Müteferrik
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Köy sınırları içinde kalan yere su bağlanması
Belediye mücavir alanları içinde olmayan fakat sınırımız içinde olan bir mahallemizde daha önceki yıllarda da su, kanalizasyon hizmeti olan bir yerleşim yeri ilçemize 5 km mesafede olan bir köy muhtarlığının mahkemeye başvurusu üzerine söz konusu mahallenin bir kısmı mahkeme kararı ile köy muhtarlığının sınırlarına dahil edilmiştir. Köy sınırlarına dahil edilen yerleşim yerimiz ilçemize bağlı mahallenin bir sokağının bağlantısı konumundadır. İlgili yere vatandaşlar inşaat yapmaktadırlar. İnşaat için mücavir alanımız dışında diye Belediyemize ruhsat için başvurmuyorlar. Vatandaşlar gelip bizden içme suyu hizmeti ve aboneliği istemektedirler, bizim kurum olarak ne yapmamız lazım hizmet götürüp sularını bağlayabilir miyiz? Herhangi bir sorumluluk doğar mı? Söz konusu yere biz kanalizasyon ve temizlik hizmeti veriyoruz.
- Soru Cevaplandı
- 2008-07-10
Borç durumu belgesi
29/06/2008 tarih ve 26921 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan A -2 sıra nolu Tahsilat Genel Tebliğinde “... a) 1/8/2008 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, i) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamına giren kurumların bu Kanun kapsamında hak sahiplerine yapacakları ödemeler sırasında, ... Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı; döner sermayeli kuruluşlar, birlikler (meslekî kuruluş şeklinde faaliyet gösterenler ile bunların üst kuruluşları hariç) ve tüzel kişiler... b) Kamu İhale Kanunu kapsamında ödeme yapacak olan ve (a) bölümünde belirtilen kurum ve kuruluşlar, hak sahiplerine ödeme yapmadan önce vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge arayacaklar, bu Tebliğ ile belirlenen tutarın üzerinde vadesi geçmiş borç bulunması halinde ödeme yapmayacaklardır. Ancak, borçlunun tahsil dairesine olan borçlarını ödemesi veya sair sebeplerle, ihale nedeniyle kendisine yapılması gereken ödemenin yapılmasını engelleyen durumun kalkması üzerine, yeni alacağı belgeye göre ihaleyi yapan kurum ve kuruluşların gerekli ödemeyi hak sahibine yapabilecekleri tabiidir” Denilmektedir. Bu uygulama 01/08/2008 tarihi itibariyle düzenlenecek evrak karşılığı alacaklarına mı? Yoksa daha önceden nakit vs durumlardan ödenemeyip bütçe emanetindeki alacaklarına uygulanacak mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2008-07-09
Cumartesi-Pazar günlerinin izne dahil edilmesi
Belediyede 8 yıllık memur olan bir kişinin 07.07.2008 - 21.07.2008 tarihleri arasında kullanmak istediği 15 günlük yıllık izine bu tarihler arasında kalan 4 günlük cumartesi ve pazar günleri ( 12-13-19-20 ) dahil edilir mi. Yoksa cumartesi - pazar günleri izine dahil edilmeyip 15 güne denk gelen 25.07.2008 tarihinde izin biter mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-06-20
Kolluk veya zabıta görevlilerince verilecek ceza
Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 5 nci maddesinin 1 nci bendi: "Bu Kanunun 2 nci maddesinin birinci ve dördüncü fıkralarında belirtilen alanlarda tütün ürünleri tüketenler ile 3 üncü maddenin ikinci fıkrasına aykırı hareket edenler, 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 39 uncu maddesi hükümlerine göre; ...cezalandırılır." denilmektedir. Kabahatler Kanununun 39 uncu maddesinde de bu cezaların şikayet üzerine en yakın kolluk tarafından verileceği belirtilmektedir. Yine Kabahatler Kanununun 38 inci maddesindeki işgal ile ilgili cezai müeyyidelerinde belediye zabıta görevlileri tarafından verileceği hükme bağlanmıştır. Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunda belirtilen "Bu Kanunun 2 nci maddesinin birinci ve dördüncü fıkralarında belirtilen alanlarda tütün ürünleri tüketenler ile 3 üncü maddenin ikinci fıkrasına aykırı hareket edenler, 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 39 uncu maddesi hükümlerine göre uygulanacak olan cezai müeyyideyi kolluk birimlerinden farklı olarak belediye zabıta görevlilerince de uygulanabileceği yönünde görüşler ve uygulamalara rastlamaktayız. Uygulamada birlikteliğin sağlanması açısından kanunda kolluk tarafından verileceği açıkça yazılı olan bir cezai müeyyideyi belediye zabıta memurlarınca verilmesi mümkün müdür? (Kabahatler Kanununda kolluk ve belediye zabıta görevlileri olarak ayrı ayrı belirtilmiş olmasına rağmen)
- Soru Cevaplandı
- 2008-06-18
Görevde yükselme
Belediyemizde meslek lisesi mezunu olarak zabıta başkomiserliği görevini yürütürken 09.06.2005 tarihinde başkanlık oluru ile görevde yükselme eğitimine katılmadan zabıta müdürlüğü kadrosuna atanan personelin atamasının norm kadro ilke ve standartlarına göre ataması müfettiş incelemesinde uygun bulunmamış kadrosuna geri döndürülmüştür. Personel başkanlık makamına Zabıta Yönetmeliğine istinaden zabıta müdürü kadrosuna atanması hususunda dilekçe vermiştir. İlgili personelin zabıta müdürü kadrosuna atanıp atanamayacağı hususunda görüşlerinizi bildirmenizi arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-06-11
Kamu yararı kararının onay merci
İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenince alınan kamu yararı kararı, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 6 ıncı maddesi uyarınca hangi merci tarafından onaylanacaktır.
