Memur Atama ve Nakil İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Naklen veya KPSS’ye göre memurluğa atanma
Bir il belediyesinde şef kadrosundayım. Maaş derecem 3/1 (68/B), emeklilik derecem 4/2, kadro derecem 4/2. Teknik hizmetler olan bir bölüm mezunuyum. Yeniden KPSS ye girip atandığım takdirde, muvafakat verilmesi halinde, derece kademem ne olur? Şu anki derece kadememle geçebilir miyim? Yoksa KPSS tercih kılavuzunda yazdığı gibi 7. dereceden mi başlayacağım?
- Soru Cevaplandı
- 2022-06-14
Şef kadrosundaki personeli -rızası olmadan- bilgisayar işletmeni kadrosuna atama
Belediyede görevde yükselme sınavı sonucunda şef kadrosuna atamam yapıldı. 5 yıl şef kadrosunda çalıştım maaşım özlük haklarım şef unvanından verildi. Üniversiteye naklen geçiş yaptım üniversite bilgisayar işletmeni kadrosunu verdi, dilekçe ile kazanılmış hakkım olan Şef kadrosunu istediğim halde dilekçeme cevap dahi vermedi. Kazanılmış hak anayasa ile güvence altında olmasına rağmen memurun isteği dışında alt kadroya atama suç teşkil etmiyor mu? Ne yapmam gerekiyor? Yol gösterirseniz çok sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2022-06-07
Aday memurun naklen tayini
Merhaba, ben EKPSS üzerinden engelli olarak belediyeye atandım. 2 aylık memurum. Çalıştığım belediye muvafakat için uygun görüp göndermek istedi. Gitmek istediğim belediyede beni kabul edeceğini söyledi. Sonrasında çalıştığım belediye görüş almak adına Yerel Yönetimler Başkanlığına görüş yazısı yazdı. Gelen görüş yazısı asaleti tasdik olmadan yer değişikliği yapamaz dedi. Ancak EK MADDE 3- İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir. Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın yer değiştirebilir diyor ve Devlet Personel Başkanlığının görüş yazısı da mevcuttur. Asalet tasdiki de 2 yılda oluyor 2 yıl benim burada kalmamda pek mümkün değildir. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2022-05-18
Engelli aday memurun naklen başka bir kuruma geçmesi
Ben yüzde 83 oranında engelliyim EKPSS sınavı üzerinden belediyeye atamam gerçekleşti 2 aylık memurum. Engel durumumdan dolayı belediye başkanı ile görüştüm beni ikamet ettiğim belediyeye göndermek istedi, gitmek istediğim ilin belediyesi beni kabul etti. Sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne görüş yazısı yazıldı, ancak Bakanlık görüş yazısını olumsuz yazdı. Kabul etmeme sebebi ise aday memur olmam ancak engel durumum dışarda ihtiyaçlarımı karşılayacak durumda değil bu yüzden geçimimi sağlayamıyorum. Devlet Personel Başkanlığının engelli aday memurları hakkımda görüş yazısı dahi var bu konuda desteklerinizi beklemekteyim. İyi çalışmalar.
