Binalarda kömürlük ve depo yeri ayrılması zorunluluğu

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 51 nci maddesi gereği,"Kalorifersiz binaların bodrum katlarında eklenti ihdas etmemek kaydı ile her daire için en az 2,50 m2 odunluk, kömürlük veya depo ayrılması zorunludur."denmektedir. Bodrum katlı olarak inşa edilmeyen ve teras çatı gösterilen projelerde her bağımsız bölüm için en az 2,50 m. lik kömürlüğün bağımsız bölümün bulunduğu katta çözülmesi sağlanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.10.2009

Geçici görevli olan personele ek tazminat verilmesi

Merkezi yönetime ait kurum personeli olup, geçici görevle İl Özel İdaresinde görevlendirilen, keşif ve kontrollük(Yapım işi) işini yürüten teknik elemana geçici görev yolluğu ödenmesi halinde (belediye sınırları dışına çıktığında ); ayrıca, 657 sayılı DMK nun 152. maddesi gereğince ek özel hizmet ödemesi yapılabilir mi? Geçici görevlendirme 3 aydan uzun sürmesi halinde ( ek özel hizmet ve yolluk) yine ödemesi yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.10.2009

Encümen üyelerinin seçilme zamanı

Belediyemizde, 2009 yerel seçimlerinden sonraki ilk toplantıda encümen üyesi seçimi yapılarak meclis üyelerinden 2 arkadaşımız encümen üyesi seçilmiştir, fakat meclis gündeminde olan ve yapılacak olan toplantıda, meclis katip üyelerinin seçilmesi, meclis 1. ve 2. başkan vekili seçimi, daimi encümen belirlenmesi ile ilgili seçimlerin yeniden yapılacağı anlaşılmaktadır. Araştırmalarım sonucunda Belediye Kanunu ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinde bu seçimlerin yılda bir yapılacağı belirtilmektedir. Bu mevzuat hükümlerine rağmen bu seçimler neye dayanarak yapılacaktır. Beni konu ile ilgili olarak aydınlatırsanız sevinirim.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.10.2009

Para cezası

Belediyemiz sınırları içerisinde Belediyemizden ruhsatlı ve turizm belgeli bir kafeterya mevcuttur bu kafeterya da devamlı halde asayiş problemi ,gürültü problemi çıkmakta emniyet müdürlüğüde tutanak tutarak belediyemize göndermektediir.en son bir yaralama olayından sonra bize yazarak gereğinin yapılarak ilçe emniyet müdürlüğüne bilgi vermemizi istemiştir turizm belgesi olan bu işyerine ne gibi bir işlem yapabiliriz yetkimiz varmıdır. bu konuda genişçe bilgi verirseniz sevinirim .

  • Soru Cevaplandı
  • 07.10.2009

Birleşme ve katılma

Belediyemiz ile Akçay Köyünün birleşmesine ilişkin yasal prosedür tamamlanarak süreç, belediye meclisinin almış olduğu karar ile kabul edilerek pratikte katılım gerçekleşmiştir. Ancak yeni katılan yerde özel ya da tüzel kişilerin imar mevzuatına göre yapmayı planladıkları işler için (mevzii plan, hâlihazır alımı, ifraz ya da tevhid işlemleri gibi.) belediyemize müracaat ettikleri görülmektedir. Öte yandan 5393 sayılı Kanunun 12.maddesine göre bu yolda alınan kararların uygulaması takip eden yılın ocak ayının birinci günü yürürlüğe gireceğine göre ve hem belediye hem de katılan beldenin (köyün) muhtarlık tüzel kişiliği bu zamana kadar devam edeceğine göre imar mevzuatına göre gerçekleştirilecek işlemlerin tasdik veya onay makamı belediye başkanlığımız mı, özel idare mi olacaktır.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.10.2009

Fen memurunun müdürlüğe atanması

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 7 inci maddesi (a) bendinin 4 üncü sırasında yazılı “teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere yapılacak atamalar dışında, diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak” hükmü bulunmaktadır. Buna göre yukarıda sayılan kadrolar ya da bu kadrolara denk olduğu tahayyül edilerek (Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Tahsildarlık, Tahakkuk Memurluğu v.b.) diğer öğrenim şartları ve kadro dereceleri sorunu olmadığından T.H.S.’dan G.İ.H. sınıfına müdürlük sınavına girmek amacı ile yaptığım müracaat göreve vekâlet edildiği gerekçesiyle iptal edilmiş olduğu anlaşılmıştır. Ancak aynı Mahalli İdareler Müdürlüğünün, kurumundaki göreve vekâlet eden emsal memurun Maliye Bakanlığının vermiş olduğu sertifika ile ilgisinin kurularak bu eğitime kabul edilmesi yönünde yapılmış olan değerlendirme doğru bir değerlendirme midir? Sertifikaların önem arz etmesi bakımından, sertifika hakkı kazanmış olmak göreve aslen malik olmak koşulunu hükümsüz mü bırakmaktadır?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.10.2009

