Görevde Yükselme ve Terfi
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Sigortalı olarak çalışılan sürelerin memuriyette değerlendirilmesi
5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanununun ek 17 ve ek 18.inci maddesi; gereğince;"Sosyal Sigortalar Kanununa tabi görevlerde bulunduktan sonra iştirakçi olanların, emeklilik keseneklerine, Personel Kanunlarına göre kazanılmış hak olarak aldıkları derece ve kademe aylıkları üzerine, sigorta pirimi ödemek suretiyle geçirdikleri sürelerin, her yılı bir kademe ilerlemesine ve tahsil durumlarına göre her 3 yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde eklenerek bulunacak derece ve kademe aylığı esas alınır." denilmektedir. Yukarıdaki açıklamaya göre Belediyemizde G.İ.H.Sınıfında çalışan ve şu anda 4 yıllık Açık Öğretim (İşletme) Fakültesi mezunu olan Tahsildar kadrosundaki arkadaşımız daha önceden Belediyemizde işçi (SSK'lı) olarak çalıştığı (o zaman Lise Mezunu idi) hizmetinin kademe ve derece ilerlemesine sayılmasını talep etmektedir. Benim bildiğime göre genel idari hizmetler sınıfındaki bir memurun sigortalı olarak çalıştığı hizmeti memurluğuna sayılarak kademe ve derece ilerlemesi yapılamaz diye bilmekteyim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-07-15
Zabıta personelinin görevde yükselmesi
1995-2007 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde uzman jandarma çavuş olarak (657 sayılı Kanuna tabi) olarak görev yaptım ve 2008 yılında da belediyede zabıta memuru olarak göreve başladım. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde tabi olduğum Kanundaki görev ve yetkilerim zabıta memuru olarak görev yapar ve kullanır şeklindedir. Buna göre ben zabıta komiserliğine yükselebilir miyim? Ayrıca şuanda belediyelerde görevde yükselme sınavı yapılabiliyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 2008-07-08
Görevde yükselme
Sarayköy Belediyesinde memur olarak görev yapmaktayım. Şu anda 1/2 sindeyim. 2 yıllık yüksekokul mezunuyum. Bakanlığın açacağı görevde yükselme sınavını takip etmeye çalışıyorum. (Şeflik için) Bizlerin katılabileceği görevde yükselme sınavı ne zaman açılacak, bunu tam olarak ne şekilde takip edebilirim? Sınavı kazandığımda direk şeflik kadrosuna atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2008-06-13
Norm kadroda yer almayan zabıta komiser yardımcısının durumu
2002 yılında kurumum tarafından açılan görevde yükselme sınavına katıldım. Sınavda başarılı olmam nedeni ile zabıta komiser yardımcısı olarak atamam yapıldı. Norm kadro düzenlemesi kapsamında komiser yardımcılığı kadrosunun iptal edildiği ve mevcut kadroda görev yapanların haklarının saklı kaldığı belirtilmiştir. Oysaki bu güne kadar iptal edilen kadroların denkliği hangi kadro ise, bir kereliğine mahsus yeni kadrolarına atama yapılır iken, bu yöntemin uygulanmaması bizleri mağdur etmektedir. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 91. maddesinde açıklanan hükümler kapsamında kalıp kalmadığımızın bildirilmesini saygılarımla arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-05-05
Unvan değişikliği
Endüstri meslek lisesi yapı bölümü mezunu olup Belediyede teknik hizmetler sınıfında fen memuru olarak göreve başladım. 1998 yılında ise iki yıllık meslek yüksek okulu inşaat teknikerliği bölümünü bitirdim. Belediyemizde benden başka teknik elemanda yoktur. Bizim gibi belde belediyelerinde norm kadroda yalnız bir adet teknik personel kadrosu verilmektedir. Ben ise memurluğa giriş bölümüm fen memurluğunun yapı alanını da kapsadığından ve bu arada kendi bölümümün bir üst öğrenimi olan inşaat teknikerliğini tamamladığımdan dolayı görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına girmeden tekniker kadrosuna atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-30
Zam ve tazminat farkları
Sinop İli Güzelkent Belediye Başkanlığında 14 yıldır başkatip olarak görev yapmaktayım. İki yıllık yüksekokul mezunu olup, 2 dereceli başkatip kadrosunda görev yapmakta iken, Belediye Başkanınca 13.11.2007 tarihinde norm kadro dahilinde boş bulunan 1 inci dereceli Yazı Müdürlüğü kadrosuna vekaleten atandım. Yazı İşleri Müdürü kadrosunun Özel Hizmet Tazminatı farkını alıp alamayacağımın bildirilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-10
Görevde yükselme
Serinhisar Belediye Başkanlığına sınavla kazanarak 11.03.1991 tarihinde Teknik Hizmetler Sınıfı 3. kadro dereceden Fen Memuru olarak atandım ve halen aynı dereceden maaş almaktayım. Ben 2 yıllık Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksek Okulu inşaat bölümü bitirdim. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi 4 yıllık İktisat Fakültesinden de lisans diploması aldım. Halen şimdiki kadrom ise; 1. derece 1. kademesinden maaş almaktayım. Norm kadrosunda Fen İşleri Müdürlüğü kadrosuna atamam yapılması için ne gibi bir yol izlemem gerekiyor.
