İhaleli işlerde usul ve süre

1-Asansör montaj işi yapacağız. Pazarlık usulü ile ihale yapabilir miyiz? 2-Doğrudan temin usulü ile ilgili işlerde işin tamamı inşaat mühendisi ile ilgili olmasına rağmen buraya makine mühendisi de yazılmıştır. Makine mühendisi neyi kontrol edecek ve sorumluluğu ne olacaktır? 3-Mal alımı ihalelerini yapan, kontrol eden ve teslim alan aynı kişiler olabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.07.2014

Muhtaçlara nakdi yardım

Belediye olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili Kanun, Yönetmelik ve Tüzükler çerçevesinde il-çe sınırları içerisinde ikamet eden fakir ve yardıma muhtaç tüm kesimlere (yaşlı, engelli, kadın, çocuk vb. dezavantajlı kesimler) ayni ve nakdi her türlü yardım işlerinin planlama işinde yardıma muhtaç kişi-leri bir komisyon ile değerlendirmesini yaparak nakdi yardım yapabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 09.07.2014

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

Kuyumcu atölyesi (tamir, montaj) sıhhi müessese olarak mı yoksa gayrisıhhi müessese olarak mı ruhsatlandırılacaktır?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.04.2014

Tedviren görevlendirme

Bir birimde mühendis memur var iken, tekniker tedviren sorumlu memur olarak atanabilir mi? Atama işleminde kıdem kademe derece önemlidir. Yani mühendisin 1 yıllık memur olması, teknikerin daha fazla hizmetinin olması etkili midir? Ayrıca tedviren atanan memur atandığı birimin harcama yetkilisi olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.04.2014

Belediye başkan yardımcılığından müdürlük kadrosuna atanma

Ön lisans mezunuyum. 2012 yılı ocak ayından bu yana belediye başkan yardımcılığı kadrosunda görev yapmaktayım. Belediye başkanı başkan yardımcılığı kadrosundan mali hizmetler müdürlüğü kadrosuna atamak istemektedir. Müdür kadrosuna geçtiğimde belediye başkan yardımcılığı kadrosunun özlük haklarından (ek gösterge, özel hizmet tazminatı, ek ödeme) yararlanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.04.2014

Yapı kullanma izin belgesi

Müteahhit firma tarafından, proje müelliflerine proje hazırlattırılıp, yapı denetim firması ile de an-laştıktan sonra belediyemizden yapı ruhsatı alındı ve inşaata başlanarak tamamlanma aşamasına ge-lindi ve bu zaman içerisinde kat irtifakı ile dairelerin satışları gerçekleşti. Ancak müteahhit firma eko-nomik sıkıntıları neticesinde yapı kullanma izin belgesi alamadı ve bina ile ilgili işlemlerini ileri tarihlere erteledi, fakat kat irtifakı ile daire sahibi olan kat malikleri kendi başlarına eksik kalan imalat ve işlemle-ri kendi bütçeleri ile tamamlayarak yapı kullanma izin belgesi için belediyemize başvurdu ve neticede gerekli kontrollerden sonra belge hazırlanarak imzaya hazır hale getirildi. Ancak proje müellifi olan mimar proje hizmetinden dolayı maddi alacağı olduğunu beyan ederek yeni kat maliklerinden alacağını tahsil etmeden yapı kullanma izin belgesine imza atmayacağını beyan etmektedir. Kat malikleri mimar ile anlaşmalarını kendilerinin değil müteahhidin yaptığını ve mimarın alacağını müteahhit firmadan alması gerektiğini beyan ederek mimara yapı kullanma izin belgesine imza atması gerektiğini istemektedirler. Biz belediye olarak böyle bir durumda yapı kullanma izin belgesinde mimarın imza atacağı alana imzadan imtina etti ibaresi ile boş bırakarak yapı kullanma izin belgesini tamamlayabilir miyiz yada mimar imza atana kadar bekleyecek miyiz.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.04.2014

Geçici işçilerin kadro durumu

Belediyede çalışan geçici işçilerin sigortada girdi çıktı yapmadan yıl boyu çalıştırılmış olmaları bu işçilere yasal olarak kadro hakkı doğurur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.04.2014

Kapatılan belediye personeli

Tüzel kişiliği kaldırılan belediyemizdeki geçici personelin çıkışları verilmiş olup, bağlandığımız Of be-lediyesince girişleri yapılmamıştır. Bu işçilerin hakları nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.04.2014

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan arsa parçalarının zirai faaliyette kullanılmaları

1993 yılında Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde imarı olmayan şeftali bahçesi olarak tapu kayıtla-rında geçen bir arsanın 89/1 hissesini (160 m2) satın aldım. 1998 yılında satın aldığım hisseli arsanın fotokopisini Nilüfer Belediyesine mektup kanalı ile arsamın olduğunu bildirdim. 1998-2011 yılına kadar tarafıma emlak vergisi ödemem hususunda hiç bir tebligat gelmedi. 2012 yılında Nilüfer Belediyesin-den 2012 yılında gecikme cezaları ile birlikte 2.777,00 TL parayı ödemem gerektiği konusunda ödeme emri geldi, istenen parayı 10 gün içerisinde ödedim. 2013 yılında Nilüfer Belediyesinin ilgili birimi ile görüştüm. Görevli arsamın bulunduğu bölgenin tarım arazisi olduğunu ve tarım arazilerinin emlak ver-gisine tabi olmadığını söyledi. Bende Nilüfer Belediyesine sehven adıma tahakkuk ettirilen ve ödemek zorunda kaldığım paramın Halk Bankasındaki hesabıma yatırılmasına dair dilekçe gönderdim. Gönder-diğim itiraz dilekçeme Nilüfer Belediyesince ret cevabı geldi. Bu hususta hakkımı nasıl arayabilirim?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.04.2014

Belediye başkan yardımcılığı kadroları

2 yıllık yüksekokul mezunu, 21 yıllık Devlet memuruyum. 1/2 sinden maaş almaktayım. 15500 nü-fuslu bir ilçede belediye başkan yardımcısı kadrosu mevcut mudur? Mevcut ise atanmam mümkün müdür? Acele cevap verir iseniz çok memnun olurum.

  • Soru Cevaplandı
  • 03.04.2014

İzinsiz yapılan kantar

Kasabamızda tarla vasfındaki imar planı dışında ve özel imar planı olmayan bir parsele, ilgili kişiler sabit kantar tesis etmişlerdir. Belediyemizden herhangi bir izin, ruhsat vesaire almamışlardır. Söz konu-su sabit kantar karayoluna cephesi olmayan ilgili kişilerin kendi taşınmazı içerisinde olup sadece kendi ürünlerini tartmaktadırlar. Ticari bir faaliyet yapmamaktadırlar. Bu yeri gören diğer vatandaşlardan bu kantar ile ilgili şikâyetler gelmektedir. Belediye olarak biz bu kantarı mühürleyebilir miyiz? Yapmamız gerekenler hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.04.2014

Belediye başkan ödeneği

30.03.2014 tarihinde görev süresi biten belediye başkanına ödenen Nisan maaşının yarısı geri alınır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2014