İmar ve Gecekondu
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
imar uygulamaları
Belediyemize yakın farklı bir beldede encümen kararı alınmış ve kamu yararından dolayı kaymakamlık makamından görüş istenmektedir. İmar planında belediye hizmet binası olarak ayrılan mevcut 3000m2 boş bir alan var iken; 1-Şahıslara ait 328 m2 lik alan kamu yararı gözetilerek hizmet binası yapımı için kamulaştırma yapılmak istenmektedir. Bu nedenle kamulaştırma yapılıp, yeni bir belediye hizmet binası yeri için plan değişikliği yapılabilir mi? 2-Yapılabilmesi için eski alanın iptal edilmesi gerekir mi? 3-Planda 2 ayrı noktada hizmet binası yeri olabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-10-13
Belediye Kanunu
Belediyeler 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 69. maddesine göre mülkiyet edinebilir mi? İşlem akışı nasıl olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2010-10-09
İmar Uygulamaları
775 sayılı Kanun’un 18. maddesine göre tutanak tutulan kaçak yapıya belediye encümenince para cezası verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-10-04
İmar Uygulamaları
1-İmar planında 4 kat müsaade edilen bir taşınmazın bodrum katında sadece kapıcı dairesi düzenlenmesi halinde asansör şartı aranır mı? 2-Zemin katında özel depo, üst katlar konut olarak projelendirilerek yapı kullanma izin belgesi almış bir binada kat irtifakına geçilmiş ancak kat mülkiyeti kurulmamıştır. Bu taşınmazın özel depo olan bağımsız bölümü cins değişikliği yapılarak ilave bir alan oluşturmaksızın konut kullanımlı olarak ruhsatlandırılabilir mi? Ancak, ruhsat aldığı dönemdeki imar planları değişmiştir. Talep yürürlükteki imar planı hükümlerine göre mi değerlendirilmeli, yoksa özel depo alanında hiçbir değişiklik olmadığından müktesep hak kabul edilerek sadece cins değişikliği için projeler kabul edilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-09-30
İşyeri tadilatları ve harçlar
1000 m2 lik bir işyeri, tadilatla önce 900 m2, daha sonra 850 m2’ye düşerek tadilat işlemleri yapılmıştır. Düşüş olduğundan dolayı harç tahakkuku söz konusu değildir. Fakat aynı yerdeki işyeri son m2 üzerinden artışa uğramıştır. Yani ilk olarak 1000 m2 daha sonra 900 m2,daha sonra da 850 m2 olarak tadilatlara uğramış olup son olarak da 880 m2 ye tadilat için başvuru yapılmıştır. Şimdi son ruhsata göre işlem yapılacak olursa m2 artışından dolayı harç tahakkuku yapılacaktır. Fakat sorun ilk baştaki m2 baz alınırsa hala düşüş görülmektedir. Nasıl bir işlem uygulanmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2010-09-15
İmar uygulamaları
Amaç dışı kullanımın cezası ile ilgili; bahis konusu mekan bir çatı katıdır. Ruhsatta depo olarak onaylanmıştır. Ancak şu anda konut olarak kullanılmaktadır. Yani; ruhsatta belirtilen amacının dışında kullanılmaktadır ancak tehlike arz edecek bir durum yoktur (yangın çıkışı, su baskını, vs.). 32. maddeye göre “yapı tatil zaptı” ile mühürlemek mi doğrudur, yoksa 42. maddeye göre ceza vermek mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-08-25
İmar sınırları dışında ruhsat
Belediyemiz imar sınırları dışında kalan yerlere yazlık ev , bağ evi , ahır ruhsatı verebilirmiyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2010-08-10
Para cezaları
3194 sayılı İmar Kanunu’nun 42. maddesine göre kesilen para cezalarında peşin ödemelerde indirim uygulanır mı? İndirime konu süre kaç gündür?
- Soru Cevaplandı
- 2010-07-19
Yapı Kullanma Ruhsatı
Belediyemize 22.06.2004 tarihinde yapı kullanma ruhsatı almak için müracaata bulunulmuş, belediye tarafından gerekli işlemler yapıldıktan sonra vergi dairesinden vergi ilişiği kesilmesi için harç yatırılmaya yollanmış. Vergi Dairesine para yatırdıktan sonra makbuzlar belediyeye getirilmediği için işlemler yarım kalmıştır. Şu anda ilgili yapı sahibi Yapı Kullanma İzin Belgesi almak için tekrar belediyeye müracaat etmiştir. Bu durumda vatandaşa nasıl işlem yapılması gerekiyor ki Yapı Kullanma İzin Belgesi verilebilsin?
- Soru Cevaplandı
- 2010-07-08
İmar harçları
3194 sayılı imar kanun 18. maddesi uygulamasında parsalasyon harcı alınır mı?
- Soru Cevaplandı
- 2010-07-06
İmar uygulamaları
1-3194 sayılı İmar Kanunu yürürlükte iken bir parselden rızaen terk yapılmışsa daha sonra 18. madde uygulaması yapıldığında Düzenleme Ortaklık Payı alınır mı? Alınmaz mı? Alınırsa neye göre alınır? 2-Hisseli parsellerde yapılacak kaçak yapılar için uygulanacak para cezası inşaatı yapan kişiye mi, yoksa hissedara mı uygulanır? 3-Uygulama imar planında “konut alanı” olarak belirlenen yerlerdeki mevcut yapılarda ve inşa edilecek yapılarda; kahvehane, fırın, bakkal, tüpgaz bayi gibi ticari kullanımlar yer alabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-06-23
Yapılaşma şartı
İmar Yönetmeliğine göre yapı nizamları arasında bulunan blok nizam şeklinde yapılması ön görülen plan şartlarına göre diğer plan şartlarında kısıtlayıcı bir özellik bulunmazsa ve çevre yapılaşma şartları uygun ise iki cepheden bitişik olacak şekilde blok nizam oluşturulabilir mi? Yani blok nizam kullanış biçimine göre bitişik nizam olarak kullanılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-06-21