Kimyagerin müdürlüğe atanması

Kontder Kullanıcısı -

Ben il özel idaresinde sağlık hizmetleri sınıfında kimyager kadrosunda görev yapmaktayım. Unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavında il özel idaresinde bulunan müdürlüklere başvurdum. İdaremiz insan kaynakları müdürlüğü tarafından başvurum kabul edilmedi. İl özel idaresinde benim sınıfıma göre müdür kadrosu bulunmadığı gerekçesiyle. Acaba özel idarelerde bulunan şube müdürlükleri kadrolarına hangi branşın başvuracağı ile ilgili bir düzenleme var mı? Su ve kanal hizmetleri müdür-lüğü benim branşıma uygun değil mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.11.2013

6495 sayılı Kanuna göre memuriyete atananların yıllık izin süreleri

Kontder Kullanıcısı -

Kadroya geçen sözleşmeli ne zaman yıllık izin kullanabilir? 2013 yılında çıkan 6495 sayılı Torba Kanunla sözleşmeli iken kadroya geçirilen personelin yıllık izin hakkı nasıl kullandırılır? Sözleşmeli iken izin kullanan personel, memur olarak atandıktan sonra tekrar izin kullanabilecek mi? Memur olarak izinleri ne zaman hak edilecek? Bir yıl ya da ocak ayı mı beklenmeli?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.11.2013

Teknik hizmetler sınıfındaki Programcı kadrosuna atananların hakları

Kontder Kullanıcısı -

Sözleşmeli Personellerden "Programcı" unvanında çalışan personellerimizi 6495 Sayılı Kanunun Geçici 41. maddesine ve 24.07.2013 tarihli 28717 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre Memur olarak Genel İdare Hizmetleri yerine Teknik Hizmetler Sınıfına aldık. Programcı unvanındaki Personellerimiz. 1) Teknik Hizmetler Sınıfına Geçmeleri sebebiyle şu an itibariyle kendilerine 1 derece verecek miyiz? 2) Programcı unvanındaki bu memurlar belediyemizde Sözleşmeli Personel olmadan önce "Programcı" unvanına sahip olmadıkları gibi aynı zamanda farklı bir statüde (İlk önce Kent Temizliği daha sonra Bilgisayar Hizmetleri gibi) Belediyemizde Hizmet Alımı Yoluyla(Taşeron) çalışmışlardır. Bu kişiler Programcı unvanları olmadan Hizmet alımı yoluyla kent temizliği, bilgisayar hizmetleri gi-bi görevlerde çalışmaları ve taşeron firma tarafından da bu şekilde sigortalarının yatırılması neticesinde ilgili personellerin hizmet alımı yoluyla çalışmış oldukları bu süreleri "TH Sınıfında olanların memuriyet-ten önceki hizmetlerinin 3/4 'ü değerlendirilir" hükmü gereğince değerlendirecek miyiz? 3) 657 sayılı DMK'nun 36. maddesinin 7 (a) fıkrasına göre bir kısım görevlere atanmada şart koşu-lan kursları memurluğa girmeden önce başarı ile bitirenler hakkında kademe ilerlemesi uygulandığı belirtilmiştir. Buna göre Personellerimiz MEB Onaylı Bilgisayar İşletmeni kursuna ve MEB Onaylı Bilgisayar Programcısı kurslarına katılmışlardır. Programcı kadrosuna atanmada kanuni nitelik olarak şart koşulan bu kursların ikisini birden mi yoksa sadece Bilgisayar Programcısı sertifikasını mı kademe ilerlemesinin yapılması için hangi durumu ele almalıyız. Bilgisayar Sertifikası olmadan Bilgisayar Programcılığı sertifikasının verilmediğini söylemekteler. Bu durumda ne yapmalıyız.

  • Soru Cevaplandı
  • 10.11.2013

İntibak

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde görev yapan ve 2013 yılı unvan değişikliği sınavına giren 2 personel 4 yıllık açık öğretim lisans mezunu oldukları halde bir önceki öğrenimlerine göre (2 yıllık ön lisans mezuniyetlerine göre) tekniker kadrosunda sınavı kazandılar. Atamalarını yaparken lisanslarını göz önünde bulundurarak mı işlem yapacağız? Yani 36/a-2'den faydalanabilir mi? Yoksa sadece ek gösterge olarak mı lisanstan faydalanır? Konu ile ilgili en kısa sürede yardımcı olursanız sevinirim.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.11.2013

Temizlik işçisi kadrosundan şoför kadrosuna atanma

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde temizlik işçisi kadrosunda görev yapan personelin, daimi işçi norm kadro cetvelinde boş olan şoför kadrosuna atamada belediye başkanının onayı yeterli mi? Meclis kararına gerek var mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.11.2013

