Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Kamu zararında sorumluluk
Belediye Başkanlığı emrinde memur kadrosunda çalışmakta iken 4. dereceli müdür kadrosuna ted-viren vekâleten görevlendirilen memurun 2014 yılı itibariyle 4 yıllık yüksekokulu bitirdiği gerekçesi ile vekâlet ücreti talebi yasa ve yönetmeliklerle vekâlet ücretinin verilme şekli belirlenmesine rağmen Mali Hizmetler Müdür Vekilince iki ay vekâlet ücreti ödendiği tespit edilmiştir. Bu durumda vekâlet ücreti ödeyen mali hizmetler müdür vekiline ne gibi yasal işlemler yapılması gerekmektedir?
- Soru Cevaplandı
- 14.08.2014
Belediyede taşınmaz mal tahsis ve iadesine yetkili organ
Milli Emlak Müdürlüğünce, park olarak kullanılması için, Kiraz Belediyesi ne tahsis edilen arsaya belediye park yapmıştır. Yan tarafındaki özel bir şahsa da bu parkı, kahvehane işletmecisi olarak kullan-maya izin vermiştir. Milli Emlak Müdürlüğü arsanın amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle belediyeden arsayı geriye istemiştir. Belediye encümeni kararıyla bu arsa Milli Emlak Müdürlüğüne iade edilmiştir. Belediye meclis kararı olmadan bu arsa geriye iade edilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 14.08.2014
6495 sayılı Kanun
Ben Jeoloji Mühendisi mezunu olup, 2002 yılında Payas Belediyesinde geçici işçi statüsünde çalış-maya başladım. 2006 yılında çıkan norm kadro sonrasında mühendis olmam nedeniyle kadrolu işçi olarak geçemeyip, 5620 sayılı Kanuna tabi vizeli olarak geçici işçi statüsünde çalışmaya devam ettim. 2010 yılından itibaren de sözleşmeli personel olarak çalışmaya başlayıp, 2013 yılında kadrolu mühendis olarak atandım. 2002-2010 yılları arasında geçen sürenin kazanılmış hak aylığıma sayılıp sayılmayacağı ve görevde yükselme sınavına girmek için aynı sürelerin değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hususunda bilgi verilmesini istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 14.08.2014
Bina girişinin yan bahçeden veya arka bahçeden yapılması
Bir parselde bina yapılırken çekme mesafelerine uymak şartıyla ön bahçeden bina girişi yapılması zorunlu mudur? Yan bahçeden veya arka bahçeden giriş yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 14.08.2014
Unvan değişikliği suretiyle atanma
1- Ben 2006 da Zabıta Memuru kadrosundan teknisyen (meslek lisesi mezunuyum) kadrosuna atandım ve 2011 yılında kadrom elimden alındı eski kadroma atandım. Mahkemeye verdim kaybettim. Şu an temyizde, 2 yıl oldu beklemekteyim. Belediye başkanı istese teknisyen kadrosuna atama yapabilir mi? (2009 yılında MYO elektrik bölümünü bitirdim.) 2-Başka bir Belediyede Zabıta Müdürü kadrosuna atanacağım. Atandıktan kaç ay sonra eski belediyemde veya başka bir kurumda herhangi bir müdür kadrosuna atanabilirim?
- Soru Cevaplandı
- 12.08.2014
Yıkım kararlarının uygulanması
Yapılan denetim, tespit ve tutanaklar neticesinde, ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı kaçak yapılarla ilgili olarak encümen tarafından alınan yıkım kararlarının uygulanmasın belediyenin hangi birimi sorumludur? Yıkımın uygulanması esnasında zabıta müdürlüğü ve imar müdürlüğünün görevleri nelerdir?
- Soru Cevaplandı
- 12.08.2014
Hizmet alımı ihalelerinde faks veya e-posta ile bildirim
Hizmet alım ihalelerinde e-posta, faks gönderim tarihi tebliğ tarihi sayılır mı? Yüklenicinin ihalede adres beyanında tebligat adresi olarak beyan ettiği adrese veya faks, e- posta gibi iletişim adreslerine yapılacak bildirimleri kabul etme zorunluluğu var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 11.08.2014
Özel kalem müdürlüğü
İstisnai kadro olan Özel Kalem Müdürlüğüne Bakanlık onayı da alınarak açıktan atama (kurum dışından) yapılmıştır. Atama yapılan kişi Üniversitesi mezunu olup, daha önce kamuda görev yapmamıştır. Yani kamuda hiç hizmeti bulunmamaktadır. Özel Kalem Müdürlüğüne atanan bu kişinin hiç kamu hizmeti bulunmamasına rağmen 1 derecelik Başkan Yardımcısı veya herhangi bir müdürlük kadrosuna atanması mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 11.08.2014
İş makinesi satışı
Belediyemize ait eski model ve kullanımı olmayan iş makinelerini 2886 sayılı Kanun kapsamında satışı için ihaleye çıkardık. İhale şartnamesinde hiç bir yetki belgesi şartı konulmadı, ancak ihaleye girmek isteyen bazı hurda firmaları "Ömrünü Tamamlamış Araçlar Yönetmeliği" kapsamında tescil ve yetki belgemiz yok, ihaleye girebilir miyiz? Talebinde bulunuyorlar. Bu firmaların ihaleye girmesinde sakınca var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 08.08.2014
Bina İnşaat Harcı
İstinat duvarı projesinden bina inşaat harcı alınması gerekir mi?
- Soru Cevaplandı
- 07.08.2014
İşyeri Açma Ruhsatı ve Kira Sözleşmesi
30.12.2013 tarihinde ilçemizde bir fırına işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmişti. İşletmeci kiraladığı iş yerinin bir tane verasetçisi ile kira sözleşmesi yapmış ve belediyemize sözleşmeyi ibraz etmiştir. Fakat kardeşlerden biri şimdi kira sözleşmesinde kendi imzası olmadığı için, belediye ve Kaymakamlığa müracaatta bulundu ruhsatın iptalini ve iş yerinin kapatılmasını istiyor. Bu konuda izlememiz gereken yol nedir?
- Soru Cevaplandı
- 07.08.2014
Zabıta Müdürünün görevde yükselme sınavına girmeden atanması
Belediye Zabıta müdürlüğüne atanabilmek için kısacası 10-12 yıllık hizmet ve en az yüksek okul mezunu olmanın yeterli olduğu ve 657 sayılı Kanunun 68. maddesi uyarınca atama yapılabileceği, zabıta müdürlüğünün görevde yükselme yönetmeliği kapsamı dışında olduğu genel görüş olarak sunulmaktadır. Ancak Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 51. maddesinde bu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde görevde yükselme yönetmeliğine atıf yapılmaktadır. Bunu nasıl değerlendirmektesiniz ve 51. madde zabıta müdürlüğüne asaleten atanma konusunda bağlayıcılık taşımakta mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 07.08.2014