Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Encümen üyelerinin il dışına çıkması
Belediye meclisimiz tarafından mahalli idareler seçimlerinden sonra 1 yıl görev yapmak üzere seçilen 2 adet encümen üyemizin şahsi işleri nedeniyle 3 ay süre ile il dışına çıkma ihtimalleri hasıl olmuştur. Encümen üyelerimiz toplantılara katılmazlarsa, belediyemizin encümen toplantılarının kesintiye uğramaması açısından ne yapmak gerekir. Encümen üyelerimiz, başkan, 2 adet seçilmiş meclis üyesi, mali hizmetler müdürü ve yazı işleri müdürü olmak üzere 5 kişidir.
- Soru Cevaplandı
- 28.10.2009
İhalenin iptali durumunda suç duyurusu
4734 sayılı Kanunun 13. maddesi gerekçeli 16. maddesine göre iptal edilen bir ihale ile ilgili ihaleyi yapan birim yetkilisince iptal edilmeye karşı savcılığa suç duyurusunda bulunabilir mi? Bulunulsa bile kimler bulunabilir? Bu konuda yetkili merci Kamu İhale Kurumu mudur? Yoksa savcılık mı?
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2009
Belediye Encümeni
1- Encümen tarafından alınan bir karara encümenin atanmış(memur) üyesi, alınan kararın doğru olmadığı kanaatine varırsa imza atmaması veya itiraz etme hakkı var mıdır, yoksa gerekçesini belirterek çoğunluğa katılmıyorum dedikten sonra imzalayabilir mi? 2-Encümenin atanmış (memur) üyeleri başkanın oy kullandığı yönde oyunu kullanma zorunluluğu var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2009
Cins değişikliği
Belediyemiz sınırları içerisinde yeni kadastro gören mahallelerimizde, kadastro çalışmaları sırasında araziler krokilendirilmiş, tapuya tescil edilmiş lakin üzerinde bulunan yapıların (ev, kagir bina, ahır, samanlık vb.) krokilendirilmesi ve tapuya tescili unutulmuştur. Söz konusu kadastro ölçümleri bitmiş askı süreleri geçmiştir. Unutulan yapıların kayda alınması için Kadastro Müdürlüğü cins değişikliği yazısı istemektedir. Ancak belediye mevzuatına göre cins değişikliği verilebilmesi için, yapı ruhsatı veya yapı kullanma izin belgelerinin olması gerekmektedir. Bu yapılar 1957 yılından sonra yapılan yapılar olup, emlak beyanları ve numaratajı olan yapılardır. Gerek mevzuat gerekse diğer etkenlerden dolayı ruhsat verilme şansı yoktur. Kadastrodan önce olduğu tespit edilen ama kadastro ölçümlerinde unutulan bu yapılar için belediyemiz Kadastro Müdürlüğü’ne cins değişikliğinin yapılması şeklinde yazı yolladığı takdirde Kadastro Müdürlüğü’nce cins değişikliği yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2009
Görevde yükselme, vekalet, özel hizmet tazminat oranı
Pertek Belediyesinde 2002 yılından beri görev yapmaktayım. Toplam 19 yıl hizmetim bulunmaktadır. Şu an belediyede trafik memuru kadrosunda olup, 2/1 dereceli yazı işleri müdürlüğüne vekalet etmekteyim. Ancak yazı işleri müdürlüğünün herhangi bir hakkından faydalanamamaktayım. Daha önceki kurumlarda şef kadrosunda 5 yıl görev yaptım. 2 yıllık Açık Öğretim Sosyal Bilimler mezunuyum. 1- Yazı işleri müdürlüğünün tazminat oranlarından faydalanabilir miyim? 2-Trafik memur kadrosunda maaş aldığımdan özel hizmet tazminat oranı % 49 olarak almaktayım. % 55 olduğunu biliyorum fakat % 49 üzerinden maaşım yapılıyor, doğru mu? 3-Daha önce 5 yıl şef olarak görev yaptığımdan, müdürlüğün görevde yükselme sınavlarına katılabilir miyim? Ayrıca bulunduğum şu anki kurumda şef kadrosunun olmaması müdürlük sınavına katılmama engel teşkil eder mi?
