Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Mücavir alan dışında Çevre Temizlik Vergisi alınması
Belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren rödövans sahası işletmesi olan şirkete Çevre ve Temizlik Vergisi oluşturuldu şirket bu ÇTV vergisine itiraz etmektedir. Sebebi ise Şirkete ait binalar (yemekhane, idare bina) başka belediyenin mücavir alanı içinde olduğunu beyan ederek ÇTV vergisinin iptal edilmesini istemektedirler. Bu alanda maden ocağı bulunmaktadır ÇTV vergisi almamız gerekir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2013-08-01
Zabıta memurunun muhasebe yetkilisi mutemetliği görevi
Belediye Gelirleri Kanununun 52 ve 57. maddesine göre, pazar ve panayırlara kurulan yerlerin işga-liye ücretleri belediyelerin yetkili kılacakları memur veya kişilerce makbuz karşılığında tahsil edileceği belirtilmiştir. 2464 sayılı Kanunun 57. maddesinde belirtilen “memur ve kişilerce” ibaresinde bir açıklık bulunmamaktadır. Bu ibareye göre zabıta memuru bu işgaliye ücretini tahsil edebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-09-23
Çevre Temizlik Vergisi
a- Belediyemizce alınmakta olan Çevre Temizlik Vergisi ilgili olarak, mücavir alanı içinde bulunan her türlü işyeri, depo vb. gibi hiç bir şekilde kullanılmayan binalar, Çevre Temizlik Vergisine tabi midir? b- 3000 nüfuslu yeşil, beyaz ve kırmızı (orman, mermer ve bakır) ın buluştuğu şirin ilçemiz olan Kavaklıdere sanayi bölgemizde işyeri sahiplerimiz kendi atıklarını kendileri temizledikleri için Çevre Temizlik Vergisini ödemek istemediklerini belirtiyorlar. Belediye olarak anılan işyerlerinden de Çevre Temizlik Vergisi alabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2011-12-27
İmar para cezalarında takip ve tahsilin uygulanacağı kanun ve yargı yolu
3194 sayılı İmar Kanunu’na muhalefet edenlere 42. madde gereği verilen idari para cezalarının takip ve tahsilatında 5326 sayılı Kanun hükümlerine göre mi, 6183 sayılı Kanuna göre mi işlem yapılması gerekmektedir? İmar cezalarına itiraz 2577 sayılı Kanuna göre idare mahkemesine 60 gün içersinde mi yoksa Kabahatler Kanunu’nda belirtilen 15 gün içersinde sulh ceza mahkemesine mi yapılması gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2011-10-11
İdari para cezası
4207 sayılı Kanun gereğince belediye sınırları dışında kalan alanlarda ceza uygulamasının, mülki amir tarafından uygulanacağı belirtilmiştir. Mülki amire bu işlemi teklif edecek ve cezayı takip ve tahsil edecek birim özel idare mi yoksa vergi dairesi midir?
- Soru Cevaplandı
- 2011-02-04
Tahsilat limitleri
1998 -2010 yılları arası tahsildarın para durdurma limitini kaç liradır ve nasıl nereden temin ederiz nasıl öğreniriz herkese iyi çalışmalar
- Soru Cevaplandı
- 2010-12-07
Kayda alınan vergi gelirinin yanlışlıkla iadesi ve yeniden hesaba alınması
20.07.2011 tarihinde TEDAŞ tarafından gönderilen 153,40 TL elektrik tüketim vergisi belediye hesabına gelir kaydedildi. 02.08.2011 tarihinde bankada çalışan memur hata yaparak tekrar 153,40 TL TEDAŞ hesabına geri göndermiş. 11.08.2011 tarihinde yapılan bu hatayı düzeltmek için TEDAŞ’ın hesabından 153,40 TL tekrar belediyenin hesabına geri girildi. Bu işlemlerin muhasebe kaydının nasıl yapılacağını hususunda cevabınızı bekliyoruz.
- Soru Cevaplandı
- 2011-08-02
Belediye su alacakları
Belediyemize ait gayrimenkuller ihale yolu ile satılmış, bu gayrimenkuller üzerinde su aboneleri var ve su borçları bulunmaktadır. Aboneler belediye adına su kullananlar su parasını ödememiş, bu yerleri alan kişiler de borçları kabul etmiyorlar. Ne yapmamızı önerirsiniz?
- Soru Cevaplandı
- 2011-07-07
Akıllı sayaç
2011 yılında su abonelerinde akıllı sayaç uygulamasına geçmek istiyoruz. Belediye meclisinden karar çıkartacağız. Araştırmalarımızda sayaçların 200,00TL civarında olduğunu tespit ettik. Sayaçları abonelere aldırdığımızda, aboneleri teşvik etmek amacıyla 50 ton veya 100 ton suyu bedava verebilir miyiz veya başka nasıl uygulamalar yapabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 2010-11-23
İçme suyunun kesilmesi
Geçen hafta bir turizm ilçesindeki yakınımı ziyarete gittiğimde içme suyu borcu ödenmedi diye yanlışlıkla da olsa su sayacının belediye görevlilerince sökülüp mühürlendiği olayına şahit oldum. Bu olay evden kimseye haber vermeden gerçekleştirilmişti. Mesai saatinden sonra yakınımla birlikte su görevlisini bulduk. Yakınım borcunu ödemiş fakat yanlışlıkla komşusu yerine yakınımın saati sökülerek mühürlenmiş. Sorumlu arkadaş yanlışlık olduğunu kabul ederek mağduriyeti ortadan kaldırdı. İçme suyu borcunu ödemeyenlerin sularının kesildiğini söyledi. Fakat ben sorumlu arkadaşa yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim. Bizde belediyemizde içme suyu paralarını toplamakta güçlük çekiyoruz. İçme suyu borcunu ödemeyenlerin sularını kesmek yasal mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2010-10-06
İdari para cezalarının takip ve tahsili
4207 sayılı Kanun gereğince belediye sınırları dışında verilen cezaların mülki amir tarafından uygulanacağı belirtilmiştir. Ancak öncesinde işletme iznini veren kurumun yazılı uyarısından bahsedilmektedir. Belediye sınırları dışında kalan alanlardaki işyerlerine il özel idareleri tarafından ruhsat verildiğine göre, idari para cezalarının ‘olur'u ile takip ve tahsilini ve Maliyeye aktarılmasını da il özel idaresi mi yapacak?
- Soru Cevaplandı
- 2010-09-28
Belediye gelirlerinin taksitlendirme
Belediye gelirlerinden hangi gelir türlerine tecil faizi alınarak taksitlendirme uygulanır. Tecil faizi alınmadan o yıl içinde taksitlendirme yapılır mı veya tecil faizi alınmazsa zimmet çıkar mı?
- Soru Cevaplandı
- 2010-06-29