Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Sadece tütün mamulleri ve alkollü içecekler satılacak olan işyerlerinin ruhsatlandırılması
Bilindiği gibi; TAPDK tütün ve alkol ürünlerini perakende olarak satabilmek için faaliyet konusu ola-rak; bakkal, market, süpermarket, hipermarket, kuruyemişçi veya büfe olmalarını öngörmüştür. Bir işyerinde sadece tütün mamulleri ve alkollü içecekler satılıyor ise bu gibi işyerleri nasıl ruhsatlandırılabilir?
- Soru Cevaplandı
- 09.03.2013
İki veya daha fazla işyerinin tek bir işyeri olarak kullanılması
1- Apartman altlarında inşa edilen, yapı kullanma izin belgesinde işyeri olarak belirtilen, iki ya da daha fazla işyerinin aralarındaki duvarlar açılmak suretiyle birleştirilip tek bir işyeri olarak kullanılabilir mi? Kullanılmak istenildiği zaman ne şekilde bir uygulama yapılmalıdır? Bu işyerlerinin mülkiyet sahiplerinin aynı kişi ya da farklı kişi veya kişilerden oluşması durumu değiştirir mi? 2- Yapı kullanma izin belgesinde işyeri olarak görünen bir yerin, bir ya da daha fazla duvarla bölüp, iki ya da daha fazla işyeri olarak kullanılması mümkün müdür? Kullanılmak istenildiği zaman ne şekilde bir uygulama yapılmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 09.03.2013
Hayvancılık tesisi kurulması
İmar Kanunu 27. maddeye göre köy yerleşik alanı içinde veya dışında 3. sınıf gayri sıhhi müessese niteliğinde hayvancılık tesisi kurulması için imar planı olmadan ruhsat verilebilir mi? İl genel meclisin-den bu tür işletmelere "imar planı gerekmeden ruhsat verilebilir" şeklinde karar çıkarılırsa ne olur?
- Soru Cevaplandı
- 08.03.2013
Kooperatiflerin açacağı tesislerde çalışma ruhsatı
Kooperatifler ana sözleşmeleri gereği açacağı tesislerde ticari faaliyette bulunmuyorlar ise ilgili be-lediyelerden çalışma ruhsatı almak zorundalar mı? Müvekkilimiz olan Sınırlı Sorumlu Ege Sosyal Yar-dımlaşma Kültür ve İşletme Kooperatifi 'ne ait ana sözleşme gereği açılan dinlenme tesisi ruhsatsızlık sebebiyle Konak Belediyesince mühürlenmiştir.
- Soru Cevaplandı
- 08.03.2013
Uzman erbaşlıktan memurluğa atanmada adaylık
Benim eşim 3 yıl uzman erbaş olarak görev yaptı uzman erbaşlığı bırakıp belediye ye zabıta olarak girdi sorum şöyle uzman erbaşlıktan bırakıp memurluğa atandığı için direk kadroya geçiyor mu? Deneme süresi var mı?
- Soru Cevaplandı
- 08.03.2013
Misafirhaneye işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi
Ruhsatında ve yapı kullanma izin belgesinde sendika hizmet binası olarak görünen yapı kullanma izin belgesine esas teşkil eden mimari projenin 2. normal katında misafirhane olarak görünen kısmına işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenip düzenlenemeyeceği hususunda bilgi verilmesini istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 07.03.2013
İşyeri Açma Ruhsatı
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı mevcut olan Akaryakıt İstasyonu içinde bulunan Market için ayrıca sıhhi müessese ruhsatı alınması gerekir mi? Yoksa tali faaliyet konusu olarak ruhsata işlenip tekrar ruh-sat düzenlenebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 07.03.2013
6111 sayılı Kanun kapsamında işçi nakleden belediyelerde işçi alımı
6111 sayılı Kanun kapsamında bünyesinde bulunan işçileri çeşitli kurumlara gönderen belediye ye-niden işçi alımı yapabilir mi? Ya da geçici işçi çalıştırabilir mi? Çalıştırabilir ise bunun prosedürü nedir?
- Soru Cevaplandı
- 06.03.2013
Encümen toplantısına katılım ve kamulaştırma
a) Belediye Encümen üyesi seçilmiş veya atanmış bir kişinin kendisine ait veya yakın akrabalarına ait tescilli bir taşınmazın 2863 sayılı ve 2942 sayılı Kanunlara göre kamulaştırma kararı alınması esnasında toplantıya katılabilir mi? b) Belediye Meclis veya encümen üyesi (seçilmiş veya atanmış) kişiye veya yakın akrabalarına ait tescilli bir taşınmaz kamulaştırıldıktan sonra kamulaştırmaya ait ödeme nasıl ve kime yapılabilir?
- Soru Cevaplandı
- 06.03.2013
İşyeri sahibinin müracaatı esnasında yapının projelerine kadar kontrol edilmesi
Sıhhi, umuma açık ve gayri sıhhi müesseselere ruhsat verirken, işyeri sahibi müracaatı esnasında tapu ve yapı kullanma izin belgesini veriyor. Beyanına dayalı olarak ruhsatı düzenleniyor. Bir ay içeri-sinde denetim yapmak üzere gidildiğinde; Yapı kullanma izin belgesinin o işyerine ait olmadığı veya ya-pı kullanma izin belgesindeki alandan daha fazla alanda faaliyet gösterdiği, baca gereken bir işyeri için bacasının olduğu ama bacanın müstakil değil de meskenlerle ortak baca olduğu gibi durumla karşı karşıya kalınmaktadır. Bu anlamda, işyerlerinin imar mevzuatına uygun olup olmadığını bilebilmemiz için her başvuruda yapının projelerine kadar kontrol edilmesi ya da tereddüde düşülen her bir konu hakkında doğrudan muhatabı olan birime, örneğin imar işleri müdürlüğüne uygun görüş sormak gerekir mi?
- Soru Cevaplandı
- 06.03.2013
Tek parsel üzerinde bulunan iki ayrı binadan birine pansiyon ruhsatı alınması
Tek parsel üzerine kurulmuş iki ayrı bina bulunmaktadır. Binalardan biri komple ailemize aittir. Biz bu binamıza pansiyon açmak için uğraşıyoruz fakat belediyeye gittiğimizde ruhsatı almamız için yan bi-nanın da muvafakat etmesi gerektiği söyleniyor fakat yan binadan üç kişi istemediği için ruhsatı alamı-yoruz. Pansiyonun tüm araç ve eşyaları alındığı için şuan mağdur durumdayız. 2 binanın da ortak alanları mevcut bizim binamızın altında sığınak, onların binasında kapıcı dairesi kalorifer kazanı otopark bu-lunmaktadır. Binaların girişleri farklı ve aralarındaki mesafe 20 metredir. İki binada toplam 32 daire bu-lunmakta 29 dairenin onayı yeterli olur mu? Olmaz ise Yönetim planını 5/4 lük oranla ayırarak kendi binamızın muvafakatnameleri ile işyeri açma ruhsatı almamız mümkün mü?
- Soru Cevaplandı
- 05.03.2013
İsteklinin ihale dışı bırakılması
Belediyemiz meclisince; daha önce belediyemize iş yapan isteklinin yaptığı işte bariz eksiklikler olduğunun meclis üyelerince tutulan tutanakla belirlendiği gerekçesi ile Belediyemizce yapılacak ihaleler de bu isteklinin ihale dışı bırakılması kararı alınmıştır. Bu karar geçerli midir? 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 10. maddesinin (f) bendince ihale komisyonunca uygulanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 05.03.2013