Norm Kadro

Belediyemiz Norm Kadro Standartları Cetvelinde D3 gurubunda bulunmaktadır. 2012 yılından bu yana nüfusumuz 7693' tur. Bu nüfusa göre D4 gurubunda olmamız gerekmektedir. Norm kadro cetve-limizi D4 gurubuna göre yapabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 17.02.2014

Belediye gayrimenkul sermaye iradından dolayı kira geliri beyanında bulunup vergi öder mi?

(Belediye gayrimenkul sermaye iradından dolayı kira geliri beyanında bulunup vergi öder mi?) Belediyeler mülkiyetlerindeki taşınmazları kiraya vererek gayrimenkul sermaye iradı elde etmekte ve bu tutarlar bütçe geliri olarak muhasebeye kaydedilmektedir. Sormak istediğim belediyeler de vergi dairesine kira geliri beyanında bulunup vergi ödeyecek mi? Bu konuda yürürlükteki mevzuatta net bir hüküm bulamadım.

  • Soru Cevaplandı
  • 17.02.2014

Harcırah ödenmesi

6360 sayılı Kanunla Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde olduğumuzdan dolayı 30 Mart 2014 tarihi itibari ile kapanıp ilçe belediyesine dahil oluyoruz. Belde belediyesinde görev yapan memurlar harcırah alabilecekler mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.02.2014

Daha önce özel kalem müdürlüğü yapmış bir kişinin şeflik veya müdürlüğe atanması

Daha önce bir süre Özel Kalem Müdürlüğü yaptım. Daha sonra naklen atama suretiyle Özel İdare kadrosuna V.H.K.İ. olarak atandım ve halen bu kadroda çalışmaktayım. Hizmetlerim, halen çalışmakta olduğum kurumda 2 yıl (VHKİ olarak), vekil öğretmenlikte (askerlik görevini ifa eden öğretmen kadro sundaki vekillik) 6 yıl, yedek subaylıkta 1 yıl olmak üzere toplamda 9 yıl 2 aydır. Mahalli İdareler Per-sonelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği 20. madde (ç) fıkrasında ''İstisnai memurluklarda çalışanlar veya çalışmış olanlar, bu Yönetmelik kapsamındaki kadrolara, atanacakları kadro için öngörülen şartları taşımaları kaydıyla atanabilir'' denmektedir. Bu bilgiler çerçevesinde özel idaredeki Şef ve Şube Müdürlüğü kadrolarına atamamın yapılıp yapılamayacağı konusu ile vekil öğ-retmenlikte geçen hizmet sürelerimin aylık derece ve kademeye sayılıp sayılmayacağı konusunda ve-receğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 14.02.2014

Turizm İşletme Belgesi’ne sahip olan otellerde, barlardan eğlence vergisi alınması

Bilindiği üzere özellikle turizm bölgelerinde bulunan ve Turizm İşletme Belgesi’ne sahip olan otel-lerde, Amerikan bar, Lobi bar, Havuz bar, Teras bar gibi yerler bulunmaktadır. 2464 sayılı Kanun’un eğ-lence vergisinin istisna ve muaflıklarını düzenleyen 19’uncu maddesinde Turizm İşletme Belgeli otel-lerde faaliyet gösteren bu tip barlara ilişkin herhangi bir muafiyet hükmüne yer verilmemiştir. Buna göre, Turizm Teşvik Belgeli otel işletmelerinde faaliyet gösteren bu barlar için Maliye Bakanlığının 8/10/2013 tarihli ve 99842 sayılı yazısı üzerine, anılan Kanunun 96 ncı maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 21/10/2013 tarihinde kararlaştırılan ve belediye grupları itibarıyla tespit edilen tarifelere göre eğlence vergisinin alınıp alınmaması yönünde tereddütler oluşmaktadır. Konu hakkında uygulamaya esas olmak üzere görüşünüzün bildirilmesi için gereğini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 14.02.2014

Muvakkat inşaat ruhsatı

Belediyemiz tarafından "Muvakkat İnşaat Ruhsatı" verilen yapıda bar ve içkili restaurant açılmak istemektedir. Muvakkat ruhsat verilen bir yere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verebilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.02.2014

