Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Yakınında özel rehabilitasyon ve eğitim merkezi bulunan büfeye alkollü içki satışına izin verilmesi
Bafra ilçesinde faaliyet gösteren bir büfe sahibiyim. İşyerime alkollü içki satış ruhsatı almak istiyorum ancak işyerimin yakınında özel rehabilitasyon ve eğitim merkezi bulunmakta ve 100 metre mesafe bulunmamaktadır. Bu hususlar dikkate alındığında benim içki satış ruhsatı almam mümkün mü?
- Soru Cevaplandı
- 22.05.2014
Geçici görevlendirme
Adana Büyükşehir Belediyesinde sanat tarihçisi olarak görev yapmaktayım. Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken 2013 yılında memur kadrosuna geçtim. İlgili Yasada 5 yıl boyunca başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz dediğinden nakil hakkım bulunmamaktadır. Ancak geçici görev-lendirme ile 6 aydan fazla Mersin ilinde bir belediyeye (çalıştığım ilin dışında başka bir ile) uzun süreli geçici görevlendirmem yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 21.05.2014
6360 sayılı Kanundan sonra su ürünleri üretim yerleri kiralama bedellerinin tahsili ve teminat mektuplarının durumu
Su ürünleri üretim yerleri kiralama bedelleri il özel idareleri tarafından alınıyordu.6360 sayılı yasa ile büyükşehir olan illerde özel idarelerin tüzel kişiliği sona erdiğinden kiralama bedelleri hangi kurum tarafından tahsil edilecektir. Alınmış olan teminat mektuplarının durumu ne olacak.
- Soru Cevaplandı
- 21.05.2014
Memur fazla mesai ücreti
İlçemizde Cumartesi günleri kurulan pazaryerinde çalışan tahsildarlar, ne bir gün tatil, ne de mesai alıyorlar. Cumartesi günleri makbuz kesme işini zabıta yapabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 21.05.2014
Müdürlüğe vekâlet ücreti
20.01.1998 tarihinde Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığında ölçü ve ayar memuru olarak göreve başladım. Halen, kültür ve sosyal işler müdürlüğünü vekâleten yürütmekteyim. 27.01.2014 tarihinde 4 yıllık işletme fakültesini bitirdim, vekâlet etmiş olduğum müdürlüğün vekâlet ücretini alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 20.05.2014
İmar planı olmayan araziye bina yapılması
İmar planı henüz olmayan bir araziye bina yapmak üzere yapım işi ihalesi yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 20.05.2014
Eşi ile birlikte işçi olarak çalışana aile yardımı
Elmalı Belediyesinde eşim ile birlikte işçi olarak çalışmaktayız. Her ikimizde sendika üyesiyiz. Belediyemizin işçi sendikasıyla yaptığı toplu iş sözleşmesinde “Aile Yardımı” başlıklı 32. maddesinde "Evli işçilere, Devlet memurlarına yapılan usule esas miktarlarına uygun olarak aile yardımı yapılır. Memurlara yapılan yardım artarsa işçilere de yapılan yardımda artar." denilmektedir. Eşim ile birlikte çalıştığımız Belediyemizden toplu iş sözleşmesindeki bu ifadeden dolayı aile yardımı alabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 19.05.2014
Bakkallarda alkollü içki satışı
İş yeri aşma ve çalıştırma ruhsatını bakkal olarak alan esnafın TAPDK aldığı belge ile mesafe şartı aranmaksızın kapalı alkollü içecekler satabilir mi? ( Okullar, dershaneler, ibadet yerleri vb.)
- Soru Cevaplandı
- 19.05.2014
Sürekli işçi çalıştırılması
2009 yılı Temmuz ayında geçici işçi olarak işe başladım. 5 ay 29 gün çalıştıktan sonra işten çıkarıl-dım. 2010 yılı Nisan ayında tekrar işe alındım. Norm kadroya göre boş kadromuz olduğu için çıkış ve-rilmedi ve 30 Mart 2014' e kadar aralıksız çalıştım. 6360 sayılı Yasa gereği kurumum Serik Belediyesine devredildi. Valilik komisyon kararında sürekli işçi olarak devredildiğim halde, Serik Belediyesi devir iş-lemlerimi yapmıyor, gerekçe olarak da, İş Kur daki talep yazımın geçici işçi olarak yazıldığı ve benim ge-çici işçi olduğumu söylüyorlar, ne yapmam gerekiyor. Benim bir hakkım var mı?
- Soru Cevaplandı
- 16.05.2014
Mahalle muhtarlıklarının elektrik, su, doğalgaz giderleri
Mahalle muhtarlıkları tarafından elektrik, su, doğalgaz faturalarının belediyemiz tarafından ödenmesi ile ilgili talepler gelmektedir. Belediyemiz mahalle muhtarlıklarının bilgisayar, sarf malze-mesi vb. ayni ihtiyaçlarını bütçe imkânlarınca karşılamaktadır. Kanun maddesi gereğince mahalle muhtarlıklarının elektrik, su, doğalgaz faturalarının belediyemiz tarafından ödenip ödenemeyeceği konusunda tereddütler oluşmaktadır.
- Soru Cevaplandı
- 14.05.2014
Uzman erbaşın belediyeye açıktan atanması
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesinin 2. fıkrasında; “Bu Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın ni-teliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.” denilmektedir. 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre uzman çavuş olarak görev yapmakta iken, kendi istekleri ile görevlerinden ayrılan 2 kişi belediyemize açıktan atanmak için müracaat etmiştir. Bu iki kişiden bi-rinin hizmet süresi iki yıl, diğerinin on yıldır. Açıktan memur olarak atanmak için Belediyemize müracaat eden 2 (iki) kişiyi, 3269 sayılı Kanun gereği ve 657 sayılı Kanunun 92. maddesi uyarınca, memur olarak açıktan atayabilmemiz için hangi yolu izleyeceğimizin ve atama işlemlerinde hizmet süresinin ne kadar olduğunun bildirilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 13.05.2014
İmar plan paftalarının imzalanması
Şırnak İl Özel İdaresinde şehir plancısı olarak çalışmaktayım. Kurumumuza onaylanmak için genel imar planlarında il genel meclisinden çıkan olumlu karar neticesinden sonra imar planı paftalarının üzerinde imza olacak mı? Olacaksa kimin/kimlerin imzası olması gerekiyor? (Örneğin, genel sekreter, meclis başkanı, imar müdürü, vs.)
- Soru Cevaplandı
- 13.05.2014