Görevde Yükselme ve Terfi
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Görevde yükselme
Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik”in geçici 1 inci maddesinden yararlanabilmek için; 18.4.1999 tarihinde hem görevde bulunmak ve hem de aynı tarih itibarıyla iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak şarttır. Bu itibarla, 18.4.1999 tarihinde 2 yıllık yüksek okulu mezunu olan bir memurun o tarihte görevde bulunmasındaki görev kelimesi müdürlük görevini mi yoksa herhangi bir memur kadrosunda bulunmasını mı ifade etmektedir. O şartları taşıyan bir memurumuz var ama 18.04.1999 tarihinde muhasebeci kadrosunda görev yapmakta idi 2 yıllık yüksek okul mezunu olan bu arkadaşımız görevde yükselme eğitim ve sınavlarında müdürlük kadrolarına başvurabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-29
Görevde yükselmede kazanılmış hak
1989 yılında lise mezunu olarak başkâtip kadrosunda göreve başladım. 1995 yılında kurumlar arası geçiş yaparak Valilikte Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna geçtim. 1997 yılında Belediyeye dönüş yaptım ve zabıta memuru kadrosunda göreve başladım halen bu görevi sürdürmekteyim. Ayrıca 2 yıllık önlisans mezunuyum. 1- Başkâtip ve şeflik kadroları eşdeğer olduğundan şeflik kadrosunu görevde yükselme sınavına girmeden atanabilir miyim? 2- 1989 yılından 1995 yılına kadar başkâtip kadrosunda bulunmamdan dolayı kazanılmış hakka girer mi?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-29
Görevde yükselme
Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Müdürlüğünde memur olarak çalışmaktayım. Yüksek okuldan 1997 yılında mezun oldum, 1998 yılında Bozköy Belediyesinde Başkâtip kadrosunda göreve başladım, 1 yıldan fazladır özel idarede çalışıyorum. Yaklaşık 11,5 yıllık hizmetim bulunmaktadır. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 10. ve geçici 1. maddesine göre Mali Hizmetler Müdürü kadrosuna atama yapılmak üzere ilana çıkıldı. Bugün itibarı ile düz memur kadrosunda çalışmaktayım. 02.02.2000 yılında çıkan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdarelerin ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin hizmet gruplarını düzenleyen 5. maddesinde Başkâtip, Şef, Amir, sayılmaktadır. Fakat 04.04.2009 tarihinde çıkan Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik ‘in müdür kadrosuna başvuruda bulunacakların 7. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinin 4. alt bendinde; teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere yapılacak atamalar dışında, diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak denilmektedir. Bildiğiniz üzere belediyelerde Şef kadrosu yoktu ve Norm Kadro Yönetmeliği ile birlikte geldi. Bende daha önce Başkâtip kadrosunda yaklaşık olarak 9 yıl çalışmış bulunmaktayım. Yeni çıkan Yönetmelikte Başkâtip kadrosu sayılmadığından 2000 yılında çıkan Yönetmeliğin kaldırılmış olması sebebiyle, benim müdür kadrosunda görevde yükselme sınavına girip giremeyeceğim konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-28
Zabıta memurunun görevde yükselmesi
Görevde yükselme yönetmeliğinde zabıta ve itfaiye erlerinin görevde yükselmeleri kendi mevzuatlarına göre yapılacağı belirtilmiştir. Ancak 1999 yılında emlak memuru olarak görev yaptım daha sonra belediye başkanı tarafından zabıta komiser yardımcısı ile görev değişikliği yapmak suretiyle zabıta komiserliğine atandım. Zabıta komiser yardımcılığı Mahalli İdareler Görevde Yükselme Yönetmeliğindeki hangi kadrolara denktir.
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-27
Zabıta memurunun şefliğe atanması
İşletme fakültesi mezunuyum. Zabıta memuru olarak görev yapmaktayım. Sınavlı veya sınavsız unvan değişikliği yapabilir miyim? Diğer şeflik kadrosu görevde yükselme sınavlarına girebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-24
Uzman kadrosuna atanma
Kırıkkale Belediyesinde 20 yıllık memuriyet hizmetim var. Yüksek okul mezunuyum. 2002 yılında girmiş olduğum görevde yükselme sınavına katılarak şef kadrosuna atandım. Halen şef kadrosundayım. Belediyemizde boş bulunan 1 dereceli Uzman kadrosuna görevde yükselme sınavına katılmadan atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-17
Görevde yükselme
Benim sorum 04.07.2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan görevde yükselme yönetmeliği ile ilgilidir. Kadrom tahsildar, derecem 3/2 si olup işletme fakültesi mezunuyum, 25.01.2006 tarihinden bu yana gider şube müdürlüğü görevini vekâleten (tevdiren) yürütmekteyim. Son bir yıldır da taşınır konsolide görevlisi olarak ta görev yapmaktayım. Daha önce görevde yükselme sınavı için (şeflik) kursa katıldım fakat sınava girmedim. Yeni yönetmeliğe göre müdür kadrosuna atanabilmek için görevde yükselme sınavına girebilir miyim? Yönetmeliğin 7 nci maddesinin (a) bendinin 4 üncü fıkrasında "diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru, muhasebeci olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak kaydıyla" denmektedir. Bu sayılan unvanlarda asil kadro olarak mı üç yılı geçirmek yoksa vekaleten de olsa üç yılı geçirmek aynı statüye dahil olur mu? Yoksa sadece şeflik sınavına mı girebilirim?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-10
