Görevde Yükselme ve Terfi
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Görevde yükselme
04.07.2009 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Mahalli İdareler Görevde Yükselme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikte 7 nci maddenin 4 üncü fıkrasının (a) bendine ve Geçici 1. maddeye göre; 1997 tarihinde açılan sınavla muhasebeci kadrosuna atandım ve bu tarihten itibaren aynı görevi yapmaktayım. (1994 Çanakkale Meslek Yüksek Okulu muhasebe mevzunuyum.) Buna göre 7 nci madde sonunda belirtildiği şekilde teknik öğretim gerektiren müdürlük olmayan mali hizmetler müdürlüğüne sınavsız olarak atamam yapılıp yapılmayacağı konusunda tereddüde düştük. Konu ile ilgili yardımlarınızı bekler çalışmalarınızda başarılar dilerim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-07
Görevde yükselme ve unvan değişikliği
1- Ben 1992 Haziran ayında işe başladım 19.05.1966 doğumluyum. Şuan tahsildar olarak görev yapmaktayım ve biz tahsildarlar veri hazırlama kadrosuna geçirilmedik sonuçta maddi olarak bir kaybımızın olduğunu düşünmekteyiz. Bizlerin veri hazırlama kadrosuna geçme hakkımız var mıdır? 2- İkinci bir konu bir ay kadar sonra 2 yıllık makine teknikeri olarak üniversite mezunu olacağım ve belediyemizde boş teknisyen kadroları mevcuttur, bu teknisyen kadrosuna geçmek için gerekli olan şartlar nelerdir, sadece başkan veya meclis kararıyla bu kadroyu alma imkânım var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-03
Uzman çavuşun memur olması halinde derece ve kademesi
Türk Silahlı Kuvvetlerinde 6 yıl uzman çavuş olarak görev yaptım ve kendi isteğimle ayrılarak, belediyede itfaiye eri kadrosunda memur olarak başladım. Türk Silahlı Kuvvetlerinde en son 7/2 dereceden ayrıldım. Belediye ise şu an 9/2 den göreve başlattı. Ben en son ayrıldığım dereceden devam edeceğimi biliyorum. Bunun doğrusu nedir yardımınızı bekliyorum.
- Soru Cevaplandı
- 2009-06-23
İntibak
İki yıllık yüksel okul mezunu olarak 18.06.1991 ve 31.12.1992 tarihleri arasında 533 gün işçi statüsünde çalıştım. 19.03.1993 tarihinde 657 sayılı Kanuna tabi olarak 10 uncu derecenin 2 nci kademesinden muhasebeci kadrosunda göreve başladım. 26.07.2004 tarihinde bu görevden 6 ncı derecenin 3 üncü kademesinde iken ayrıldım. 01.02.2006 tarihinden itibaren yine aynı belediyede kadrolu işçi olarak 21.09.2011 tarihine kadar 2564 gün işçi statüsünde çalıştım. 22.09.2011 tarihinden itibaren 6/3 derece kademede tahsildar kadrosunda göreve başladım. 26.02.1989-26.08.1990 tarihleri arası 1 yıl 6 ay askerlik yaptım ve askerlik borçlanmamı yaparak ödedim. Şu anda tekrardan intibakım yapılacak fakat bazı konularda tereddüde düşüldüğünden şu anda maaş derece ve kadememin ne olması gerekir.
