Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İşyeri açma ruhsatlarının güncellenmesi ve intibakı
Daha önce işyeri adresi farklı mahalle olan ancak; Adres değişikliğine gidilmiş ve mahallesi değişmiş işyeri sahibi için hangi işlemler yapılır ve işyeri sahibinin hangi evrakları getirmesi zorunludur. İşyeri sa-hibi bu işlemi kaç günde yapmak zorundadır. Belediyeler adres değişikliği olduğunda işyeri sahiplerine bildirim mi yapmak zorunda yoksa belediye panosuna asmak yeterli mi?
- Soru Cevaplandı
- 13.06.2014
İşyeri Açma
Kuyumculara hafta tatili ruhsatı verilip verilemeyeceği verilebiliyorsa hafta tatili ruhsat alınıp alı-namayacağı hakkında bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 13.06.2014
Taksi durakları vb. yerlerde yapı ruhsatı
Taksi durakları ya da Sim KOOP. gibi minibüs çalışanlarına ait baraka gibi tesisler ruhsata tabii mi-dir?
- Soru Cevaplandı
- 12.06.2014
Sendika üyelik aidatları hakkında
Benim sorum ödemelerle ilgili. Kurumumuzda çalışan sendika üyesi personellerimizden kesilen sendika aidatlarının üç ayda bir geriye ödenmesi gerektiği söylenmektedir. Yaklaşık 2 yıldır herhangi bir iade yapmadık. Şimdi sendikalı arkadaşların talebiyle geriye dönük hesaplanacak aidat iadelerini yapabilir miyim? Ya da geriye dönük iadeyi ne şekilde yapmamız yasal olarak uygun olur?
- Soru Cevaplandı
- 12.06.2014
Vekâlet aylığı
Üsküdar Belediye Başkanlığı'nda Müfettiş olarak çalışmaktayım. Kazanılmış derece ve kademem 5/3 olup boş bulunan 3. derece müfettişlik kadrosuna atamam yapılmıştır. Ayrıca Başkanlık tarafından 657 sayılı Kanunun 86. maddesi gereğince Teftiş Kurulu Müdürlüğüne vekâlet etme konusunda görevlendirildim. Bu kapsamda ek göstergenin kazanılmış derece olan 5 ve atanılmış derece olan 3'ten han-gisi üzerinden ödeneceği ve tarafıma vekâlet aylığı ödenip ödenmeyeceği konusunda bilgiye ihtiyacım bulunmaktadır.
- Soru Cevaplandı
- 11.06.2014
Tahsildar kadrosunun üst dereceye yükseltilmesi
Belediyemiz bünyesinde 02.09.1985 tarihinden itibaren tahsildar kadrosunda görev yapan perso-nelimizin işgal ettiği 5 derecelik tahsildar kadrosunun iptal edilerek 3 derecelik tahsildar kadrosunun ihdas edilmesini talep etmektedir. Ancak, Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin eki (I) Sayılı Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İda-re Birlikleri Memur Kadro Kütüğünde tahsildar kadrosunun derecesi 5-11 arası olarak belirlenmiştir. Bahse konu 5 derecelik kadronun iptal edilerek 3 derecelik tahsildar kadrosunun ihdas edilmesi husu-sunda tereddüde düşülmüştür. Anılan Yönetmelik gereği en üst 5 derece olan kadronun derecesi 3 ya-pılabilir mi? Yapılırsa nasıl bir yol izlemeliyiz?
- Soru Cevaplandı
- 11.06.2014
İhale komisyonlarına görevlendirmeler
Yaklaşık üç yıldır destek hizmetleri müdürlüğünde görev yapmaktayım. Müdürlüğümüz olarak diğer birimler tarafından hazırlanmış olan ihale işlem dosyalarını EKAP üzerinden kayıtlarını yapmak, ilana çıkmak, ihale komisyonu sonrasında ihale kararlarını tanzim etmek, vb. gibi en son olarak sonuç bildirimi yaparak dosyayı ihaleyi yapan ilgili harcama birimine göndererek işlemi tamamladık. Hocam, ihaleyi yapan birimde eleman olmasına rağmen bizleri de (yanımda başka bir arkadaş daha var) ihale komisyonunda görevlendirme yapmak istiyorlar. Ben ve arkadaşım ihale komisyon üyesi olmak istemiyoruz. Böyle bir hakkımız var mı? Bu konuda yine ısrar edilirse ne yapmamız gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 11.06.2014
İşyeri açma ve çalışma ruhsatı
Tapuda ahır yazan yere seyahat acentesi ofisi açılmak istenmektedir. 65 m2 olan binanın 1950 yılın-dan önce yapıldığı bilinmektedir. Tapuda ahır yazan bu yere işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verebilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 11.06.2014
Emsal uygulaması
Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, gerek yapı ruhsatı ve ge-rekse de tadilat ruhsatı taleplerinde, proje hazırlanması ile ilgili yapılacak işlemlere esas olmak üzere, Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği ile plan hükümleri arasında uyuşmazlık bulunduğunda; Yürürlükteki 1/1000 ölçekli plan hükümlerimizde yer alan emsal hesabına ilişkin açıklamaların mı? (inşaat emsal he-sabına hangi alanların gireceği), Yoksa Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan tanımlar bölü-münün 16. maddesinde yar alan TAKS, KAKS emsale ilişkin tanımların mı geçerli olacağı hususunda te-reddüte düşülmüştür. Vatandaşların belediyeye sunmuş olduğu projelerin onayı ile ilgili emsal hesap-lamalarında, KAKS emsal hesabında farklılık bulunan Tip İmar Yönetmeliği hükümlerine mi, yoksa imar planı hükümlerine mi uymak zorundadır.
- Soru Cevaplandı
- 10.06.2014
Zabıta komiserliğine atanma ve kazanılmış hak
1-İtfaiye çavuşu, zabıta komiserliğine atanabilir mi? 2-1999 yılı öncesi yazı işleri müdürü kadrosunda bulunan bir memur, zabıta komiserliğine veya zabıta amirliğine atanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 10.06.2014
Kimyagerlerin sınıfı
Belediyelerde 657 ye tabi olarak çalıştırılan Kimyagerler hangi sınıfta çalıştırılırlar. Sağlık hizmeti sı-nıfı Kimyagerlerin derecesi 9, Ek ödeme puanı 90, özel hizmet tazminatı 94 ( Sağlık hizmeti içerisinde yukarıda sayılmayan sağlık lisansiyeri kısmı) karşılık gelen değerler doğrumu, Yoksa Teknik olsun sağlık olsun Kimyager 8.derece 100 ek ödeme puanı, özel hizmet puanı 122 den mi hesaplanır.
- Soru Cevaplandı
- 09.06.2014
Simit fırınlarının pide lavaş üretip satması
İşyeri açma ve çalışma yönetmenliğine göre 6-10 olarak ruhsatlandırılan ve taş fırın bulunan simit fı-rınları pide lavaş da üretip satabilirler mi?
- Soru Cevaplandı
- 09.06.2014