Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
KİT alacaklarının 6111 sayılı Kanuna göre tahsili
Belediyemizin bir kamu iktisadi teşekkülüne …-TL anapara ve gecikme faizi borcu bulunmaktadır. Bu borçtan bu zamana kadar… TL ödeme yapılmıştır. Bu borç 6111 sayılı Kanun kapsamına girmekte midir?
- Soru Cevaplandı
- 02.03.2011
Kırsal Motorin
2010 yılı Aralık ayında … litre kırsal motorin, …. litre eurodizel ve … litre kurşunsuz benzin olarak üç ayrı akaryakıtı almak ve belediyemiz araçlarında kullanmak üzere akaryakıt alım ihalesi yaptık. Bilindiği üzere EPDK’nın bu konuda yaptığı duyuru üzerine 01.04.2011 tarihinden itibaren kırsal motorin artık satılmayacak ve yerine 10 mg kükürtlü motorin yani eurodizel motorin kullanılacağı bildirildi. Bu duruma göre, akaryakıt ihalesini yeniden mi yapmamız gerekir? Yoksa EPDK’ya göre eurodizel dağıtımı yapılacağından buna göre mi uygulama yapmamız gerekiyor?
- Soru Cevaplandı
- 02.03.2011
İhtiyaç fazlası işçilerin tespiti
6111 sayılı Yasa ile belediyelerin ihtiyaç fazlası işçileri tespit edilirken norm kadrosu mu dikkate alınacak, yoksa bu yetki belediye başkanlarına mı aittir?
- Soru Cevaplandı
- 01.03.2011
Belediyelerce kişi ve kuruluşlara yapılabilecek yardımlar
Belediyeler şahıs, dernek ve vakıf vs. gibi kuruluşların çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla bağış yapabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 28.02.2011
Teknik personel ihtiyacının karşılanması
Teknik Hizmetler sınıfında Fen Memuru olarak görev yapan tek arkadaşımız bir başka kuruma geçiş talebinde bulunmuştur. Fen Memurluğu kadrosu da norm kadro ilke ve standartlarına göre belirlenmesi gereken kadrolardan olmayıp şahsa bağlı olarak durmakta iken personelin naklen başka bir yere atanması nedeniyle mülga olacaktır. İdaremizde teknisyen ve tekniker kadroları olmasına rağmen münhaldır. Teknik hizmetler sınıfında başkaca personelimiz yoktur. GİH ya da yardımcı hizmetler kadrolarında görev yapan diğer personelimizden de mezuniyetleri itibariyle teknik hizmetler kadro hizmetlerini görebilecek durumda bulunmamaktadır. Mesleki ya da teknik okuldan mezun olmamışlar ve bu doğrultuda eğitim almamışlardır. Bu durumda belediyemizin fen, imar ve inşaat ve ruhsatı işlemlerini takip etmek üzere GİH veya YH sınıflarındaki mevcut personelden vekâlet ya da tedvir yöntemi ile TH kadrolarındaki tekniker ve/veya teknisyen kadrosu için görevlendirme yapılabilir mi? Yapılamadığı takdirde bu ihtiyacı hangi yöntemle karşılamak mümkündür?
- Soru Cevaplandı
- 28.02.2011
İhalede gerçek kişiden istenecek belgeler
Bir şahsın, herhangi bir kamu ihalesine istekli olarak girecek tüzel kişilikle, tüzel kişiliğin sahibi ya da hissedarı olarak ilişkisi olması, kişinin gerçek kişiliğini ortadan kaldırır ve yasada gerçek kişiler için istenen belgeleri sağlama zorunluluğundan muaf tutar mı?
