Görevde Yükselme ve Terfi
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Görevde yükselme sınavı
İçişleri Bakanlığınca açılan gövde yükselme sınavına katıldım. Bu sınavda ortak konulardan 73, yerel yönetimler mevzuatından 75 ve İdari ve mali mevzuattan 58 puan aldım. Sınav sonuç bildiriminde sertifika almaya hak kazandınız denilmektedir. Ancak idaremde, sınavda girdiğim derslerden aldığım puan ortalamasının 68,66 olması neden gösterilip atamamın yapılamayacağı söylenmektedir. Bu durumda atamamın yapılıp yapılamayacağı konusunda bilgi verir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 2010-03-08
Görevde yükselme sınavı
Belediyemizde münhal bulunan mali hizmetler müdürlüğü kadrosuna vekaleten atanarak bu hizmeti yürütmekteyim. Bu kadroya asaleten atanabilmek için Anadolu üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği AÖF tarafından düzenlenen e-sertifika programına kayıt olarak görevde yükselme sınavına girdim ve 24 Ocak 2010 tarihinde yapılan sınavda 100 üzerinden 69,33 Puan alarak sınavda başarılı sayılıp sertifika aldım. Ancak Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 13.maddesinde 100 üzerinden 70 puan alınması gerektiğinden mali hizmetler müdürlüğüne atamam yapılmadı. Şimdi benim ne yapmam gerekir. Başarılı olduğum görevde yükselme sınavına tekrar mı gireceğim?
- Soru Cevaplandı
- 2010-03-08
Zabıta görevde yükselme, Çevre Koruma Kontrol Müdürü
1- Zabıta memurları diğer kadrolar (şeflik, veznedarlık, müdürlük…) için görevde yükselme sınavına katılabilir mi? 2- Zabıta Memuru kadrosunda Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü görevini 657 sayılı Kanunun 86 ncı maddesi uyarınca vekâleten yürütmekteyim. Fakülte mezunuyum. Şu anda 4. derecenin 2. kademesindeyim. Vekâlet ettiğim Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kadrosu ise 2 inci derecede bulunmaktadır. Asilde aranılan tüm şartları taşıdığımı düşünmekteyim. Ben bu durumda vekâlet ettiğim görevin zam ve özel hizmet tazminatından faydalanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2010-03-07
Görevde yükselme- vekâlet
1- İki yıllık yüksek okul mezunuyum. Tekniker diplomam var. 1992 yılında fen memuru olarak göreve başladım. 2 nci derecenin 2 nci kademesindeyim. Norm kadroda fen memuru kadrosu bulunmadığından, mevcut dondurulmuş fen memuru kadrosunda halen fen memuru olarak görev yapmaktayım. Norm kadroda bulunan tekniker kadrosuna sınavsız atamam yapılabilir mi? 2- Ayrıca norm kadroda boş bulunan 1 inci derecelik fen işleri müdürlüğü kadrosuna vekâlet edebilir miyim? Vekâlet edebilmem için fen memuru veya tekniker kadrosunda olmam fark eder mi? fen işleri müdürlüğüne vekâlet etmem halinde özel hizmet tazminatımı 1 inci derecelik müdür kadrosundan alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2010-03-03
Uzmanlık Kadrosu için görevde yükselme sınavında başarılı olunmasına rağmen sıralamada kadro sayısının üstünde yer alındığından dolayı boş bulunan şeflik kadrosuna atamanın yapılıp yapılamıyacağı ve intibak işlemi.
07.02.1995 yılında memur oldum. Daha öncesinden yaklaşık 4 yıllık işçi olarak hizmetim var. Bu sene 19 Eylül 2010 da açılan görevde yükselme sınavına girdim. Sınavdan 73,33 puan aldım. Yanlız kurumumuzda 4 kişilik uzmanlık kadrosu vardı. Yanlış soruların doğru değerledirimesiyle benim gerimde olan arkadaşım benim önüme geçti. Bu arada benim puanımda artış olmadı. Puan sıralamasına göre 5. sıraya düştüm. Bu nedenle sınavda başarılı olmama rağmen uzman kadrosuna yerleşemedim. Bende boşta olan 4 kişilik şeflik kadrosu için, kurumuma dilekçe verdim. Bana gelen cevapta boş olan şeflik kadrosuna oturmamın yasal olarak mümkün olmadığı yönünde cevap geldi. Sınavı kazandığım için boş olan şeflik kadrosuna oturup oturmayacağım konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. Şuanki kadrom Bilgisayar İşletmeni kadrosundayım. Ayrıca 2005 yılında 4 yıllık işletme mezunu oldum. Liseyi bitirme yılım ise 1993 intibak yapılırken emsallerimi geçemeyeceğim konusunda bir şeyler söylendi. Şu an Maaş derecem 4/3, Emeklilik derecem ise 2/1. İntibakımın doğru yapılıp yapılmadı konusunda bilgi verilirse çok sevinirim. Birde ivedi olarak cevap veriseniz sevinirim. Daha öncede soru sordum ama henüz cevap verilmedi.
