Görevde Yükselme ve Terfi
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Kadro ihdas iptali
Belediye işletme müdürüyüm. 2. derecenin 3. kademesindeyim. Yüksekokul mezunuyum..2007 yılının 9. ayında 2/4 olarak derece kademe ilerlemem kurumumca yapılmıştır. Kadrom 2. derecedir. Kurumumun yaptığı derece kademe ilerlemesi yatay olmuştur. 1. derece 1. kademeye intibak yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2007-10-22
Görevde yükselme
Belediyede 20 yıldır İnşaat Teknikeri kadrosunda çalışıyorum. Uzun zamandan beride Bakanlığın açacağı görevde yükselme sınavını takip etmeye çalışıyorum. Bizlerin katılabileceği görevde yükselme sınavı ne zaman açılacak, bunu tam olarak ne şekilde takip edebilirim? Belediyemizde boş durumda olan fen işleri müdürlüğü kadrosuna başkan sınava katılmadığım halde vekaleten atamamı yapabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2007-10-19
Görevde yükselme ve unvan değişikliği
İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşlet-meler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. maddesine göre; unvan değişikliğine tabi kadrolar; mühendis, mimar, şehir plan-cısı, jeolog, jeomorfolog, jeofizikçi, hidrolog, istatistikçi, fizikçi, arkeolog, avukat, matematikçi, ekonomist, biyo-log, veteriner, psikolog, pedagog, yönetici öğretmen, öğretmen, kütüphaneci, sosyolog, mütercim, tercüman, ço-cuk eğitimcisi, imam, hemşire, laborant, ebe, hayvan sağlık memuru, tekniker, teknisyen, programcı olarak sayıl-mıştır. Yönetmeliğin ‘Unvanı belirtilmemiş olan personel’ başlıklı 22. maddesinde; görevde yükselme suretiyle atamaya tabi olmakla birlikte bu Yönetmelikte unvanı belirtilmemiş olanlar için de görevde yükselme usul ve esasları geçerlidir denilmektedir. Bu maddeye göre 5. maddede sayılmayan unvanlar içinde, unvan değişikliği sınavı yapılması gerektiği söylenmektedir. Ancak sizinde bildiğiniz gibi ve Danıştay içtihatlarından anlaşılan, bu kadrolara atanmak görevde yükselme niteliğinde olmayıp unvan değişikliği şeklindedir. 22. madde de bahsi geçen unvanı belirtilmemiş olanların, görevde yükselme suretiyle atamaya tabi olan (unvan değişikliği ile değil) personel olduğunu düşünmekteyim. Bu durumda; 1-Yönetmeliğin 5. maddesinde sayılmayan, ancak 22.02.2007 tarihli Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte; (V) sayılı listede yer verilen ‘tek-nik personel kadro unvanları’ na atama yapılabilmesi için unvan değişikliği sınavı açılması zorunlumudur? 2- Şayet unvan değişikliği sınavı yapılması zorunlu değilse; o zaman teknik personel atamalarında, Yö-netmelikte yeni bir düzenleme yapılması gerekli midir?
- Soru Cevaplandı
- 2007-10-09
Unvan değişikliği
Yüreğir ilçe belediyesinde memur olarak çalışıyorum. Yüksek kimyagerim. Daha önce 5 yıl araştırma görevliliği hizmetim var. Mayıs 2006 da açıktan atama ile belediyede göreve başladım. Mahalli idarelerin görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin 5. maddesindeki unvan değişikliğine tabi kadrolarda "kimyager" unvanı yazmıyor. Norm kadroda kurumumda boş kimyager kadrosu var. Bu kadroya sınavsız atanabilir miyim? Unvan değişikliği sınavına girmem gerekirse bu sınavın uygulanış şekli nasıl, kurum nasıl bir yol izlemeli? Mahalli idarelerin genel sınav açması mı gerekli yoksa kurum istediği an unvan değişikliği sınavı açabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2007-10-04
Görevde Yükselme, Vekalet ve Memurlara Yiyecek Yardımı
1-DMS ile atandığım belediyemizde 01/08/2000 tarihinden itibaren Başkatip olarak görev yapmaktayım. 6 ncı derece 3. kademeyim. Fen Edebiyat Fakültesi mezunuyum. Norm kadromuzda yer alan 3. dereceli yazı işleri müdürlüğüne atanmam mümkün müdür? Vekaleten atanma durumunda haklarından yaralanabilir miyim? 2- Memurlara yemek yardım bedelini ticket şeklinde ödemek mümkün mü?