Görevde yükselme
04.07.2009 tarih 27278 sayılı RG'de yayımlanan Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Hakkındaki Yönetmeliği uyarınca; 1- Yönetmeliğin 7/a md. 4. bendinde; “Teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere yapılacak atamalar dışında, diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak” şartı mevcuttur. 1994 yılından beri Başkatip kadrosunda iken, Norm Kadro Yönetmeliğine göre 11.04.2007 tarihinde, Başkatip ve Şef unvanları eski yönetmelikte aynı grup içinde olduğundan Şef Kadrosuna asaleten ataması yapılan, 4 yıllık işletme fakültesi mezunu ve 17 yıl hizmeti olan personelin, “yeni düzenlemeler, özel hüküm getirmeseler bile kazanılmış hak kaybına neden olacak şekilde uygulanamazlar” düşüncesiyle kazanılmış hak olarak geriye dönük 3 yıllık hizmet şartını taşıyıp taşımadığı, 2- Yönetmeliğin geçici 1. md; “Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibarıyla iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde 7 nci madde uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edilir” denilmekte olup, 04.09.2006 tarihinde 2 yıllık Sosyal Bilimler Bölümü(önlisans) mezunu muhasebeci kadrosundaki personelin, diğer tüm şartları taşıyor ise ilgili yönetmelik eğitimine ve sınavına katılıp katılamayacağı, Hususlarında görüşlerinizi arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-09
Görevde yükselme
14.12.2000 tarihinde Bayburt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde 9/1 derece ve kademede “kontrol memuru” kadrosunda memuriyete başladım. 2006 yılının Ocak ayında Kayseri İl Özel İdaresine naklen geçtim. Şu an 5/2 derece ve kademede “memur” kadrosunda görev yapmaktayım. Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezunum. 04 Temmuz 2009 tarihli Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 7. maddesinin (a) fıkrasının 4. bendinde “en az 10 yıl hizmeti bulunmak ve 3 yıl… kontrol memuru kadrosunda olmak kaydıyla…” denildiğinden bu şartı taşıyıp taşımadığım yani kontrol memurluğunu daha önce 6 yılı geçkin bilfiil yaptığım göz önüne alınarak öğrenmek istiyorum. Bir de; bilfiil memuriyette 09 Temmuz 2009 tarihine kadar geçen hizmetimle birlikte (9) ay (1) gün muvazzaf askerliğim ve memuriyete başlamadan önce özel sektörde sigortalı olarak çalıştığım (578) günün söz konusu Yönetmeliğin 4. maddesinin (ğ) bendinde tanımlanan “Hizmet Süresi” kapsamında olup olmadığının da tarafınızca değerlendirilmesini ve 1. yada 2. derece birim müdürü kadrosuna atanabilmek için görevde yükselme eğitimine katılmak için şartlarımın tutup tutmadığı hakkında bilgilerinize ivedilikle ihtiyacım var.
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-08
Görevde yükselme
04.07.2009 tarih ve 27278 sayılı RG’de yayımlanan Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin "unvan değişikliği" başlıklı 16 ncı maddesinde unvan değişikliği sınavının; büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunan belediyeler için büyükşehir belediyeleri tarafından; büyükşehir belediye teşkilatı bulunan özel idarelerde ise il özel idareleri tarafından, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılabileceği hükme bağlanmıştır. Bu durumda merkez ilçe belediyesi olan Melikgazi Belediyesinin büyükşehir belediyesinden unvan değişikliği sınavı yapması yönünde talepte mi bulunması gerekli, yoksa Kayseri Büyükşehir Belediyesinin uygun göreceği bir zamanda mı unvan değişikliği sınavının yapılması gerekmektedir.
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-08
Görevde yükselme
04.07.2009 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Mahalli İdareler Görevde Yükselme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikte 7 nci maddenin 4 üncü fıkrasının (a) bendine ve Geçici 1. maddeye göre; 1997 tarihinde açılan sınavla muhasebeci kadrosuna atandım ve bu tarihten itibaren aynı görevi yapmaktayım. (1994 Çanakkale Meslek Yüksek Okulu muhasebe mevzunuyum.) Buna göre 7 nci madde sonunda belirtildiği şekilde teknik öğretim gerektiren müdürlük olmayan mali hizmetler müdürlüğüne sınavsız olarak atamam yapılıp yapılmayacağı konusunda tereddüde düştük. Konu ile ilgili yardımlarınızı bekler çalışmalarınızda başarılar dilerim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-07
Görevde yükselme ve unvan değişikliği
1- Ben 1992 Haziran ayında işe başladım 19.05.1966 doğumluyum. Şuan tahsildar olarak görev yapmaktayım ve biz tahsildarlar veri hazırlama kadrosuna geçirilmedik sonuçta maddi olarak bir kaybımızın olduğunu düşünmekteyiz. Bizlerin veri hazırlama kadrosuna geçme hakkımız var mıdır? 2- İkinci bir konu bir ay kadar sonra 2 yıllık makine teknikeri olarak üniversite mezunu olacağım ve belediyemizde boş teknisyen kadroları mevcuttur, bu teknisyen kadrosuna geçmek için gerekli olan şartlar nelerdir, sadece başkan veya meclis kararıyla bu kadroyu alma imkânım var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-03