Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Stratejik planın yenilenmesi, güncellenmesi
Belediyemizin 2020-2024 dönemini kapsayan stratejik planı 2019 yılında yapılmıştır. Stratejik plan gereği belediye hizmet binası yapım işi 2022 yılında planlanmıştır. Ancak, ilçemizde son zamanlarda yaşanan depremden dolayı mevcut ve çok eski olan hizmet binası hasar görmüştür. Bu nedenle bele-diye başkanı 2020 yılında hizmet binasını yapmak istiyor. Aralık 2019 da belediye başkanımız değişti (kayyım atandı). Stratejik plan yapılırken nüfusumuz 50.000 nin üstündeydi, 2020 yılında nüfusumuz 50.000 nin altına düştü, 48.800 oldu. 1- Nüfusumuz 50.000 nin altına düştüğü halde stratejik plana uymak zorunluluğumuz var mı? 2- Hizmet binasını 2020 yılında yapmak için stratejik planda ve performans programında değişiklik yapabilir miyiz? 3- Belediye başkanı değiştiği için stratejik planı yenileyebilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 16.04.2020
Akaryakıt istasyonu için ruhsatlı işyerinin adres değişikliği nedeniyle ruhsatın güncellenmesi
1996 yılında akaryakıt istasyonu için verilen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı 2019 yılında MAKS çalışması nedeniyle işyerinin cadde ve sokak ismi değiştiğinden işletme sahibi adres değişikliğinin aç- ma ruhsatına işlenerek adres bilgilerinin ve ruhsatının güncellenmesini talep etmektedir. Aynı işyerinin bulunduğu bina ile ilgili süresi içerisinde inşaat ruhsatı yenilemesi olmadığından ya- pı kullanma izni geçersiz duruma düşmüş ve İmar Kanununun 32 ile 42. maddeleri gereğince işlem yapılarak akaryakıt istasyonunun dışındaki ruhsatsız yapılar mühürlenmiştir. Ancak konu idari yargıya taşınmış olup yapılan işleme ait yürütmeyi durdurma kararı verildiğinden süresi içerisinde mühürler kaldırılmıştır. Mahkeme süreci devam etmektedir. Bu süre içerisinde binaya ait inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni ile ilgili herhangi bir ruhsatlandırma işlemi de yapılmamıştır. Akaryakıt istasyonu işletmecisinin adres değişikliğinden dolayı işyeri açma ve çalıştırma ruhsatın- da İşyeri Açma ve Çalışma Yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince adres güncellemesi yapılıp yapılmayacağı konusunda tereddüde düşüldüğünden konu hakkında bilginize başvurma ihtiyacı doğmuştur. Bilgilerinize arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 14.02.2020
Oto eksper iş yerleri ile oto aksesuar satış yerleri konut altlarında açılabilir mi?
İlçemizde açılan oto eksper iş yerleri ve oto aksesuar satış yerleri konut altlarında açılabilir mi bunun için uygulanacak yönetmelik nedir ?
- Soru Cevaplandı
- 10.02.2020
Yol süpürme aracı için Yatırım Teşvik Belgesi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yol süpürme aracı alımı için şartlı nakdi yardım verildi DMO' dan alım yapmak için müracaat ettik. KDV istisnası için bakanlıktan yatırım teşvik belgesi aldık. Fakat teş- vik belgesini bağlı bulunduğumuz vergi dairesi onaylamadı ve “KDV den muaf değil alacağınız araç” dedi. Bazı belediyelerinde onay alıp belge aldığını öğrendik. YTB alıp almayacağımız konusunda bilgi- lerinize ihtiyaç duyduk.
- Soru Cevaplandı
- 06.02.2020
Dernekler tarafından işletilen herhangi bir işletmenin, belediyeden iş yeri açma ve çalışma
Dernekler tarafından işletilen herhangi bir işletmenin, belediyeden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alması gerekiyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 04.02.2020
Memur zabıta olarak görevlendirilebilir mi?