- Soru Cevaplandı
- 2007-10-03
Görevde yükselme
"İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" kapsamında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce en son 2003 yılında görevde yükselme sınavı açıldı. İlçe özel idare memuru iken sınavı kazanarak kontrol memuru oldum. Ancak 2003 yılından bu yana görevde yükselme sınavı çeşitli gerekçelerle bir türlü yapılmadı. 14 yıllık hizmeti, 1 tane 2 yıllık yüksek okul (Elektrik bölümü) diploması ve 1 tane 4 yıllık fakülte (Kamu yönetimi bölümü) diploması ile memurluk ve vekillik görevlerinde körelip gidiyoruz. Tüm umutlarımız bir bir yıkılmaktadır. Asıl sorum il özel idare ve belediye personeli için görevde yükselme sınavı yapılacak mı? Yapılacaksa ne zaman ve nasıl yapılacak?
- Soru Cevaplandı
- 2007-09-13
Norm kadro, görevde yükselme
1-Belde belediyelerinin çoğunda yönetim kadrosu olarak yazı işleri yerine (başkâtip) hesap işleri yerine de (belediye sayman ) kadrosu mevcut idi. Bununla yönetiliyordu. Ama norm kadro gereğince bunlar iptal edildi ve belde belediyelerinde yönetim kadroları olarak yazı işleri müdürü kadrosu verildi ve hesap işleri kadrosu yerine de mali hizmetler kadrosu gelmiş bulunmaktadır. Şimdi ben araştırdığım kadarıyla belde belediyelerin çoğunda başkâtip ve saymanlar lise mezunudur ve yıllardır bu kadroyu asil olarak işgal eden çok arkadaşlarımız vardır. Şimdi bunlar yönetim kadrosuna atanmayacaklar mı? Yani haksızlık sayılmayacak mı? Çünkü asil olarak 10–15 yıl görev yapan 1000’lerce arkadaşlarımız vardır. Atanmış ve şimdi bunların durumu ne olacak. Yeni düzenleme olmazsa bunlar müdür olamaz ve müdür haklarından yararlanmayacaklardır. 2- Nüfusa göre D2 gurubunda bulunmaktayız ve kadrolarımızı norma uygun hale getirerek meclisten geçirdik. Ben 26.05.1997 tarihinde başkatip olarak atandım ve 2 yıllık meslek yüksek okulunu bitirdim. Hizmet yılım askerlik vs gibi hizmetlerimin toplamı 12 yıldır derecem 5/3 tür. Ancak 18.04.1999 tarihinde görevde bulunanlardan 2 yıllık yüksek okul bitirenler 4 yıl yüksek öğrenim görmüş kabul edilirler denilmiştir. Bende 2 yıllık bitirdim ve hizmetim 12 yıldır sicilimde sorun yok anladığım kadarıyla atanma şartı taşıdığım kanısındayım. 657 sayılı Kanunun 68/B maddesine göre. Bazı hocalarımız diyorlar atanma şartı 68/B ye göre taşıdığınızdan dolayı görevde yükselmeye gerek yok atana bilirsin. Ama Kont der ‘ deki hocalarıma sorduğumda bunu görevde yükselme sınavı olmadan atama olmaz ancak vekâlet olur demektedirler. Bende şaştım. Ne yapacağız? 3- Biz belediyeler olarak kendi personelimizi atayabilmek için görevde yükselme eğitimi veya sınavını açmak için üst makamlardan izin talep edebilir miyiz? Edebilirsek hangi kurumdan izin alınması gerekiyor? 4- Sayman kadromuz boştur. Şimdi tahsildar arkadaş lise mezunu ve personel olmadığından işi o yürütüyor. Norm kadroya göre bize verilen mali hizmetler müdürü kadrosu adı altında yürütülmesi gerekmektedir. Yani yazı işleri başkâtipti şimdi yazı işleri müdürü veya vekil olması gerekir değil mi? Mali hizmetlerde de aynı şekilde sayman yerine mali hizmetler müdürü veya vekili olması gerekir anladığım kadarıyla. İşte sormak istediğim lise mezunu ve tahsildar kadrosunda bulunan arkadaş görevlendirme mi yoksa vekâlet mi nasıl olacak? 5- Belde belediyelerde personel müdürü olmadığından dolayı personel sicilleri derece kademe ilerleme ve sicillerin takibi hesap işleri mi yürütür yoksa yazı işlerimi yürütür?