- Soru Cevaplandı
- 2022-04-21
Hususi damgalı pasaport
5. Derece memur kadrosunda teknik hizmetler sınıfı tekniker (İşletme Lisan mezunu) unvanıyla çalışmaktayım. Aylık derecem 4, kademem 3. 15 Ağustos 2020 tarihinde 3. derecenin 1. kademesine yükseleceğim. Hususi damgalı pasaport alabilmem için kadro derecemin 5 ten 3' yükseltilmesi için ne yapabilirim? Belediye meclisi kararıyla bir memurun kadro derecesi 3'e yükseltilip hususi damgalı pa-saport alabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2020-05-26
GİH sınıfında VHKİ kadrosunda çalışan bir memurun, EKPSS ile TH sınıfı bir kadroya atanması
3. derecede GİH sınıfında VHKİ kadrosunda çalışan normal statüdeki bir memur, EKPSS ile ÖSYM EKPSS tercih kılavuzunda yazan 7. derecedeki engelli statüsü TH kadroyu tercih edebilir mi? EKPSS’den 91 puanım var. 12 yıllık devlet memuruyum. Şu an bir kamu kurumunda 3. derecede GİH sınıfı VHKİ memurum. EKPSS tercihlerinde 7. derece TH sınıfı teknik bir kadroyu tercih ettim. An- cak kurumum bu tercihim nedeniyle atamamın olmayacağını söyledi. Zira 657 sayılı Kanunun 74. maddesinde özetle "kazanılmış derecelerinden 3 derece alt ve 3 dere- ce üst olmamak kaydıyla, dereceler arası tercihin memurun isteğiyle olabileceği" hükme bağlanmış cevabı verildi bana. 3. dereceden aldığım maaş, özlük hakları ve emeklilik, 7. derecedeki teknik kadrodan çok daha altta. Burada büyük mağduriyet var. Sırf 3 derece alt kadrolara yerleşememe hükmü yüzünden, ne engelli statüsüne ne de pek çok yönden özlük hakları iyi olan teknik hizmetler sınıfına gidebiliyorum. Ne de şehir değiştirebiliyorum. Pek çok yönden beni olumsuz etkileyen bir hüküm bu. Burada yasal mevzuatın istisna tanıdığı veya benim gibi kişilere cevaz verdiği hükümler var mı? Ben "memur 3 alt dereceye atanamaz" hükmü yüzünden, hem özlük hakları hem mali haklar hem en- gellilik statüsü hem de şehir değiştirme gibi haklardan mahrum kalıyorum. Bunu nasıl aşabilirim?
- Soru Cevaplandı
- 2019-12-25
Zabıta memurluğuna atanmada yaş
1.06.1995 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine jandarma uzman çavuş olarak göreve başladım. 14 yıl hizmetten sonra kendi isteğimle 21.06.2009 yılında istifa ettim. 20 gün sonra 14.07.2009 yılında 657 sayılı DMK 92. md açıktan atandım. Zabıta memurluğuna görevlendirmeyle göreve başladım. 2012 yılında 657 sayılı DMK 76 md gereğince zabıta memurluğuna atamam yapıldı. 10 yıl çalıştım. 31.03.2019 yılı seçimlerinde siyasi görüşümden dolayı Belediye şantiyesinde 6 ay memur olarak gö- revlendirildim. Daha sonrada yaşım gerekçe gösterilerek 2012 yılında atamamın 657 sayılı DMK 76 md ne aykırı olduğu gerekçe gösterilerek iptal edilip, mali hizmetler birimine memur olarak tekrar atamam yapıldı. Bende mesleğe girdiğimde 23 yaşında, fiziki yeterlilik, yazılı sınavına ve mülakatla Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldım. Devletin Resmi Kolluk kuvvetini, Belediyenin Özel Kolluk kuvvetine denklik ve uygunluk olarak eşit görmemektedirler. 657 sayılı DMK (md. 76, 91) 1972 doğumluyum. Zabıta memurluğuna atamam yapıldığında yaşımın uygun olmadığını ben ise başka bir kurumdan gel- diğim için 30 yaşının baz alınmasının uygun olmadığını yeni memuriyete girenler için geçerli olduğunu fade ettim. Bu konuda çelişki yaşanmaktadır. 657 sayılı DMK 76. md zabıta memurluğundan çıkarıl- mam uygun mu değil midir?
