Su aboneliği

Aynı ada ve parsel üzerine 40 dairelik konutlar yapılıyor. Bunun 20 dairesi hemen yapıldı inşaat suyu olarak su aboneliği verildi. Diğer 20 dairelik inşaata başlandı. Vatandaş su aboneliği istiyor ikinci su aboneliği verilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.07.2008

Lise mezunu müdürün hangi derecenin haklarından yararlanacağı

1993 yılında belediyede memur olarak göreve başladım.1997 yılından 2006 yılına kadar Hesap İşleri Müdürlüğü görevini yürüttüm. 2006 yılı Ekim ayında yazı işleri müdürlüğü görevine atandım halen bu görevi yürütmekteyim. Meslek lisesi mezunuyum. Şu anda 5/3 derece kademedeyim. Sorum şu; 4 dereceye geldiğimde 1. dereceli Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosunun tazminatını alabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 30.07.2008

Yapı ruhsatı

Uygulama imar planımızda en fazla 3 kata müsaade edilmektedir. Yapı ruhsatı aşamasındaki projeler 3 kat olarak çizdiriliyor. Ancak tek kat ruhsat alınıyor. 5. yılın bitiminden sonra 2. kat için müracaat ediliyor, vereceğimiz ilave kat ruhsatı için yeniden proje isteyecek miyiz yoksa daha önceki çizdirmiş olduğu 3 katlı projesi üzerinden mi ruhsat düzenleyeceğiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 30.07.2008

İşyeri açılış ruhsatı ve imar harçları

Belediyemiz 2613 nüfusa sahip bir belde belediyesidir. Belediyemizden işyeri açma ve çalışma ruhsatı almayan bir tavuk çiftliği (İl Çevre Müdürlüğünün olumsuz raporu evlere yakın olması sebebi ile ve benzeri sebeplerle) belediyemiz encümenince mühürlenerek kapatılmıştır. Buna göre; 1- İşyeri sahibi mühürlenen işyeri olan tavuk çiftliğinde tadilat yaparak tavuk çiftliğinin koku ve benzeri olumsuzlukları vantilatör ve benzeri faaliyetler ile gidererek il çevre müdürlüğünden olumlu rapor ve ilçe tarım müdürlüğünden yine olumlu rapor alacağını taahhüt ederek belediyemizden mührün kaldırılmasını ve alacağı olumlu raporlar doğrultusunda belediyemizden ruhsat talep etmektedir. Buna göre nasıl bir işlem yapmamız gerekmektedir. Tadilat için mühür kaldırma işlemi nasıl yapılacak, tavuk çiftliğine nasıl ruhsat verebiliriz? 2 - Bu tavuk çiftliğinden yapı kullanma izin belgesi ve benzeri imar harçlarını alabilir miyiz? Çalışanların kaldığı tavuk çiftliği ile birleşik ev için harç alabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.07.2008

İntibak

Ben İmam Hatip Lisesini 1988 yılında bitirdim. Askerliği göreve başlamadan önce 01/03/1992-27/05/1993 tarihleri arasında yaptım. Askerlik borçlanmamı yatırdım.15/01/1997 tarihinde tahsildar olarak 12/3 dereceden memuriyete başladım. 02/06/2008 tarihinde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldum. Şu andaki derece kademem 7/3 üzerinden maaş almaktayım. Ön lisans diplomamı 07/07/2008 tarihinde kurumuma verdim. Şu anda derece kademem 4/2 olması gerektiği düşüncesindeyim. Ek göstergenin de 800 olduğu kanaatindeyim. Acaba doğrumu dur yanlışsa doğrusunun tarafıma bildirilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 29.07.2008

Emlak Vergisi

Tapuda başka belediyeye ait yer 2 belediyenin tam ortasıdır. Vatandaş diğer belediyeye inşaat ruhsatı için müracaat eder, fakat belediye ben buraya hizmet götüremem der. Bizim belediyede anlaşmalı olarak inşaat ruhsatı verir, su abonesini yapar diğer hizmetleri de verir. Vatandaş inşaatı kısa sürede bitirdiğinden yapı kullanma izin belgesini de bizden alır. Şimdi tapuca başka belediyeye ait fakat bütün hizmetleri de bizim belediye tarafından karşılanan bu yerin emlak bina vergisini biz alabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.07.2008

