Post makinesi kullanılarak yapılan tahsilatlar

Post makinası ile tahsil edilen gelire (aynı günde) tahsildar veya bilgisayar makbuzu kesmek zorundamıyız. Belediye Tahsilat Yönetmeliği halen yürürlükte mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-07-14

Kuyu sularından ücret alınması, arsalara içme suyu aboneliği

OTELLERİN KULLANDIKLARI KUYU SULARINDAN SU SAYACI TAKARAK SU PARASI ALABİLİRMİYİZ BAZI MÜKELLEFLER ARSASINA KULLANMAK İÇİN İÇME SUYU ABONESİ İSTEMEKTEDİR ABONE VERE BİLİRMİYİZ VERİRSEK KANUNEN SAKINCASI VARMIDIR.TEŞEKKÜR EDERİM

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-05-30

Belediye gelirlerinin kredi kartıyla tahsili mümkün mü?

Belediyemiz tahsilat servisinde herhangi bir bankanın post makinesi ile kredi kartından tahsilat yapılabilir mi? Ay sonu işlemlerinde ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-05-13

Menşe şehadatnameleri, içme suyu gecikme zamlarının affı

1. Belediyeler tarafından verilen Menşei Şehadatnamelerinde herhangi bir ücretin alınması mümkün müdür ? Mümkünse herhangi bir alt üst limiti varmıdır ? Yoksa sadece Belediye Meclisinin tayin ettiği miktar mı alınır ? 2. Toplu Taşıma hizmeti veren minibüslerden alınan harçlar ile İçmesuyu ücretlerinin zamanında ödenmemesi nedeni ile oluşan gecikme zammı Meclis veya Encümen Kararı ile 5272 sayılı kanunun 1/h ve 34/f maddeleri gereğince af veya ödeme kolaylığı sağlanabilir mi ?

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-04-21

Aylık cetvellerin encümende görüşülmesi...

Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. 5018 sayılı Kanunun uygulama yönetmeliği çıkmadığından 1050 sayılı Kanunun 70. maddesine göre aylık cetvellerimizi encümene göndermeye devam etmekteyiz. Ancak 5272 ve 5216 sayılı kanunlarda encümenin görevleri arasında sayılmamıştır. Bu nedenle uygulama açısından tereddütlerimiz vardır.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-03-29

Belediyeler vergi ve ücretleri kredi kartı ile tahsil edebilirler mi?

Belediyeler vergi ve ücretlerini kredi kartı ile tahsil edebilirlermi?Eğer edilebirse Bankalar tahsil edilen paraları belediye hesabına azamı kaç günde aktarması gerekir.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-02-27

Tahakkuk memurluğu ile tahsildarlığın birleşmesi, mahsuplaşma, emlak vergisi bildirimi

Sayın; YEREL YÖNETİM VE DENETİM DERGİ YETKİLİLERİ, Sorularımıza verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. 1-Belediyemizin tek Tahsildar Memuru emekliye ayrıldı.Yerine Tahakkuk Memuruna vekalet verildi. Tahakkuk Memuru: yaptığı “Su-Kira- ...vs. alacak tahakkukunu sorumlu olarak yapıp, hemde tahsil edemez.Tahakkuk-Tahsilat görevini bir arada yürütmesi sakıncalıdır” sözlü gerekçesiyle; Tahsilat memuru atanıncaya kadar,Emlak Vergi Şefini boş kalan Tahakkuk Memurluğu görevine bakmak üzere vekaleten görevlendirmesi yapılmıştır. Bu sözlü gerekçe ve vekalet görevlendirmeleri uygun mudur?, gerekçesi ne olabilir? 2-Belediyemize birikmiş ve vadesi geçmiş “su, vergi, kira, ceza, ...... vs.” borcu olan mükelleflerin borçları; belediyemizden alacağı tahakkuk etmiş maaş, ücret, hizmet,faturalı alacaklarına mahsup edilebilir mi? Mahsup edilirse Miktarı ne kadar olmalıdır? Nasıl bir yol izlenir? gerekçe ve dayanağı nedir? 3-Tapusuz (Zilliyetten) iktisap edilen gayrimenkul (Bina-Arsa-Arazi)”lerin alım-satımı ve devir işleri Muhtarlık Senetleriyle yapılabilir mi? Muhtarlık senedine dayanarak Emlak Vergi Bildirimi alınabilir mi? Senedin hangi şartları taşıması gerekir? Cevabınızı bebekler saygılar sunarım.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-05-12

