İhale ilanlarında sorumluluk

Kontder Kullanıcısı -

Kamu İhale Kanununa göre yapılacak olan ihalelerin, ilanlarının mevzuata uygun olarak yapılıp yapılmamasından kim sorumludur?

  • Soru Cevaplandı
  • 15.12.2008

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Ticaret bölgesi dışında kalan yerleşim alanlarında yapı kullanma izin belgesi bulunan işyerine Ekmek Fırını olarak GSM Ruhsatı verebilir miyiz? Tapuda işyeri olarak görünen yere 3.sınıf oto lastik tamir yeri ruhsatı verebilmemiz için kat maliklerinin muvafakati gereklimidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 15.12.2008

Akaryakıt ikmal düzenekleri ve GSM ruhsatları

Kontder Kullanıcısı -

Kamu kuruluşlarına ait Akaryakıt İkmal İstasyonlarına, Enerji Piyasası Düzenleme Petrol Piyasası tarafından GSM Ruhsatı alma zorunluluğu getirilmiştir. Ancak İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğinde bu tip işyerlerinden ne gibi bilgi ve belgelerin isteneceğine dair bir açıklama bulunmamaktadır. Kamu kuruluşlarına ait bu gibi işyerlerine GSM Ruhsatı verebilmemiz için; hangi bilgi ve belgeler istenmelidir? Ruhsat harcı alınmalımıdır? Faaliyet konusu ve sınıfı ne olmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.12.2008

İşçilerin ikramiye ve izin paraları

Kontder Kullanıcısı -

1- Belediyede 1999 yılında vizeli işçi olarak işe başladık. Her yıl 1’ er ay iş akitlerimiz askıya alındı. 2007 yılında yasadan faydalanarak kadro aldık. Yıllık izin hakkımız doğar mı? 2- Ayrıca 1999 dan beri hiç izin kullanmadık ve Devletin verdiği 52 günlük yasal ikramiyelerimizi almadık. Ne yapmamız gerekir? İzin paralarını ve ikramiyeleri alabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.12.2008

Meclis üyesi başkan yardımcısının sosyal güvenlik primi

Kontder Kullanıcısı -

Bağ-Kur üzerine kayıtlı firma tarafından sosyal güvenlik primi ödenen meclis üyesinin (Norm kadrosunda belediye başkan yardımcısı bulunan)belediye başkanı tarafından başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesi halinde, kurumca Sosyal Güvenlik Kurumu kesintisi yapılmalı mı? Bağ-Kur’dan ayrılması durumunda şirket kaydının kapatılacak olması ve belediye başkan yardımcılığı görevinin sınırlı olması sebeplerinden ve zaten bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak sigorta priminin ödeniyor olması sigorta priminin kesilmemesine sebep sayılarak bu şekil ödeme yapılması doğrumudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.12.2008

Sözleşmeli personele yapılan ek ödeme, zabıta memurunun sportif giderleri

Kontder Kullanıcısı -

merhaba hocam 1- 2009 ocak ayında belediye meclisimiz tarafından sözleşmeli personel ücreti belirlenecektir. Ancak 2008 de bakanlar kurulu kararına istinaden ödediğimiz ek tazminat (ek ödeme) 2009 yılında da meclisin belirleyeci miktar hariç olarak devam edecek mi? 2- Zabıta memurlarımızın görevlerinde daha verimli olabilmeleri için spor aktivite (fitness ) hizmetini bütçeden karşılyabilirmiyiz? verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 03.12.2008

Belediye memurlarına ikramiye ödenmesi

Kontder Kullanıcısı -

1- 5393 sayılı Kanunun 49. maddesinin ilgili fıkrasında memurlara ödenecek ikramiye ile ilgili olarak '' Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç belediye memurlarına, başarı durumlarına göre toplam memur sayısının yüzde onunu ve Devlet memurlarına uygulanan aylık katsayının (20.000) gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, hastalık ve yıllık izinleri dâhil olmak üzere, çalıştıkları sürelerle orantılı olarak encümen kararıyla yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir.'' hükmü yer almaktadır. Aşılmaması gereken 20.000 gösterge rakamı bir ikramiye için mi, yoksa iki ikramiye için midir? Diğer bir ifadeyle yılda iki ikramiye alacak olan bir memur 40.000 gösterge rakamına göre ikramiye alabilir mi? 2- Belediyede 657 sayılı Kanuna tabi tek memur olarak çalışmaktayım. Yukarıdaki Kanun maddesinin ilgili fıkrasında geçen, toplam memur sayısının %10'unu geçmemek üzere ifadesine göre hesaplandığında, 1 tamsayı bile oluşturmuyorum. Yılda iki adet ikramiye alabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.12.2008