Zam ve tazminatlar

Belediyemizde Başkatip olarak görev yapmakta iken, 23.09.2009 tarihinden itibaren 7. derecedeki şef kadrosuna atandım. Şu anki kadro derecem ise 6/3 dür. Şef kadrosunun özel hizmet tazminatı, iş güçlüğü zammı, teminde güçlük zammı ve diğer mali hakları nelerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.10.2009

İşçinin iş göremez raporu

Belediyemiz Encümeninin almış olduğu karara göre 5 ay 29 gün süreli olarak 3 geçiçi işçi çalıştırmaktayız. İşçilerimizden bir tanesi iş sözleşmesinin bitmesine 45 gün kala iş kazası geçirdi ve kolu kırıldı, buna istinaden 4 ay iş göremez raporu aldı. İş kazasını Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirdik, benim sorum iş sözleşmesi bitmesine 45 gün kala 120 gün iş göremez raporu alan işçimize ne gibi ödemeler yapabiliriz, bu işçimize 5 ay 29 gün sonunda çıkış verilmesi uygun mudur yoksa iş göremez raporunun bitiş gününden sonramı çıkış verilmesi uygundur?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.10.2009

Zabıta komiserinin müdürlüğe atanması

Nüfusu 650 bin olan büyükşehir ilçe belediyesinde toplam 11 yıllık 3 yılı asaleten zabıta komiseri olmak üzere görev yapmaktayım. 4 yıllık kamu yönetimi bölümü mezunuyum. Zabıta müdürlüğü hariç diğer müdürlüklere (insan kaynakları-yazı işleri müdürlüğü)atanabilmem için belediyemiz sınav açarsa görevde yükselme sınavına katılabilir miyim? Yönetmeliğin öğrenim düzeyi başlığını taşıyan 14 üncü maddesinde müdür kadrolarına atanacak personelde öğrenim düzeyinin en az dört yıllık yüksek öğrenim bitirmiş veya denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak olduğu, diğer taraftan Yönetmeliğin hizmete ilişkin özel şartlar başlığını taşıyan 15 inci maddesinde ise bu Yönetmeliğe tabi personelde hizmete ilişkin olarak; müdür kadrosuna atanabilmek için 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler kadar hizmeti bulunmak şartının yanında 3 yıl şef veya aynı alt hizmet grubunda bir kadroda bulunmak, hiçbiri yoksa biriminde 4 yıl çalışmış olmak şartı da getirilmiştir deniyor. Bende görevde yükselmeye katılarak komiser oldum. Bu komiserliğim diğer müdürlüklere yapılacak atamalar için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak-şartındaki sayılan unvanlara eşdeğer değil midir? Değilse bu durumu mahkemeye götürerek bir hak kazanılabilir mi? Sonuç olarak, şef de görevde yükselme sınavıyla olunuyor zabıta komiseri de. Zabıta komiserliği kontrol memurluğundan hiyerarşik olarak daha aşağı bir kadro mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.10.2009

Boş memur kadrosuna vekalet

Safranbolu Belediyesinde 7 yıldır 7/3 kadro derecesi ile memur kadrosunda çalışmaktayım. Endüstri Meslek Lisesi, Elektronik Bölümü mezunuyum. Belediye meclisinin norm kadroya göre ihdas ettiği ölçü ayar memurluğuna 21.07.2009 tarihinden itibaren belediye başkanlığının görevlendirmesi ve Devlet Memurları Kanununun 86. maddesine göre vekalet etmekteyim. Ölçü ayar memurluğunun vekalet ücretinden faydalanıp faydalanamayacağım hususunda bilgi verilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 01.10.2009

Bilgisayar işletmeninin şef kadrosuna atanması halinde zam ve tazminatı

2001 yılında memuriyete başladım, halen belediyede 5/1 derecede bilgisayar işletmeni olarak görev yapmaktayım, belediyemizde münhal bulunan şef kadrosuna atandığım takdirde zam ve tazminatlarından faydalanabilir miyim.(4 yıllık Fakülte mezunuyum)

  • Soru Cevaplandı
  • 30.09.2009

Yemek yardımı ve bayram ikramiyesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda muhasebe şefi olarak görev yapmaktayım. Milli Eğitim Bakanlığının ödenekleri il özel idaresine devir etmiş olduklarından dolayı bu işlerde görevlendirmek üzere Valilik oluru ile ikinci bir emre kadar Yalova İl Özel idaresinde geçici görevlendirilmiş bulunmaktayım. Ancak İl Özel İdaresindeki personele verilen yemek ücreti ve bayram ikramiyeleri gibi sosyal haklar geçici görevli olduğum için tarafıma ödenmemektedir. İl Özel İdaresi personeline verilen sosyal haklardan yararlanma hakkımızın bulunup bulunmadığının açıklanması hususunda gereğini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 30.09.2009