Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Görevde yükselme, vekalet, özel hizmet tazminat oranı
Pertek Belediyesinde 2002 yılından beri görev yapmaktayım. Toplam 19 yıl hizmetim bulunmaktadır. Şu an belediyede trafik memuru kadrosunda olup, 2/1 dereceli yazı işleri müdürlüğüne vekalet etmekteyim. Ancak yazı işleri müdürlüğünün herhangi bir hakkından faydalanamamaktayım. Daha önceki kurumlarda şef kadrosunda 5 yıl görev yaptım. 2 yıllık Açık Öğretim Sosyal Bilimler mezunuyum. 1- Yazı işleri müdürlüğünün tazminat oranlarından faydalanabilir miyim? 2-Trafik memur kadrosunda maaş aldığımdan özel hizmet tazminat oranı % 49 olarak almaktayım. % 55 olduğunu biliyorum fakat % 49 üzerinden maaşım yapılıyor, doğru mu? 3-Daha önce 5 yıl şef olarak görev yaptığımdan, müdürlüğün görevde yükselme sınavlarına katılabilir miyim? Ayrıca bulunduğum şu anki kurumda şef kadrosunun olmaması müdürlük sınavına katılmama engel teşkil eder mi?
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2009
Esnaf sicil kaydı olmadan ruhsat verilmesi
Belediye sınırlarımız içinde faaliyet gösteren esnaflara İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlerken istenecek evraklar arasında oda kaydı ile Esnaf ve Sicil kaydı olmadan mükellefin bağlı bulunduğu dernek kaydı ile ruhsatlandırma işleminin yapılıp yapılamayacağı konusunda bizleri aydınlatırsanız seviniriz.
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2009
Tedviren görevlendirme
1/4 kadroda ilçe özel idare müdürü olarak görev yapmaktayım. İktisat fakültesi mezunuyum. İl özel idaresinde münhal bulunan hukuk müşavirliği kadrosuna 99 seri nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre görevlendirilebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 26.10.2009
Köylere hizmet götürme birlikleri bütçelerinde fonksiyonel ve finansman tipi kodlamalar, Köydes hesapları
1- Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesi hazırlanırken, fonksiyonel ve finansal kodlardan hangileri kullanılabilir? Köydes projeleri içme suyu-yol-kanalizasyon işleri için hangi fonksiyonel ve finansal sınıflandırma kullanılabilir? 2- Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 26/09/2006 tarih ve B050MAH060003/8715 sayılı görüş yazıları ve bu yazıda dayanak gösterilen 5355 sayılı kanunun 17. maddesine göre, üyelerinin tamamı ilçeye bağlı köylerden oluşan köylere hizmet götürme birliklerinde birlik müdürü olarak birlik meclisi kararı ile görevlendirilen ilçe özel idare veya yazı işleri müdürlerine ek ödeme yapılabilir mi? 3- 2009 Yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi Ödeneğinin İller Bazında Dağılımı, Kullandırılması, İzlenmesi ve Denetimine İlişkin Esas ve Usullere Dair Kararın 12. Maddesinde "Bu Karar kapsamında yapılacak her türlü ödenek aktarımı ve ödeme için KHGB’ leri ve il özel idareleri tarafından özel KÖYDES hesapları açılır. Bu hesaplar, sadece KÖYDES kapsamındaki ödemeler için kullanılır" ifadesi yer almaktadır. Burada anlatılmak istenen, KÖYDES ödeneklerinin bankada açılacak bir hesaptan takibi midir, yoksa Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğine göre açılacak hesaplarla muhasebe kayıtlarından takibi midir?
- Soru Cevaplandı
- 26.10.2009
Satılan taşınıra ilişkin işlemler ve muhasebe kaydı
Belediyemiz taşınır kayıtlarında 2.950,00 TL değerle kayıtlı aracın 1.750,00 TL bedelle satılması durumunda, muhasebe kaydı ve taşınırdan düşülmesi nasıl olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 26.10.2009
Yemekhanelere işyeri ruhsatı verilmesi
İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsat Yönetmeliğine göre İlimizde bulunan BOTAŞ'ın personeli için yemek ürettiği veya bir yemek firmasıyla anlaşıp ürettirdiği yemekhaneyi ruhsatlandırma yetkimiz var mıdır? Var ise yemekhaneyi sıhhi mi yoksa gayri sıhhi olarak ruhsatlandırmamız gerekmektedir? Aynı şekilde yatılı okulların bünyesinde bulunan yemekhaneleri de ruhsatlandırmamız gerekiyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 26.10.2009
İtfaiye eri fiili hizmet süresi zammı
Sosyal Güvenlik Yasasına göre Genel İdare Hizmetler Sınıfı kadrosunda bulunan itfaiye erleri yılda 2 ay yıpranma alır ibaresi var mı? Yoksa 1 yıl içinde gruplardan yapılan her çıkış için görevde kaldığı süre toplanır diye bir ibare mi var? İtfaiye personelinin yıpranma payı hakkında bilgi verir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 24.10.2009
Özel hizmet tazminatı
Belediyemizde 5 dereceli tekniker kadrosunda olan bir memur başkan yardımcısı kadrosuna atandı. Bu kadroda belirli bir süre kaldıktan sonra 3 dereceli fen işleri müdürü kadrosuna atandı. Bu memur özel hizmet tazminat oranını GİH sınıfından mı alır yoksa teknik hizmetler sınıfındaki özel hizmet tazminat oranından mı yararlanır.