- Soru Cevaplandı
- 2011-10-25
Uzman kadrosuna atanma
Zabıta komiseri kadrosunda görevli olan birinin görevde yükselme sınavına tabi tutulmadan uzman kadrosuna atanması hukuken mümkün mü? Böyle bir atamaya karşı yapılacak itiraz merciinin neresi olduğu konusunda bilgi edinmek istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 2011-09-29
Sigortalı olarak çalışılan sürelerin memuriyette değerlendirilmesi
5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanununun ek 17 ve ek 18.inci maddesi; gereğince;"Sosyal Sigortalar Kanununa tabi görevlerde bulunduktan sonra iştirakçi olanların, emeklilik keseneklerine, Personel Kanunlarına göre kazanılmış hak olarak aldıkları derece ve kademe aylıkları üzerine, sigorta pirimi ödemek suretiyle geçirdikleri sürelerin, her yılı bir kademe ilerlemesine ve tahsil durumlarına göre her 3 yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde eklenerek bulunacak derece ve kademe aylığı esas alınır." denilmektedir. Yukarıdaki açıklamaya göre Belediyemizde G.İ.H.Sınıfında çalışan ve şu anda 4 yıllık Açık Öğretim (İşletme) Fakültesi mezunu olan Tahsildar kadrosundaki arkadaşımız daha önceden Belediyemizde işçi (SSK'lı) olarak çalıştığı (o zaman Lise Mezunu idi) hizmetinin kademe ve derece ilerlemesine sayılmasını talep etmektedir. Benim bildiğime göre genel idari hizmetler sınıfındaki bir memurun sigortalı olarak çalıştığı hizmeti memurluğuna sayılarak kademe ve derece ilerlemesi yapılamaz diye bilmekteyim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-07-15
Zabıta personelinin görevde yükselmesi
1995-2007 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde uzman jandarma çavuş olarak (657 sayılı Kanuna tabi) olarak görev yaptım ve 2008 yılında da belediyede zabıta memuru olarak göreve başladım. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde tabi olduğum Kanundaki görev ve yetkilerim zabıta memuru olarak görev yapar ve kullanır şeklindedir. Buna göre ben zabıta komiserliğine yükselebilir miyim? Ayrıca şuanda belediyelerde görevde yükselme sınavı yapılabiliyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 2008-07-08
Görevde yükselme
Sarayköy Belediyesinde memur olarak görev yapmaktayım. Şu anda 1/2 sindeyim. 2 yıllık yüksekokul mezunuyum. Bakanlığın açacağı görevde yükselme sınavını takip etmeye çalışıyorum. (Şeflik için) Bizlerin katılabileceği görevde yükselme sınavı ne zaman açılacak, bunu tam olarak ne şekilde takip edebilirim? Sınavı kazandığımda direk şeflik kadrosuna atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2008-06-13
Norm kadroda yer almayan zabıta komiser yardımcısının durumu
2002 yılında kurumum tarafından açılan görevde yükselme sınavına katıldım. Sınavda başarılı olmam nedeni ile zabıta komiser yardımcısı olarak atamam yapıldı. Norm kadro düzenlemesi kapsamında komiser yardımcılığı kadrosunun iptal edildiği ve mevcut kadroda görev yapanların haklarının saklı kaldığı belirtilmiştir. Oysaki bu güne kadar iptal edilen kadroların denkliği hangi kadro ise, bir kereliğine mahsus yeni kadrolarına atama yapılır iken, bu yöntemin uygulanmaması bizleri mağdur etmektedir. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 91. maddesinde açıklanan hükümler kapsamında kalıp kalmadığımızın bildirilmesini saygılarımla arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-05-05
Unvan değişikliği
Endüstri meslek lisesi yapı bölümü mezunu olup Belediyede teknik hizmetler sınıfında fen memuru olarak göreve başladım. 1998 yılında ise iki yıllık meslek yüksek okulu inşaat teknikerliği bölümünü bitirdim. Belediyemizde benden başka teknik elemanda yoktur. Bizim gibi belde belediyelerinde norm kadroda yalnız bir adet teknik personel kadrosu verilmektedir. Ben ise memurluğa giriş bölümüm fen memurluğunun yapı alanını da kapsadığından ve bu arada kendi bölümümün bir üst öğrenimi olan inşaat teknikerliğini tamamladığımdan dolayı görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına girmeden tekniker kadrosuna atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-30
Zam ve tazminat farkları
Sinop İli Güzelkent Belediye Başkanlığında 14 yıldır başkatip olarak görev yapmaktayım. İki yıllık yüksekokul mezunu olup, 2 dereceli başkatip kadrosunda görev yapmakta iken, Belediye Başkanınca 13.11.2007 tarihinde norm kadro dahilinde boş bulunan 1 inci dereceli Yazı Müdürlüğü kadrosuna vekaleten atandım. Yazı İşleri Müdürü kadrosunun Özel Hizmet Tazminatı farkını alıp alamayacağımın bildirilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-10
Görevde yükselme
Serinhisar Belediye Başkanlığına sınavla kazanarak 11.03.1991 tarihinde Teknik Hizmetler Sınıfı 3. kadro dereceden Fen Memuru olarak atandım ve halen aynı dereceden maaş almaktayım. Ben 2 yıllık Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksek Okulu inşaat bölümü bitirdim. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi 4 yıllık İktisat Fakültesinden de lisans diploması aldım. Halen şimdiki kadrom ise; 1. derece 1. kademesinden maaş almaktayım. Norm kadrosunda Fen İşleri Müdürlüğü kadrosuna atamam yapılması için ne gibi bir yol izlemem gerekiyor.
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-09