İtfaiye eri alımında yaş sınırı

İtfaiye eri alımlarında yaş sınırı nedir? 2011 yılı içerisinde yaş sınırının kalktığı haberleri basında çıkıyor, bu doğru mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.05.2011

Sicil Yönetmelikleri

Belediyelerin 657 sayılı Kanunun mülga 112. maddesine istinaden çıkarmış oldukları sicil amirleri yönetmeliklerinin 6111 sayılı Kanun gereğince uygulanma imkânı kalmamıştır. Bu itibarla da anılan Kanunda bu kapsamdaki yönetmeliklerin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlükten kaldırılmasının uygun olacağı belirtilmektedir. Belediye meclisimizce kabul edilip, 3011 sayılı Kanunun 2 inci maddesi gereğince yerel gazete ilan edilerek yürürlüğe giren sicil amirleri yönetmeliğimizi yürürlükten kaldırmak için nasıl bir yol izlemeliyiz? Ayrıca 3011 Sayılı Kanunun 2. maddesinde : "Mahalli idarelerce düzenlenen ve bu idarelerin yetki ve görev alanlarına giren yönetmelikler, mahallinde çıkan gazete veya diğer yayın yolları ile ilan olunur." denilmektedir. Belediye meclisimizce kabul edilmiş bir yönetmeliğimizi yine Belediyemizin web sitesinde yayımlayarak veya ilan panomuzda asarak bu yükümlüğümüzü yerine getirmiş olur muyuz?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.04.2011

% 10 sınırlaması kapsamında temsil ağırlama giderleri

Temsil tören ve ağırlama giderlerinde bütçe harcamalarında bulunan %10 luk sınırlama konusunda tereddütte kaldık. Alımlar yıl içerisinde çok değişiklik gösterdiği için de ihaleye çıkamıyoruz. % 10 barajını aşabilir miyiz, ne yapmalıyız

  • Soru Cevaplandı
  • 29.04.2011

Görevde Yükselme

6111 sayılı yasaya göre kadrosu kaldırılan memurlar en geç altı ay içinde kendi kurumlarında niteliklerine uygun bir kadroya atanırlar denilmektedir. Belediyemizde daha önceden zabıta komiser muavini kadrosunda görev yapan memurlar bir dilekçe ile komiser kadrosuna atanabilirler mi? Yoksa Belediye Zabıta Yönetmeliğinde belirtilen görevde yükselme sınavına girmek zorunda mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.04.2011

İmara aykırı yapılaşma

İlçemizde bulunan Almanpınarı yaylası sık bir dokusu olan eski bir yerleşim yeridir. İrili ufaklı parseller halinde yapılaşma var. 24.09.2003 tarihli belediye meclis kararı ile A-2 nizamında imar planı içerisine alınmış. Bu durumda genelde komşular arasında çekme mesafeleri yüzünden sorunlar çıkmakta. Evler eski olduğu için komşular arasındaki mesafe yer yer 60 cm. kadar iniyor. Bu konuda halihazırda iki komşu mahkemelik oldu. Mahkeme bizden evlerin ruhsata tabi olup olmadığını, tabi ise ruhsat izni alınıp alınmadığını, ruhsata aykırı bir durum tespit edilip edilmediğini soruyor. Tapulama tutanağında 1986 yılında parselin kargir ev ve bahçesi olarak tescili yapılmış, 20 seneyi mütecaviz bir zamandan beri nizasız ve fasılasız kullanımda olduğu beyan edilmiş. Ben bu ve buna emsal oluşturacak diğer evlerle ilgili mahkemeye nasıl bir bilgi verebilirim?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.04.2011

İşçi ücret ve yardımlarının tespiti

Belediyemizde 2007 yılında sürekli işçi kadrosuna geçtik. Toplu iş sözleşmemiz olmadığı için ücretlerimiz asgari ücret olarak ödenmektedir. Ücretlerimizin iyileştirilmesi için belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin ne gibi bir işlem yapması gerekir. Ayrıca yemek yardımı alabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.04.2011

Ölçü ve ayar memurluğuna atanma

2010 yılında yapılan unvan değişikliği sınavında 62 puan aldım, 70 barajını geçemediğim için mevcut ve boş bulunan ölçü ve ayar memurluğu kadrosuna atamam yapılmadı. Ölçü ve ayar memurluğu kadrosuna atanma talebi sadece ben oluğum için bu almış olduğum 62 puanla atamam yapılabilir mi? Ya da sınavsız olarak atamam yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.04.2011