- Soru Cevaplandı
- 2019-11-27
Başkan yardımcısının başka kadroya atanması ve kazanılmış hak durumu
Daha önce 6 ay Başkan yardımcılığı yapıp asaleten itfaiye müdür kadrosuna atandım. Kanunda yazılı 68-B maddesine göre de her şeyim tutuyor ve 4 yıllık üniversite mezunuyum. Görülen lüzum üzerine görevden alındım ve mahkemeye verdim. Mahkemeyi takdir yetkisi kapsamında mahkemenin idareyi zorlayıcı şekilde mahkeme kararı veremeyeceği sebebiyle kaybettim. Aradan iki yıl geçti ve ay-nı pozisyonda bir arkadaşım görevden alındı. Mahkemeye verdi ve karar olarak 1. dereceli müdür kadrosundan 3. dereceli kadroya veremeyeceği yönünde karar çıktı ve eski kadrosuna atandı. Ben şu an aynı belediye ve aynı mahkeme tarafından verilen bu karara karşı belediyeye dilekçe verip kaza-nılmış hak ve anayasanın eşitlik ilkesine göre dilekçe verebilir miyim? İdare mahkemesine tekrar bun-ları örnek gösterip dava açabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2022-03-16
Zabıta komiserliği ve amirliğine vekâlet ücreti
3. dereceli "Zabıta Amiri" kadrosuna ücretsiz olarak vekâlet etmekte olan personel için vekâlet görevinin iptali ile ilgilinin anılan Daire Başkanlığı emrinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında münhal bulunan 3. dereceli "Zabıta Komiseri" kadrosuna 657 sayılı Kanunun 86. maddesi gereğince ücretli olarak vekâlet etmesi oluru alınmıştır. Personel 11 yıllık zabıta memuru kadrosunda ve ön lisans mezunu olarak görev yapmaktadır. Personele ücretli olarak vekâlet ettiği Zabıta komiserliği görevi yanında Genel Sekreter oluru ile ücretsiz olarak Zabıta Amirliği görevine vekâleten görevlendirme yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2022-02-23
Memurun EKPSS ile başka kuruma atanması ve intibak
Bir konuda bilgi almak istiyorum. (68/b ile 3. dereceye geçtim) 3/1 maaş derecesi, 4/1 fiili derece-si olan Şef kadrosunda bir GİH memuru, EKPSS sınavı ile tercih kılavuzunda yazan 7. dereceli TH sınıfı-na atanmaya hak kazandığında ve halen görev yaptığı idare muvafakat vermek zorunda mı? Yoksa idarenin böyle sınırsız bir idari gücü bulunuyor mu? Bir de bahsettiğim gibi (3/1- 4/1) derece kademesinde GİH sınıfı bir Şef, EKPSS ile TH sınıfında ve 7. derecedeki bir kadroya atandığında derece ka-demesi ne olur? Bu noktada yaptığım araştırmalarda 4 seçenek çıkıyor. 1- maaş derece kademesi 7/1 ve fiili derece kademesi 7/1 2-maaş derece kademesi 7/1 ve fiili derece kademesi 4/1, 3- maaş derece kademesi 4/1 ve fiili derece kademesi 7/1 4- maaş derece kademesi 4/1 ve fiili derece kademesi 4/1 hangi seçenek ile atamam yapılır? (68/b ile maaş derecem 3/1 olması kurum takdiri olması nedeniyle belirtmedim).
- Soru Cevaplandı
- 2022-02-09
İntibak işlemleri
TSK’da 926’ya tabi olarak 4/3 de görev yaparken istifa ederek belediyede zabıta memuru olarak göreve başladım. Devam etmekte olan öğrenimimin sona ermesi ile birlikte intibak düzenlemesi yapı-larak, aynı dönemde yıllık derece kademe ilerlemesinin de denk gelmesiyle 2/2 ye intibak düzenle-mem yapıldı. Sonrasında 657 sayılı Kanunun Ortak Hükümler başlığı altındaki tablo baz alınarak 3/2 ye tekrar gelecek şekilde intibak düzenlemem yapıldı. 1. 926 sayılı Kanuna tabi olarak çalışırken kazanmış olduğum yıllık rutin ilerlemeler haricinde ka-zanmış olduğum derece/kademe ilerlemelerim hesaplamaya dahil edilmedi. Bunlarla alakalı gerekli düzenlemeyi talep edebilir miyim? 2. Ek gösterge, emekliliğe esas çalışma süresi vb. kazanımlarda kayıp yaşanmazken, derece ve ka-deme düzenlemesinde bu tablonun esas alınması ne derece doğrudur? 3. 8 yıl herhangi bir ceza almayan memurun otomatikman 1 kademe ilerlemesinin yapılması için aynı kurumda çalışma şartı var mıdır? Yoksa çalışmış olduğum kurumdan bu ilerlemenin yapılmasını geçmişe dönük çalışma yapılarak talep edebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2022-01-03
Müdürlük kadrosuna geçiş işlemi
Emeklilikten tekrar açıktan atama ile memuriyete dönüş yaptım. Müdürlük kadrosundan emekli olmama rağmen, beni Şef kadrosunda göreve başlatıldım. Tekrar asaleten Müdür kadrosuna atana-bilmek için görüşlerinize ihtiyacım var.
- Soru Cevaplandı
- 2021-12-29