Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
2886 sayılı Kanuna göre ihale edilen işlerde teminata el konulurken güncelleme yapılır mı?
2886 sayılı Kanuna göre kiralama ihalesi yapıldı. Yüklenici sözleşme şartlarına uymadığı için sözleşme belediye tarafından feshedildi. Kesin teminatını nakde çevirirken teminatın alınış tarihinden itibaren TE-FE’ye göre mi, TÜFE’ye göre mi nakde çevirerek irat kaydedilmesi gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 16.07.2014
Naklen geçişlerde görevde yükselme sınavı sonrasında atanma
Mali hizmetler müdürlüğünde 4 yıllık memurum ve lisans mezunuyum. Değişen görevde yükselme yönetmeliğine göre şef unvanı için sınava girmemde herhangi bir sorun yok. Aynı kurumda çalışılması gereken belirli bir süre şartı da öngörülmüyor. Kurumlar arası naklen tayin yöntemiyle kurum değiştirmek istiyorum. Gitmek istediğim kurumda bir belediye. Bu durumda sınav başvurumu mevcut kurumda yapsam ve sınava nakil yaptırdığım kurumda girsem, yeni kurumumda şef veya uzman olarak atanmam da herhangi bir sorun olur mu?
- Soru Cevaplandı
- 16.07.2014
Mısır paketleme işyeri
Sorumluluk alanı içerisinde tapusunda tarla olarak görülen yerde mısır silaj paketleme işi yapılacağından ötürü işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı istenmektedir. Tarla üzerinde yapı kullanım izin belgesi ve herhangi bir yapı bulunmamasına rağmen işte kullanılacak makinenin kurulacağı tarlaya işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 15.07.2014
İade edilemeyen ihale teminatlarının hazineye gelir kaydı
(İade edilemeyen ihale teminatlarının hazineye gelir kaydı) 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 14. maddesinde idarenin yazılı talebine rağmen 2 yıl içerisinde talep edilmeyen teminat mektubu dışındaki teminatların Hazineye gelir kaydedileceği belirtiliyor. Bu durumdaki teminatları Mal müdürlüğü veya defterdarlık hesaplarına mı yatırmalıyız yoksa belediye hesaplarına mı gelir kaydetmeliyiz?
- Soru Cevaplandı
- 15.07.2014
Fenni mesulün şantiye şefi olması
Yapı ruhsatında İnşaat Mühendisi Fenni mesuldür. Yine, aynı İnşaat Mühendisinin tekrar ruhsat dosyasında Şantiye Şefi olarak ta görev yapma durumu var mıdır, varsa hangi kanuna göredir? Birde ruhsat dosyalarında 4'lü TUS alma zorunluluğu var mıdır varsa hangi kanuna göredir?
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2014
Tekrar seçilemeyen Belediye başkanlarının memuriyet görevine dönmeleri
Kamu kurumunda memur statüsünde görev yapmakta iken 2009 mahalli idareler seçimlerine katılmak üzere 31.12.2008 tarihinde görevimden istifa ettim. 29.03.2009 tarihinde yapılan seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanarak 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. 30.03.2014 tarihinde yapılan seçimlerde tekrar aday oldum fakat seçimi kaybettim. Memur olarak görev yaptığım eski kurumuma göreve dönmek için müracaat etmeme rağmen atamam yapılmadı. Göreve tekrar başlatma kurum takdir yetkisinde mi? yoksa zorunluluğu bulunmakta mıdır? Atamamın yapılmaması durumunda nasıl bir yol izlemeliyim.
- Soru Cevaplandı
- 13.07.2014
işyeri açma ve çalışma ruhsatı
Perakende olarak LPG tüp bayiliği satışı yapan kişilere ruhsat verilirken, İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğünün görüşü istenir mi?
- Soru Cevaplandı
- 12.07.2014
Kapalı çıkmalar
Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 18/4. maddesine göre, az katlı ana bir kitle üzerinde birden fazla yükselen bloklar tertiplenmesi halinde komşu mesafelerine göre kapalı çıkma yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 11.07.2014
İmar planı dışında yapılacak yapılar
Belediyemiz imar planı dışında bulunan vatandaşların tarla veya bahçelerinde, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 63. maddesindeki hükme uygun olarak yapılmak istenen 1 oda, wc, banyo gibi bölüntüsü olan tek katlı küçük bina inşa etmek için yapı ruhsatı almak istemekte ve belediye olarak 5403 sayılı Toprak Koruma Kanununa göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne uygun görüş sorduğumuzda olumsuz cevap almaktayız. Bu gibi yapılar için (müştemilat gibi) görüş sormak zorunda mıyız, görüş sormadan Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine uygun olarak yapı ruhsatı düzenleyebilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 11.07.2014
Geçici ve Kesin Teminat Alınması, Sözleşmeden Damga Vergisi Kesintisi
2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre, 3 yıllık yapılan bir taşınmaz ihalesinden alı-nacak geçici-kesin teminat miktarları ve Sözleşmelerden alınacak binde 0.569 damga vergisi tutarları 3 yıllık toplam ihale bedeli üzerinden mi, yoksa 1 yıllık toplam bedel üzerinden mi alınacak?
- Soru Cevaplandı
- 11.07.2014
Mücavir alanlara su hizmeti götürülmesi
İmar sahası dışı ve mücavir alan içinde tarla vasfında olan yerlere meclis kararı ile şehir şebeke su-yundan su bağlanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 10.07.2014
İki farklı öğrenim belgesine sahip mühendisin kamuda ve özel sektörde görev alması
Ben 15 yıllık bir çevre mühendisiyim. Ancak 2 yıl önce YGS ve LYS ye girerek İnşaat Mühendisliği programını kazandım. 1,5 yıl içinde inşaat mühendisliği diplomasını alabilirim. 3 adet sorum olacak: 1- Çalıştığım kamu kuruluşunda hem çevre hem de inşaat mühendisi olarak imzamı kullanabilir mi-yim? Yani her iki mesleğimi kurumda beraber icra edebilir miyim? 2- İki dalda mühendis olmam çalıştığım kamu kuruluşunda bana ek bir mali destek kazandırır mı? Derece ve kıdem olarak etkiler mi? 3- Emekli olduktan sonra her iki diplomamı serbest çalışırken kullanabilir miyim? Örneğin her iki diplomamla ihalelere girebilir miyim? Ya da her iki sektörde büro ve proje hizmeti sunabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 10.07.2014