Belediyelerin arsa satışları

1- Belediyemiz tüzel kişiliğine ait çok sayıda belediyenin hisseli olduğu arsası vardır. Bu arsaların hissedarına satışlarında genel olarak bir meclis kararı alıp, encümen kararıyla hissedarına satabilir miyiz, uygulama nasıldır? 2- Arsa satışları yaparken, Kıymet Takdir Komisyonu oluşturacağız, Belediyemizde 1 Yazı İşleri Müdür Vekili, 1 Bilet Satış Memuru 1 Hizmetli 1 kişi de kısmi sözleşmeli teknik eleman var. Komisyonu kimlerden oluşturabiliriz. Belediye meclis üyelerinden de görevlendirme olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.04.2011

Norm kadro, memurlara sicil notu verilmesi

Çaydeğirmeni Belediye Başkanlığında 3. dereceli şef kadrosunda 3/3 derece ve kademe ile görev yapmaktayım. 2 yıllık yüksekokul (halkla ilişkiler bölümü) mezunuyum ve 17 yıllık memuriyet hizmetim mevcuttur. Bu duruma göre; 1- Norm Kadro Yönetmeliğine göre şef kadrosu 3-7 derece arasında olup, 3. dereceden aşağıya düşmemektedir. Ancak 657 sayılı Kanunun 36. maddesinin ortak hükümler başlıklı (A) fıkrasına göre 2 yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerin son yükseleceği derece 1. derecedir. Yine 657 sayılı Kanunun 37. maddesinde "Bu kanun hükümlerine göre öğrenim durumları, hizmet sınıfları ve görev unvanları itibariyle azami yükselebilecekleri derecelerin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazanan ve (Değişik ibare: 25.02.2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/117 md.) “son sekiz yıllık süre içinde herhangi bir disiplin cezası almayanların” kazanılmış hak aylıkları kadro şartı aranmaksızın bir üst dereceye yükseltilir" ibaresi mevcuttur. Bu durumda 15.04.2011 tarihinden sonra 3/3 derece kademeden 3/4 derece kademeye mi ilerlemem gerekir, yoksa belediye meclis Kararı ile 3. dereceli şef kadrosunu 2. dereceye düşürüp, 2/1. derece/kademeye mi ilerlemem gerekir? 2- Aynı durumda tahsildar kadrosunda görev yapan arkadaşım, 2 yıllık yüksekokul mezunu 16 yıllık memuriyet hizmeti vardır. Ancak norm kadroya göre tahsildar kadrosu 5-11 dereceler arasında bulunmakta ve 5. dereceden aşağıya düşmemektedir. Tahsildar kadrosu 5. derecede kalmakta fakat kendisi 3. derecededir. Tahsildar kadrosunu 657 sayılı Kanunun 36 ve 37 nci maddelerine göre 3. veya 2. dereceye düşürebilir miyiz? 3- 15.04.2011 tarih ve 27906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Personeli Genel Tebliğinin (B) fıkrasında; 01.01.2011 yılından itibaren Devlet Memurları için sicil raporu doldurulmayacaktır ibaresi mevcuttur. Bu hükümden, bu tarihten itibaren ita amirlerince sicil notu verilmeyecek anlamı mı çıkmaktadır?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.04.2011

Unvan değişikliği sınavı

İtfaiye eri olarak görev yapıyorum. Eylül 2011 yılında yapılacak olan unvan değişikliği sınavına gireceğim. Eşimin işi nedeni ile şehir değiştirmem söz konusu, başka bir belediyeye geçiş yapma durumum var, geçiş yaptıktan sonra unvan değişikliği sınavına girme hakkım ortadan kalkar mı, sınava girebilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.04.2011

Sosyal Sigortalar Kurumundan ilişiksiz belgesi alınması

İdaremiz tarafından her yıl yapılmakta olan belediyemize ait araçların karayolları zorunlu mali sorumluluk sigortaları yapılması hizmeti satın alınması ihalesi yapılmaktadır. Yapılan sözleşme hizmet alımı tip sözleşme olduğundan SGK’ya bilgi veriyoruz, ancak yüklenici iş kapsamında işçi çalıştırmadığı için SGK’dan ilişiksiz belgesi alamamaktadır. Bu sebepten dolayı iade işlemini yapamıyoruz. Bu durumda yüklenicinin SGK borcu yoktur belgesi ile iade işlemi yapabilir miyiz? Ya da nasıl bir yol izlemeliyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 26.04.2011

Unvan değişikliği

Ben 657 4/b maddesine tabi olarak sözleşmeli sağlık teknikeri unvanında 2.5 yıl Sağlık Bakanlığında görev yaptım. Şuan asaleti VHKİ unvanında almış bulunmaktayım. Unvan değişikliği sınavına girmeden tekrar daha önce sözleşmeli pozisyonda kazandığım sağlık teknikeri unvanına atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.04.2011