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2009
Esnaf sicil kaydı olmadan ruhsat verilmesi
Belediye sınırlarımız içinde faaliyet gösteren esnaflara İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlerken istenecek evraklar arasında oda kaydı ile Esnaf ve Sicil kaydı olmadan mükellefin bağlı bulunduğu dernek kaydı ile ruhsatlandırma işleminin yapılıp yapılamayacağı konusunda bizleri aydınlatırsanız seviniriz.
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2009
Tedviren görevlendirme
1/4 kadroda ilçe özel idare müdürü olarak görev yapmaktayım. İktisat fakültesi mezunuyum. İl özel idaresinde münhal bulunan hukuk müşavirliği kadrosuna 99 seri nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre görevlendirilebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 26.10.2009
Köylere hizmet götürme birlikleri bütçelerinde fonksiyonel ve finansman tipi kodlamalar, Köydes hesapları
1- Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesi hazırlanırken, fonksiyonel ve finansal kodlardan hangileri kullanılabilir? Köydes projeleri içme suyu-yol-kanalizasyon işleri için hangi fonksiyonel ve finansal sınıflandırma kullanılabilir? 2- Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 26/09/2006 tarih ve B050MAH060003/8715 sayılı görüş yazıları ve bu yazıda dayanak gösterilen 5355 sayılı kanunun 17. maddesine göre, üyelerinin tamamı ilçeye bağlı köylerden oluşan köylere hizmet götürme birliklerinde birlik müdürü olarak birlik meclisi kararı ile görevlendirilen ilçe özel idare veya yazı işleri müdürlerine ek ödeme yapılabilir mi? 3- 2009 Yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi Ödeneğinin İller Bazında Dağılımı, Kullandırılması, İzlenmesi ve Denetimine İlişkin Esas ve Usullere Dair Kararın 12. Maddesinde "Bu Karar kapsamında yapılacak her türlü ödenek aktarımı ve ödeme için KHGB’ leri ve il özel idareleri tarafından özel KÖYDES hesapları açılır. Bu hesaplar, sadece KÖYDES kapsamındaki ödemeler için kullanılır" ifadesi yer almaktadır. Burada anlatılmak istenen, KÖYDES ödeneklerinin bankada açılacak bir hesaptan takibi midir, yoksa Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğine göre açılacak hesaplarla muhasebe kayıtlarından takibi midir?
- Soru Cevaplandı
- 26.10.2009
Satılan taşınıra ilişkin işlemler ve muhasebe kaydı
Belediyemiz taşınır kayıtlarında 2.950,00 TL değerle kayıtlı aracın 1.750,00 TL bedelle satılması durumunda, muhasebe kaydı ve taşınırdan düşülmesi nasıl olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 26.10.2009
Yemekhanelere işyeri ruhsatı verilmesi
İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsat Yönetmeliğine göre İlimizde bulunan BOTAŞ'ın personeli için yemek ürettiği veya bir yemek firmasıyla anlaşıp ürettirdiği yemekhaneyi ruhsatlandırma yetkimiz var mıdır? Var ise yemekhaneyi sıhhi mi yoksa gayri sıhhi olarak ruhsatlandırmamız gerekmektedir? Aynı şekilde yatılı okulların bünyesinde bulunan yemekhaneleri de ruhsatlandırmamız gerekiyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 26.10.2009
İtfaiye eri fiili hizmet süresi zammı
Sosyal Güvenlik Yasasına göre Genel İdare Hizmetler Sınıfı kadrosunda bulunan itfaiye erleri yılda 2 ay yıpranma alır ibaresi var mı? Yoksa 1 yıl içinde gruplardan yapılan her çıkış için görevde kaldığı süre toplanır diye bir ibare mi var? İtfaiye personelinin yıpranma payı hakkında bilgi verir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 24.10.2009
Özel hizmet tazminatı
Belediyemizde 5 dereceli tekniker kadrosunda olan bir memur başkan yardımcısı kadrosuna atandı. Bu kadroda belirli bir süre kaldıktan sonra 3 dereceli fen işleri müdürü kadrosuna atandı. Bu memur özel hizmet tazminat oranını GİH sınıfından mı alır yoksa teknik hizmetler sınıfındaki özel hizmet tazminat oranından mı yararlanır.
- Soru Cevaplandı
- 23.10.2009