Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Hisseli parsellerde yapı ruhsatı
1-3194 sayılı İmar Kanunu’na göre tapu baba adına kayıtlı iken oğlunun üzerine ruhsat yazılabilir mi? Yazılan bu tip ruhsatlar geçerli midir? Babanın düz bir yazıyla falan ada, parsele oğlumun ev yapmasına müsaade ediyorum demesi yeterli olur mu? 2-3194 sayılı İmar Kanunu’na göre mevcut parsel üzerinde önceden yapılmış evler var. Bu evlerin toprak kısmı hisseli olmasına rağmen ev zamanında kim yapmışsa onun adına kadastro dip notunda falanca oğlu falancanın diye yazıyor. Bu durumda toprak hisseli olmasına rağmen ev kişinin olduğu halde ruhsat alarak üzerine kat yapabilir mi? Yoksa muvafakatname alınması mı gerekir? 3-3194 sayılı İmar Kanunu’na göre beldemizde belediye kurulmadan önce yani yakın tarihimize göre 1988 - 1992 yılları arasında yapılan inşaatlar var. Bu inşaatların mevcuduna ruhsat vermeden üzerine ruhsat vermek imar kanuna aykırı mıdır? Bu durumdaki binalar tespit edildiğinde nasıl işlemler yapılmalı? Birde tapu hisseli ise hissedarlardan izin almak gerekir mi? Alınmadan işlem yapılırsa sonuç ne olur? Bir de küçük yerlerde çalışan personeller başkanın baskısı altında kalıyor, o zaman bu durumda ne yapmak gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2008
Vekalet aylığı
Yazı işleri müdürüyüm. 1 nci dereceden maaş almaktayım. Ayrıca 1.derece kadrolu mali hizmetler müdürlüğüne vekalet etmekteyim. Vekalet ücreti alabilir miyim? Alabilirsem ne şekilde hesaplanacağı konusunda bilgi vermenizi istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2008
Sendikasız işçilerin maaş artışı
Sendikasız daimi işçiye maaş artışı nasıl yapılır? Belediye başkanı ve encümen mi karar alır?
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2008
İşyeri açma ve çalışma ruhsatı
Sabıka kaydında suç unsuru olanlara işyeri açma ruhsatı verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2008
Gelir Vergisi, SSK ve İşsizlik Primi Kesintisi
Ödenen aile yardımları gelir vergisine tabi midir, 2006 yılında Sayıştay aile yardımları gelir vergisine dahil edilmemiş diye kişi borcu çıkardı ve ödedik, birde ikramiyelerden ve ilave tediyelerden SSK ve İşsizlik Primi Kesintisi yapılmalı mı?
- Soru Cevaplandı
- 10.07.2008
4/B li sözleşmeli personel
5620 sayılı Kanun kapsamında 657 sayılı Kanuna göre 4-B’li Sözleşmeli Personel olarak belediyede çalışmaktayım. Özel idare veyahut tarım müdürlüklerinde aynı vasıfla çalışma imkânımız var mıdır? Varsa ne gibi bir başvuruda bulunmam gerekmektedir.
- Soru Cevaplandı
- 10.07.2008
Köy sınırları içinde kalan yere su bağlanması
Belediye mücavir alanları içinde olmayan fakat sınırımız içinde olan bir mahallemizde daha önceki yıllarda da su, kanalizasyon hizmeti olan bir yerleşim yeri ilçemize 5 km mesafede olan bir köy muhtarlığının mahkemeye başvurusu üzerine söz konusu mahallenin bir kısmı mahkeme kararı ile köy muhtarlığının sınırlarına dahil edilmiştir. Köy sınırlarına dahil edilen yerleşim yerimiz ilçemize bağlı mahallenin bir sokağının bağlantısı konumundadır. İlgili yere vatandaşlar inşaat yapmaktadırlar. İnşaat için mücavir alanımız dışında diye Belediyemize ruhsat için başvurmuyorlar. Vatandaşlar gelip bizden içme suyu hizmeti ve aboneliği istemektedirler, bizim kurum olarak ne yapmamız lazım hizmet götürüp sularını bağlayabilir miyiz? Herhangi bir sorumluluk doğar mı? Söz konusu yere biz kanalizasyon ve temizlik hizmeti veriyoruz.
- Soru Cevaplandı
- 10.07.2008
Borç durumu belgesi
29/06/2008 tarih ve 26921 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan A -2 sıra nolu Tahsilat Genel Tebliğinde “... a) 1/8/2008 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, i) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamına giren kurumların bu Kanun kapsamında hak sahiplerine yapacakları ödemeler sırasında, ... Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı; döner sermayeli kuruluşlar, birlikler (meslekî kuruluş şeklinde faaliyet gösterenler ile bunların üst kuruluşları hariç) ve tüzel kişiler... b) Kamu İhale Kanunu kapsamında ödeme yapacak olan ve (a) bölümünde belirtilen kurum ve kuruluşlar, hak sahiplerine ödeme yapmadan önce vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge arayacaklar, bu Tebliğ ile belirlenen tutarın üzerinde vadesi geçmiş borç bulunması halinde ödeme yapmayacaklardır. Ancak, borçlunun tahsil dairesine olan borçlarını ödemesi veya sair sebeplerle, ihale nedeniyle kendisine yapılması gereken ödemenin yapılmasını engelleyen durumun kalkması üzerine, yeni alacağı belgeye göre ihaleyi yapan kurum ve kuruluşların gerekli ödemeyi hak sahibine yapabilecekleri tabiidir” Denilmektedir. Bu uygulama 01/08/2008 tarihi itibariyle düzenlenecek evrak karşılığı alacaklarına mı? Yoksa daha önceden nakit vs durumlardan ödenemeyip bütçe emanetindeki alacaklarına uygulanacak mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 09.07.2008
Muhasebe yetkililiği görevi, Ders veren memura ödenecek ücret
1- Maliye Bakanlığınca açılan muhasebe yetkilisi sertifikasını almış bulunmaktayım. Ancak belediye başkanı tarafından muhasebe yetkilisi olarak görevlendirilmedim. Sertifika olması muhasebe yetkilisi görevini yerine getirmede yeterli mi? Ayrıca kurumda muhasebe yetkilisi sertifikası olan bir arkadaşın mevcudu halinde kime görev verileceği hususunu aydınlatırsanız sevinirim. 2- Aday memurların yetiştirilmesi konusunda ders veren memura ödeme yapılıp yapılmayacağı? Yapılacaksa ders saat ücreti ne kadar olacaktır?
- Soru Cevaplandı
- 09.07.2008
Yıllık izin ücreti
İşçilerin yıllık izinlerini iş yoğunluğu nedeniyle kullanamamaları halinde, kendilerine yapılacak bir ödeme var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 09.07.2008
Memur personele giyim yardımı
Memurlara yapılacak olan giyim yardımı meblağları ne zaman belirlenmekte 2008 yılına ait bir rayiç bedel bulamadım. Ayrıca yayınlanan bu meblağlar ne kadar aşılabilir?
- Soru Cevaplandı
- 08.07.2008
Zabıta personelinin görevde yükselmesi
1995-2007 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde uzman jandarma çavuş olarak (657 sayılı Kanuna tabi) olarak görev yaptım ve 2008 yılında da belediyede zabıta memuru olarak göreve başladım. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde tabi olduğum Kanundaki görev ve yetkilerim zabıta memuru olarak görev yapar ve kullanır şeklindedir. Buna göre ben zabıta komiserliğine yükselebilir miyim? Ayrıca şuanda belediyelerde görevde yükselme sınavı yapılabiliyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 08.07.2008