İtfaiye erliğine atanan memurun tekniker kadrosuna atanması

Konya İli Taşkent İlçesi Balcılar Belediye Başkanlığında görev yapmaktayım. Belediyemize İtfaiye Yönetmeliğine uygun olarak alacağımız Meslek Yüksek Okulu Harita Bölümü mezunu İtfaiye Personelini münhal bulunan Tekniker Kadrosuna atanması mümkün mü?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.07.2008

Sözleşmeli ekonomist

Ben 4 yıllık İktisat Fakültesi mezunuyum. Belediyemizde yazı işleri biriminde büro elemanı olarak çalışmaktayım. 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine göre sözleşmeli personel statüsüne geçebilir miyim? Nasıl?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.07.2008

Görevde yükselme

14/12/2000 tarihinde Bayburt İl Özel İdaresinde kontrol memuru olarak göreve başladım. 2007 Ocak ayında Kayseri İl Özel İdaresine memur olarak geçiş yaptım. Memuriyetten önce 1998 yılı Mart ayından itibaren 2 yıl SSK’lı olarak çalıştım. 4 yıllık üniversite mezunuyum. Öğrenmek istediğim husus; İl Özel İdaresinde açılması muhtemel bir görevde yükselme sınavında, üniversite mezunu ve 10 yıl hizmet sürem dolmuş olsa bile kadrom memur olduğu için müdür kadrosu ya da müdür yardımcısı kadrosu için sınava girebilir miyim? Yani "memur" görevde yükselme sınavı ile müdür yardımcısı ya da müdür olabilir mi yoksa kademeli olarak önce şef sonra müdür yardımcısı sonra da müdür mü olabilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2008

Giyim yardımından SSK Primi kesilmesi

Nakit olarak yapılan giyim yardımı ödemesi, S.S.K. Primlerinin hesabına dahil olacak kazançlardan mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2008

Takas işlemi

Beldemiz sanayi bölgesinde, İstanbul’da merkezi bulunan "x" fabrikası kurulmuştur. Belde halkından fabrika kurma sahası bedel karşılığı fabrika tarafından satın alınmış ve fabrika inşaatı yapılmıştır. İnşaatın sınırında belediyemize ait 23.000 m2 büyüklüğünde, spor kompleksi bulunmaktadır. Spor kompleksinin üzerinde tahmin edeceğiniz gibi, soyunma odaları idari bina ve tribünler bulunmaktadır. Adı geçen fabrika kendi adına, yaklaşık belediye spor kompleksine yakın büyüklükte, spor kompleksi inşa etmiştir. Bizim spor kompleksimizin bulunduğu yerin m2 birim fiyatı, 38.00 YTL fabrikanın spor sahasının bulunduğu yerin m2 birim fiyatı 0.160 Ykr’dır. Adı geçen fabrika, belediyemize ait olan spor kompleksini kendi spor kompleksine karşı talep etmektedir. Sadece zemin olarak; (belediyemiz emlak servisinde kayıtlı değeri) Belediye spor kompleksi 38.00 YTL x 23.000 m2 = 874.000.00 YTL. Anılan fabrika kompleksi 0.160 YKR x 23.000 m2 = 3.680.00 YTL’ dir. Bu duruma göre sorularım şunlardır; 1- Belediye, spor kompleksini, fabrika ile takas edebilir mi? 2- Eş değerde olmadığı için, şimdiki ve ileri tarihteki değeri düşünülerek, nasıl değer konulmalı? 3- Satışı, takası ve değişimi konusunda nasıl bir yol izlenmeli? 4- Mali ve idari yönden sakıncaları nelerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2008

