İntibak işlemleri

Ben 15.01.1999 yılında lise mezunu aday memur olarak göreve başladım. 2006 yılında fark derslerini vererek meslek lisesi diploması aldım. 2008 yılında ön lisans diplomamı aldım. 2013 yılında lisans diplomamı aldım. Askerliğimi 18 ay olarak 2000 yılında yaptım. 510 günü kamuda olmak üzere 1510 gün sigortalı hizmetimi emekli sandığı hizmeti ile birleştirdim. 15.01.2015 tarihi itibarı ile ödemeye esas kadro ve derecem kaçta olması gerekiyor şu anki çalıştığım kurumda yanlış hesaplandığını düşünüyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 27.06.2016

İşçinin hırsızlık teşebbüsünde bulunması

Bir yakınım çalışmış olduğu yerde hırsızlık teşebbüsünde bulundu. Yakalandı ve işine son verildi. Şimdi işveren cezayı müeyyide olarak bu durumu polise bildirmeyeceğini ama SGK kaydına yansıtacağını belirtmiş. Bunun mevzuatı nedir? İşveren ne yapabilir? Bundan sonrası için böyle bir kayıt söz konusu olursa sürekli olarak karşısına çıkar mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.06.2016

İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Özel Hizmet Tazminatı

İlçemiz 10.000 nüfuslu bir ilçe iken 2014 yılı genel seçimlerinde 6360 sayılı Kanun ile Büyükşehir İlçe Belediyesine dönüşmüş ve nüfusu 30.000’e çıkmıştır. 6360 sayılı Kanun ile ‘’Büyükşehir Belediyelerinin sınırları İl Mülki sınırları’’ haline dönüşmüştür. Belediyemizde 1 memur Belediye Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Memur Belediye Başkan Yardımcısı özel hizmet tazminatı oranı bu yeni kanun ile birlikte kaç olmalıdır. Devlet Memurlarına ödenen zam ve tazminatlar cetveli II sayılı cetvelin Grup 7 mi yoksa Grup 10 a göre mi ödenmesi gerektiği konularında tereddütler yaşanmaktadır.

  • Soru Cevaplandı
  • 24.06.2016

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 3194 sayılı İmar Kanunu`nun geçici 16`ncı maddesi uyarın

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 3194 sayılı İmar Kanunu`nun geçici 16`ncı maddesi uyarınca yapı kayıt belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan, 06/06/2018 tarih ve 30443 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasları tebliğinin yapı kayıt belgesinin kullanım yerlerini düzenleyen 6. maddesinde “Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarda işyeri açma ve çalışma ruhsatı yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın verilir.” hükmüne istinaden; tapu kayıtlarında tarım alanı olarak gözüken, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulaması yapılmamış 5000 m2 lik bir parsel içerisinde bulunan 120 m2 lik yapı için Yapı Kayıt Belgesi almış olan işyerine, işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenip düzenlenmeyeceği, düzenlenirse parselin tamamı-na mı yoksa yapı kayıt belgesi almış kısmına mı düzenlenir?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.11.2018

Süreklilik arz eden alımlarının kesintiye uğratılmadan temini

Belediye Başkanlığımızın daha önce 4734 sayılı Kanunun 19. maddesi gereğince yapılan akaryakıt alım ihalesi sözleşmesi sona ermiş olup, yaptığımız yeni ihalede katılımcı olarak sadece 1 kişi katılmış-tır. Ancak verdiği teklif yaklaşık maliyetin üzerinde olduğundan yapılan ihale iptal edilmiştir. Kurum araçlarının akaryakıt ihtiyacını ikinci bir ihale yapılana kadar nasıl temin edebiliriz?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.11.2018

Ruhsatsız faaliyet gösteren bir işyerinin aynı bölge içinde ikinci bir işyeri açması

Şu an faaliyette ruhsatsız olan bir işyerinin aynı bölge içinde ikinci bir işyeri açtığında yeni ruhsat başvurusu yapabiliyor mu? Ya da her iki dükkân içinde ayrı ayrı mı ruhsat alması gerekmekte?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.11.2018