Belediyede muhasebeci kadrosundayım. 2009 yılında KPPS ile kasaba belediyesine atandım. 2014 de büyük şehir kanunu ile ilçe belediyesine geçtik. Gelir şefliğinde görev verdiler. Daha sonra muhasebe servisine aldılar. Şu an ise zabıta olarak görevlendirdiler. Zabıta olarak görevlendirebilirler mi? Muhasebeci kadrosundaki memura pazarda işgaliye tahsilâtı ve ilan reklam için levha ölçümü yaptırabilirler mi?
- Soru Cevaplandı
- 03.02.2020
Evlendirme memurlarının hafta sonu nikâh kıyması
Evlendirme memuru olarak görev yapmaktayım. Daha önce sosyal dengemizde 500 lira yakıt üc- reti almaktaydım. Şu an o ücret kesilmiş bulunmakta, araç gereç vermediklerinden ve hafta sonu nikâhlara çıktığımızdan oldukça zorlanmaktayız. Hafta sonu çalışma ücreti yasal olarak var mıdır? Araç temin etmek zorundalar mı?
- Soru Cevaplandı
- 03.02.2020
Belediye encümenince imar konusunda karar alınması
Belediye encümen acaba tereddüte düşülen bir imar durumu ile ilgili karar alabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 03.02.2020
Unvan Değişikliği
Unvan değişikliği sınavında unvan belirtiliyor mu? Örnek olarak (3 teknik personel alınacaksa tek- nik personelin 1 elektrik teknikeri, 2 makina teknikeri diye belirtiyor mu? ) Yoksa sadece 3 teknik per- sonel alınacaktır şeklinde mi?
- Soru Cevaplandı
- 27.01.2020
Olağanüstü Hal Komisyon Kararı gereği görevine dönen memura geriye dönük yapılan maaşla- rında 2020 yılı gelir vergisi dilimlerinin esas alınması
2016 yılı 8.ay açığa alınan memur 22.11.2016 yılında ihraç edilmiş olup, 16.01.2020 tarihinde Olağanüstü Hal Komisyon Karar gereği Kurumumuza iade edilmiştir. İade edilen memura 2016 yılı 8.9.10.11. aylar için ödenmeyen 1/3 oranında, 12.ay ve 2017-2018- 2019 yıllarına için de tam maaş yapılmıştır. Geriye dönük yapılan maaşlar 2020 yılı gelir vergisi dilim- leri oranına göre hesaplanmıştır. 2020 Ocak ayı maaşını yapmak için; Vergi dilimi oranı % 15’den başlayarak mı yoksa geçmiş (2016-2017-2018-2019) yıllarına ait maaş ödemesi 2020 olduğu için süregelen gelir vergisi matrah tutarı yazılarak mı yapılacaktır?
- Soru Cevaplandı
- 24.01.2020
Üniversite öğrencilerine burs verilmesi
5393 sayılı Belediye Kanununun, “Belediyenin görev ve sorumlulukları” başlıklı 14’üncü maddesi- nin (a) bendi, “Belediye başkanının görev ve yetkileri” başlıklı 38’inci maddesinin (n) bendi ve “Beledi- yenin giderleri” başlıklı 60’ncı maddesinin (i) bendi gereğince ailelerin ilçemizde ikametgâh etmesi şartı ile üniversitede okuyan öğrencilerimize yardım (burs) vermek istiyoruz. Malum 5102 sayılı kanun kapsamında ve anayasa mahkemesi kararı ile belediyeler hariç ibaresi iptal edilmiştir. Kurumumuz ise bunu tamamen sosyal yardım kapsamında muhtaç ailelere yönelik olarak yapmayı planlamaktayız. Bu konu; 1) Kurumumuz kanuni olarak bir sıkıntı yaşar mı? 2) Ne gibi evrakları toplamamız lazım? 3) Parasal olarak limitler dâhilinde mi yapılmalı? 4) Meclis kararı ile yönetmelikler yeterli olur mu?
- Soru Cevaplandı
- 23.01.2020
Masaj salonunun ruhsatlandırma açısından niteliği
Masaj salonu umuma açık bir işyeri midir? Yoksa sıhhi işyeri midir? Emniyet görüşü alınmalı mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 19.01.2020