Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
21/f ve 22/d maddelerine göre yapılacak harcamaların bütçenin %10’ unu geçmesi durumunda uygulanacak müeyyide
2014 yılı Bütçesi görüşülürken, 4737 sayılı kanun 21 ve 22’ inci maddelerine göre yapılan harcamaların Kanunun 62’ inci maddesinin ‘ı’ bendinde yer alan %10 oranının aşılması ancak Kamu İhale Kurulundan izin alınması ile mümkün olabilecektir denilmektedir. Ancak izin alınmazsa harcamalar %10 aşarsa sonucu ne olabilir?
- Soru Cevaplandı
- 10.05.2015
Emeklinin Çocuklarının oturduğu evinden emlak vergisi alınması
Eşlerden her ikisi de emekli olup tapu kaydı hanımın adına olan meskende oturuyorlar. Diğer eşin adına olan evde ise çocukları oturuyor ve ondan kira almıyorlar. Çocuklarının oturduğu evden emlak vergisi alınacak mı?
- Soru Cevaplandı
- 08.05.2015
Emeklinin tek meskeni haricinde, yıllık geliri 2500 TL olan araziye sahip olması durumunda Emlak Vergisi muafiyeti
Emekli tek meskeni olan ve bu meskeni haricinde yıllık geliri 2500 TL olan araziye sahip şahısların Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanmayacağı, doğrudan gelir desteği alanlarda azami veya asgari oranların miktarı konusunda bir sınırlandırma olup olmadığı konusunda bilgilendirmenizi saygılarımızla arz ederiz. Selamlar
- Soru Cevaplandı
- 08.05.2015
Jeotermal işletme ruhsatının tahsisi
Dalaman ilçesi Kapıkargın Köyü sınırları dâhilinde bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesine verilen 48002 nolu Jeotermal Kaynak İşletme ruhsatlı saha 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin 10.04.2015 tarih ve 146 nolu kararı uyarınca Dalaman Belediyesinin hazırladığı Termal Tesis ve Mesire Alanı Projesi kapsamında ihtiyacı olan suyun kullanılması için Dalaman Belediyesine 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/p maddesine istinaden 10 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis edildiği bildirilmiştir. Dalaman İlçesi Kapıkargın Köyü sınırları içinde mülkiyeti Ormana ait alanda bulunan 48002 nolu Jeotermal Kaynak İşletme ruhsatlı sahanın proje kapsamında ihtiyaç olan suyun kullanılması amacıyla 10 yıl müddetle bedelsiz Dalaman Belediyesine tahsis edilmesinin mevzuata uygun olup olmadığı hakkında bilgilerinize ihtiyaç duyulmuştur.
- Soru Cevaplandı
- 08.05.2015
İcra yolu ile kapanan ve satışa çıkan ekmek fırınının ruhsatı
İcra yolu ile kapanan ve satışa çıkan ekmek fırınının ruhsatı hükümsüz kalır mı alan gerçek veya tüzel kişilere devir mi olur yoksa yeniden ruhsatlandırılır mı?
- Soru Cevaplandı
- 07.05.2015
Şirketlerin arazi vergisinden muaflığı
İlçemizde bulunan bazı şirketler arazi vergisinden muaf olduklarını iddia etmektedir bizde aksini iddia etmekteyiz hangisi doğru bilgilendirirseniz memnun olurum.
- Soru Cevaplandı
- 07.05.2015
Personel giderlerinin bütçe gelirlerine oranlanmasında personel giderlerinin kapsamı
ORMANLI Belediyesi - ORMANLI
Mali yılı içinde belediyemizce 5 ay 29 günle sınırlı geçici işçi çalıştırılması düşünülmektedir. 01 personel giderleri hesaplanırken, belediye başkanına encümen ve meclis üyelerine yapılan ödemeler 01-Personel giderleri tutarının içine dahil edilecek mi?
- Soru Cevaplandı
- 06.05.2015
- ORMANLI
Köyden mahalleye dönüşen alanlarda yapılaşma
Köyden mahalleye dönüşen alanlarda eski adıyla köy yerleşik alanı içerisinde bulunan bir parsele, birden fazla yapı yapılmasına (Plansız Alanlar Yönetmeliğinin 17. maddesince) izin verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 06.05.2015
Zabıta müdürünün başka müdürlüklere atanması veya vekâleti
1998 Aralık ayında zabıta memuru olarak belediyede göreve başladım. Daha sonra 2005 yılında 4 yıllık üniversiteyi bitirdim. Zabıta komiseri kadrosunu görevde yükselme sınavı ile kazandım. 09.02.2012 tarihinde asaleten zabıta müdürü olarak atandım. Ancak 04.05.2015 tarihinde belediye başkanımız beni tekrar zabıta komiseri kadrosuna atayarak başka bir müdürlüğe vekaleten atama yapmıştır. Ben asaleten atandığım zabıta müdürlüğü kadrosuna dönüş yapabilir miyim? Başka bir mü- dürlüğe de asaleten atanmam gerekmez mi? Kaybettiğim haklarımı nasıl kazanabilirim? Beni tekrar komiser kadrosuna rızam olmadan atayabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 05.05.2015
Yeniden zabıta memurluğuna atanma
Sincan Belediyesinde 2013 yılına kadar zabıta memuru olarak görev yaptım. Daha sonra sivil memur kadrosuna geçip V.H.K. İşletmeni kadrosuna atandım. Ben şimdi tekrar zabıta kadrosuna atanabilir miyim? Atamalarda belli bir yaş sınırı var mı?
- Soru Cevaplandı
- 05.05.2015
Belediye bütçesinden derneklere nakdi yardım
Belediyeler tarafından; kamu yararına çalışan dernekler statüsünde olmayan ancak kamu yararı güden derneklere nakdi yardım yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 05.05.2015
Köy Yerleşik Alanı ve İmar Cezası
3194 sayılı Kanunun 42 nci maddesi beşinci fıkrası "27 nci maddeye göre il özel idaresince belirlenmiş köy yerleşme alanı sınırları içinde köyün nüfusuna kayıtlı olan ve köyde sürekli oturanlar tarafından, projeleri il özel idaresince incelenerek fen, sanat ve sağlık şartlarına uygun olmasına rağmen muhtarlık izni olmaksızın konut ve zatî maksatlı tarım ve hayvancılık yapısı inşa edilmesi halinde yapı sahibine üçyüz Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu yapılardaki diğer aykırılıklar ve ruhsata tabi tarım ve hayvancılık maksatlı yapılardaki aykırılıklar için verilecek olan idari para cezası, üçyüz Türk Lirasından az olmamak üzere, ikinci fıkraya göre hesaplanan toplam ceza miktarının beşte biri olarak uygulanır." hükmünde yer alan ruhsata tabi tarım ve hayvancılık maksatlı yapılar ifadesi köy yerleşik alanı içindeki yapıları mı kapsar? Köy yerleşik alanı dışındaki tarım ve hayvancılık amaçlı yapıları da kapsıyor ise entegre olsun olmasın tüm tarım ve hayvancılık maksatlı yapılar bu kapsamda değerlendirilir mi? Bu madde ayrıca 6360 sayılı Kanunla köye dönüşmüş fakat 1/5000 imar planı olan ve plana göre tarımsal niteliği bozulmayacak alan olarak belirlenmiş bir alandaki tarımsal amaçlı kaçak yapıya ceza belirlenirken uygulanır mı? Kısacası beşte biri uygulaması hangi yapılar için uygulanır?
- Soru Cevaplandı
- 04.05.2015