Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İş deneyim belgesi düzenlemeye yetkili kurum
HAVELSAN A.Ş. ne Hv. K. K. lığındaki belli üslerinde simülatör binası eksiklerini tamamladık (Anka-ra-Bandırma-İzmir-Diyarbakır) ve iş deneyim belgesi aldık bu iş deneyim belgesini hangi belediyeye onaylatmam gerekir.
- Soru Cevaplandı
- 19.03.2014
Sözleşmeli personelin ek ödemesi
5393 sayılı Kanunun 49. maddesinin 3. fıkrasına göre tam zamanlı sözleşmeli mühendis olarak ça-lışmaktayken, 6495 sayılı Kanun gereği 15.09.2013 tarihinde kadroya geçtim. Belediyemizde 6360 sayılı Kanunla, 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte tüzel kişiliği sona erecektir. Sözleşmeli olarak çalıştığım 2012 ve 2013 yılları arasında BÜMKO'nun 28.06.2012 tarih ve 5 sıra no'lu genelgesi ile 04.01.2013 tarih ve 2 sıra no'lu genelgesine rağmen ek ödemelerimi alamadım. Şimdi bu yılları kapsayan ek ödemelerimi kurumumdan talep etme hakkım var mı? Varsa kurumumun ek ödemeleri bana topluca vermeye yetkisi var mı? Yoksa ben ek ödemelerimi hiç bir şekilde alamaz mıyım?
- Soru Cevaplandı
- 15.03.2014
Kat İrtifakı
1990 yılında kurulmuş bir yapı kooperatif üyesiyim. 2000 yılında Büyükçekmece 'de 149 müstakil evlik olan bu projeye katıldım. 149 üye bulunamadı 80 üye ile işe başlandı ve 80 üyenin evi yapıldı tes-lim alındı. Kalan 69 arsa kura ile üyeler arasında paylaştırıldı isteyene tapusunu alma hakkı genel kurul-da tanındı ve bende boş arsanın kat irtifak tapusunu Ocak 2012 de aldım. Biten evim( Kat mülkiyeti ta-pulu) ile boş olan arsanın (kat irtifak tapulu= ada, pafta , parsel numaraları aynı, bağımsız bölüm numa-raları farklı. Şimdi boş olan arsaların bir kısmına yeni ortaklar buldular ve inşaat yapma kararını genel kurulda aldılar. Ben inşaata katılmak, kooperatife yaptırmak istemiyorum ve bunu genel kurulda kararlara şerh koyarak kayda aldırdım Yönetim siz tapunuzu muhafaza edip kendiniz inşaat yapmak isterseniz toplam arazi olan 350 dönüm üzerinden bütün harçları ödeyeceksiniz, tapunuzu kooperatife iade edin kooperatif yapalım diyor. Bu kat irtifak tapulu arazi hakkında kullanım hakkım nedir, onlara devretmeye mecbur muyum, istediğim zaman kendi inşaatımı kendim yapabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 14.03.2014
Maden ruhsat sahası dışında kırma eleme tesisinin geçici tesis sayılması
İmarsız ancak tapulu alanda kırma eleme tesisi (maden ruhsat sahası dışında) geçici tesis olarak sa-yılmıyor mu? Bu durumda hangi yönetmelik hükümleri geçerli oluyor?
- Soru Cevaplandı
- 13.03.2014
İşyeri açma ruhsatı
Çay ocaklarında okula uzaklık mesafesi aranır mı? Çay Ocaklarına 18 yaş altındakiler girebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 13.03.2014
Asma kat yüksekliği
Sayın yetkililerimiz benim sorum bizim gibi planlı alanlarına tabi olan bir belediye olarak planlı alanlar yönetmeliğindeki asma kat tanıma göre iç yükseklik dediğimiz taban dan yukarı sıva altına kadar olan kısmın en az 550 cm olması gerektiği belirtiliyor ancak yine Yönetmeliğin kat yüksekliği kısmında ise asma katların zemin katlarda 5.50 m; kabul edilerek uygulama yapılabileceği belirtiliyor. 550 cm ile sınırlığı asma katın tanımındaki yükseklik iç yükseklik olup, kat yüksekliğinde belirtilen yük-seklikle çakışmaktadır. Kat yüksekliği içeriğine göre temiz yüksekliği yakalayabilmek için kat yüksekliğinin 550 cm den fazla olması gerekmektedir. Örneğin batar katın döşeme kalınlığını 15 cm kabul edersek kat yüksekliğinin 565 cm olması gerekmez mi? Asma katın uygulamasında karşılaşılan bu so-run ile ilgili yardımlarınıza acilen ihtiyaç duyulmaktadır. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
- Soru Cevaplandı
- 12.03.2014
Belediye misafirhanesine işyeri açma ve çalışma ruhsatı
Belediye binamızın üst katı misafirhane olarak hizmet vermektedir. Misafirhane belediyemize ait olup kurumumuzca işletilmektedir. Emniyet müdürlüğünden misafirhaneye işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmesini istenmektedir. Ancak araştırmalarımıza göre bir örneğine rastlamadık. Kendi kurumumuz nasıl kendisine ait olan misafirhaneye ruhsat verir. Nasıl bir yol izleyeceğiz?