- Soru Cevaplandı
- 2007-09-13
Vekalet ve vekalet aylığı
Barakfakı Belediyesinde Teknik Hizmetler sınıfı 1. dereceli Tekniker kadrosunda asaleten görev yapmaktayım. Hizmet yıllarım, öğrenim ve terfi durumum itibariyle 2. derecenin 2. kademesinden aylık almaktayım. İki yıllık yüksek okul inşaat teknikerliği bölümü ön lisans mezunuyum. Belediyemizde münhal bulunan 1. dereceli fen işleri müdürlüğü kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesine istinaden vekaleten atandım. Bu kapsamda görevde yükselme sınavına katılma şartlarına haiz olduğuma göre 657 sayılı Kanunun 174. ve 175. maddelerine ve 631 sayılı K.H.K. ile eklenen 2. fıkrasına istinaden fiilen fen işleri müdürlüğü görevini yaptığıma göre almakta olduğum tekniker kadrosunun 100 olan özel hizmet tazminat oranının yerine fen işleri müdürlüğü kadrosunun 135 olan özel hizmet tazminat oranı aylığıma yansıtılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2007-09-06
Görevde yükselme
İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin, Danıştay 5. Dairesinin 29.12.2003 tarih ve E:2000/4306, K:2003/5767 sayılı Kararı ile iptal edilen birçok maddesi değiştirilerek 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olmasına rağmen 2003 yılından bu yana görevde yükselme sınavı yapılmamıştır. İlimiz özel idaresi “İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar” gereğince 2006 yılı içerisinde norm kadro çalışmalarını tamamlamıştır. İdari personel kadroları içerisinde şu anda müktesebimize uygun boş Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadroları bulunmaktadır. 80 ve 160 saatlik Bilgisayar Meslek Dalı Eğitim Programları Kurs Sertifikamız bulunmaktadır. Söz konusu görevde yükselme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna görevde yükselme eğitimine ve sınavına girmeden atamamızın yapılıp yapılamayacağı konusunda bilgi verilmesini arz ederiz.
- Soru Cevaplandı
- 2007-06-06
İntibak
Belediyemizde memur olarak çalışan personellerimizin 1986, 1990 ve 1994 yılarında intibakları yapılırken memuriyete geçmeden önceki işçilikte geçen özel sektör, kamu sektörü ve belediyede geçen sürelerin intibakları tam olarak emekli ve maaşlarına bir yıla bir kademe verilmek suretiyle yapılmıştır. Özel sektörde, kamu sektöründe ve belediyede geçen sürelerin intibakları nasıl olur? Dava konusu olursa ne olur? Dava konusu olan emsal mahkeme kararları var mıdır? Yapılan intibaklar aynen kalıp mevcut duruma gelinceye kadar intibaklar durdurulabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2007-06-06
Görevde yükselme
2001 yılından itibaren çalışan, KPSS sınavı ile muhasebeci kadrosuna atanmış, işletme fakültesi mezunu personelim. En son yayımlanan norm kadro ilke ve standartlarına göre muhasebeci kadrosu (idari personel içerisinde) ihdas edilmiş ayrıca belediyemizin girdiği C1 grubuna göre de Mali Hizmet Müdürlüğü kadrosu ihdas edilmiştir. Belediye Başkanı beni fakülte mezunu oluşum nedeniyle ve 6 yıldır muhasebecilik yaptığım için Mali Hizmetler Müdürlüğüne asaleten atamak istemektedir. Muhasebeci kadrosundan Mali Hizmetler Müdürlüğü kadrosuna geçebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2007-05-02
Görevde yükselme
1993 yılından beri Çelikli Belediyesinde çalışıyorum. 1993 yılında memur kadrosunda başladım sürekli olarak yazı işlerini yürüttüm. 2004 yılında başkatip kadrosuna geçtim lise mezunuyum. 7/3 derece/kademedeyim. Şimdi ise norm kadro ilkelerine göre belediyemiz D1 grubunda yer almaktadır. D1 grubunda belirlenen kadrolarda başkatip kadrosu bulunmamaktadır. Bu durumda yazı işleri müdürü kadrosuna geçebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2007-04-13