Köylerden mahalleye dönüşen alanlarda köy yerleşik alanı içerisinde Yapı Kayıt Belgesi alınan Köy Kahvesine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmesi.

1970 yılllarında merhum babam tarafından yapılan ve yapıldığı günden bu zamana kadar Köy Kahvehanesi olarak kullanılan yapımız vardır. 2014 yılında bahse konu yer köylerden mahalleye dönüşen alanlarda köy yerleşik alanı içerisinde kalmaktadır. Yapının ruhsatsız olması düşüncesiyle çıkan İmar Barışıyla 2019 yılında mevcut yapı hakkında ticari amaçlı Yapı Kayıt Belgesi aldım. Yapıldığı günden bu yana geçen süre zarfında Köy kahvesi olarak kullanılan yapı hakkında belediyeye İş yeri açma ruhsatı başvurusu yapıldığında belediye iş yeri açma ruhsatı devri ya da yeni iş yeri açma ruhsatı devri için bu günkü yönetmelik hükümlerini gerekçe göstererek kahvehaneden sonra yapılan okula yakınlık bahanesiyle iş yeri açma ruhsatı devri veya yeni iş yeri açma ruhsatı başvurusunu kabul etmemektedir. Bu kadar eski bir yapıda bile ilk yapıldığı günden bu güne köy kahvesi olarak yapılan mevcut yapı için okul mesafesi gerekçe göstererek işyeri açma ruhsatı verilmemesi doğru mudur? Konu hakkındaki görüşünüzü bildirmenizi saygılarımla arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.03.2023

Meclis üyesi başkan yardımcısının emeklilik onayı.

Meclis üyeleri arasından atanan ve 5510 sayılı kanunun 4c maddesi ile ilişkilendirilen belediye başkan yardımcısının emekliye sevk onayını, atamayı yapan belediye başkanı mı yapmalı yoksa belediye encümeni mi yapmalı?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.03.2023

Sözleşmeli Jandarma Astsubayın memurluğa atanması.

Ben Sözleşmeli Jandarma Astsubay olarak olarak 4 yıl görev yaptım.Söz konusu 25 Ekim 2022 tarihinde İdare tarafından Sözleşmem yenilenmedi.Belediye zabıta memuru olarak açıktan atanmak üzere başvuruda bulundum.Valilik güvenlik soruşturmam olumlu geldi.Söz konusu ilğili belediye dare tarafından Sözleşmem yenilenmediğği için atamamın yapılıp yapılamayacağı konusunda çevre şehirciilik bakanlığından görüş yazsı talep etti.Bu durumda ENGEL TEŞKİL EDERMİ.ACİL DÖNÜŞ YAPARSANIZ ÇOK MEMUN OLURUM

  • Soru Cevaplandı
  • 09.03.2023

İşyerinde farklı faaliyet konusunda ikinci kez ruhsat alınırken itfaiye denetimi olur mu?

Merhaba, daha önce iş yeri açılmış bir yerde farklı faaliyet konusunda ikinci kez Ruhsat alınacak. böyle bir durumda tekrar iş yerine itfaiye denetimi oluyor mu ?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.03.2023

Belediyeye personel alımı.

MUHARREM ABAY - OVACIK

Sayın Hocam: Belediyemiz D2 Grubunda yer almakta olup Norm Kadrosu 29 Memur ve 15 İşçi kadrosu bulunmaktadır. Ben Tahsildar kadrosunda çalışmaktayım ve Belediyemizde tek memur olarak görev yapmaktayım. Ayrıca sürekli işçi olarak 5 işçimiz çalışmakta iken SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (EYT)kapsamında emekli olacaklardır. Bende Mart ayı içerisinde Emekli olacağımdan, personel alımının (İşçi ve Memur) nasıl yapılacağı ve Uzman Erbaşlıktan Belediyemize Memur kadrosuna nasıl atama yapabiliriz. Saygılarımla.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.03.2023
  • OVACIK

Yapı denetimi.

Merhabalar, 165 m2 imarlı, ruhsatlı, projesi hazır arsam var. Buraya inşaat başlatmayı düşünüyorum. Depremden dolayı yapım aşamasının projeye ve depreme uygun yapıldığının kontrol edilmesini istiyorum bunun için yapı denetime ihtiyaç var. 200m2 altında kaldığı için yapı denetim zorunluluğu olmasa da ben seçeceğim yapı denetim firmasını tüm yetki ve sorumluluklarıyla tayin edebilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.03.2023

İhale komisyonu asıl ve yedek üyelerinin mazereti nedeniyle toplantıya katılamamaları.

merhaba hizmet alım ihalesinde asil komisyon başkanı izinli. yedek komisyon başkanı ise raporlu. Bu durumda komisyon baskanı olmadan ihale başlatılamıyor. Böyle bir süreçte nasıl bir yol izlenmeli? idare yedek üyeyi olur ile komisyon baskanı atadı, yedek üye yerinede başka bir üye atadı işlem doğru mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.03.2023

Memur kadrosuna geçiş.