- Soru Cevaplandı
- 12.03.2014
Sözleşmeli personelin derece/kademe ilerlemesi
2006 yılından 2008 yılına dek 2 yıl 11 ay süre ile büyükşehir belediyesinde sözleşmeli programcı olarak çalıştım. Daha sonra KPSS ile memur olarak başka bir kuruma atandım. Sözleşmeli personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na eklenen madde ile memuriyete alınmasına ilişkin maddede geçmiş hizmetlerinin memuriyetten sayılmaları hüküm altına alınmış olup, 2 yıl 11 ay hizmetimin me-muriyetten sayılarak kademe derce ilerlemesinde değerlendirilmesi mümkün müdür.
- Soru Cevaplandı
- 11.03.2014
2886 sayılı Kanuna göre yapılan ihalelerde yasaklılık sorgulaması
2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre yapılacak ihalelere katılacaklar için EKAP üzerinden Yasaklı Sorgulaması yapılması gerekmekte mi? Yapılacak ise, 4734 sayılı Kanuna göre yapıldığı gibi üç yerde, üç aşamada; (1-İhale komisyonu teklifleri değerlendirirken, 2-İhale yetkilisince ihale komisyonu kara-rının onaylanması aşamasında, 3-Sözleşme imzalanmadan önce) isteklilerin ve üzerine ihale bırakıla-nın ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığı sorgulanmalı mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 11.03.2014
Ruhsatsız yapıya uygulanacak işlemler
Benim kuzenimim bir arazisi vardı. Buraya hukuken kaçak yapı nitelemesine konu olacak bir ev yaptı. Belediye 30 bin civarında bir ceza vermiş. Ev 3 katlı. Her katı farklı tarihlerde yapılmış. 3 kardeş olmaları sebebiyle her kardeş evlenmesinde bir kat daha yapılması şeklinde yani. Bu durumun huku-ken doğru olduğunu söyleyemem ancak maddi açıdan henüz imarda geçmemiş bir yere böyle bir yapı yapıp hayatlarını idame ettirmek zorunda idiler. Bu para cezası onlar için çok ağır oldu. Bundan kur-tulmak mümkün mü? Ne yapılması konusunda tam bir bilgi sahibi değiliz.
- Soru Cevaplandı
- 11.03.2014
Memurların naklen atanması ve sınıf değiştirmesi
X belediyesinde sağlık memuru kadrosu ile çalışan memur Y belediyesine nakil işlemi esnasında sağlık memuru olan kadrosu GİH ya da zabıta memuru kadrosu ile değiştirilebilir mi? Bu kadro değiş-tirme işlemine ne şartlarda itiraz edilebilir?
- Soru Cevaplandı
- 10.03.2014
İlçe Özel İdare Müdürlüğüne atanma
Ben bir belde Belediyesinde başkâtip olarak görev yaparken 2012 yılında açılan Görevde Yükselme sınavına katılarak bu sınavı kazandım ve Yazı İşleri Müdürlüğüne atandım. Sınavda Yerel Yönetimler Mevzuatı, İdari ve Mali Mevzuat ve Ortak Konular derslerinden başarılı oldum. Şu anda halen 1. Kadro derecede görev yapmaktayım. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer mevzuat gereği boş bulu-nan İlçe Özel İdare Müdürlüğü kadrosuna naklen atanamaz mıyım?
- Soru Cevaplandı
- 08.03.2014