- Soru Cevaplandı
- 28.02.2011
İşyeri faaliyetinin değişmesi
17.08.1999 tarihinde belediyemizden… Petrol Ltd.Şti adında bir şirket; petrol işletme, lokanta ruhsatı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünden içkili lokanta ruhsatı almış bulunmaktadır. Petrol işletmesine devam etmekteyken lokanta olan yer faaliyetini bırakmış ve aynı adreste 02.05.2002–28.07.2010 tarihlerinde hediyelik eşya satan başka bir işletme faaliyet göstermiştir. Ancak belediye meclisimiz 09.10.2008 tarih ve 87 sayılı içkili yerler krokisini hazırlamış ve petrol satış yeri alanını müktesep hak olarak göstermiştir. Şimdi bu adrese İçkili lokanta açmak isteyen yeni bir şahıs bulunmakta bu şahıs müktesep hakkı olduğunu iddia etmektedir. Bu işyerine içkili lokanta ruhsatı verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 27.02.2011
Memurlara lojman tahsisi
Yıldırım Belediyesinde Zabıta Müdürlüğü emrinde Zabıta Memuru olarak görev yapmaktayım. Belediyemizin şehit aileleri için yaptırmış olduğu 15 hanelik bir apartman var. 3 şehit ailesi oturuyor. Başka talep olmadığı için belediyemizde işçi ve memur olarak çalışanlara sıra ile 5 yıl için sosyal konut adı verdikleri binada oturma hakkı tanınıyor. Ancak, kamu konutları kapsamında olan lojmanlarda (sosyal konutta) 5 yıl oturduğumuz için sıralamaya alınmıyoruz. Bize 5 yıl olarak tahsis edilen sosyal konutlar kamu konutu değildir. Kamu konutu olarak tahsis edilen lojmanlar için yapılan uygulamanın doğru olup olmadığının bildirilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 25.02.2011
Özel kalem müdürünün diğer memur kadrolarına atanması-izin
Belediyemiz, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe istinaden C 9 grubunda olup, özel kalem müdürlüğü kadromuz mevcuttur. Bakanlıktan alınan açıktan atama iznine istinaden atanan özel kalem müdürünün memuriyete (unvansız memur) geçme hakkı var mıdır? Eğer memuriyete geçme hakkı var ise belirli bir süre ile bu görevde (özel kalem müdürlüğü) bulunma şartı gerekiyor mu? Bu kişinin memuriyete atanması durumunda özel kalem müdürlüğüne 2 nci kez açıktan atama yapılırsa yine izne tabi midir?
- Soru Cevaplandı
- 24.02.2011
Yapı Ruhsatı
Belediye imar sınırları içerisinde karayolu üzerinde demirden yapılacak bir üst geçide yapı ruhsatı düzenlemek gerekir mi? Ayrıca böyle bir ruhsat teknik olarak mümkün müdür? 3194 sayılı İmara Kanunu kapsamında yapı olarak değerlendirebilinir mi? Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 59. maddesindeki muafiyet üst geçitleri de kapsar mı? Adrese dayalı kayıt sistemi düşünüldüğünde üst geçit yapılan yerin bir kapı numarası olmadığı da nazara alındığında bu teknik olarak imkansız gözüküyor. Ancak ruhsat alınmayınca ruhsatsız yapı durumuna düşer diyen şehir plancıları var ne dersiniz?
- Soru Cevaplandı
- 24.02.2011
Emeklinin yeniden memuriyete atanması
Afyon Makine Fabrikası Ticaret Şefliğinde 10.07.1978 tarihinde memur olarak göreve başlayan daha sonra 03.08.1984 tarihinde Elbistan Şeker Fabrikası Levazım Şefliğinde şef kadrosuna nakil giden ve 01.03.1985 tarihinde iki kurumun muvafakati ile belediyede şef kadrosuna 01.03.1985 tarihinde naklen atanarak göreve başlayan 1954 doğumlu ilgili 18.04.1988 tarihinde Belediyeden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesindeki hakları saklı kalmak kaydıyla kendi isteği ile istifa etmiştir. Daha sonra özel şirkette çalışmıştır. Adı geçen Afyon İli Sandıklı İlçesi Karadirek Kasabası Belediye Başkanı olarak 27.03.1994 tarihinde yapılan seçimlerde Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan genel seçimlerde milletvekili adayı olarak katılmak üzere 11.01.1999 tarihinde Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmiştir. Daha sonra 2000–2003 yıllarında Fiskobirlik Genel Müdür Müşavirliği görevi yapmış ve 28.02.2003 tarihinde 1475 sayılı İş Kanununun 13, 14 ve 56 ncı maddeleri gereğince iş sözleşmesi bildirimli olarak feshedilmiştir. Tekrar kişi özel şirkette çalışarak emekli olmuştur.(SSK emeklisi) İlgili Belediyemizde münhal bulunan bir kadroya tekrar açıktan atama usulü ile memuriyete dönmek istemektedir. İlgilinin belediyemize atamasının yapılıp yapılmayacağı hususunda görüş bildirilmesini müsaadelerinize arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 24.02.2011
Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi görevlendirilmesi
Belediyemizde personel yetersizliğinden dolayı muhasebe işlerinde evrak düzenleyen ve veri hazırlama kontrol memuru görevini yürüten arkadaşımız aynı zamanda Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi olarak görev yapabilir mi, yoksa belediye işçilerinden birini bu iş için görevlendirebilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 24.02.2011