Sanayi yapılarında sundurma yapılması

Kontder Kullanıcısı -

Sanayi yapılarında bildiğiniz üzere yerden yüksekliği en az 5,00 metre olacak şekilde ve kapalı alan oluşturmayacak şekilde 3 tarafı açık, asma-germe şeklinde yapılan ve yağmur ve güneşten korunma amaçlı yapılan sundurmalar yapı tanımına girer mi, imar planında bu tip yapılarla ile ilgili ayrıca bir not yok ise uygulama nasıl olabilir, bir endüstri yapısının 4 tarafında ve asma-germe şeklinde ve yapının statiğini bozmayacak şekilde bir sundurma yapılabilir mi (5 metre açıklık ve minimum 5,00 metre yük-seklikte) yapılırsa da ruhsata tabi midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.06.2014

Zabıta komiser yardımcılığı kadrosu

Kontder Kullanıcısı -

Belediyede 20 yıldır zabıta komiser yardımcısı olarak çalışırken son çıkan norm kadro bahane edilerek zabıta komiser yardımcılığı kadrom iptal edilerek zabıta memuru kadrosuna düşürülmüştür. Müktesep hakkım olan zabıta komiser yardımcılığı kadroma yasal olarak geri dönmek istiyorum bu konu hakkında yasal yollara başvuracağımdan gerekli yönetmelikler ve kanunlar hakkında bilgi almak istiyo-rum.

  • Soru Cevaplandı
  • 02.06.2014

Belediye encümeni huzur hakkı ödemeleri

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizin encümen üyelerine aylık ödenek verilirken katılmadıkları toplantılar için ödenekten düşme yapılacak mı? Yoksa katılmasalar dahi brüt ödenek verilecek mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.06.2014

6360 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle tüzel kişiliği kaldırılan köyler ile mahalleye dönüştürülen köylerde emlak vergisi uygulaması

Kontder Kullanıcısı -

1319 sayılı kanun 4(u) ve 14 (g) maddelerinde belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan bina, arsa ve arazilerin bazı şartlarla bina ve arazi vergisinden daimi olarak muaf olduğu hükmüne bağlanmıştır. Belediye mücavir alan sınırları içerisinde kalan bina arsa ve araziler emlak vergisine tabi bu-lunmaktadır. İlçemiz sınırları içerisinde 40 adet köyden 3 adet köy (gödekli -hacı naipli -yeşilpınar ) köyleri mücavir saha dışında kaldığından emlak vergisinden daimi olarak muaf tutulmaktadır. Ancak 6360 sayılı kanun yürürlüğe girmesiyle köy tüzelkişiliğini kaybetmiş, mahalle statüsünü kanmış tüm yerlerin 5 yıl süre ile vergi ve harçlardan muaf tutulacağı Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 21/04/2014 tarih ve 44088 sayılı yazısı ile muaf tutulacağı belirtilmektedir. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 40 adet köyün hepsi mi yoksa mücavir saha dışında kalan 3 adet köy için mi 5 yıl süre ile vergi ve harçlardan muafiyet uygulanması gerekir.

  • Soru Cevaplandı
  • 31.05.2014

Emlak vergisi ödemesi

Kontder Kullanıcısı -

İlçemizden bir mükellef icradan taşınmaz satın almış. Taşınmazın icradan almış olduğu bedel üze-rinden belediye emlak bildirimi yapmak ve emlak vergisi ödemek istiyor.

  • Soru Cevaplandı
  • 30.05.2014

İl özel idare bütçe içi işletmesinin ürettiği malların diğer kamu kurumlarınca satın alınması ve damga vergisi muafiyeti

Kontder Kullanıcısı -

08.04.2011 tarih ve 27868 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Mahalli İdareler Bütçe İçi İşletme Yönetmeliği hükümlerine göre kurulan İşletme Müdürlüğü'nün işletmekte olduğu kırma - eleme ve yıkama, kilitli parke tesisinde üretilen malzemelerin satışı ile ilgili; 1-Satın alan idare (resmi kurum), satıcı idare ile (resmi kurum) yapılacak protokol çerçevesinde iş-lem yürütebilir mi, yoksa satın alan idare 4734 sayılı Kanun hükümlerine göre mi satın alma işlemini yapmak zorundadır? 2-Satıcı idare (resmi kurum) bütçe içi işletme olmakla ayrı bir vergi numarası olmasına rağmen tüzel kişiliği bulunmamaktadır. Buna göre satın alan idare alımdan doğan damga vergisini uygulaması gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 30.05.2014

