Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Belediye zabıta komiseri kadrosuna atanma
Ben 10 yıldan beri zabıta komiser muavini olarak görev yapmaktayım. Değişen Belediye Zabıta Yönetmeliğinde Zabıta Komiser Muavini kadrosu kaldırıldı. Benim zabıta komiserliği kadrosuna atanabilmem için görevde yükselme sınavı mecburi midir?
- Soru Cevaplandı
- 12.04.2011
İtfaiye çalışanına fiili hizmet zammı verilmesi
Ben Çayırlı Belediyesinde 14.04.1990 tarihinden beri itfaiye onbaşısı olarak görev yapmaktayım. 2008 yılında çıkan 5510 sayılı Yasada itfaiye çalışanları fiili hizmet kapsamına alınmışlardır. Ancak çalışmış olduğum kurum halen daha bu konuyla ilgili bir işlem başlatmamıştır. Sorum şöyle olacak yasanın çıktığı tarihten itibaren fiili hizmet kesintisi yapılacak mı? Bunu geriye dönük yatırabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 12.04.2011
Yazı İşleri Müdürlüğüne atanma
Memur olarak teknisyen kadrosunda 4/1 derecede 19 yıldır çalışmaktayım. Belde belediyesinde başkan yardımcılığı kadrosuna veya yazı işleri müdürü olarak yatay geçiş yapmak istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 12.04.2011
Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin camiler ve mabet yerleri arasındaki mesafenin ne olması gerektiği
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre "Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden meyhane, bar, kahvehane, kıraathane, elektronik oyun merkezi ile açıkta alkollü içki satılan işyerlerinin okul, yurt, mabet bina ve tesislerine mevzuatın öngördüğü uzaklıkta bulunması gerekmektedir" denilmektedir. Umuma Açık Yerler ve İçkili Yerler ile Resmî veya Özel Öğretim Kurumları Arasındaki Uzaklıkların Belirlenmesine Dair Yönetmelik hükümleri uyarınca, internet kafeler ve benzeri yerler ile öğretim kurumları arasında 100 metre uzaklığın bulunması gerekmektedir. Ancak burada sadece okullardan bahsedilmektedir. Dolayısıyla umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin camiler ve mabet yerleri arasındaki mesafenin ne olması gerektiği muğlak kalmaktadır. Bu konuda bizi aydınlatır mısınız?
- Soru Cevaplandı
- 01.04.2011
Belediye içme suyu şebekesi haricinde turizm işletmelerinin su temini ve bunlardan belediyenin ücret alıp alamayacağı
Kasaba sınırları içerisinde bulunan turizm işletmelerinin (Otel, Pansiyon vs.) belediye içme suyu şebekesi haricinde kendi arazi ve kiralık alan üzerinde açmış oldukları sondaj kuyularından, Belediyemiz herhangi bir şekilde su ücreti alabilir mi? Eğer böyle bir yetkisi yok ise bu şekilde su kullanımı neticesinde belediye su şebekesinden kullanılan su miktarında ciddi bir düşüş olmasından dolayı belediye gelirleri bakımından çok ciddi zararlar oluşmaktadır. İlgili işletmelerin belediye şebeke suyunu kullanmaları yönünde idarenin herhangi bir yaptırımı söz konusu olabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 01.04.2011
İhale ilanı giderinin ödeneceği bütçe tertibi
Bütçede 06.7’ lerde ödeneği ayrılan herhangi bir yapım işine ait yerel gazete veya kamu ihale kurumuna verilen ilanlar, işe ait olan 06.7 ekonomik kodundan ödenebilir mi? İlan gideri için yapılan harcama ihale aşaması sayılır mı?
- Soru Cevaplandı
- 31.03.2011
Sadece süre uzatımı verilmesi halinde, Damga Vergisi kesilip kesilmeyeceği
Yapım işlerinde; işin yapılması esnasında, iş artışı olmaksızın geçerli bir nedenle süre uzatımı verilmesi halinde sözleşme damga vergisi alınıp-alınamayacağı, alınacaksa oranı ne olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 29.03.2011
Meclis Üyeliği
Bir meclis üyemiz görevi ile ilgili olmayan bir suçtan tutuklandı. Yargı süreci devam ediyor ve kendisi şu anda cezaevindedir. Dava sonuçlanana kadar meclis toplantılarına katılamayacak olan meclis üyemizin durumu ne olacaktır?
- Soru Cevaplandı
- 28.03.2011
Meclis kararının iptali
Belediye meclis kararı valilik tarafından onaylandı ve belediyeye gönderildi, ancak Valilik Makamınca karara itiraz edilerek idare mahkemesi tarafından meclis kararı iptal edildi. Ne yapmamız lazım.
- Soru Cevaplandı
- 25.03.2011
Belediye meclisi üyeleri arasından görevlendirilen belediye başkan yardımcılarının ödenekleri
Yapılan mahalli idareler seçimiyle gelen belediye başkan yardımcılarının maaşları peşin mi ödenir, yoksa çalıştıktan sonra mı ödenir?
- Soru Cevaplandı
- 23.03.2011
İşyeri açma ve çalışma ruhsat başvurularının posta ile yapılması
Belediyemize PTT ile ( taahhütlü olarak) olarak gönderilen başvuru formu ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı müracaatı yapılabilir mi? Yoksa bizzat başvuru sahibinin müracaat etmesi mi gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 23.03.2011
Belediye işletmesi ve vergi mükellefiyeti
Belediyeye ait sosyal tesislere konaklama ve düğün yeri olarak işletme kurmak istiyoruz. Ayrıca yakındaki halk plajına da büfe kurarak orada meşrubat satışı yapmak istiyoruz. Her iki yer içinde vergi mükellefiyeti gerekli mi? Yoksa tek mükellefiyetle işlemleri yürütebilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 22.03.2011