Bina ana merdiveninin KASK alanına dâhil edilip edilmeyeceği

Kontder Kullanıcısı -

Taban alanı tanımı içerisinde yangın merdiveni olarak kullanılan bina merdivenlerinden birinin ta-ban alanına dâhil edilmeyeceği belirtilmiştir. Yangın yönetmeliğine göre, 21.50 metre yüksekliğe kadar olan yapılarda ana merdiven yangın merdiveni kabul edilmektedir. Buna göre 3 katlı olup 6 bağımsız bölüm bulunan bir yapıda da ana merdiven yangın merdiveni olarak kabul edilerek taban alanından düşülebilir mi? Ayrıca, KAKS tanımında, bulunduğu katın emsale dâhil alanının toplam % 20’sini geç-memek koşuluyla; sökülür-takılır-katlanır cam panellerle kapatılmış olanlar dâhil olmak üzere balkon-lar, açık çıkmalar ile kat bahçe ve terasları, kış bahçeleri, iç bahçeler, tesisat alanı, yangın güvenlik kori-doru, bina giriş holleri, kat holleri, asansör önü sahanlıkları, kat ve ara sahanlıkları dâhil açık veya kapalı merdivenler, dâhil edilmez, denmektedir. Buna göre, imar durumu 0,30/0,90 olan bir yerde 0,30’un 100 m2’ye tekamül ettiğini düşünürsek; 100 x %20 = 20 m2’den fazla olmamak üzere yapılacak olan kısımda binanın ana merdiveninde dâhil olup olmadığı hususunda tereddüt oluşmuştur. (20 m2 = sökü-lür-takılır-katlanır cam panellerle kapatılmış olanlar dâhil olmak üzere balkonlar, açık çıkmalar ile kat bahçe ve terasları, kış bahçeleri, iç bahçeler, tesisat alanı, yangın güvenlik koridoru, bina giriş holleri, kat holleri, asansör önü sahanlıkları, kat ve ara sahanlıkları dâhil ve açık veya kapalı merdivenler midir) Özellikle ana merdivenin zaten hiç KAKS alanına dâhil edilmediği % 20’lik kısma diğer maddeleri girdiği hususu oluşmuştur.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.11.2013

Kadroya geçen sözleşmeli personelin derece ve kademesi

Kontder Kullanıcısı -

1999 yılı mezunu İnşaat Mühendisiyim. 20.12.2006-14.10.2013 tarihleri arasında özel idare de söz-leşmeli inşaat mühendisi olarak çalıştım. 02.08.2013 tarih 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanu-nun" 9. maddesinin (b) fıkrası uyarınca mühendis (Teknik Hizmetler Sınıfı) kadrosuna atandım. Özel İdarede çalışmaya başlamadan önce özel sektörde mühendis olarak 1160 gün SSK'ya bağlı çalıştım. Bu çalışmaları “mühendislik yapmıştır” olarak belgelemem gerekip gerekmediği. Ayrıca 2000-2001 yıllarında yedek subay olarak (4 ay yedek subay okulu 12 ay muvazzaf) hizmet birleştirme işlemlerimin na-sıl yapılması gerektiği ve kazanılmış hak aylık derece ve kadememim ne olması gerektiği konusunda yardımlarınızı beklerim.

  • Soru Cevaplandı
  • 05.11.2013

Emlak vergisi muafiyeti

Kontder Kullanıcısı -

Emekliler muafiyeti uygulamasında, kendi evi kirada olup, oturduğu evde kirada olduğundan dolayı emeklilik muafiyetinden faydalanabiliyor. Bu şekildeki başvurularda ev sahibi ve kiracı arasında yapılan kira kontratları yeterli oluyor mu? Farklı herhangi bir belgeye ihtiyaç var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.11.2013

(659 ve 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname)

Kontder Kullanıcısı -

Hukuk servisinde görevli 657 sayılı Kanuna göre Devlet memurlarına ödenen avukat vekalet payın kısmını bu 659 KHK de 14. maddede var. Bu maddeyi 666 KHK ek 12. madde ile kaldırıldı fakat 10.10.2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi bu maddeyi iptal etti. Özellikle Anayasa Mahkemesi kararının VII sonuç bölümü d maddesinde ve f maddesinde özellikle d maddesinde yürürlüğü iptal ediyor. Şimdi buna göre bu vekâlet payının 01.01.2012 tarihinden itibaren 2 yıllık ödenmesi gerekiyor mu memurlara yoksa bu konu hakkında maliyeden yeni bir ödeme tebliği olması gerekli mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.11.2013

Meclis üyesi başkan yardımcısı

Kontder Kullanıcısı -

Büyükşehir ilçe Belediyesi olan belediyenin, meclis üyesi olup da lise mezunu olan kişinin Belediye Başkan Yardımcısı olması söz konusu mudur? Yoksa bu şekilde ataması yapılacak kişi de 657 sayılı ka-nunda sayılan öğrenim şartlarına tabi midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.11.2013

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı

Kontder Kullanıcısı -

İlçemizde, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarının verilmesi aşamasında karşılaştığımız sorunlardan bazılarına cevap verirseniz seviniriz. 1- İnternet salonu ruhsatı olan bir işletme aynı zamanda müşterileri için, meşrubat, bisküvi cips gibi büfe faaliyetine giren ürünleri salon içerisinde satabilir mi? 2- İnternet salonu ruhsatı olan bir işletme aynı zamanda dışarıya servis yapmak suretiyle mutfağının uygun olması durumunda çay ocağı kurabilir mi? Kurarsa ayrı bir ruhsat gerektirir mi? 3- Güzellik salonu faaliyetine yönelik olarak müstakil villa tarzındaki yapı için, yönetmelikte belirtilen şartlara uyulması kaydıyla işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilebilir mi? Faaliyet konusu güzellik salonu olan ve içerisinde sertifikalı güzellik uzmanı çalışan bu işyerinde lazer, IPL, iğneli epilasyon ve depi-lasyon faaliyeti yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.11.2013

Akaryakıt ve LPG satış istasyonlarının Hafta Tatili Ruhsatından muafiyeti

Kontder Kullanıcısı -

Akaryakıt ve LPG satış işletmelerinin Hafta Tatili Ruhsatından muaf işletmeler olup olmadığı, hafta tatili ruhsatı verilebiliyorsa harç alınıp alınamayacağı ile ilgili bilgi verilmesini istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 31.10.2013