Belediye hizmet aracı

Kontder Kullanıcısı -

237 sayılı Taşıt Kanununda Otomobil tahsis edilecek makam ve unvanlar sayılmaktadır. Belediye Başkanları sayılmamaktadır. Belediye Başkanlarının kullanmış oldukları resmi otomobil, Belediye Başkanı Makam aracı mı?, Belediye hizmet aracı mı? Olarak görülmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 17.02.2006

Otobüs hatlarının ihale ile kullanım haklarının devredilmesi veya kiraya verilmesinden KDV alınacak mıdır?

Kontder Kullanıcısı -

Belediye otobüs işletmesinin hatlarının ihale ile ,kulanım haklarının devredilmesi veya kiraya verilmesinden KDV nin alınıp alınmayacağını hususunda bizleri aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

  • Soru Cevaplandı
  • 01.02.2006

Meclis üyesi başkan yardımcısının sosyal güvenlik kurumları ile ilişkilendirilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Belediye Başkanımız tarafından boş bulunan 1. dereceli başkan yardımcısı kadrosuna belediye meclis üyelerimizden birisi 5393 sayılı Kanunun 49. maddesi gereğince başkan yardımcısı yapılmıştır. Bu kere aynı Kanun ve madde gereğince Başkan Yardımcısı sosyal güvenlik kuruluşuna kaydının yapılarak, SSK keseneklerinin kurumca yatırılmasını talep etmiştir. Tekirdağ SSK İl Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile yaptığım telefon görüşmelerinde başkan yardımcısı olarak görevlendirilen belediye meclis üyesinin işe girişinin normal bir işçi gibi yapılması istendi. Türkiye İş Kurumu "bir işçi işe nasıl başvurması gerekiyorsa tüm işlemler aynen yapılacak ( kayıt, kayıt ücreti vs.) SSK İl Müdürlüğü "işe giriş bildirgesi mutlaka dolacak olmazsa başka türlü prim kesemeyiz" yanıtını verdi. Bende şu an şaşkınlık içerisindeyim. Belediye Başkan Yardımcısını önce Türkiye İş Kurumuna kayda gönderip iş başvurusu yaptıracağız. Sonrada SSK ya işe giriş bildirgesi düzenleyeceğiz. Bu konuda sıkıntıya düştük. Halbuki 5393 sayılı Kanunun 49. maddesinde "Bu şekilde görevlendirme, memuriyete geçiş, sözleşmeli veya işçi statüsünde çalışma dâhil ilgililer açısından herhangi bir hak teşkil etmez ve belediye meclisinin görev süresini aşamaz. Sosyal güvenlik prim ve benzeri giderlerden kurum karşılıkları belediye bütçesinden karşılanır." der. Eğer her iki kurumun dediği gibi işlemleri işçi gibi düzenlendiği takdirde görev süresi dolan Başkan Yardımcısı görevinden ayrıldığı takdirde işsizlik sigortası mı alacak? Yada işe girişi olduğu için işten çıkmazsa ne olacak? Bu konuda hangi yasal yolu izleyip primlerini yatırabiliriz. Bizi ve bizim durumuzda olan belediyeleri vereceğiniz bilgiler ışığında aydınlatmış olacaksınız.

  • Soru Cevaplandı
  • 10.02.2006

Festival, panayır, fuar, şölen,v.b. etkinlik giderlerinin bütçeden karşılanması

Kontder Kullanıcısı -

Beledemizde yazın temmuz ayında sanat etkinliklerini düzenlemekteyiz. bu etkinliklere sanatçıları çağıroyoruz. çağırdığımız sanatçıların bir maliyeti bulunmaktadır. bütçemizde temsil ağırlama tören fuar şenlik etkinlik ödeneğimiz bulunmaktadır. sanatçıya fatura karşılığında ödeme yapabilirmiyiz? etkinlik giderlerini nasıl karşılayacağız?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.02.2006

Mahkeme kararını yerine getirmemek, dolu kadroya görevlendirme, zabıta memurunu encümende görevlendirme.

Kontder Kullanıcısı -

1995 yılından itibaren başkatip olarak 7. dereceden başkatip kadrosunda görev yapmaktayım. 2005 Şubat ayında halk kütüphanesinde geçici görevle görevlendirildim. Muğla İdare Mahkemesinde dava açtım ve yürütmeyi durdurma kararı aldım. Karar gereği başkatip kadrosunda göreve tekrar başladım, bir gün görev yaptım ve daha sonra zabıta biriminde görevlendirildim. Ancak, zabıta biriminde hangi unvanla görevlendirildiğim belli değildir. Belediyemiz zabıta biriminde üç adet zabıta memuru kadrosu bulunmakta olup, bir zabıta memuru bulunmaktadır. İki adet zabıta memuru kadrosu boştur. 01.01.2006 tarihinden itibaren bu zabıta memuru, birim amiri gibi görülüp encümene üye olarak alınmaktadır. Başkatip kadrosunda olduğum halde zabıta görevlendirildiğimden dolayı, su işlerinde görevli memura Başkatip Vekili diyerek imza attırılmaktadır. 2005 yılı boyunca encümene üye olarak alınmıştır. Ancak, 01.01.2006 tarihinden itibaren encümene alınmamaktadır. 1-Zabıta memuru birim amiri gibi görülüp encümene alınabilir mi? 2-Başkatip kadrosu benim tarafımdan dolu iken aynı anda başkatip vekili diye memura görev verilip imza attırılabilir mi? 3-Başkatip kadrosunda iken zabıta memurluğunda görevlendirilmem mümkün mü?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.02.2006