- Soru Cevaplandı
- 2010-12-02
Müdür kadrosu ihdası
1991 yılında Fen memuru olarak göreve başladım. Görevde yükselme sınavlarında 70 puan üzerinde puan alarak Yerel Yönetimler 4.grup Sertifikası aldım. Belde Belediyelerinde Norm kadroda Fen İşleri Müdürlüğü olmadığından Belediye Meclis kararıyla Fen İşleri Müdürlüğü kadrosu oluşturabilir miyiz ve buraya Müdür olarak atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2010-11-25
Şef kadrosuna atamanın yapılıp yapılması, intibak
1-Bu sene 19 Eylül 2010 da açılan görevde yükselme sınavına girdim. Sınavdan 73,33 puan aldım. Yalnız kurumumuzda 4 kişilik uzmanlık kadrosu vardı. Yanlış soruların doğru değerlendirilmesiyle benim gerimde olan arkadaşım benim önüme geçti. Bu arada benim puanımda artış olmadı. Puan sıralamasına göre 5. sıraya düştüm. Bu nedenle sınavda başarılı olmama rağmen uzman kadrosuna yerleşemedim. Bende boşta olan 4 kişilik şeflik kadrosu için, kurumuma dilekçe verdim. Bana gelen cevapta boş olan şeflik kadrosuna oturmamın yasal olarak mümkün olmadığı yönünde cevap geldi. Sınavı kazandığım için boş olan şeflik kadrosuna oturup oturmayacağım konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. Şu anki kadrom Bilgisayar İşletmeni kadrosundayım. 2- 07.02.1995 yılında memur oldum. Daha öncesinden yaklaşık 4 yıllık işçi olarak hizmetim var. Ayrıca 2005 yılında 4 yıllık işletme mezunu oldum. Liseyi bitirme yılım ise 1993 intibak yapılırken emsallerimi geçemeyeceğim konusunda bir şeyler söylendi. Şu an Maaş derecem 4/3, Emeklilik derecem ise 2/1. İntibakımın doğru yapılıp yapılmadı konusunda bilgi verilirse çok sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2010-11-03
Görevde yükselme
19 Eylülde yapılan mahalli idareler görevde yükselme sınavına girdim ve sınavdan ortalama 81 olarak başarılı oldum. İdareye sınava girdiğim Mali Hizmetler Müdürlüğü kadrosuna atanmamla ilgili talep dilekçesi verdim. 2009 yılına kadar Mali Hizmetler Müdür Vekilliği ile Muhasebe Yetkililiği yaptım (Muhasebe yetkilisi sertifikası olan tek personelim). Sonrasında idarenin diğer birimlerinde çalıştım. Dilekçeme olumlu ya da olumsuz cevap verilmedi. Cevap almadan İdare Mahkemesine başvuru yapılır mı? Bir de Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğine göre şartları uymadığı için müdürlük sınavına giremeden başkan yardımcısı ve daha sonra da müdürlüğe atanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-10-12
Görevde yükselme, atama
1992 yılında iki yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu olarak tekniker kadrosunda göreve başladım. 2010 yılında Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğe göre 4 üncü grup unvan değişikliği sınavında (görevde yükselme) 80 puan alarak başarılı oldum. Teknik müdürlüklerden birine atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2010-09-30
Uzman Erbaş-Görevde Yükselme
Ben daha önce 1992 yılında TSK.'da uzman erbaş olarak göreve başladım. 1996 yılında kendi isteğim ile sözleşmemi fesih ettim. Daha sonra 24.12.2007 tarihinde Belediyede yardımcı hizmetli kadrosunda göreve başladım. Yardımcı hizmetler sınıfından, GİH Sınıfına geçebilmem için nasıl bir yol izlemem gereklidir. Ayrıca YHS kadrosunda görev yaparken, 2 yıllık yüksek okulu bitirdiğim zaman en son kaçıncı dereceye kadar düşebilirim.
- Soru Cevaplandı
- 2010-09-22
Ben 1993 Limme mezunuyum. O dönem 3 yıl gidip normla meslek lisesi diplomasını ilk alan kişiler
Ben 1993 Limme mezunuyum. O dönem 3 yıl gidip normla meslek lisesi diplomasını ilk alan kişilerden biriyim. Bölümüm bilgisayar programcılığıdır. Yalnız ben kurumumum açmış olduğu memuriyet sınavına mezun olmadan normal lise mezunu olarak başvurdum. Sonrasında 22 Şubat 1994 tarihinde tebellüğ ettim. O dönemde Limme diplomamda sanki bilgisayar sertifikası almışım gibi kabul edildi. Aslında bize verilmiş bazı haklar vardı. Bu dönemde kimsenin doğru bilgisi olmadığından konu kapandı. Ama sonrasına ben 2 yıllık açık öğretim halkla ilişkiler bölümünü bitirdim. Şimdi 3 dereceye geldim. Benim merak ettiğim kaybettiğim bir hakkım var mı aslında 13/3 ile başlatıldım o dönem normalde 12/2 si olmalı mıydı? Geriye dönük işlem yaptırabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2010-09-22
Başkan yardımcısı kadrosuna atanma
Belediyemizde 5 inci dereceli kadroda zabıta memuru olarak çalışmakta olan personelimiz lise mezunu olup, 1990 yılında ilimiz sınırları içindeki bir belediyede göreve başlamış, ancak henüz 16 günlük aday memur iken 5 nci dereceli zabıta müdürü kadrosuna ataması yapılmış, 01.10.1991 yılında da asaleti tasdik olmuştur. 18.02.1992 tarihinde 657 sayılı Yasanın 94/2 maddesine istinaden görevine son verilmiştir. Aynı personel 14.03.1997 yılında ilimiz sınırları içinde başka bir belediyede göreve başlamış, 27.07.2005 tarihinde belediyemize naklen gelmiş ve halen 5 nci dereceli zabıta memuru kadrosunda çalışmaktadır. Bahsi geçen personelimizin usulsüz olarak atandığı zabıta müdürü kadrosu kazanılmış hakkı sayılabilir mi? Eğer sayılmaz ise başkan yardımcılığına ataması yapılıp zabıta müdürü olarak atanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-09-16