Memurların mali ve sosyal hakları

Kontder Kullanıcısı -

Memurun kullanılmamış yıllık izni dururken mazeret izni kullanılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.05.2014

Belediye başkanlığı sonrasında memuriyete dönenlerin ek göstergesi

Kontder Kullanıcısı -

Memur olarak çalışırken istifa ederek 18/04/1999 tarihinde Belde Belediye Başkanı seçilen ve 28/03/2004 tarihinde 4.derecenin 3. kademesinde 2300 Ek Gösterge alırken Belediye Başkanlığı sona eren, 25/05/2005 tarihinde yeniden memur olarak ataması yapılan ve halen 1. derecenin 4. kademesinden 2200 Ek Gösterge verdiğimiz üniversite mezunu 1. dereceli Mali Hizmetler Müdürü kadrosunda görev yapan personelimiz Ek Göstergesinin Belediye Başkanlarına verilen Ek Gösterge üzerinden ödenmesi için yazılı müracaatta bulunmuştur. İlgilinin Ek Göstergesinin kaç puan olması gerekmekte-dir.

  • Soru Cevaplandı
  • 29.05.2014

Memurların mali hakları ve sosyal yardımlar

Kontder Kullanıcısı -

Bilindiği üzere 7 Mayıs 2014 tarih ve 28993 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Mahalli idareler personeli görevde yükselme unvan değişikliği yönetmeliğiyle Müdürlükler iki kategori-ye ayrılmış ve Temizlik işleri Müdürlüğü de teknik öğrenim gerektiren müdürlükler arasında sayılmış olup; bu nedenle temizlik işleri müdürü unvanlı kadronun mali haklarında bir değişiklik var mı? Özel hizmet tazminatı ve arazi tazminatından yararlanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.05.2014

Belediye meclis üyelerinin belediyelere ait anonim ve limited şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği

Kontder Kullanıcısı -

Belediye meclis üyeleri ve büyükşehir belediye meclis üyeleri belediyelere ait anonim ve limited şirketlerinde yönetim kurulu üyeliğine ve şirketi temsile seçilebilirler mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.05.2014

Ruhsat işlemleri için projelere imar müdürü adına imza atmanın sorumluluğu

Kontder Kullanıcısı -

Ben belediye başkanı tarafından imar müdür vekili olarak görevlendirildim. Belediyemiz bünyesinde yeterli teknik eleman olmadığından (inşaat teknikeri ve harita teknikeri var) ruhsat işlemleri için projelere ( statik, elektrik, mimari, jeolojik etüd vb.) yapı denetim kontrolüne giriyorsa denetçiler imzası yoksa teknik uygulama sorumlusu imzasıyla belediye onay merci olduğu için belediye adına imar müdürü (harita mühendisi) olarak imza atmaktayım. Bunun herhangi bir sakıncası var mı ilerde her-hangi bir sıkıntı olduğunda ne olur?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.05.2014

Çevre Temizlik Vergisinde zamanaşımı

Kontder Kullanıcısı -

Çevre Temizlik Vergisi Kanunu çıktığında bu yana mükellef hiç beyan vermemiş yeni beyan verecek ise; geriye dönük en fazla kaç yıllık beyan alınır? Geriye dönük beyan alımında yıl sınırlaması var mıdır? Çevre temizlik vergisinde mükellef beyan vermiş fakat iş yerini kapatmış olmasına rağmen yıllarca kapattığı yerin vergisini ödemeye devam etmiş. Şimdi de Belediyeden ödemiş olduğu fazla vergilerin iadesini istiyor. Peki biz bu fazla verginin iadesini yaparken mükellef makbuz asıllarını bize sunmak zorunda mıdır ve biz geriye dönük en fazla kaç yıllık fazla yatırdığı vergisini iade edebiliriz. İade söz konusu ise yıl sınırlaması var mıdır? Ayrıca fazla yatırılan bu vergilerin Belediye tarafından geriye iade edil-mesi zorunlu mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.05.2014