- Soru Cevaplandı
- 23.10.2009
İçme suyu birliği
Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde ilk etapta ilçemize bağlı 20 köyden 15' inin içme suyu tahakkuk-tahsilat işlemlerini yapmak istiyoruz. Bu yüzden aşağıdaki bilgiler ışığında yardımcı olmanızı rica ederim. 1) 20 köyün 15'i mücavir alandadır. 2) Birkaç köyde abonelerin su sayacı yoktur. 3) Kaçak yapılar varsa su abonesi olamayacaklar. İlk etapta bu 3 madde önümüze ne gibi sorunlar çıkartır? Köy muhtarlıkları bunu kabul etmez ise nasıl bir yol izleriz? Kabul etmeme gibi bir seçenekleri var mı? KHGB bünyesinde mi yoksa ayrı bir birlik (içme suyu birlikleri) bünyesinde mi yapmamız gerekir? Bu iş için izlememiz gereken prosedür nedir?
- Soru Cevaplandı
- 23.10.2009
Şef kadrosuna atanma
Şef unvanı sınavına katılan zabıta ve itfaiye memurları sınavı kazandıktan sonra atanması zorunlu mu yoksa bekletilme gibi bir istisna var mı?
- Soru Cevaplandı
- 23.10.2009
Birleşen belediyelerde işçilerin ücretleri
Bizler 5747 sayılı Kanunla Kaynaklar İlk Kademe Belediyesinden Buca Belediye Başkanlığına geçiş yapan kadrolu işçileriz. Bizim Kaynaklar Belediyesindeyken sendikaya üyeliğimiz yoktu, Buca Belediyesine geçtiğimizde hemen sendikaya üye olduk ama belediye toplu sözleşme hakkımızı vermiyor ve diğer işçilerle aynı işi yaptığımız halde bizleri sendikal haklardan yararlandırtmıyor. Ücret yönünden çok mağdur durumdayız belediyeye sorduğumuzda bizlere şifahen sizlerin bireysel sözleşmeniz belirsiz süreli diyor bu yüzden bizlere toplu sözleşmenin imzalanacağı 2010 yılından sonra yararlanırsınız diyor. Doğru mu?
- Soru Cevaplandı
- 22.10.2009
Baz istasyonlarına yapı ruhsatı
13.10.2009 tarih ve 27375 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Anayasa Mahkemesinin 01.10.2009 günlü kararına göre; 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununun Ek 35’inci maddesinin; “Elektronik haberleşmeyle ilgili alt yapı oluşumunda kullanılan direk, kule, kulübe, konteynır, anten, dalga kılavuzu, enerji nakil hattı, alt yapı niteliğindeki tesisler gibi her türlü taşınır, taşınmaz mal ve teçhizat, kanun hükümlerine ve Kurum tarafından çıkarılan yönetmeliklere uygun olarak kurulmak ve Kurumdan gerekli izin, ruhsat veya sertifikaları almak şartıyla, 3194 sayılı İmar Kanunu ve İmar Kanununa dayanılarak çıkarılan yönetmeliklerde belirtilen yapı ruhsatiyesine ve yapı kullanma iznine tâbi değildir.” maddesinin yürürlüğü durdurulmuştur. Bu uygulamaya göre Baz istasyonu kurulabilmesi için firmalar yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi almak durumundalar. Belediye arazisinin üzerinde mevcut olan baz istasyonu için biz firmadan yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi isteyecek miyiz? Eğer istenecek ise, almadıkları taktirde mevcut sözleşmemiz olmasına rağmen (sözleşme 26.06.2011 tarihine kadardır) sözleşmeyi fesh ederek baz istasyonunun kaldırılmasını sağlayabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 22.10.2009