Teknikerin unvan değişikliği

Belediye tekniker unvanı açmak istese sınava girecek personelin bölümlerini belirleyebilir mi? Yani sadece şu bölümler başvurabilir diyebilir mi? Veya her teknik bir yüksek okul bitirmiş her personelin sınava başvurusunu kabul etmek zorunda mıdır? Veya açtığı kadro sayısının kaç katı başvurabilir ve bu başvuru sayısını geçerse bir eleme yapabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-08-18

İtfaiye çavuşu veya amirliğine atanma

1993 yılında Burhaniye Belediyesinde itfaiye eri olarak göreve başladım. Bu sene iki yıllık Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümünü bitirdim. İntibak yapılması için belgelerimi verdim. Belediyemiz de itfaiye amirlik kadrosu boşta, ben o kadroya talip iken norm kadro olayından dolayı derecem 4/3 iken 3/2 ye düşürüldü, daha sonraki yıllarda 1/3 üne düşeceği söyleniyor. Şu anda beni vekaleten itfaiye çavuşu kadrosuna atadılar. Ben daha fazla beklerken umduğum olmadı. Sizden ricam yapılan görevlendirmenin doğruluğunu değerlendirip yanlış yapılan bir şeyler var mı? Yanlış var ise ne yapmalıyım lütfen bana yol gösterin. Ayrıca tekniker kadrosuna geçemiyorum geçersem GİH kadrosundan çıkmam gerekiyormuş. Ben ise itfaiyede ilerlemek istiyorum ne yapmalıyım.

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-08-18

Görevde yükselme ve kazanılmış hak

3500 nüfuslu bir belde belediyesinde 1983 yılında lise mezunu zabıta memuru kadrosunda göreve başlayan kişi 1998 yılında yine lise mezunu iken yazı işleri müdürlüğüne asaleten atanabilir mi? 2007 yılında norm kadro esnasında lise mezunu olduğu halde 1.dereceden veya başka bir dereceden yazı işleri müdürlüğü kadrosu alabilir mi? 2008 yılı Ekim ayında 2 yıllık önlisans ev ekonomisi bölümünü bitirdiğinde 1999 yılında görevde bulunmuş olması ve hizmet süresi dikkate alındığında müdürlük hususunda kazanılmış hak iddia edebilir mi? Aynı belde belediyesinde 1996 yılında lise mezunu trafik zabıtası kadrosunda aday memur olarak göreve başlayan memurun 1998 yılında hesap işleri müdürü olarak asaleten ataması yapılabilir mi? 2007 yılında norm kadro dağıtımında lise mezunu iken, 4.dereceden mali hizmetler müdürü kadrosunu alabilir mi? Halen lise mezunu olan memur 1998 yılındaki müdürlük ataması ve 1999 da görevde olması sebebiyle kazanılmış hak iddiasında bulunabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-08-17

Unvan değişikliğinden önce intibak

657 sayılı Kanuna tabi memurum. 4-5 sene önce teknisyen kadromu aldım. Daha sonra Mersin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliğini bu yıl bitirdim. Diplomamı personel müdürlüğüne dilekçeyle verdiğimde bana sadece intibakım yapılarak derece alabileceğimi tekniker kadrosuna ancak unvan değişikliği sınavından sonra geçebileceğimi ve tekniker maaşımı ancak sınavdan sonra alacağımı söylediler bunu üzerine yaptığım araştırmalarda bu maaşı diploma verilir verilmez hak eden birçok karar ve temyiz kurulu kararları okudum. Örneğin 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında zam ve tazminatlarımızın ödenmesi gerektiği açıkça belirtilmektedir. Bu konuda acilen aydınlatılmam konusunda bilgilerinize sunarım.

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-08-02

Tekniker kadrosuna atanma

2006 yılında lise mezunu olarak KPSS sınavına girdim. 2007 yılında Selçuk Üniversitesi MYO harita bölümünü bitirdim. 2008 KPSS yapılmadan belediye zabıta memuru olarak atandım. memuriyette okulu bitirmediğim için intibakım yapılmıyor. Devlet Personel Başkanlığının 19.02.2009 tarihli ve 2794 sayılı mütalaasında; "haklarında intibak hükümleri uygulanamayanların ise, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılacak öğrenim seviyelerine uygun görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılabilecekleri mütalaa edilmektedir." görüşüne göre, unvan değişikliği sınavına girip tekniker kadrosu alabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-07-27

Muhasebeci kadrosuna atama yapılması

18 yıllık memurum. Belediyemizde 3 ay süre ile Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda görev yaptım. Mahalli İdareler Personeli İçin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 20. maddesinin (ç) bendine göre 5. maddenin (d) bendinde bulunan muhasebeci kadrosuna atamam yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-06-14

Zabıta müdürünün su ve kanalizasyon müdürlüğüne atanması

Belediyemiz zabıta memuru kadrosunda bulunan Zabıta Müdürlüğüne asaleten atamasını yaptığımız 4 yıllık üniversite mezunu arkadaşımızı asaleten su ve kanalizasyon müdürü olarak atamak istiyoruz. Bu konuda mevzuat yönünden bir sakınca var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-05-25