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-09
Unvan değişikliği
1997 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Meslek Yüksek Okulu İnşaat Programından mezun oldum. 1999 yılında yapılan DMS sonrası Taşköprü Belediyesinde boşta bulunan Fen Memuru kadrosu kadrosuna atandım. Norm Kadro gereği Teknik Hizmetler Sınıfında Fen Memuru olmadığından kadrom dondurulmuştur. Şuan belediyemizde boşta bulunan Tekniker kadrosuna geçebilmem için unvan değişikliği sınavına girmem gerekli mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-03
Derece yükselmesi ve kademe ilerlemesi
22 Şubat 2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik" ekinde yer alan (1) sayılı memur kadro kütüğünde; yönetici konumundaki memurlar hariç, geriye kalan tüm memur kadrolarına 5 derece kadrolar tahsis edilmiştir. Bu durum uygulamada bazı sıkıntılar meydana getirmektedir. 1) 4 üncü dereceye terfi etmesi gereken memurların durumu ne olacak? Ek gösterge ve Özel Hizmet tazminatından nasıl yararlanabilecekler? 2) 657 sayılı D.M.K. nun 64.maddesi gereğince; son 6 yıllık sicil notu ortalaması 90 yukarısı olan 5 inci derecenin 3. kademesinde bulunan lise mezunu bir personelimizi doğal olarak 4/1 dereceye terfi ettirmemiz gerekiyor. Uygulanacak prosedür nasıl olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2008-02-15
Görevde yükselme
Ben Hatay Samandağ Belediyesinde evlendirme memuru olarak görev yapmaktayım. Derecem 3/1, 2 yıllık yüksek okul mezunuyum Belediyemize 1 adet başkan yardımcısı kadrosu ile müdürlük kadroları verilmiştir. 2 yıllık yüksek okul mezuniyetim ile başkan yardımcısı veya münhal bulunan müdürlük kadrolarından birine görevde yükselme sınavlarına katılmadan Başkanlık oluru ile atanabilir miyim? Başkan yardımcısı kadrosuna meclis üyesi atanmıştır.
- Soru Cevaplandı
- 2008-01-04
Unvan değişikliği
Mersin Üniversitesi Gülnar Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü 1996 yılı mezunuyum. 02.06.2003 tarihinde İnşaat Teknikeri olduğum için Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İzmir-Narlıdere İstihkam Eğitim Merkez Komutanlığı, İstihkam Eğitim Alayı İnşaat Bölüğünde Uzman Çavuş olarak göreve başladım. 02/06/2007 tarihinde de kendi isteğimle görevimden ayrıldım. 07/06/2007 tarihinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesine istinaden Yüreğir Belediyesinde memur olarak göreve başladım. Norm kadroya göre kurumuma “ İnşaat Teknikeri” kadrosu ihdas edildi. Bu kadroya sınavsız olarak atanabilir miyim? Unvan değişikliği sınavına girmem gerekli ise, Mahalli İdarelerin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin 18. maddesinin 2. fıkrasına istinaden kurumum bu sınavı istediği zaman üniversiteye yaptırabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-01-04
Görevde yükselme, vekalet, özel hizmet tazminatı
05.02.2004 tarihinden itibaren belediyemizde belediye meclisi kararı ile ihdas edilip boş bulunan 3. dereceli insan kaynakları ve eğitim müdürlüğü kadrosuna 13.03.2007 tarihinden itibaren başkanlık makamının yazılı talimatları ile vekalet etmekteyim. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesi hükmü uyarınca Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri dikkate alındığında asaleten atanacak personel bulunmamaktadır. Makamca 2 yıllık meslek yüksekokulu muhasebe bölümü mezunu olmam dikkate alınmıştır. Yine aynı madde hükmü uyarınca görevlendirme asili atamaya yetkili amir tarafından verilmiş, görevlendirme yazısında vekaleten görevlendirildiğim açıkça belirtilmiştir. Müdürlük kadrosuna atanabilmek için öğrenim düzeyi yönünden Yönetmeliğin geçici 1 ve ek maddelerine göre dört yıllık yükseköğrenim görmüş gibi kabul edileceğimden hizmete ilişkin olarak 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler kadar (12 yıl ) hizmetim olduğu ve Hesap İşleri Müdürlüğünde 4 yıldan fazla çalışmış olmam nedeniyle Görevde Yükselme sınavlarına katılabileceğim kanaatindeyim. Tüm bu şartlar dikkate alınarak ‘‘Görevde Yükselme Yönetmeliğinin geçici 1 ve Ek 2004/25439 maddesi dahil’’ işgal ettiğim memur kadrosunun özel hizmet tazminatı 49 olup, insan kaynakları ve eğitim müdürü kadro unvanının özel hizmet tazminatı 80 dir. Yan Ödeme Kararnamesi dikkate alınarak vekalet edilen kadro ve görevleri karşılığında fiilen aldıkları zam ve tazminatların toplam net tutarının, asli kadro ve görevleri karşılığında fiilen aldıkları zam ve tazminatların toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark ödenir hükmünden yola çıkılarak 31 puan özel hizmet tazminatı tarafıma ödenebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-01-04