Merhabalar ,Kadrolu yardımcı hizmetler statüsünde aşçı olarak çalışmaktayım . Merkezi atamada genel idari sınıfında olan kadrolu şöför olarak atanırsam alt kadrodan üst kadroya geçtiğim için yani yhs'den gih geçmiş oluyorum, bu şekilde atanirsam atamam gerçekleşir mi teşekkürler.

  • Soru Cevaplandı
  • 27.02.2023

Hurda araç satışı.

28.02.2022 Tarihinde yayınlanan İçişleri Bakanlığı'ndan 'hurda araç' genelgesi, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 128. Maddesi ve aynı kanunun Ek. 14. Maddesi Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 174. Maddesi Sıfır Atık Yönetmeliğinin 4. Maddesi Ömrünü Tamamlamış araçların Kontrolü Hakkında Yönetmelik Tüm bu kanun ve yönetmelikler kapsamında Belediyelerin Hurda/Atıl araçların toplatılması konusunda 5393 Sayılı Belediye Kanunun 15 Maddesi, 5326 Sayılı Kanunun 32. Maddesi, aynı kanunun 41/6 maddesi ve, 5216 Sayılı yasanın 7. Maddeleri dışında bir görevleri varmıdır? Mahallelerde ve sokak aralarında atıl durumda olan (Plakası, motoru bulunmayan ve şasi numarası okunmayan araçlara) ilanen tebligat yapabilir miyiz? Yoksa Belediye Zabıtası olarak bölgemizde bulunan araçları tespit ederek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ na rapor etmekten mi ibarettir görevimiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.02.2023

3 hisseli dükkânın bir hissesinin kiracıya satılması.

Hocam merhaba. 3 Hisseli bir dükkanımız var (kardeş) ve 15 yıllık bir kiracımız var. Kira işlerine ortaklardan biri bakıyor. Geçen yıl 10 yıllık bir anlaşma yaptı ve bu yıl kendi hissesini kiracıya sattı. Sorularım şunlar: - Yeni sözleşme yapılması gerekli mi? - Geçen yılki sözleşme geçerli olur mu? - Sözleşme yılını değiştirebilirmiyiz? - Kiralama önceliği eski kiracı yani yeni hissedarda mı? - Kira sözleşmesinde toplam kira bedeli 2 hissedarın alacağı rakam mı yazması lazım yoksa dükkanı kiralayan hissedarın rakamında yazması gerek mi? Saygılar

  • Soru Cevaplandı
  • 26.02.2023

İşyerinin depo olarak kullanılması.

Merhabalar apartmanimizin altında bulunan dükkan yerinin un deposu olarak kullanılmasinin mevzuattaki yeri nasıldır?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.02.2023

Home ofis tarzı işyerlerinin denetimi.

Ülkemizde pandemi ile birlikte yerleşmiş bulunan, home ofis tarzı çalışma yaygınlaşarak devam etmektedir. Bu bağlamda Bina imar planında daire olarak inşaa edilen bağımsız bölümlerde gerek home ofis, gerekse iş yerini oturduğu konuta taşıyanlar ile ilgili yoğun şikâyetler almaktayız. 634 Sayılı Kat Mülkiyet Kanunu gereği yönetici bulundurma zorunluluğu olan binalarda bu konu yönetim tarafından mı çözümlenmeli? Ayrıca yönetici bulundurma zorunluluğu bulunmayan binalarda izleyeceğimiz yöntem ne olmalı? Konut dokunulmazlığı nedeni ile, böylesi durumda kişi konutunu göstermediği sürece evinin durumunu görememekteyiz. Bu aşamada elde edilen fiziki deliller (Vergi levhası adresinin uyuşumu, reklam içerikli kartvizit, broşür Vb.) ışığında iş yeri kabul edilerek işlem yapabilir miyiz? Fiziki delil elde edemediğimizde hangi yöntemi tercih etmeliyiz? Yasal işlem tanzim edildiğinde de bir başka problem önümüze çıkıyor, bu defa da, encümenin verdiği kapatma kararı uygulamasında kişinin söz konusu adreste aynı zamanda yaşamını ikame ettiğinden, konut girişi mühürlenmesi halinde ailesi ile birlikte mağduriyetleri söz konusu olacaktır. Oda bazında mühürleme düşünüldüğünde de faaliyetin olduğu oda, bir fiil ailenin gerek oturma gerekse yatak odası olarak kullanmakta olması nedeni ile sıkıntı daha da büyümektedir. Bu nokta da işlem ve sonraki aşama faaliyetin durdurulması (Mühürleme) noktasında izleyeceğimiz yol ne olmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.02.2023