Kurumlar arası nakil

İki sene önce Ankara Büyükşehir Belediyesine itfaiye memuru olarak atandım. Asaletim onaylanmıştır. Halen Karadeniz Teknik Üniversitesinde inşaat mühendisliği (II. öğretim) 4. sınıf öğrencisiyim. Trabzon Belediyesine başvuruda bulundum ve Ankara Belediyesinden beni istediler. Ankara Belediyesine durumumu anlatan bir dilekçe verdim. Şimdi idare benim muvafakatimi vermeli midir? Eğer vermezse yargı yolu açık mıdır? Yargı yolunda olumlu bir sonuç elde edilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.02.2014

Belediye başkanının intibak işlemi

29.03.2009 yılında yapılan mahalli idareler seçimi sonucu belediye başkanlığı görevine seçilen Be-lediye Başkanımız …, meslek lisesi mezunu oluşu nedeniyle 12/2 derece kademeden Emekli Sandığı ile ilişkilendirilmiştir. Önceki yıllarda: 02/11/1984-02/05/1986 tarihleri arası 1 yıl, 6 ay askerlik, 01/01/1989-30/11/1993 tarihleri arası 3 yıl, 8 ay, 15 gün SSK, 01/12/1993-29/03/2009 tarihleri arası 15 yıl, 3 ay, 29 gün Bağ-Kur, 29/03/2009-12/02/2014 tarihleri arası 4 yıl, 10 ay, 12 gün Emekli Sandığı olmak üze-re toplam 25 yıl, 5 ay hizmeti bulunmaktadır. Askerlik borçlanması 1992 yılında ödenmiştir. Serbest meslek mensubu ve SSK’lı olarak görülen hizmetleri ile askerlik hizmetlerinin emekli ke-seneğine esas matraha dahil edilip edilemeyeceği hususunda tereddüt edilmektedir. Söz konusu hizmetlerin değerlendirilmesi halinde şu anki derece kademesinin tespit edilmesi ile, bu hizmetlerin emekli keseneği matrahına dahil edilip edilemeyeceği, kurum payları ile şahıs payları-nın tespiti nasıl yapılacaktır?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.02.2014

Belediyenin kimlik kartı, tanıtım levhası için pazarcıdan ücret alıp alamayacağı

Pazaryerleri Hakkındaki Yönetmelikte tahsis ücreti dışında bir ücret alınmayacağı belirtilmiş ancak pazarcı esnafına vereceğimiz kimlik kartı, tanıtım levhası gibi materyaller basılı kâğıt olarak yaptırılıp üzeri PVC ile kaplanarak teslim edilecektir. Bunlarında bütçemizden çıkarken ufak ta olsa bir maliyeti var bu itibarla bunların verilmesi sırasında ücret alınmalı mıdır? Eğer alınacaksa miktar ne olacaktır na-sıl alınmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.02.2014

Emlak ve çevre temizlik bildirgesine damga vergisi uygulamak

Emlak ve çevre temizlik vergisine damga vergisi uygulamak doğru mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.02.2014

Teminat olarak kabul edilen değerlerin birbirleri ile değiştirilebilmesi

İhale ile ilgili nakit alınan teminat ile bankadan alınan teminat mektubu değiştirilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.02.2014

2 yıl Araştırma Görevlisi kadrosunda görev yapanların sınavsız uzman kadrosuna geçebilmesi

(2 yıl Araştırma Görevlisi kadrosunda görev yapanların sınavsız uzman kadrosuna geçebilmesi) Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Anabilim Dalı'nda 3 sene Araştırma Görevlisi ünvanıyla çalıştıktan sonra memur kadrosu ile Muratpaşa Belediyesine atandım. Norm kadro listesinde "gerontolog" meslek tanımı henüz girmediği için kurumum uzmanlık tanımlaması yapamadı. Yapmış olduğum yönetmelik araştırmasına göre "en az 2 yıl Araştırma Görevlisi kadrosunda görev yapanlar atandıkları kurumda sı-navsız uzman kadrosuna geçebilirler" maddesi yer almakta. Ancak kurumum bunun mümkün olmadığı yanıtını vermiş bulunmakta. Şu an aynı alanda yurt dışında doktora eğitimime devam etmekteyim ve mesleki tanımım yapılmadığı için kendi mesleğimle ilgili çalışma yapamamaktayım. Görüşleriniz ve önerileriniz beni mutlu edecektir.

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2014