- Soru Cevaplandı
- 2008-06-06
Ruhsat harcı
1-Belediyemize ait Akarca köyü hudutlarında mevcut Jeotermal kaynağa Belediye olarak ruhsat almamız gerekmektedir. Ancak Ruhsat alacağımız birim 5686 sayılı Kanunun 20 nci maddesine istinaden hazırlanan Yönetmeliğin 18 ve 19.maddelerinde ruhsat harcından ve teminattan bahsettiği için ruhsat harcı ve teminatı yatırmamız gerektiğini söylemektedir. Biz Belediye olarak (5393 sayılı Kanunun 16.maddesi) harç ve teminattan muaf olmamız gerekmez mi? 2-2464 sayılı Kanunun 34,35,36,37,38 ve 39.maddeleri Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisini içermektedir. İlçemizde doğalgaz dağıtımı ve tüketimi yapılmaktadır. Dağıtımı yapılan doğalgaz havagazı olarak değerlendirilip tüketenden havagazı tüketim vergisi belediyece alınabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-05-14
Belediyenin diğer belediyeye katılması
Bilindiği gibi 06.3.2008 tarihinde kabul edilen 5747 sayılı Kanun’un geçici 1’inci maddesinde, 10 km.den yakın olan belediyelerin ilçe belediyesinin mahallesi olmak için müracaatları her iki belediye meclislerinin olumlu kararları ile sonuçlanır denilmektedir. İlçemize 5 km mesafede olan Arslanlı Belediyesi belediyemize katılmak için meclislerinden karar almışlar ve belediyemizin mahallesi olmak için müracaat etmişlerdir. Konu hala bizim mecliste gündeme alınmadı, yakında alınacak. Arslanlı Belediyesi denetiminde 84 nolu kooperatife bağlı 14 hatlı minibüs ilçemize yolcu taşımacılığında çalışmaktadır. İlçemiz içerisinde 65 nolu kooperatife bağlı belediyemiz denetiminde 101 adet şehir içinde minibüs yolcu taşımacılığında çalışmaktadır. Katılım olduktan sonra Arslanlı Belediyesinin denetiminde çalışan 84 nolu kooperatife bağlı l4 adet hatlı minibüslerin durumları ne olacaktır?
- Soru Cevaplandı
- 2008-05-01
Unvan değişikliği
Tahsildar kadrosunda görev yapan personel belediye başkan yardımcılığı kadrosuna atandığında unvan değişikliği sınavına girmeden teknik hizmetler sınıfına geçirilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-25
Raporlu günlerin maaşdan kesilmesi, sözleşmeli personelin müdürlüğe bakması
1-Belediyemizde memur olarak görev yapmakta olan arkadaşımız 2002 yılında 20 gün ve 2003 yılında 15 gün rapor almıştır. Belediye başkanımız o günleri alacağından kesmek için işlem yapmaktadır. Bu doğru mudur? Memurun aldığı rapor maaşından kesilir mi? 2-Park ve Bahçeler Müdürlüğü kadrosunda bulunmaktayım. Kadrom uhdemde kalmak kaydı ile makina ikmal bakım ve onarım müdürlüğüne bağlı asfalt plent işletmesinde görevlendirildim. Bu müdürlüğe bakan personel ise işçi statüsünde iken sonradan sözleşmeli memur durumuna getirildi. Bu kişi benim izin kâğıdımı, sevk kâğıtlarımı imzalayabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-25
Sözleşmeli personelin müdürlüğe vekaleti
5620 sayılı Kanuna göre tekniker olduğum için sözleşmeli personel oldum.şu an mevcut boş tekniker kadrosu karşılığı dereceye göre mı 4B li olacağım. Fen işleri birimine ait müdür kadrosu 22.02.2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan norm kadroda verilmemiş. Diğer müdürlükler olarak geçiyor. Bu şekilde de bir ihdas yok. Bu durumda 4/B li olurken bana Fen İşleri Müdürü olarak vekalet ettirilip onun sorumluluklarının verilmesi yasal mı? Bizler fen adamları konumuna girdiğimiz için bölümle ilgili olan işlerin dışında da çalışıp sorumlu olur muyuz?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-01
Okul servis araçları
28.08.2007 tarih ve 26627 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Ulaştırma Bakanlığı Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 3. maddesinde okul servis araçlarının kalkış noktasıyla varış noktası arasında kalan güzergah izin belgesi ve özel izin belgesinin trafik denetleme şube veya bürolarınca verileceği belirtilmiştir. 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. maddesinin (p) bendinde ise “her türlü servis ve toplu taşıma araçlarının sayılarını ücret tarifelerini zaman ve güzergahlarını belirleme yetkisi belediyelere verilmiştir.” denmektedir. Buna göre öğrenci servislerine güzergah izin belgesini kim verecek?
- Soru Cevaplandı
- 2008-04-01