Belediye tahsilat işlemlerinin meclis ve belediye başkanı tarafından denetlenmesi

Öncelikle bizi Belediye iş ve işlemleri hakkında aydınlattığınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım.Benim sorum şu ; Yeni yürürlüğe giren 5272 sayılı Belediye Kanunu ile denetim ve ihtisas komisyonları kurulması öngöürülmüş olup bu denetim ve ihtisas komisyonlarının kurulması nüfusu 10.000'nin üzerinde olan belediyeler için hükme bağlanmıştır.Biz nüfusu 10.000'nin altında olan bir belediyeyiz.İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen 08/02/2005 tarih ve 448 sayılı genelge ile belediyelerin bir önceki yıl tahsilat iş ve işlemlerinin Valilik yada Kaymakamlıklarca artık yapılmayacağı bildirilmiştir. Bu nedenle biz denetim komisyonu kuramadığımız için tahsilat denetimini meclis kararı veya Belediye Başkanı tarafından yapılan görevlendirme ile yapabilirmiyiz?Yapar isek nasıl ve ne şekilde bir yol izlememiz gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-04-16

Belediyelerin kira alacaklarının bankaya yatırmaları

268 nolu Gelir Vergisi Genel tebliğine göre belediyemiz kiracıları da kira bedellerini bankaya mı yatıracaklar. Bu konu hakkında bilgi verilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-11-05

İller Bankası kredisi ile yaptırılan işin muhasebeleştirilmesi

Belediye meclisimiz tarafından 2008/05 ayı meclis toplantısında İller Bankası’ndan iş karşılığı kredi talebinde bulunulmuş ve istenilen kredi belediye başkanlığımız adına onaylanmıştır. Alınan kredi şartlarına göre işin yapılması ile ilgili tüm mali ve teknik sorumluluk belediyemize aittir. İller Bankasının sadece izleme görevi vardır. Yapılacak olan iş için yüklenicinin hakediş tutarının %75 İller Bankası’ndan temin edilecek kredi ile geri kalan %25 lik kısmı ise belediye bütçesinden karşılanacaktır. İller Bankası’nın ödeyeceği meblağ belediye hesabına girmeden doğrudan müteahhide yapılacaktır. Geri kalan miktar belediye bütçesinden ödenecektir. Bu işle ilgili hangi hesapların çalışması gerektiğini bir örnek ile açıklarsanız çok memnun oluruz.

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-11-04

Para cezaları

1-3194 sayılı İmar Kanunu ile 2559 sayılı Kanun gereğince il encümeni tarafından uygulanan para cezaları Kabahatler Kanununa göre mi takip ve tahsil edilecek yoksa 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre mi işlem yapılması gerekir? 2-Bu para cezalarının zamanında ödenmemesi nedeni ile gecikme faizi alınabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-08-29

Para Cezaları

3194 sayılı İmar Kanununun 42. maddesi gereğince kaçak ya da ruhsata aykırı olarak yapılmış olan binalara, Belediye encümenince verilen cezalara gecikme faizi işletilip işletilemeyeceği hususunda tereddüde düşülmekte ve çevre belediyeler arasında farklı uygulamalar gözlemlenmektedir. 3194 sayılı Kanunun 42. maddesine göre verilen para cezalarına tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde ödenmediği takdirde gecikme faizi uygulanır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 2008-08-26