Şirket kurulması

Kontder Kullanıcısı -

İlçe belediyesi olarak bir şirket kurmak istiyoruz. İzlenilmesi gereken yol hakkında bilgi verirseniz çok memnun oluruz.

  • Soru Cevaplandı
  • 30.01.2006

Belediye hizmet aracı

Kontder Kullanıcısı -

237 Sayılı Taşıt Kanununun 1 ve 2 sayılı Listesinde sayılan Ünvanlarda Belediye Başkanı ifadesi geçmemektedir. Belediye Başkanlıklarına ait olan ve Belediye Başkanı tarafından kullanılan Resmi Otomobil Hizmet aracımı? yoksa makam aracımıdır? Cevabınız için Teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 27.12.2005

İdari Para Cezası, Kabahatler Kanunu

Kontder Kullanıcısı -

Kanun No. 5252 MADDE 7. - (1) Özel ceza kanunları ile ceza içeren kanunlarda öngörülen "hafif hapis" cezaları, "hapis" cezasına; "hafif para" cezaları, "adli para" cezasına dönüştürülmüştür. denmektedir. 1- Biz 1608 sayılı kanun hükümlerine göre çıkarmış olduğumuz Maktu ceza Talimatnamesi hükümlerini nasıl uygulayabiliriz? 2- Bu maktu ceza talimatnamesindeki maddeleri 5326 sayılı Kabahatlar kanununa uygun düşenlere Kabahatlar Kanununa göre (Yeni talimatname hazırlanıncaya kadar) meclise onaylatmadan cezai işlem uygulayabilirmiyiz? 3- Nasıl bir uygulama yapmalıyız. teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 21.12.2005

Tarımsal kooperatif ortaklığı

Kontder Kullanıcısı -

İlçemizde kurulu bulunan "Tarımsal Kalkınma Kooperatifi" 5146 sayılı kanunla değişik 1163 sayılı kanunun 9 uncu maddesine göre, pay satmak suretiyle Belediyemizi ortak yapmak istemektedir. 5393 sayılı Belediye kanuna göre Belediyemiz adı geçen kooperatife ortak olabilirmi? Yardımlarınız için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla.

  • Soru Cevaplandı
  • 16.12.2005

Hizmet yılını dolduran ancak yaşını doldurmayan memurun işten ayrılması halinde emeklilik hakları

Kontder Kullanıcısı -

Emekli Sandığına tabi olup, 25 yıllık hizmet süresini dolduran, yaş sınırı 52 olan bir memur dilekçe verip işten ayırılıp yaşının dolmasını bekleyebilir mi? Eğer ayrılabiliyorsa kendisine hangi haklar ödenir?

  • Soru Cevaplandı
  • 15.12.2005

Belediye zabıtaları sivil toplum kuruluşlarına üye olabilir ve idarecilik yapabilirler mi?

Kontder Kullanıcısı -

Belediye zabıtaları hemşehri dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarında idarecilik yapabilirlermi bu tip derneklere üye olabilirlermi.

  • Soru Cevaplandı
  • 14.12.2005

Özel idare kontrol memurlarının iç denetçi olması

Kontder Kullanıcısı -

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun geçici 5. maddesinde ve gerekse iç denetçilerin çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmelikte; mahalli idarelerde iç denetçi olarak atanacaklar belirtilmiş olup, her kurumun kendi denetimini yürüten elemanlarının da iç denetçi olarak atanması hakkı saklı tutulmuştur. İl Özel İdarelerinde denetim ve inceleme görevleriyle birlikte, İl düzeyinde mahalli idarelerde (Büyükşehir,İlçe ve İlk Kademe Belediyeleri) inceleme, araştırma ve 4483 sayılı Yasa kapsamında ön incelemeci olarak görevlendirilen kontrol memurları hakkında 5018 sayılı Yasa ve ilgili mevzuatta herhangi bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Bu bağlamda; fiilen denetim görevini sürdürmekte olan kontrol memurlarının bundan sonraki süreçte görev ve konumları ne olacaktır? Saygılarımla

  • Soru Cevaplandı
  • 08.12.2005