Emlak Vergisi
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Emlak Vergisi
İlçemiz Dağhacıyusuf köyünde kadastro çalışmaları 03/09/2009 tarihinde tamamlanarak askıya alınmış, askı süresi 05/10/2009 tarihinde tamamlanmış, kesinleşme tarihi ise 06/10/2009 dur. Askı ilanı sonucunda dava açılan parsellerin tespiti tapu kütüklerine tescili ve tapu senetlerinin hazırlanması 3 aydan fazla sürede tamamlanmış Kadastro Müdürlüğü köyün tapularını 17/03/2010 tarihinde dağıtmıştır. Dolayısıyla tapu sahipleri emlak bildirimlerini yasal süresinde verememiştir. Mükelleflerin tapusuz kayıtları mevcuttur. Alınacak bildirimler encümen kararıyla cezasız alınabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-03-19
Emlak Vergisi
Emlak beyan değer tespitleri yüksek olup bu tespitlerin yeniden yapılması nasıl olur? Değişebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-03-05
Yapı kullanma izin belgesi alınmamış ancak fiilen kullanılan binalarda bina vergisi uygulaması
İnşaatı bitirilmiş, kat irtifakı yapılmış, elektrik ve suyu bağlı. Fiilen vatandaş kullanıyor. Yapı kul-lanma izin belgesi alınmamış binalardan arsa vergisi alıyoruz. Bu konumda olan binalardan emlak vergisi bina bildirimi talep ederek, bina vergisi alabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2010-02-19
Ortak kullanım alanlarında emlak vergisi
Binaların müştemilatları emlak vergisine tabi midir? Binaların ortak kullanılan kömürlük, kalorifer dairesi, odunluk, sığınak, merdiven ve asansör boşluğu binanın müştemilatı mıdır? Bu konuda vergi dairesinde çalışan arkadaşlarla ihtilafa düştük, bizleri aydınlatırsanız seviniriz.
- Soru Cevaplandı
- 2010-12-01
Emlak Vergisi
İlçemiz mücavir alan dışında olup emlak beyanı yönünden belediyemize bağlı olan köy sınırları içerinde bulunan 2 adet mermer fabrikası, 1 adet otel, 1 adet akaryakıt istasyonu bulunmaktadır. Biz bu işyerlerinden emlak vergisi tahakkuk ettirip vergi alabilir miyiz? Yasal yönü var mıdır? Eğer varsa hangi Yasaya göre ne şekilde alabiliriz? (Not: GSM ruhsatlarını belediyemizden almamaktadırlar.)
- Soru Cevaplandı
- 2010-09-13
İndirimli bina vergisi
Mükellefin 200 m2 yi geçmeyen tek meskeni var ve bu kişi emekli olduğu için emlak vergisi muafiyetinden yararlanıyor idi. Sonra bu kişi öldü. Ölünce geride kalan eşi bu muafiyetten yararlanır mı? Yoksa muafiyet sona erdirilir mi? Yararlanır ise ne gibi belgeler gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2008-09-26
Veraset ve İntikal Vergisine ilişkin beyannameler
Vatandaşlar Maliye’ye veraset ve intikal beyannamesi verirlerken bizden de murislerinden kalan taşınmazlar için emlak beyannamesi talep etmektedirler. Örneğin; vatandaş 1996 yılında vefat etmiş, Malmüdürlüğü o yıla ait beyan istemektedir. 2008 yılı değerlerine göre mi doldurup beyan vermemiz gerekli midir? Yoksa ölen kişinin ölüm tarihindeki değerlerine göre mi beyan vermeliyiz? Uygulama nasıl olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2008-08-14
Emlak Vergisi
Tapuda başka belediyeye ait yer 2 belediyenin tam ortasıdır. Vatandaş diğer belediyeye inşaat ruhsatı için müracaat eder, fakat belediye ben buraya hizmet götüremem der. Bizim belediyede anlaşmalı olarak inşaat ruhsatı verir, su abonesini yapar diğer hizmetleri de verir. Vatandaş inşaatı kısa sürede bitirdiğinden yapı kullanma izin belgesini de bizden alır. Şimdi tapuca başka belediyeye ait fakat bütün hizmetleri de bizim belediye tarafından karşılanan bu yerin emlak bina vergisini biz alabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2008-07-29
Emekli kişinin emlak vergisi muafiyeti
Emekli bir kişinin 200 m2’yi geçmeyen bir binası bulunmaktadır. Bunun yanında birer adet arsası ve arazisinin olması, binasının emlak vergisinden muafiyetini mi yoksa mükellefiyetini mi sağlar?
- Soru Cevaplandı
- 2009-10-30
Arsa, arazi
İlave imar planı ile imar içine alınan bir arazinin, imar planı yapıldıktan sonra ifrazı yapılmıştır. İfrazı yapılan arsaların belediyeye emlak beyanı İlçe Tarım Müdürlüğünden ekilip dikiliyor diye bir yazı alınması sonucu arsa beyanı vermesi gerekirken arazi beyanı verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2009-08-28
İl Özel İdaresi binalarında emlak vergisi istisnası
1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’nun Daimi Muaflıklar başlıklı 4. maddesinde il özel idarelerine ait taşınmazlara tanınan daimi muafiyet, bu taşınmazlar üzerinde intifa hakkına sahip olanlara da uygulanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2011-09-28
Emlak Vergisi
İlçemiz Koru Köyünde Kızılırmak üzerine yap işlet devret sistemi ile baraj inşaatı yapılmış bulunmaktadır. İnşaat 1060 m2 den oluşan santral binası ve 17000 m2 den oluşan kanal inşaatından oluşmaktadır. ( Kanal yaklaşık 3,50 mt derinlik 10,00 mt genişlikte ) İl Özel İdare Müdürlüğünce 1060 m2 den oluşan santral binası için inşaat ruhsatı verilmiş olup kanal inşaatının ruhsata tabi tutulmadığı görülmüştür. İlgili firma tarafından emlak vergisi beyannamesi verilmek üzere başkanlığımıza müracaatta bulunulmuş olup ancak yapılan müracaat 1060 m2 den oluşan santral binasını içermektedir. 1- Emlak değerinin 1060 m2 lik santral binasına ait yapı kullanma izninde belirtilen yapı yaklaşık maliyeti üzerinden alınıp alınamayacağı, 2- Şayet yapı kullanma izninde belirtilen yapı yaklaşık maliyeti üzerinden alınamıyor ise, Maliye Bakanlığınca yayımlanan binaların m2 inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvelde belirlenen hangi inşaat sınıfına girdiğini, 3- İlgili firma tarafından ruhsata tabi olmadan inşaası yapılan 17000 m2 lik sulama kanalı için emlak vergisi beyannamesinin alınıp alınmayacağı, tereddüte düşüldüğünden, bu konularda bilgi verir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 2009-12-01