2007-01-08
İtfaiye teşkilatına kurum içi atama yapılması
1 belediyede saglık memuru kadrosunda çalışmaktayım.itfaiye teşkilatına görevlendirildim.hizmet içi egitim almadım yangın olursa korkuyorum.ne yapmalıyım.bilmedigim tehlikeli bir göreve verildigimden tazminat hakkım varmı. 2 4 yııllık kamu yönetimi mezunuyum kadrom saglık memuru intibakım nasıl yapılır. 3 belediye saglık memuru kadromu alabilirmi.başka kadroya atayabilirmi.ben sag.memuru kadromda kalmak istiyorum. bu 3 soru sormam zor durumdayım lütfen yardımcı olun.cevabınızı e mail adresime bekliyorum.
- Soru Cevaplandı
- 2006-11-22
Açıktan vekil memur atama
Alpu Belediyesinde 08. 12. 2004 tarihinden bu yana açıktan atama ile inşaat mühendisi olarak çalışmaktayım. Yeni norm kadro uygulamasına göre belediyede kadrolu yada sözleşmeli olarak çalışabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2006-07-10
Uzman erbaşlıktan ayrılanların belediyede bir kadroya atanması
Kendi isteği ile uzman çavuşluktan ayrılmış 2 kişiyi, belediyemizde boş bulunan memur kadrolarına açıktan atama suretiyle almak istiyoruz. Ne gibi yol izlememiz gerekir? Nereden izin almamız gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2006-06-30
Unvan değişikliği
3. derecelik THS teknisyen kadrosunda 2-1 maaş derece kademesiyle görev yapmaktayım. 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümünü bitirdim. Tekniker kadrosuna atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2006-06-30
Atama
1993 yılında belediyeye bilgisayar işletmeni olarak işe başladım. 1999 yılında saymanlık kadrosuna atamam yapıldı. 4 yıllık iktisat işletme mezunuyum. Şu an itibarıyla kendi derece kadrom 3/1 inde. İşgal ettiğim kadronun derecesi 1 dereceli kadro özel hizmet tazminatında bulunduğum kadronun derecesinden ve ek göstergesinden faydalanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2006-06-29
Atama
2.derece kadrolu müdürlük kadrosuna maaş derecesi 5/1 olan bir kişi atanırsa 2. derecenin tazminatını alabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2006-06-28