Kadro unvanı

15.10.1993 tarihinde Uzunpınar Belediyesinde memur olarak göreve başladım. Şoförlük muavinlik gibi dış hizmetlerde çalıştım. Belediye Kanunu ve Devlet Memurları Kanununu incelememiştim. 2000 yılının Şubat ayında yazı işleri müdürünün istifa etmesinin ardından o günün Belediye Başkanı, Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosuna benim atamamı yaptı. Çünkü önceleri böyle oluyordu ve tahsil de aranmıyordu. Bende zaman içersinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununu, Belediye Kanununu ve 2/2/2000 tarihli ve 23952 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliği okudum, öğrendim. Norm kadroya göre, Grup D 1, Nüfus 1930, İktisat Fakültesi mezunuyum. Fakat herhangi bir değişikliğe gitmeden o tarihten bu yana Yazı İşleri Müdürü olarak görevime devam ettirildim. Atamanın yanlış olduğunu öğrendim ama epey zaman geçti. Şu anda geriye dönülmesi mi gerekir, geriye dönülecek ise hangi kadroya kendimin atanmasını istemeliyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-05-24

Zabıta müdürlüğüne atanma

Belediyemizde 15 senedir fiilen 5 dereceli memur kadrosunda görev yapmaktayım ve halen memur kadrosundayım. 4 yıllık üniversite mezunuyum. 2004 yılından 2009 yılına kadar zabıta amirliği 2009 yılından beri de, zabıta müdürlüğüne vekâlet etmekteyim. Görevde yükselme sınavına katılmadan müdür olarak atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-05-09

Tekniker kadrosuna atanma

Ben zabıta memurluğu kadrosunda çalışıyorum. Sizden öğrenmek istediğim çalışırken yüksek okul okudum ve tekniker diploması aldım. Görevde yükselme sınavına katılarak unvan değişikliği yapıp teknik kadroya atanabilir miyim? Zabıta memurluğu kadrosunda bulunmamdan dolayı çalıştığım kurumun beni unvan değişikliği sınavına tabi tutmama gibi bir yetkisi var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-05-06

Görevde Yükselme

6111 sayılı yasaya göre kadrosu kaldırılan memurlar en geç altı ay içinde kendi kurumlarında niteliklerine uygun bir kadroya atanırlar denilmektedir. Belediyemizde daha önceden zabıta komiser muavini kadrosunda görev yapan memurlar bir dilekçe ile komiser kadrosuna atanabilirler mi? Yoksa Belediye Zabıta Yönetmeliğinde belirtilen görevde yükselme sınavına girmek zorunda mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-04-29

Norm kadro, memurlara sicil notu verilmesi

Çaydeğirmeni Belediye Başkanlığında 3. dereceli şef kadrosunda 3/3 derece ve kademe ile görev yapmaktayım. 2 yıllık yüksekokul (halkla ilişkiler bölümü) mezunuyum ve 17 yıllık memuriyet hizmetim mevcuttur. Bu duruma göre; 1- Norm Kadro Yönetmeliğine göre şef kadrosu 3-7 derece arasında olup, 3. dereceden aşağıya düşmemektedir. Ancak 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin ortak hükümler başlıklı (A) fıkrasına göre 2 yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerin son yükseleceği derece 1. derecedir. Yine 657 sayılı Kanunun 37. maddesinde "Bu kanun hükümlerine göre öğrenim durumları, hizmet sınıfları ve görev unvanları itibariyle azami yükselebilecekleri derecelerin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazanan ve (Değişik ibare: 25.02.2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/117 md.) “son sekiz yıllık süre içinde herhangi bir disiplin cezası almayanların” kazanılmış hak aylıkları kadro şartı aranmaksızın bir üst dereceye yükseltilir" ibaresi mevcuttur. Bu durumda 15.04.2011 tarihinden sonra 3/3 derece kademeden 3/4 derece kademeye mi ilerlemem gerekir, yoksa belediye meclis Kararı ile 3. dereceli şef kadrosunu 2. dereceye düşürüp, 2/1. derece/kademeye mi ilerlemem gerekir? 2- Aynı durumda tahsildar kadrosunda görev yapan arkadaşım, 2 yıllık yüksekokul mezunu 16 yıllık memuriyet hizmeti vardır. Ancak norm kadroya göre tahsildar kadrosu 5-11 dereceler arasında bulunmakta ve 5. dereceden aşağıya düşmemektedir. Tahsildar kadrosu 5. derecede kalmakta fakat kendisi 3. derecededir. Tahsildar kadrosunu 657 sayılı Kanunun 36 ve 37 nci maddelerine göre 3. veya 2. dereceye düşürebilir miyiz? 3- 15.04.2011 tarih ve 27906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Personeli Genel Tebliğinin (B) fıkrasında; 01.01.2011 yılından itibaren Devlet Memurları için sicil raporu doldurulmayacaktır ibaresi mevcuttur. Bu hükümden, bu tarihten itibaren ita amirlerince sicil notu verilmeyecek anlamı mı çıkmaktadır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2011-04-27