Emeklinin memur olarak atanması

Kontder Kullanıcısı -

1995 yılında memurluktan istifa ederek belediyemizden ayrılan inşaat mühendisi bir personelimiz, ayrıldıktan sonra BAĞKUR'dan emekli olmuştur. Şimdi bu personelimiz yeniden belediyemize müracaat ederek memurluğa dönmek istemektedir. Bu arkadaşımız belediyemize yeniden 657 sayılı Kanuna tabi memur olarak alınabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.12.2008

İşçi ödemeleri

Kontder Kullanıcısı -

Bizler Karapınar Belediyesinde 10 adet işçi arkadaşız. Bizler kadro aldık DİSK-Genel İş Sendikasına 1998 den beri üyeyiz şimdi belediyemiz kapanacak bizlerin maaşı asgari ücret üzerinden ödenmektedir. Başkan bizim maaşları encümen kararı ile yükseltebilir mi? Özel idarede bizim maaşlar yükselir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.12.2008

Sözleşmeli personelin sözleşme süresi

Kontder Kullanıcısı -

Bilindiği gibi 5747 sayılı Yasa gereği Belediyemizin tüzel kişiliği kaldırılarak Atakum Belediyesine katılmıştır. 5747 sayılı Kanun ve 2008/34 sayılı Genelge gereği 2009 yılında Mahalli İdareler seçimlerinin yapılacağı döneme kadar 3 aylık Bütçe ile sınırlıyız. 5620 sayılı Kanun Kapsamında 657 sayılı D.M.K’ nun 4. maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilen sözleşmeli personelin özlük hakları 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esasların 5. maddesinde “Sözleşme süreleri Bütçe Yılı ile sınırlıdır” denildiğinden, bahsi geçen sözleşmeli personelimize yapacağımız 3 aylık sözleşme hukuka aykırı olarak değerlendirilebilir mi ?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.11.2008

Görevde yükselme, vekalette zam ve tazminat

Kontder Kullanıcısı -

Belediye Başkanlığına 12.14.1992 tarihinde muhasebeci olarak atamam yapıldı. 2006 yılında 2 yıllık yüksek okul bitirdim ve şuan 3/3 derecedeyim. Halen muhasebeci kadrosunda çalışmaktayım. Belediyemiz norm kadro esasları çerçevesince boş bulunan 3.dereceli Mali Hizmetler Müdürlüğü kadrosuna vekalet etmekteyim. 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesinde bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 18/4/1999 tarihinde görevde bulunmuş olmak kaydıyla bu tarihten itibaren on yıl içinde iki yıllık yüksek öğrenim görenler, diğer koşullara sahip oldukları takdirde ve ilgili kanununa aykırı olmamak üzere, bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin uygulanması bakımından dört yıllık yüksek öğrenim görmüş kabul edilirler denilmektedir. Bu Yönetmeliğe dayanarak 3.dereceli Mali Hizmetler Müdürlüğüne sınavsız atanabilir miyim? Eğer atanamaz isem vekalet ettiğim Mali Hizmetler Müdürlüğünün yan ödeme ve tazminatlarından faydalanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.11.2008

Kahvehaneye İşyeri açma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

Mülkiyeti belediyemize ait bir işyeri kiraya verilirken kira kontratında kafeterya olarak verilmiş ve sözleşme yapılmış, kiracı şu anda bahsi geçen yere kahvehane olarak ruhsat istemektedir. Kahvehane olarak ruhsat verilip verilemeyeceği hakkında bilgi verebilir misiniz?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.11.2008