Ekmek fırınları

Ekmek fırınlarının bu amaca tahsisli ayrık nizamda müstakil binalarda açılmış olması (Ancak, alış-veriş merkezleri içinde bulunan 1000 m2 ve üstü alana sahip hipermarket, süpermarket, grossmarket ve megamarket gibi adlarla açılan işyerleri bünyesinde yer alan fırınlarda ayrık nizamda müstakil bina şartı aranmaz.) gerekmektedir. Buna istinaden Yapı Kullanma İzin Belgesinde fırın yazması gerekli midir? Süpermarketlerin içerisinde elektrikle çalışan ekmek fırınına işyeri açma ruhsatı verebilmemiz için gerekli şartlar nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.11.2018

Geçici işçilerin hizmet süreleri

Birliğimiz 1996 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. İlk yıllarda çalışan işçilerimiz yıl içinde şubat aylarında işe alınıp sezon sonu olan eylül sonuna kadar çalıştıktan sonra işten çıkışları yapılmak-ta idi. Bu şekilde 2007 yılına kadar devam edilmiş olup, bu işçiler 5620 sayılı Kanun ile sürekli işçi kadrosuna geçtikten sonra devamlı çalışmaya başlamışlardır. Benim sorum 2007 yılından önce çalışan işçilerin yıl içinde giriş çıkış yapmaları nedeni ile yıllık izin haklarının 1 yılı doldurmadıklarından dolayı olup olmadığı veya bu 1 yıllık süreyi doldurmak için yıl devir edip etmeyeceğidir.

  • Soru Cevaplandı
  • 02.11.2018

Yıkılacak derecede tehlikeli yapıların yıkımında süre

3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine istinaden yapılacak olan işleme esas teşkil etmek üzere; 10 gün içerisinde tebligat yapılacak, ancak yapı maliklerine yıkım için tebligatta kaç gün süre verilmesi gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.10.2018

Teknik öğrenim gerektiren müdürlükten isteği dışında düz müdür kadrosuna atanma

İl Özel İdaresinde Teknik öğrenim gerektiren müdürlük olan Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü, isteği dışında teknik öğrenim gerektirmeyen düz müdür kadrosuna atanabilir mi? Atanırsa maddi kaybı olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.10.2018

Damga vergisinin yüklenici hak edişinden kesilmesi, iş artışında ek kesin teminat) Belediyemi

Damga vergisinin yüklenici hak edişinden kesilmesi, iş artışında ek kesin teminat) Belediyemiz 2018 yılı içerisinde kilitli beton parke taşı mal alım ihalesi için sözleşme bedeli üzerinden hesaplanan sözleşme karar pulu %0,569 ve damga vergisi %0,948 ödemelerini ilgili şirket sözleşme imzalandıktan sonra takip eden vergi döneminde beyanname vererek ödeyeceğine dair sözleşmeyi kaşeleyip imzalamıştır. Bu ihaleye ait %19 iş artışına gidilmesi için harcama yetkilisinden olur alındı, iş artışı için hesaplanan bedel üzerinden ayrıca % 6 ek kesin teminat ilk sözleşmede alınan teminat mektubundaki tutar yeterli olduğu için alınmamıştır. Yapılan uygulama doğru mudur? Ayrıca ihalenin %19 iş artışı bedeli kadarından yüklenici %0.948 damga vergisi ödemesi gerektiğini biliyorum, yükleniciye ödeyeceğimiz hak edişten iş artışından kaynaklanan damga vergisi kesilebilir mi? Kesilebilirse hak ediş ödeme raporunda kesilecek damga vergisini belirtmelimiyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.10.2018

Kafeteryada düğün ve nişan merasimi yapılması

Kafeteryada organizasyon irtibat konulu ruhsatlı işyerinde düğün sünnet nişan kına vb. Müzikli eğlence yapılabilir mi? bahse konu işyerleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Canlı Müzik izni verilmesinde sakınca yoktur ibareli yazı almışlar. Ne gibi organizasyon yapabilirler. Düğün salonu sahiplerinin bu konuda çok şikâyeti bulunmaktadır.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2018