Tasarrufa teşvik ve KEY hesaplarının ödenmesi

SAYIN HOCAM;VERECEĞİNİZ CEVABA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER, İŞLERİNİZDE KOLAYLIKLAR VE BAŞARILAR DİLERİM. HOCAM, BELEDİYEMİZ 2507 NUFUSLU BİR BELDE BELEDİYESİDİR.BELEDİYE KURULDUĞUNDA TASARRUF TEŞVİK VE KEY AİDATLARI KISA BİR SÜRE YATIRILABİLMİŞ FAKAT DAHA SONRA MALİ SIKINTILAR SEBEBİYLE YATIRILAMAMIŞTIR.ŞU ANDA BELEDİYEMİZDE ÇALIŞAN MEMURLAR ( İSMİNİ VERMİYECEĞİM) BİR SENDİKAYA ÜYE OLDULAR.SENDİKA VASITASI İLE TASARRUFA TEŞVİK VE KEY ÖDEMELERİNİ BELEDİYEMİZDEN TALEP ETMEKTEDİRLER.MAAŞLARINDAN KESİLDİ FAKAT HESAPLARINA YATIRILAMADI.EMİNİM Kİ BENİM DURUMUNDA BİR ÇOK SAYMAN ARKADAŞIM VAR.BİZ SAYMAN ARKADAŞLAR, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ÖDE DERSE ÖDEYEBİLİYORUZ.SONUÇTA BELEDİYE BAŞKANIM BU KESİLEN PARALARI KAMU HİZMETİNDE KULLANDI.BİZLERİN İSE, ISRARLA "YATIRACAĞIM" DEME LÜKSÜMÜZ OLMADI.SAYIN HOCAM SENDİKA İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE BİR ÇOK Belediyemiz 2507 nüfuslu bir belde belediyesidir. Belediye kurulduğunda tasarruf teşvik ve KEY aidatları kısa bir süre yatırılabilmiş. Daha sonra mali sıkıntılar sebebiyle yatırılamamıştır. Şu anda belediyemizde çalışan memurlar bir sendikaya üye oldular. Sendika vasıtası ile tasarrufa teşvik ve KEY ödemelerini belediyemizden talep etmektedirler. Maaşlarından kesildi fakat hesaplarına yatırılamadı. Eminim ki benim durumunda birçok sayman arkadaşım var. Biz sayman arkadaşlar, belediye başkanlarımız öde derse ödeyebiliyoruz. Sonuçta belediye başkanım bu kesilen paraları kamu hizmetinde kullandı. Bizlerin ise, ısrarla "yatıracağım" deme lüksümüz olmadı. Sendika ile yaptığımız görüşmelerde birçok belediye "meclis kararı ile ödüyor" gibi açıklamalarla karşılaştım ikna olmadım. Onlardan meclis kararı ile ödeme yapan belediyelerden örnek temin etmelerini rica ettim ama hala örnek evrak ve karar bana ulaşmadı. 1- Geriye dönük ödemeler, faiz giydirilerek, emsal tutularak, meclis kararı ile ödenebilir mi? 2- Arkadaşların dava açması durumunda, sayman mali yönden suçlu duruma düşer mi? 3- Tasarrufa teşvik ve KEY’ lerde zaman aşımı süresi var mı? 4- Ben belediyemizde muhasebe kadrosuna 1995 yılında atandım. O dönemlerde bir Resmi Gazete de " memurun isteği halinde tasarrufa teşvik kesintisi yapılmaz" açıklamasını okudum ve bütün arkadaşlardan dilekçe alarak, o tarihten itibaren maaşlarından kesmedim. Kendi istekleri ile yasadan ayrılmış oldular. Tabi bende aynı şekildeyim. Belediyemizdeki tasarrufa teşvik ve KEY ödemesi sorununu nasıl çözeceğimi bilemiyorum. O dönemlerde maaşlarımızı taksit taksit alıyorduk. Maaşları zor ödüyorduk. Tabi bunu savunma amaçlı söylemiyorum. Çünkü bende hak sahibiyim işveren değilim. Doğrusu neyse onu bulmaya ve yapmaya çalışıyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 25.07.2008