Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Kır düğün salonu ruhsatı
İlçemiz sınırları içerisinde geniş bir bahçe içerisinde küçük bir yapı bulunan ve yapı kullanma izin belgesinde kır düğün salonu ibaresi bulunmayan yere kır düğün salonu ruhsatı verilebilir mi? verilecek-se hangi mevzuat çerçevesinde verilir.
- Soru Cevaplandı
- 09.04.2014
Otel Kompleksi içerisinde bulunan bu işyerleri için ayrıca Çevre Temizlik Bildirimi
2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunun mükerrer 44. maddesi uyarınca Belediyelerce alınan Çevre Temizlik Vergisinde, oteller ile ilgili bildirim yatak kapasitesine göre alınmaktadır, fakat otellerin bazıla-rında otel içi dışarıya hizmet vermeyen dükkânlar bulunmaktadır. Otel kompleksi içerisinde bulunan bu işyerleri için ayrıca Çevre Temizlik Bildirimi alınmalı mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 09.04.2014
Taşınır kesin hesabı bütçe kesin hesabına eklenmeli mi?
Kesin hesap işlemlerinde, taşınır taşınır kesin hesap cetveli eklenecek mi?
- Soru Cevaplandı
- 15.01.2014
Harcamalara katılma payı
Konut inşaatı ruhsatı alma aşamasında benden teknik alt yapı bedeli olarak (3194 sayılı Kanun 23. maddeye göre) arsa vergi değerimin % 20 kadar ücret istenmektedir. Arsam büyükşehir sınırları içinde olup meskûn mahal içinde olup, İZSU bedelini yatırdım. Ancak belediye benden ayrıca bu bedeli talep etmektedir. Bildiğim kadarıyla da arsamın olduğu mahallede son 5 yıldır sadece yan yolum parke taş döşendi. Şu anda da büyükşehir kanal künklerini değiştirmektedir. Ben ne yapmalıyım?
- Soru Cevaplandı
- 14.01.2014
Dondurulmuş sayman kadrosu
Belediyemizde norm kadro ilke ve standartları doğrultusunda kadro ihdası yapılmış olup, geçmişte sayman kadrosu mevcut bulunmaktaydı ancak kadrolar ihdas edildiğinde belediyemizde sayman kad-rosu kaldırılmış olup, sayman kadrosu dondurulmuştur. Dondurulmuş sayman kadrosunda bulunan arkadaş herhangi bir kadroya atanmadan devam etmektedir. Dondurulmuş kadro üzerinden maaş alması doğru mudur? Sayman kadrosu yerine başka bir denk kadroya atamak için nasıl bir yol izlenmelidir, ayrıca sayman kadrosuna eş değer kadrolar görevde yükselme sınavı şartı taşımaktadır bu konuda nasıl bir yol izlenmelidir?
- Soru Cevaplandı
- 14.01.2014
Mali Hizmetler Birimi bünyesinde tahakkuk birimi oluşturulabilir mi
5018 sayılı Kanun ve ilgili yönetmeliklere göre, mali hizmetler birimlerinde diğer harcama birimleri adına ödeme emri belgelerinin düzenlenmesi için tahakkuk birimi kurulabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 14.01.2014
Semt pazarında mal iadesini satıcının kabul etmemesi durumunda zabıtanın izleyeceği yol
Semt pazarlarında vatandaşın yaptığı alış verişlerde sıklıkla karşılaştığımız, alınan malın alıcı tara-fından geri iade edilmesi ve satıcı tarafından geri iadenin, başka bir malla değişimin veya para iadesi-nin kabul edilmek istenmemesi durumlarında uygulanacak idari usul ve yönteme müteallik meri mev-zuatta herhangi bir madde var mıdır? Mevzu bahis alımlardan neşet eden mağduriyetlerde (örneğin tuhafiye, züccaciye, küçük ev aletleri vb.) fiş, makbuz, fatura vb. ispat vesikası olmadığından alıcılar tarafından Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat yapılamamakta, görevli zabıta memurlarınca da tali yöntemler devreye sokulmaktadır. Semt pazarlarında vatandaş ve esnafın karşı karşıya kaldığı Zabıta olarak güçlük yaşamaktayız. İş bu minval gereği, Belediye zabıtası bu tür durumlarda nasıl bir yol izlemelidir, Konu hakkında zabıtaca tanzim olunacak tutanak Tüketici hakem Heyetlerince ispat vesikası yerine geçebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 13.01.2014
Garaj için yapı ruhsatı
Evinin yanına iskeleti ağaçtan veya demirden etrafı ve çatısı saçtan yapılan garaj için yapı ruhsatı gerekir mi?
- Soru Cevaplandı
- 13.01.2014
Uçağın işyeri olarak kullanılması
İlçemiz sınırları dâhilinde boş bir arsa üzerinde ihale ile alınmış 45 metre uzunluğunda hava aracı-nın (uçak) sabit olarak, işyeri olarak kullanılmak istenmektedir. 1- Uçak için uygun görüş yazısı hangi kurumdan temin edilecektir? 2- İmar açısından herhangi bir sakıncası var mıdır? 3- Uçak için yapı kullanma izin belgesi gibi bir evrakın alınması söz konusu mudur? 4- İşyeri ruhsatı verirken hangi belgeler istenecektir?
- Soru Cevaplandı
- 13.01.2014
İmar planı içinde tarım yapılması
Bir vatandaşın Belediyemize yaptığı şikayetinde "imar geçmiş alanların tarımsal amaçlı olarak ekildiği ve belirtilen olumsuzluğun giderilmesi" istenilmiştir. Konu ile ilgili yapılan incelemede, söz konusu alanlarda imar geçirilerek parselasyon yapıldığı ancak parsel yapılan alanlarda yol açma ve altyapı işlemleri olmaması nedeniyle halen tarla görümünde olduğu bu nedenle ekim ve dikim işlemine devam edildiği belirlenmiştir. Konu hakkında; 5403 sayılı Kanunun 3/i maddesi kapsamında 21/a maddesi gereği işlem yapılması için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yazı yazılmış ise de evrak ilgi alan-ları dışında kaldığı gerekçesi ile Belediyemize geri gönderilmiştir. Konuyla ilgili ne yapabiliriz.
- Soru Cevaplandı
- 10.01.2014
Unvan Değişikliği Sınavı
Kurumumuzun yapacağı makine teknikeri, unvan değişikliği sınavına otomotiv teknikeri mezunu olan biri girebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 09.01.2014
Yönetmelik ile imar planı arasındaki uyuşmazlık
Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile uygulama imar planlarının uyuşmadığı zamanlarda (uygula-ma imar planı yönetmelikten önce onaylanmış), hangisine göre işlem yapmak gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 08.01.2014